in , , ,

14 Σπιτικές Θεραπείες για τον Πονόλαιμο

14 Σπιτικές Θεραπείες για τον Πονόλαιμο
14 Σπιτικές Θεραπείες για τον Πονόλαιμο

Τίποτα δεν είναι πιο ενοχλητικό από τον πονόλαιμο. Οπότε είναι καλύτερα να τον αντιμετωπίσετε στο πολύ πρώιμο στάδιο και μερικές απλές σπιτικές θεραπείες θα σας βοηθήσουν με αυτό σε λίγα δευτερόλεπτα. Φτιάξτο μόνος σου Σιρόπι απο θυμάρι για τον βήχα και τον πονόλαιμο!

Γαργάρες με θαλασσινό νερό.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Κάτι τόσο απλό όσο το αλάτι μπορεί να βοηθήσει στην επούλωση του λαιμού σας τραβώντας τη βλέννα από τον φλεγμονώδη ιστό. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να αναμίξετε περίπου μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι με 220 ml ζεστό νερό, ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί το αλάτι. Κάντε γαργάρες με αυτό για λίγα δευτερόλεπτα. Εάν ο λαιμός σας πονάει ακόμα, επαναλάβετε αρκετές φορές την ημέρα. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε χυμό λεμονιού για να βοηθήσετε το διάλυμα να σκοτώσει περισσότερους ιούς και βακτήρια.

Δοκιμάστε λίγο μέλι.

© Pixabay, © messnerbeefarm / Instagram

Μια κουταλιά μέλι είναι αρκετή για να μειώσει τον πονόλαιμο. Εάν δεν σας αρέσει η γεύση του, προσθέστε το σε ζεστό τσάι ή νερό για να σας βοηθήσει. Μερικοί άνθρωποι θέλουν ακόμη και να παγώνουν το μέλι για να φτιάξουν τα δικά τους γλειφιτζούρια μελιού ώστε να καταπολεμήσουν τον πονόλαιμο.

Εισπνεύστε ατμό.

Μπορείτε να κάνετε ένα ατμόλουτρο για να μειώσετε τον πονόλαιμο. Βάλτε το κεφάλι σας σε ένα νεροχύτη με ζεστό νερό, καλύπτοντας το με μια πετσέτα. Μπορείτε επίσης να βράσετε νερό σε μια κατσαρόλα και να προσθέστε μια αλοιφή μενθόλης.

Μασήστε λίγο σκόρδο.

Μπορεί να μην έχετε σκεφτεί ποτέ να μασήσετε σκόρδο, αλλά είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να καταπραΰνετε το λαιμό σας. Χάρη σε μια χημική ουσία που ονομάζεται allicin, μπορεί πραγματικά να σκοτώσει τα βακτήρια που βλάπτουν το λαιμό σας. Απλώς ξεφλουδίστε μια σκελίδα, κόψτε την στη μέση και πιπιλίστε και τα δύο κομμάτια ανάμεσα στα μάγουλά σας. Προσπαθήστε να τρίψετε τα δόντια σας στο σκόρδο, αλλά μην το δαγκώσετε.

Φάτε μικρά κομμάτια από παγωτό γρανίτα.

© unsplash.com

Ενώ πολλές θεραπείες πονόλαιμου περιλαμβάνουν θερμότητα, οι κρύες τροφές μπορούν επίσης να είναι καταπραϋντικές. Απλά φάτε μικρά κομμάτια από παγωτό γρανίτα. Μην τα πιπιλίζετε απλώς γιατί μπορείτε να ερεθίσετε το λαιμό σας. Απλά αφήστε τα να λιώσουν στο στόμα σας.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Πιείτε χυμό λαιμ με μέλι.

© Pixabay, © _c_a_p_ / Instagram

Τα εσπεριδοειδή όπως τα λεμόνια και τα λαιμ μπορούν να βοηθήσουν στον πονόλαιμο. Ανακατέψτε μια κουταλιά μέλι με χυμό λαιμ και πιείτε το όσο συχνά χρειάζεστε για να βοηθήσετε το λαιμό σας. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λεμονόνερο. Μερικοί άνθρωποι φτιάχνουν ακόμη και ζεστή λεμονάδα! Απλώς να θυμάστε, όταν χρησιμοποιείτε λεμόνια, πρέπει να το πιείτε μονομιάς οπότε χρησιμοποιήσετε ένα καλαμάκι.

Φτιάξτε ένα μειγμα με χρένο.

Ανακατέψτε μία κουταλιά της σούπας χρένο με ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι, ένα κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο και ένα ποτήρι ζεστό νερό. Μόλις αναμειχθεί, πιείτε το αργά. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε χρένο για να φτιάξετε μηλίτη φωτιάς (fire cider) που βοηθά το ανοσοποιητικό σύστημα. Γενικά, η συνταγή περιλαμβάνει ανάμειξη χρένου με σκόρδο, μηλόξυδο και μέλι.

Γαργάρες με μηλόξυδο.

brightside

Το μηλόξυδο είναι βασικό συστατικό πολλών σπιτικών θεραπειών για τον πονόλαιμο. Για να φτιάξετε το διάλυμα, ανακατέψτε μισό φλιτζάνι μηλόξυδο με ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Μόλις διαλυθεί το αλάτι, ρίξτε το σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό. Χρησιμοποιήστε το για γαργάρες κάθε 15 λεπτά.

