in , , , ,

8 Σπιτικές Θεραπείες για τον Πονόδοντο

8 Σπιτικές Θεραπείες για τον Πονόδοντο
8 Σπιτικές Θεραπείες για τον Πονόδοντο

Ο πονόδοντος είναι κάτι που όλοι έχουμε βιώσει τουλάχιστον μία φορά στη ζωή μας. Σύμφωνα με μια έρευνα, περισσότερο από το 90% των ενηλίκων είχαν κάποια μορφή τερηδόνας. Υπάρχουν μερικές σπιτικές θεραπείες που θα καταπραΰνουν τον πονόδοντο μέχρι να επισκεφτείτε τον οδοντίατρό σας. Ωστόσο, σας συνιστούμε εάν είστε έγκυος, θηλάζετε ή έχετε οποιαδήποτε ιατρική πάθηση που μπορεί να επηρεαστεί από φυτικά συστατικά, συμβουλευτείτε τον οδοντίατρο πριν χρησιμοποιήσετε αυτές τις θεραπείες.

Διαβάστε επίσης: 8 Τεχνικές για Πιασμένο Λαιμό

Γάργαρες με θαλασσινό νερό

brightside

Το αλμυρό νερό είναι ένα φυσικό απολυμαντικό, και επίσης μια εύκολη και αποτελεσματική θεραπεία για την αντιμετώπιση ενός πονόδοντου. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αναμίξετε 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι σε ένα ποτήρι ζεστό νερό και να το χρησιμοποιήσετε ως στοματικό διάλυμα. Αποτρέπει επίσης το πρήξιμο και καθαρίζει την περιοχή γύρω από τον πονόδοντο.

Υπεροξείδιο του υδρογόνου

© eastnews

Το υπεροξείδιο του υδρογόνου είναι ένα ανακουφιστικό για τον πόνο και θα σας βοηθήσει να διαχειριστείτε την ταλαιπωρία. Μπορεί όχι μόνο να μειώσει την πλάκα αλλά και να θεραπεύσει τα ούλα που αιμορραγούν. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως στοματικό διάλυμα όπως το αλμυρό νερό. Για να το χρησιμοποιήσετε, αναμίξτε 3% υπεροξείδιο του υδρογόνου με ίσα μέρη νερού. Μην το καταπιείτε.

Γαρύφαλλο ή το αιθέριο έλαιο του

brightside

Το γαρύφαλλο θεραπεύει πονόδοντους για αιώνες καθώς έχει ευγενόλη, η οποία είναι ένα φυσικό αντισηπτικό. Χρησιμοποιήστε μια πρέζα γαρύφαλλου σε σκόνη στο δόντι ή μασήστε λίγο ολόκληρο το γαρίφαλο για να απελευθερώσετε το έλαιο του. Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια πολύ μικρή ποσότητα έλαιο (περίπου 2 σταγόνες) και να την τοποθετήσετε στο δόντι μέχρι να υποχωρήσει ο πόνος.

Κρύα κομπρέσα

brightside

Μια κρύα κομπρέσα είναι αποτελεσματική για κάθε είδους πόνο που αντιμετωπίζετε. Χρησιμοποιήστε μια παγοκύστη ή βάλτε πάγο σε μια πλαστική σακούλα, τυλίξτε με ένα λεπτό πανί, τοποθετήστε το στο δόντι για 15 λεπτά για να μουδιάσει τα νεύρα. Μειώνει επίσης τη φλεγμονή και το πρήξιμο.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Σκόρδο

© Pixabay

Το σκόρδο είναι γνωστό για τις φαρμακευτικές του ιδιότητες. Σκοτώνει τα επιβλαβή βακτήρια και λειτουργεί ως ανακουφιστικό. Μπορείτε είτε να φτιάξετε μια πάστα και να την τοποθετήσετε στο δόντι είτε να τη μασάτε αργά. Μπορείτε να επαναλάβετε αυτήν τη φυσική θεραπεία για λίγες μέρες έως ότου εξαφανιστεί ο πόνος.

Φύλλα γκουάβα

© eastnews

Τα φύλλα γκουάβα είναι αντιφλεγμονώδη και αντιμικροβιακά. Δεν ανακουφίζουν μόνο τους πονόδοντους αλλά και τα έλκη του στόματος και τα πρησμένα ούλα.

Απλώς μασήστε ένα ή δύο φύλλα μέχρι να αρχίσει να λειτουργεί ο χυμός στο πονεμένο δόντι. Ή τοποθετήστε λίγα φύλλα γκουάβα σε βραστό νερό, αφήστε το υγρό να κρυώσει σε μια ζεστή θερμοκρασία και πασπαλίστε λίγο θαλασσινό αλάτι. Χρησιμοποιήστε αυτό το μείγμα ως στοματικό διάλυμα.

Διαβάστε επίσης: 4 Λόγοι για να Κοιμάστε με ένα Μαξιλάρι Ανάμεσα στα Πόδια

Σιταρόχορτο

© depositphotos

Το σιταρόχορτο έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες που προσφέρουν τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα οφέλη, αποτρέποντας παράλληλα τη φθορά των δοντιών και τον πόνο. Για καλύτερα αποτελέσματα μασήστε το ή χρησιμοποιήστε το χυμό του ως στοματικό διάλυμα. Αφαιρεί τις τοξίνες από τα ούλα και μειώνει την ανάπτυξη βακτηρίων.

Κρεμμύδι

brightside

Διαβάστε επίσης: 9+1 κίνδυνοι που κρύβονται στην ντουλάπα σας για την υγεία σας!

Το κρεμμύδι περιέχει φυτοχημικά που στοχεύουν τα μικρόβια που είναι υπεύθυνα για τη μόλυνση και σας ανακουφίζει από τον πόνο. Κόψτε ένα κομμάτι κρεμμύδι και μασήστε το στην πλευρά του στόματος που είναι πόνος. Αυτό επιτρέπει στο χυμό από το κρεμμύδι να διεισδύσει στα δόντια σας. Εάν ο πόνος είναι πολύ έντονος για μάσημα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα δάχτυλο για να κρατήσετε το κομμάτι του κρεμμυδιού απευθείας στο προσβεβλημένο δόντι.

Το άρθρο είναι πληροφοριακού χαρακτήρα και δεν μπορεί να αντικαταστήσει την συμβουλή του γιατρού.

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

30 Ιδέες Χριστουγεννιάτικης Διακόσμησης για Μικρούς Χώρους

30 Ιδέες Χριστουγεννιάτικης Διακόσμησης για Μικρούς Χώρους

3 DIY Χριστουγεννιάτικα Διακοσμητικά με Μανταλάκια Οδηγίες - Βίντεο!

3 DIY Χριστουγεννιάτικα Διακοσμητικά με Μανταλάκια Οδηγίες – Βίντεο!