in , , ,

10 Σπιτικές Θεραπείες για Φρέσκιες Πληγές σε όλο το Σώμα

σπιτικές θεραπείες για πληγές,επούλωση πληγών,συμβουλές υγείας,υγεία,χρήσιμα
10 Σπιτικές Θεραπείες για Φρέσκιες Πληγές σε όλο το Σώμα

Κανείς δεν σκέφτεται τον γιατρό όταν έχει μια γρατζουνιά ή μια πληγή στο σώμα του. Αλλά αν συμβεί, πρέπει να το αντιμετωπίσετε το συντομότερο δυνατόν για να αποφύγετε οποιαδήποτε μόλυνση και να ανακουφίσετε τον πόνο. Υπάρχουν μερικές σπιτικές θεραπείες που μπορούν να σας βοηθήσουν με τους τραυματισμούς σας και να σας απαλλάξουν γρήγορα από τον πόνο. 7 Σπιτικές Θεραπείες για τους Μύκητες του Δέρματος

Αλόη βέρα για κοψίματα

© shutterstock.com, © shutterstock.com

Χάρη στις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές της, η αλόη βέρα είναι ιδανική για να καταπραΰνει τις ανοιχτές πληγές. Μπορεί επίσης να βοηθήσει να καταπράυνε ένα επώδυνο ηλιακό έγκαυμα.

Εάν έχετε ένα φυτό αλόης βέρα στο σπίτι, μπορείτε απλώς να κόψετε το φύλλο της, να αφαιρέσετε τις αιχμηρές πλευρές και να στύψετε το χυμό της. Είναι απολύτως ασφαλές να εφαρμόσετε φρέσκο χυμό αλόης σε ανοιχτή πληγή. Ή μπορείτε να αγοράσετε τζελ αλόης βέρα σε ένα φαρμακείο.

Αλατούχο διάλυμα αντί για υπεροξείδιο του υδρογόνου για να ξεπλύνετε μια πληγή.

© shutterstock.com, © shutterstock.com

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε αφού κοπείτε είναι να πλύνετε καλά την πληγή. Μια παλιά λανθασμένη αντίληψη είναι ότι το υπεροξείδιο του υδρογόνου είναι το καλύτερο αλλά μπορεί να είναι επιβλαβές για το δέρμα και όχι 100% αποτελεσματικό κατά των βακτηρίων. Το αλατούχο διάλυμα, από την άλλη πλευρά, είναι απολύτως ασφαλές και θεωρείται η καλύτερη μέθοδος.

Αναμείξτε ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι σε 230 ml βραστό νερό, αφήστε το να κρυώσει και στη συνέχεια εφαρμόστε το απαλά στην πληγή με αποστειρωμένη γάζα.

Μέλι για ανοιχτές πληγές

© shutterstock.com, © shutterstock.com

Το μέλι είναι πολύ αποτελεσματικό στο να σκοτώνει τα βακτήρια και να βοηθά τις πληγές να επουλωθούν γρηγορότερα. Έχει αποδειχθεί ότι διεγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα, το οποίο επιταχύνει την ανάρρωση και ελέγχει τη φλεγμονή του δέρματος.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Απλώστε ένα λεπτό στρώμα μελιού στην πληγή και καλύψτε με έναν καθαρό επίδεσμο.

Πάγος για εγκαύματα

brightside

Ο πάγος είναι η καλύτερη λύση εάν έχετε κάψει τη γλώσσα σας ή οποιοδήποτε άλλο μέρος του σώματός σας. Βοηθά άμεσα να σταματήσει η διαδικασία πρηξίματος και παρέχει ανακούφιση από τον πόνο.

Εάν πρέπει να αντιμετωπίσετε γρήγορα ένα έγκαυμα, μπορείτε να εφαρμόσετε ένα παγάκι στη γλώσσα σας ή στην πληγείσα περιοχή και να το κρατήσετε για λίγα λεπτά. Μπορείτε να τυλίξετε τον πάγο σε μια πετσέτα ή ένα χαρτομάντιλο πρώτα, αν θέλετε, για να αποφύγετε το κάψιμο του πάγου.

Παγοκύστη για πρήξιμο (αλλά προσοχή!)

brightside

Ενώ τα παγάκια ή μια κρύα κομπρέσα μπορούν να βοηθήσουν στα εγκαύματα, οι παγοκύστες προορίζονται για μώλωπες και διαστρέμματα. Μια παγοκύστη χαλαρώνει τους μύες και σταματά την αιμορραγία μέσα στους ιστούς (έτσι δημιουργούνται οι μώλωπες) ενώ παράλληλα μειώνει τον πόνο.

Δεν μπορείτε να εφαρμόσετε μια παγοκύστη απευθείας στο δέρμα σας. Το πλαστικό δεν επαρκεί για να προστατεύσει το δέρμα σας από έγκαυμα πάγου, γι’ αυτό συνιστάται να βάλετε ένα πανί ή μια πετσέτα ανάμεσα στην πληγείσα περιοχή και την παγοκύστη. Μην την αφήνετε για περισσότερο από 30 λεπτά.