Δείτε ακόμη 15 τρόποι που το μηλόξιδο μπορεί να ωφελήσει την υγεία και το σπίτι σας!

Ανακατέψτε λίγο λάδι καρύδας στο φαγητό σας.

brightside

Το λάδι καρύδας είναι ένα δημοφιλές συστατικό σε συνταγές και μπορεί να καταπραΰνει το λαιμό σας. Μπορεί να καταπολεμήσει τη μόλυνση, τη φλεγμονή, ακόμη και τον πόνο. Βοηθά ακόμη και στη λίπανση του λαιμού σας. Μπορείτε να προσθέσετε μια κουταλιά σε τσάι, νερό ή ακόμα και σε μερικές από τις αγαπημένες σας σούπες. Αν προτιμάτε, μπορείτε να αφήσετε μια κουταλιά να λιώσει στο στόμα σας.

Καταναλώστε γαλακτοκομικά προϊόντα.

© Pixabay, © chaikediwanepune / Instagram

Τα γαλακτοκομικά προϊόντα μπορούν πραγματικά να ανακουφίσουν τον λαιμό. Η ανάμιξη γάλακτος με μέλι ή σοκολάτα μπορεί να βοηθήσει να πυκνώσει το γάλα και να καλύψει το λαιμό σας. Εκτός από αυτό, το γάλα είναι ένας υγιής τρόπος για να πάρετε θερμίδες εάν ο πονόλαιμος σας εμποδίζει να φάτε.

Καταναλώστε λίγη αλταία (marshmallow ρίζα).

© Depositphotos.com, © lifeaslynnea / Instagram

Όταν σκέφτεστε marshmallows, το πρώτο πράγμα που σκέφτεστε είναι η καραμέλα, αλλά μιλάμε για την αρχική ρίζα marshmallow. Χρησιμοποιήθηκε ως φάρμακο από την εποχή της Αρχαίας Αιγύπτου. Όταν καταναλώνεται από το στόμα, μπορεί να καταπραΰνει τον πονόλαιμο ακόμη και να ηρεμήσει έναν ξηρό βήχα.

Ψεκάστε το λαιμό σας με λίγη εχινάκεια και φασκόμηλο.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Ο ψεκασμός του λαιμού σας μπορεί να κάνει περισσότερα από το να φρεσκάρετε την αναπνοή σας. Αντί να αγοράσετε σπρέι από το φαρμακείο , μπορείτε να φτιάξετε ένα σπιτικό από εχινάκεια και φασκόμηλο. Χρησιμοποιήστε λίγο ρόφημα φασκόμηλου και ανακατέψτε βάμμα εχινάκειας και λίγο αιθέριο έλαιο. Τοποθετήστε το σε ένα μπουκαλάκι ψεκασμού και τελειώσατε.

Ανασηκώστε το κεφάλι σας όταν κοιμάστε.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Ένας υπνάκος μπορεί να κάνει θαύματα όταν είστε άρρωστοι. Το κόλπο είναι να ανασηκώσετε το κεφάλι σας ενώ κοιμάστε. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ακουμπήσετε το κεφάλι σας σε 2 ή 3 μαξιλάρια αντί για 1, ανυψώνοντας το κεφάλι σας. Αυτό όχι μόνο θα σας βοηθήσει να αναπνεύσετε ευκολότερα, αλλά θα σας βοηθήσει επίσης να κρατήσετε το στόμα σας κλειστό, εμποδίζοντας το λαιμό σας να ερεθιστεί περαιτέρω.

Φτιάξτε λίγο χρυσό γάλα.

© Pixabay, © almacenconsciente / Instagram

Σας είπαμε ότι το γάλα είναι καλό! Αυτή η ινδική θεραπεία έχει διάφορα ονόματα, όπως τσάι κουρκουμά ή χρυσό γάλα, και έχει χρησιμοποιηθεί για να θεραπεύσει πολλές ασθένειες. Για να το φτιάξετε, ανακατέψτε σκόνη κουρκουμά με βραστό νερό και γάλα και προσθέστε μέλι ή τζίντζερ. Επίσης, μπορείτε να προσθέστε λίγο βούτυρο Ghee στο μείγμα πριν πιείτε για να καλύψει το λαιμό σας και να καταπραΰνει τον πονόλαιμο.

Δείτε επίσης Κατ’ οίκον γιατροσόφια: 9 «θεραπείες» που δουλεύουν!

Το παρόν άρθρο είναι πληροφοριακού χαρακτήρα και δεν μπορεί να αντικαταστήσει την συμβουλή του γιατρού σας.

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Τι θα Συμβεί αν Φοράτε Ακουστικά για Πάρα Πολύ Ώρα

Τι θα Συμβεί αν Φοράτε Ακουστικά για Πάρα Πολύ Ώρα

53 Βιομηχανικά Σχέδια Μπάνιου με Vintage ή Μινιμαλιστικό Στυλ

53 Βιομηχανικά Σχέδια Μπάνιου με Vintage ή Μινιμαλιστικό Στυλ