5 Φυσικές Θεραπείες για το Έκζεμα

Έκζεμα, δερματίτιδα, ψωρίαση. Εάν υποφέρετε από οποιαδήποτε από αυτές τις δερματικές παθήσεις, γνωρίζετε τι είναι «φλεγμονή» και «φαγούρα». Ευτυχώς, υπάρχουν ορισμένες φυσικές θεραπείες που βοηθούν σε αυτές τις καταστάσεις, καταπραΰνοντας, ενυδατώνοντας ή επουλώνοντας το δέρμα ή μέσω της αντιμετώπισης της ρίζας του προβλήματος και της μείωσης των συμπτωμάτων της φλεγμονής και του κνησμού. Το δέρμα ενός ατόμου μπορεί να είναι πολύ διαφορετικό από το δέρμα κάποιου άλλου και αυτό που λειτουργεί για ένα άτομο μπορεί να μην λειτουργεί για ένα άλλο, επομένως αξίζει πάντα να δοκιμάζετε ασφαλείς φυσικές θεραπείες τουλάχιστον μία φορά. 7 Σπιτικές Θεραπείες για τους Μύκητες του Δέρματος

Λάδι καρύδας

Μια μελέτη συνέκρινε τις επιδράσεις του λαδιού καρύδας και του παρθένου ελαιολάδου σε άτομα με ατοπική δερματίτιδα που είναι επιρρεπή σε προβλήματα από την παρουσία Staphylococcus aureus (SA). Το SA είναι βακτήριο που βρίσκεται συχνά σε μεγαλύτερες ποσότητες στο δέρμα ατόμων με έκζεμα και δερματίτιδα. Μετά από 4 εβδομάδες εφαρμογής λαδιού καρύδας στο δέρμα τους, οι συμμετέχοντες που χρησιμοποίησαν παρθένο λάδι καρύδας στο δέρμα τους είχαν λιγότερο SA και πιο υγιές δέρμα γενικά.

Βιταμίνες Ε και D

Μια μελέτη διαπίστωσε ότι οι συμμετέχοντες που έλαβαν βιταμίνες D και E για ατοπική δερματίτιδα είχαν σημαντικά βελτιωμένα συμπτώματα. Αυτές οι βιταμίνες είναι απαραίτητες για την υγεία του δέρματος και οι συνιστώμενες ημερήσιες ποσότητες συνήθως είναι πολύ χαμηλότερες από τις ανάγκες του ανθρώπινου σώματος, επομένως πρέπει να υπολογίσετε ποιες είναι οι ανάγκες σας. Πριν πάρετε ένα συμπλήρωμα, δείτε πρώτα τη διατροφή σας – λαμβάνετε αρκετές από αυτές τις βιταμίνες; Αν όχι, κοιτάξτε να προσθέσετε φυσικές πηγές στη διατροφή σας, όπως έλαιο σιταριού, ηλιόσπορους, αβοκάντο, αμύγδαλα και άλλα τρόφιμα με βιταμίνη Ε. Για τη βιταμίνη D προσπαθήστε να εξασφαλίσετε αρκετή έκθεση στο ηλιακό φως κάθε ημέρα και αν ζείτε σε κλίμα που δεν το επιτρέπει, τότε ίσως χρειαστεί να εξετάσετε περιστασιακή ηλιοθεραπεία με υπεριώδη ακτινοβολία αλλά μόνο ως ακραίο μέτρο. Τα εμπλουτισμένα σε λιπαρά αλείμματα και τα δημητριακά πρωινού είναι ευκολότεροι τρόποι για να προσθέσετε περισσότερη βιταμίνη D στη διατροφή σας. Η βιταμίνη D διατίθεται επίσης σε καθαρή μορφή σπρέι, εάν θέλετε να αποφύγετε τη λήψη πολλών δισκίων.

Δείτε ακόμη 10 Σπιτικές Θεραπείες για Φρέσκιες Πληγές σε όλο το Σώμα

Εκχύλισμα αλόης βέρα

Μια μελέτη διαπίστωσε ότι ένα εκχύλισμα αλόης βέρα 0,5% βοήθησε στη θεραπεία ασθενών με κοινή ψωρίαση. Ασθενείς μεταξύ 18 και 50 ετών εφάρμοζαν την κρέμα στο δέρμα τους στο σπίτι 3 φορές την ημέρα για 5 ημέρες την εβδομάδα. Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες εξετάζονταν κάθε εβδομάδα και τα αποτελέσματα ήταν ότι η γενική υγεία του δέρματος βελτιώθηκε με την πάροδο του χρόνου. Μάλιστα, μέχρι το τέλος της μελέτης, η κρέμα με εκχύλισμα αλόης βέρα είχε θεραπεύσει 25 από τους 30 ασθενείς της συγκεκριμένης πάθησης. Το εκχύλισμα αλόης βέρα είναι εύκολο να το βρείτε στα καταστήματα υγιεινής διατροφής και αναζητήστε περιεκτικότητα 0,5% σε μια τυπική κρέμα. Καθώς δεν αναφέρθηκαν παρενέργειες με τη χρήση της, αξίζει να τη δοκιμάσετε για όλες τις παθήσεις του ξηρού δέρματος, ειδικά εάν είστε επιρρεπείς σε βλάβες, καθώς η μελέτη διαπίστωσε μείωση των βλαβών χάρη στο εκχύλισμα.