Δείτε ακόμη Αποτελεσματικές Σπιτικές Θεραπείες για Ψείρες

Μηλόξυδο για να σταματήσει την εξάπλωση των βακτηρίων

© shutterstock.com

Το μηλόξυδο είναι μια ακόμη εξαιρετική επιλογή για την εξάλειψη της μόλυνσης, ειδικά αν έχετε πολλά κοψίματα και γρατζουνιές. Μια μελέτη μάλιστα απέδειξε ότι μπορεί να σκοτώσει το E. Coli.

Πριν εφαρμόσετε μηλόξυδο στο δέρμα σας, θα πρέπει να το αραιώσετε με νερό. Στη συνέχεια, μπορείτε να εφαρμόσετε το υγρό με μια αποστειρωμένη γάζα στην πληγή για 30 λεπτά. Μια άλλη επιλογή είναι να κάνετε ένα ζεστό μπάνιο και να προσθέσετε ένα φλιτζάνι μηλόξυδο σε αυτό. Μπορεί να είναι πολύ χρήσιμο σε περίπτωση που έχετε πολλά κοψίματα και θέλετε να τα περιποιηθείτε όλα ταυτόχρονα.

Έλαια τεϊόδεντρου και μέντας για ανακούφιση από τον πόνο

© shutterstock.com, © shutterstock.com

Και τα δύο αυτά έλαια βοηθούν στη φλεγμονή και τον πόνο. Λειτουργούν επίσης σαν αντισηπτικά, έτσι ώστε η μόλυνση να μην εξαπλωθεί περαιτέρω.

Αν και τα έλαια τεϊόδεντρου και μέντας έχουν παρόμοιες ιδιότητες, θα πρέπει να εφαρμόζονται διαφορετικά. Με έλαιο τεϊόδεντρου μπορείτε να το βάλετε απευθείας στην πληγή και να το καλύψετε με χανζαπλάστ. Το έλαιο μέντας δεν πρέπει να εφαρμόζεται σε ανοιχτή πληγή για να αποφευχθεί ο κίνδυνος ερεθισμού. Λίγες σταγόνες γύρω από την περιοχή θα προσφέρουν την απαραίτητη ανακούφιση.

Μαγειρική σόδα για τσιμπήματα εντόμων

© shutterstock.com, © shutterstock.com

Τα τσιμπήματα εντόμων μπορεί μερικές φορές να είναι εξίσου επώδυνα με τα κοψίματα. Εάν ένα κουνούπι ή μια μέλισσα σας έχει τσιμπήσει, η μαγειρική σόδα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μειώσετε την ερυθρότητα, το πρήξιμο και τη γενική ενόχληση.

Ανακατέψτε τη μαγειρική σόδα με λίγο νερό μέχρι να σχηματιστεί μια πάστα και απλώστε την στην πάσχουσα περιοχή για 15 λεπτά. Τέρμα η ενοχλητική φαγούρα το καλοκαίρι!

Σκόρδο για να σταματήσει η αιμορραγία

© shutterstock.com, © shutterstock.com

Το σκόρδο βοηθά να σταματήσει η αιμορραγία, εξαλείφει τον πόνο και θεραπεύει πιο γρήγορα.

Φτιάξτε μια πάστα σκόρδου για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τις ιδιότητές του και εφαρμόστε την απευθείας στην πληγή σας. Καλύψτε με έναν επίδεσμο και κρατήστε τον για έως και 2 ημέρες.

Χαμομήλι για φουσκάλες

brightside

Το χαμομήλι μπορεί να προσφέρει εξαιρετική ανακούφιση από τον πόνο αφού τα άβολα παπούτσια έχουν κάνει τη ζωή κόλαση για τα πόδια σας. Είναι επίσης ένα φυσικό αντισηπτικό και θα βοηθήσει τις φουσκάλες να φύγουν πολύ πιο γρήγορα.

Χρησιμοποιήστε άνθη χαμομηλιού ή φακελάκια σε ένα ζεστό φλιτζάνι νερό για 15 λεπτά και στη συνέχεια εφαρμόστε το υγρό ή τα μουσκεμένα φακελάκια στη φουσκάλα στερεώνοντάς την με αποστειρωμένη γάζα. Κρατήστε το όλη τη νύχτα.

Δείτε επίσης 14 Σπιτικές Θεραπείες για τον Πονόλαιμο

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4.5 / 5. Αξιολογήσεις: 2

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Κατασκευές με Τσιμέντο: Φτιάξτε μοναδικά έργα μόνοι σας

Κατασκευές με Τσιμέντο: Φτιάξτε μοναδικά έργα μόνοι σας

συνδυασμός εκλεπτυσμένης και ρουστίκ διακόσμησης,διακόσμηση σπιτιού,ιδέες διακόσμησης σπιτιού

31 Ιδέες για να Συνδυάσετε Εκλεπτυσμένη και Ρουστίκ Διακόσμηση