in , , , ,

Αποτελεσματικές Σπιτικές Θεραπείες για Ψείρες

σπιτικές θεραπείες για ψείρες,φυσική αντιμετώπιση ψειρών,συμβουλές ομορφιάς,ομορφιά,χρήσιμα
Αποτελεσματικές Σπιτικές Θεραπείες για Ψείρες

Οι ψείρες είναι εφιάλτης για όλους. Ποιος θέλει να ξύνει συνεχώς το κεφάλι του δημόσια; Πέρα από την δύσκολη θέση που μπορεί να έρθει κάποιος, λόγω του συνεχούς ξυσίματος μπορεί να προκληθούν και πληγές στο κεφάλι. Οι ψείρες του κεφαλιού μπορούν να μεταδοθούν σε επαφή με μολυσμένα ρούχα όπως καπέλα και μπουφάν ή προσωπικά αντικείμενα όπως βούρτσες και πετσέτες. Αν θέλετε να αποφύγετε τα χημικά προϊόντα δοκιμάστε μερικές αποτελεσματικές σπιτικές θεραπείες που όχι μόνο προλαμβάνουν τις ψείρες της κεφαλής αλλά και κάνουν τα μαλλιά σας πιο υγιή. Κάτι… ξύνεται; Μάθετε τα Πάντα για τις Ψείρες και πώς θα τις Ξεφορτωθείτε για τα Καλά!

Ελαιόλαδο

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Το ελαιόλαδο κάνει θαυμάσια δουλειά στο να σκοτώνει τις ψείρες. Είναι επίσης ένα εξαιρετικό εργαλείο για τη χαλάρωση των κόνιδων από τις τρίχες. Λόγω της πυκνότητας του ελαιολάδου, οι ψείρες υποτίθεται ότι ασφυκτιούν και πεθαίνουν επειδή βουλώνει τις οπές αναπνοής τους. Πρέπει να εφαρμόστει όλη τη νύχτα κάτω από ένα σκουφάκι ντους γιατί οι ψείρες μπορούν να επιβιώσουν χωρίς να αναπνέουν για ώρες.

Χρησιμοποιήστε αυτήν τη μέθοδο σε εβδομαδιαία βάση.

Μαγιονέζα

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Η μαγιονέζα είναι καλή για τη θεραπεία των ψειρών. Απλώστε άφθονη στο κεφάλι και κρατήστε την σε σκουφάκι μπάνιου για τουλάχιστον 3-4 ώρες. Λουστείτε και χτενίστε αργότερα για κόνιδες. Επαναλάβετε μια εβδομάδα αργότερα για να σκοτώσετε τυχόν ψείρες που βγήκαν από κόνιδες που επέζησαν από τη θεραπεία.

Έλαιο τεϊόδεντρου

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Από όλα τα αιθέρια έλαια, το έλαιο τεϊόδεντρου θεωρείται ένα από τα πιο αποτελεσματικά για τη θεραπεία της ψείρας. Έχει βρεθεί ότι 1% του διαλύματος ελαίου τεϊόδεντρου είναι ικανό να σκοτώσει το 100% των ψειρών μέσα σε 30 λεπτά. Πριν αρχίσετε να χρησιμοποιείτε το αιθέριο έλαιο, δοκιμάστε μια μικρή σταγόνα στο πίσω μέρος του χεριού σας να αποκλείσετε πιθανές αλλεργικές αντιδράσεις. Δεν βλέπετε εξάνθημα ή φαγούρα; Έτσι ξέρετε ότι είναι ασφαλές στη χρήση.

Χρησιμοποιήστε το ενώ χτενίζετε τα μαλλιά σας και ανακατέψτε το με έλαιο λεβάντας για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Αλάτι

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Το αλάτι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εξάλειψη των ψειρών της κεφαλής μέσω έντονης ξήρανσης.

Ανακατέψτε 1/4 φλιτζάνι αλάτι και 1/4 φλιτζάνι ξύδι.
Ψεκάστε απαλά το διάλυμα στα μαλλιά, ώστε να γίνουν ελαφρώς υγρά. Βάλτε ένα σκουφάκι ντους και αφήστε το για περίπου 2 ώρες. Στη συνέχεια, λούστε τα μαλλιά σας.

Επαναλάβετε κάθε 3 ημέρες για να έχετε θετικά αποτελέσματα.

Σκόρδο

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Το σκόρδο είναι γεμάτο με αντιβακτηριακά και αντιφλεγμονώδη συστατικά που βοηθούν να απαλλαγείτε από τις ψείρες αλλά δεν είναι ασφαλές για χρήση σε μικρότερα παιδιά.

Αλέστε 10 έως 12 σκελίδες σε μια λεπτή πάστα και ανακατέψτε με μερικές σταγόνες χυμό λάιμ. Εφαρμόστε το μείγμα στο τριχωτό της κεφαλής, αφήστε για 30 λεπτά, ξεπλύνετε και καθαρίστε καλά. Επαναλάβετε για μια εβδομάδα μέχρι τα μαλλιά σας να είναι χωρίς ψείρες και κόνιδες.

Δείτε ακόμη Εσείς ξέρετε πως να φτιάξετε αλισίβα και που χρησιμεύει;

Βαζελίνη

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Η βαζελίνη μπορεί να έχει αποπνικτική επίδραση στις ψείρες. Εφαρμόστε ένα παχύ στρώμα βαζελίνης στο τριχωτό της κεφαλής πριν πάτε για ύπνο. Καλύψτε το κεφάλι σφιχτά με ένα σκουφάκι μπάνιου ή πετσέτα και αφήστε να δράσει όλη τη νύχτα. Το πρωί μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βρεφικό λάδι για να αφαιρέσετε τη βαζελίνη και να χτενίσετε τα μαλλιά για να αφαιρέσετε τις ψείρες.

Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία για μερικές ημέρες.

Μηλόξυδο

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Σε αυτή τη μέθοδο ξεπλένετε πρώτα τα μαλλιά με μηλόξυδο για να χαλαρώσει η κόλλα που συγκρατεί τις κόνιδες στη θέση τους. Αφήστε το ξύδι μέχρι να στεγνώσουν τελείως τα μαλλιά και στη συνέχεια καλύψτε το τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά με λάδι καρύδας για να πνίξετε τις ψείρες. Βάλτε όλα τα μαλλιά σε ένα σκουφάκι ντους και αφήστε για τουλάχιστον 8 ώρες.

Αργότερα, λουστείτε και χρησιμοποιήσετε μια χτένα για την αφαίρεση των κόνιδων.

Βρεφικό λάδι

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Μια αποτελεσματική μη χημική μέθοδος για τις ψειρες είναι με το βρεφικό λάδι. Απλώς μουσκέψτε τα μαλλιά με το λάδι τη νύχτα, τυλίξτε το κεφάλι με μια πετσέτα ή ένα σκουφάκι ντους για να αποφύγετε λεκέδες στα σεντόνια και τις μαξιλαροθήκες και λουστείτε το πρωί. Το λάδι πρέπει να παραμείνει στο κεφάλι για τουλάχιστον 8 ώρες για να είναι αποτελεσματικό. Επαναλάβετε τη διαδικασία μετά από μία εβδομάδα.

Neem

© Depositphotos.com

Το έλαιο neem και το neem περιέχουν ένα συστατικό γνωστό ως αζαδιραχτίνη, το οποίο είναι ένα ισχυρό φυσικό εντομοκτόνο που παρεμβαίνει στην αναπαραγωγή και την ανάπτυξη των ψειρών.

Φύλλα neem: Βάλτε μια χούφτα φύλλα neem σε 3 φλιτζάνια νερό και βράστε μέχρι το υγρό να γίνει πράσινο. Στραγγίξτε και αφήστε το να κρυώσει. Λουστείτε ως συνήθως και ξέπλυθειτε με το διάλυμα neem. Επαναλάβετε το ξέβγαλμα 3 φορές.

Πάστα φύλλων neem: Κάντε μια πάστα τρίβοντας τα φύλλα neem. Εφαρμόστε την πάστα στο τριχωτό της κεφαλής και αφήστε για 30 λεπτά. Λουστείτε ως συνήθως. Επαναλάβετε τη διαδικασία 3 φορές την εβδομάδα για 2 εβδομάδες.

Έλαιο neem: Αναμείξτε 6 σταγόνες αγνό έλαιο neem με μερικές κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας, κάντε μασάζ με το μείγμα στο τριχωτό της κεφαλής και αφήστε το για μια ώρα. Ξεπλύνετε με σαμπουάν και νερό. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα για ένα μήνα.

Έλαιο λεβάντας

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Το έλαιο λεβάντας θεωρείται φυσικό εντομοαπωθητικό. Παραμένει στα μαλλιά και απωθεί τις ψείρες. Υπάρχουν περισσότεροι από ένας τρόποι να χρησιμοποιήσετε έλαιο λεβάντας για να απαλλαγείτε από τις ψείρες:

Ανακατέψτε το με ένα λάδι φορέα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λάδι καρύδας, αραβοσιτέλαιο, ελαιόλαδο, ηλιέλαιο ή οποιοδήποτε άλλο είδος φυσικού φυτικού ελαίου ως έλαιο φορέα.

Ανακατέψτε μερικές σταγόνες στο σαμπουάν σας για να τις κρατήσετε μακριά μόλις τις ξεφορτωθείτε.

Χρησιμοποιήστε το με έλαιο τεϊόδεντρου ενώ χτενίζεστε.

Το μείγμα των ελαίων γεμίζει στους αναπνευστικούς σωλήνες των ενηλίκων ψειρών, εμποδίζοντάς τις να αναπνεύσουν και σκοτώνοντάς τις. Απαιτείται επανάληψη της θεραπείας 7 έως 10 ημέρες αργότερα.

Δείτε επίσης 18 ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ που έχει το ξίδι και ελάχιστοι γνωρίζουν

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

κλειδιά αυτοκινήτου,συμβουλές για το αυτοκίνητο,χρήσιμα

Γιατί Δεν Πρέπει να Συνδέετε Άλλα Κλειδιά στο Κλειδί Αυτοκίνητου

αντιμετώπιση τερμιτών,αντιμετώπιση τερμιτών με οικιακά προϊόντα,χρήσιμα,συμβουλές απεντόμωσης

Πώς να Αντιμετωπίσετε Τερμίτες με Κοινά Οικιακά Προϊόντα