in , , , , ,

Το Σκόρδο Αφαιρεί το 100% των Μυρμηγκιών σε Κλινική Μελέτη

Το Σκόρδο Αφαιρεί το 100% των Μυρμηγκιών σε Κλινική Μελέτη
Το Σκόρδο Αφαιρεί το 100% των Μυρμηγκιών σε Κλινική Μελέτη

Ένα λιποδιαλυτό εκχύλισμα σκόρδου αφαίρεσε το 100% των μυρμηγκιών και σχεδόν όλων των κάλων σε μία έως δύο εβδομάδες σε κλινική μελέτη που δημοσιεύτηκε στο International Journal of Dermatology. 8 Φυσικές Θεραπείες για να Απαλλαγείτε από Μυρμηγκιές

Το Σκόρδο Αφαιρεί το 100% των Μυρμηγκιών σε Κλινική Μελέτη

Η μελέτη διεξήχθη από Ιρανούς ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Shiraz το 2005.

33 συμμετέχοντες με πολλαπλές μυρμηγκιές χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες. Στην πρώτη ομάδα, οι ερευνητές εφάρμοσαν ένα υδατικό εκχύλισμα σκόρδου στις μυρμηγκιές δύο φορές την ημέρα. Στη δεύτερη ομάδα εφάρμοσαν ένα λιποδιαλυτό εκχύλισμα σκόρδου δύο φορές την ημέρα.

Στην τρίτη ομάδα, οι ασθενείς υποβλήθηκαν σε θεραπεία με το λιπιδικό διαλύτη (χλωροφόρμιο και μεθανόλη) χωρίς σκόρδο για να εξαλειφθεί η πιθανότητα ότι ήταν ο διαλύτη που αφαιρεί τις μυρμηγκιές αντί το σκόρδο.

Μετά από 2 μήνες θεραπείας με εκχύλισμα σκόρδου-νερού, εξαφανίστηκαν μόνο οι μικρές μυρμηγκιές και οι μεγαλύτερες βελτιώθηκαν μόνο εν μέρει.

Η ομάδα ελέγχου χλωροφόρμιο/μεθανόλη δεν έδειξε βελτίωση.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Το λιποδιαλυτό εκχύλισμα σκόρδου προκάλεσε την πλήρη εξαφάνιση κάθε μυρμηγκιάς (σε 23 ασθενείς με από 2 έως 96 ο καθένας) σε λιγότερο από δύο εβδομάδες. Επτά στους εννέα ασθενείς με κάλους εμφάνισαν πλήρη ανάρρωση από αυτή τη θεραπεία.

Δείτε ακόμη 7 Φυσικές Θεραπείες για να Απαλλαγείτε από τα Σημάδια Ακμής και τις Ατέλειες του Δέρματος

Οι συμμετέχοντες δεν είχαν λάβει θεραπεία μυρμηγκιών για τουλάχιστον δύο μήνες πριν από τη μελέτη και πολλοί από αυτούς δεν είχαν ανταποκριθεί σε συμβατικές θεραπείες στο παρελθόν.

Η δερματολόγος Farzaneh Dehghani, η οποία ηγήθηκε της μελέτης, σημείωσε ότι οι συμβατικές θεραπείες που περιλαμβάνουν ηλεκτροκαυτηρίαση, κρυοθεραπεία ή κερατολυτικά δεν είναι πάντα επιτυχείς και ότι οι μυρμηγκιές συχνά επανεμφανίζονται.

Δεν υπήρξε επανεμφάνιση των μυρμηγκιών 4 μήνες μετά τη μελέτη σκόρδου.

Η αφαίρεση των κάλων συνήθως περιλαμβάνει επώδυνη, δαπανηρή χειρουργική επέμβαση. θεραπεία με εκχύλισμα σκόρδου φαίνεται να είναι μια πιο βολική μέθοδος», είπε ο Dehghani.

Οι ερευνητές απέδωσαν την επιτυχία του σκόρδου σε μυρμηγκιές και κάλους στις ακόλουθες ιδιότητες:

  • Αντιιικό – Ο ιός HPV είναι η κύρια αιτία των μυρμηγκιών και οι αντι-ιικές ιδιότητες του σκόρδου είναι επιστημονικά αναγνωρισμένες.
  • Κατά των όγκων – οι μυρμηγκιές είναι στην πραγματικότητα αναπτύξεις που σχετίζονται με τον HPV, σε αντίθεση με τους καλοήθεις όγκους. Το σκόρδο έχει βρεθεί ότι καταστρέφει ένα ευρύ φάσμα καρκινικών κυττάρων.
  • Ανοσοτροποποιητικό – Οι ερευνητές σημείωσαν ότι ενώ ο μηχανισμός της δράσης του σκόρδου κατά των μυρμηγκιών και των κάλων είναι άγνωστος, η ενίσχυση των ανοσολογικών αποκρίσεων που προκαλούνται από το σκόρδο μπορεί να είναι υπεύθυνη.
  • Ινολυτική δραστηριότητα – Οι ερευνητές παρατήρησαν: «Η εφαρμογή εκχυλίσματος σκόρδου σε κάλο προκάλεσε την αφαίρεση του από τη θέση του. Φαίνεται ότι λόγω της ινωδολυτικής δράσης του σκόρδου, ο περιβάλλοντας ινώδης ιστός της κάψουλας του κάλου λύθηκε και η κάψουλα διαχωρίστηκε από τον κύριο ιστό.

πηγή φωτογραφιών

Δείτε επίσης Ρόζοι και κάλοι: Σπιτικές θεραπείες για απαλά πόδια.

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 2.5 / 5. Αξιολογήσεις: 2

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Το Πριν Και Το Μετά: Πώς Έχουν Αλλάξει 18 Μοντέλα που Κατέκτησαν τον Κόσμο με την Ομορφιά τους

Αιώρες: Η Καυτή Τάση Διακόσμησης για το Καλοκαίρι

Αιώρες: Η Καυτή Τάση Διακόσμησης για το Καλοκαίρι