Βότανο Marshmallow

Οι Άραβες έφτιαχναν καταπλάσματα από φύλλα βοτάνου Marshmallow για να μειώσουν τη φλεγμονή του δέρματος.

Η έρευνα έχει επίσης βρει ότι το marshmallow είναι καλό για τη φλεγμονή του δέρματος, επομένως μπορεί να βοηθήσει σε κάθε είδους δερματικές παθήσεις. Το marshmallow είναι διαθέσιμο για χρήση ως τσάι, βάμμα και σε μορφή κάψουλας. Επίσης μπορείτε να το καλλιεργήσετε στο σπίτι και να χρησιμοποιήσετε τα φύλλα και ως κατάπλασμα. Όπως συμβαίνει με όλες τις φυσικές θεραπείες, μιλήστε με έναν γιατρό πριν χρησιμοποιήσετε το marshmallow καθώς μπορεί να αλληλοεπιδράσει με άλλα φάρμακα, για παράδειγμα αυτά που συνταγογραφούνται για τον διαβήτη.

Related Post

Άλατα Epsom

Δεν υπάρχει καμία επιστημονική απόδειξη ότι τα άλατα Epsom βοηθούν στην επούλωση δερματικών παθήσεων, αλλά μερικοί άνθρωποι έχουν αναφέρει θετικά αποτελέσματα. Τα άλατα Epsom είναι πλούσια σε μέταλλα και μετατρέπουν το τραχύ, ξηρό δέρμα σε λείο, απαλό δέρμα, μέσω της απολέπισης των νεκρών κυττάρων του δέρματος και της εξόντωσης των ανεπιθύμητων μικροβίων στο δέρμα.

Τα άλατα Epsom χρησιμοποιούνται καλύτερα στο μπάνιο, αλλά είναι σημαντικό να μην μένετε στο νερό πολύ καιρό, καθώς αυτό μπορεί να στεγνώσει ακόμη περισσότερο το δέρμα σας. Πρέπει επίσης να διατηρείτε το νερό σε χλιαρή θερμοκρασία, όχι πολύ ζεστό, καθώς μπορεί επίσης να στεγνώσει. Αφού κάνετε μπάνιο με τα άλατα για 10 με 15 λεπτά, στεγνώστε απαλά το δέρμα σας και εφαρμόστε μια ενυδατική κρέμα. Το δέρμα σας πρέπει να αισθάνεται αναζωογονημένο και απαλό.

Αποποίηση ευθύνης: Συμβουλευτείτε έναν γιατρό και πριν κάνετε αυτοθεραπεία, ειδικά εάν λαμβάνετε συνταγογραφούμενα φάρμακα. Το παρόν άρθρο είναι καθαρά πληροφοριακού χαρακ΄τηρα και δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αντικαταστήσει την συμβουλή του γιατρού σας.

πηγή φωτογραφίας

Δείτε επίσης Το Σκόρδο Αφαιρεί το 100% των Μυρμηγκιών σε Κλινική Μελέτη

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Share
Δημοσιεύθηκε από τον
Jim Taylor

Recent Posts

50 Υπέροχες Ιδέες Διακόσμησης Μικρής Βεράντας

Εάν έχετε μια πολύ μικρή βεράντα ή απλώς μια είσοδο, θα πρέπει να τη διακοσμήσετε… Read More

8 Μαΐου, 2024

Σιδέρωμα Κουρτίνας: 7 έξυπνα κόλπα για να μην παιδεύεστε με τις ώρες

Το σιδέρωμα κουρτινών είναι μια πολύ χρονοβόρα και βαρετή εργασία. Ωστόσο, με μικρά έξυπνα κόλπα… Read More

8 Μαΐου, 2024

50 Ράφια από Παλέτες που Μπορείτε να Φτιάξετε Μόνοι σας

Τα ελεύθερα και επιτοίχια ράφια από παλέτες είναι μια εξαιρετική λύση για κάθε ρουστίκ ή… Read More

6 Μαΐου, 2024

Μπορώ να χρησιμοποιήσω το περσινό αντηλιακό;

Μας αρέσει ο ζεστός καιρός το καλοκαίρι - ή ακόμα και την άνοιξη όταν είμαστε… Read More

6 Μαΐου, 2024

48 Ιδέες Πολύχρωμης Διακόσμησης Τραπεζαρίας

Το φωτεινό χρώμα δεν φεύγει ποτέ από τη μόδα, ειδικά αν είστε λάτρης των χρωμάτων… Read More

30 Απριλίου, 2024

45 Τραπέζια από Παλέτες για Εσωτερικούς και Εξωτερικούς Χώρους

Οι παλέτες είναι τέλειες για την κατασκευή επίπλων. Το κύριο πλεονέκτημα των τραπεζιών παλέτας είναι… Read More

30 Απριλίου, 2024

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα