11 Συμβουλές Ψυχολογίας Χρωμάτων για να Έχετε το Τέλειο Ντύσιμο σε Οποιαδήποτε Περίσταση

Πολλοί άνθρωποι μπορεί να αντιμετωπίσουν δυσκολίες όταν επιλέγουν ένδυση για μια συνέντευξη εργασίας. Τις περισσότερες φορές, τείνουν να φορούν κάτι που τους φαίνεται υπέροχο, κατά τη γνώμη τους. Αλλά αυτό δεν είναι πάντα καλή ιδέα γιατί κάθε χρώμα ρούχου που επιλέγετε να φορέσετε μεταφέρει ένα συγκεκριμένο μήνυμα σε όλους γύρω σας. 10 Πράγματα που σας Κάνουν να Φαίνεστε Παλιομοδίτικες και Κακόγουστες

Οι άνθρωποι ντυμένοι στα μαύρα φαίνονται πιο έξυπνοι.

11 Συμβουλές Ψυχολογίας Χρωμάτων για να Έχετε το Τέλειο Ντύσιμο σε Οποιαδήποτε Περίσταση

Το μαύρο είναι το χρώμα της πολυτέλειας και της φινέτσας. Εκπέμπει την αύρα της αποκλειστικότητας και της σοβαρότητας. Τι πιο πολυτελές από το διάσημο μικρό μαύρο φόρεμα της Chanel;

Σύμφωνα με μια μελέτη, το μαύρο χρώμα εκλαμβάνεται ως δείκτης κύρους, δύναμης, σοβαρότητας και υψηλής ευφυΐας. Αλλά επειδή το μαύρο συνδέεται επίσης με το πένθος και τη θλίψη στη δυτική κουλτούρα, δεν είναι η καλύτερη ιδέα να είστε ντυμένοι total black, καθώς αυτό θα σας κάνει να φαίνεστε υπερβολικά επίσημοι. Οι επιστήμονες προτείνουν επίσης ότι οι άνδρες που επιλέγουν να φορούν μαύρα φαίνονται πιο επιθετικοί.

Οι άνθρωποι που φορούν λευκά φαίνονται αξιόπιστοι.

Το λευκό χρώμα συμβολίζει την αγνότητα και την απλότητα. Αλλά αν είστε ντυμένοι στα ολόλευκα από την κορυφή μέχρι τα νύχια, μπορεί να δημιουργήσετε την εντύπωση ότι είστε απόμακροι, ψυχροί και επιρρεπείς στην τελειομανία. Σύμφωνα με τους ψυχολόγους, το λευκό μπορεί επίσης να εκληφθεί ως το χρώμα της ειλικρίνειας.

Το λευκό μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε μια εικόνα ενός ατόμου που είναι τέλεια οργανωμένο με αυτοέλεγχο. Δεδομένου ότι αυτό το χρώμα μεταφέρει μια αίσθηση καινοτομίας και τελειότητας, είναι καλή ιδέα να φοράτε λευκό στην παρουσίαση ενός νέου έργου ή σε μια συνάντηση όπου θέλετε να εισαγάγετε μερικές καινοτόμες ιδέες.

Οι άνθρωποι ντυμένοι στα μπλε φαίνονται αξιόπιστοι και γεμάτη αυτοπεποίθηση.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι σκούρες αποχρώσεις του μπλε έχουν ηρεμιστικό αποτέλεσμα. Επομένως, δεν είναι τυχαίο ότι οι αεροπορικές εταιρείες τείνουν να επιλέγουν αυτήν την απόχρωση για τις στολές του προσωπικού τους. Το μπλε συνδέεται επίσης με την εξυπνάδα, την εμπιστοσύνη, την αποτελεσματικότητα και την ηρεμία.

Αυτό το χρώμα μπορεί να είναι μια καλή επιλογή για ρούχα γραφείου και συχνά μπορεί να το δει κανείς σε σημαντικές συναντήσεις. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι πάντα καλή ιδέα να φοράτε κάτι μπλε σε μια συνέντευξη για δουλειά ή μια συνάντηση εργασίας, εάν θέλετε να φαίνεστε γεμάτη αυτοπεποίθηση και αξιόπιστοι.

Το κίτρινο χρώμα τείνει να ανεβάζει τις διαθέσεις των γύρω σας.

Σύμφωνα με μελέτες, το κίτρινο χρώμα αυξάνει την παραγωγή σεροτονίνης στον εγκέφαλο, επιταχύνει το μεταβολισμό και ανεβάζει τη διάθεση. Το χρώμα σας κάνει επίσης πιο συγκεντρωμένους, γι’ αυτό και χρησιμοποιείται συχνά σε οδικές πινακίδες και σε διαφημίσεις. Αυτό το ζεστό και χαρούμενο χρώμα δημιουργεί μια αίσθηση ευθυμίας και παιχνιδιάρικης διάθεσης και είναι κατάλληλο για δραστήριους ανθρώπους.

Ωστόσο, το να φοράτε πολύ κίτρινο μπορεί να προκαλέσει άγχος, νευρικότητα, ανησυχία και αντιπαράθεση, ιδιαίτερα σε άτομα που έχουν ήδη στρες. Οι στυλίστες συνιστούν να αποφεύγετε να ντύνεστε στα κίτρινα όταν προσπαθείτε να σαγηνεύσετε τους άνδρες, καθώς τείνουν να το βλέπουν ως φθηνό και απλό.

Το μωβ είναι το χρώμα της αυθεντικότητας, του κύρους και της μη συμμόρφωσης.

Στο παρελθόν, το μωβ ήταν το χρώμα όσων ήταν πλούσιοι και ισχυροί. Αργότερα, συνδέθηκε με το μυστήριο και το φανταστικό. Εάν πρέπει να σας δουν ως ένα δυνατό, χαρισματικό και ισχυρό άτομο, το μωβ χρώμα είναι μια εξαιρετική επιλογή. Είναι επίσης μια εξαιρετική εναλλακτική στο μαύρο, καθώς είναι λίγο πιο δημιουργικό.

Είναι καλό χρώμα για μια συνέντευξη για δουλειά; Ναι, αν κάνετε αίτηση για ηγετική θέση σε ένα δημιουργικό περιβάλλον και θέλετε να φαίνεστε εύποροι και καλλιτεχνικοί. Αν το μωβ χρώμα επικρατεί στο ντύσιμό σας, το πιο πιθανό είναι να εγκριθείτε για δάνειο ή να σας σερβίρουν πιο γρήγορα σε ένα ακριβό εστιατόριο. Ωστόσο, εάν ο πιθανός εργοδότης σας εκτιμά την ευελιξία, την αφοσίωση και τη σεμνότητα, είναι καλύτερο να αποφύγετε αυτό το χρώμα στα ρούχα σας.

Δείτε ακόμη 15 Λάθη με Τζιν που Μπορούν να Καταστρέψουν και τις πιο Κομψές Εμφανίσεις

Φορέστε κόκκινο αν θέλετε να φαίνεστε με αυτοπεποίθηση όχι μόνο σε ραντεβού.

Το κόκκινο χρώμα τραβάει πάντα την προσοχή και κάνει τις καρδιές μας να χτυπούν πιο γρήγορα. Μια αμερικανική μελέτη έδειξε ότι οι άνδρες τείνουν να κάνουν πιο προσωπικές ερωτήσεις στις γυναίκες όταν φορούν μια κόκκινη μπλούζα. Και Γάλλοι ψυχολόγοι διαπίστωσαν ότι οι άντρες αφήνουν περισσότερα φιλοδωρήματα στις σερβιτόρες που φορούν κόκκινο κραγιόν. Αν θέλετε να κλέβετε την παράσταση κάθε φορά που μπαίνετε σε ένα δωμάτιο, το κόκκινο χρώμα είναι η απάντηση.

Related Post

Φορέστε κόκκινο αν θέλετε να φαίνεστε διεκδικητικές, ελκυστικές και να εκπέμπετε αυτοπεποίθηση. Αν πρόκειται να βγείτε ραντεβού και θέλετε να κερδίσετε την καρδιά ενός άνδρα, επιλέξτε ένα κόκκινο φόρεμα. Και αν θέλετε να παρακινήσετε τους συναδέλφους σας να προσπαθήσουν για νέα επιτεύγματα, προτιμήστε το κόκκινο. Αλλά αξίζει να αποφύγετε αυτό το χρώμα σε μια συνέντευξη εργασίας, επειδή ορισμένοι διευθυντές προσλήψεων μπορεί να είναι απρόθυμοι να προσλάβουν ένα άτομο με τόσο πληθωρική προσωπικότητα.

Μην φοράτε καφέ σε μια συνέντευξη για εργασία.

Μια διαδικτυακή εταιρεία που ειδικεύεται στη δημιουργία επιτυχημένων βιογραφικών διεξήγαγε μια έρευνα ρωτώντας τους ανθρώπους: «Τι χρώματα φορούσατε όταν είχατε μια επιτυχημένη συνέντευξη για εργασία;» Και αποδείχθηκε ότι τα άτομα που αναζητούσαν εργασία και φορούσαν καφέ ήταν μειοψηφία. Αλλά αυτό είναι το χρώμα της σταθερότητας και της ασφάλειας και εκφράζει τη δέσμευση στις παραδοσιακές αξίες, την ανθεκτικότητα και την αξιοπιστία. Ωστόσο, τα άτομα που φορούν καφέ έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να αποτύχουν στη συνέντευξή τους.

Από την άλλη, εάν το περιβάλλον εργασίας είναι νευρικό και χαοτικό και θέλετε να το κάνετε πιο γαλήνιο, προτιμήστε το καφέ. Ή, αν πρόκειται να πάτε μια βόλτα και θέλετε να απολαύσετε τη μοναξιά και τη φύση, επιλέξτε ρούχα σε καφέ αποχρώσεις.

Το πορτοκαλί χρώμα βοηθά στο σπάσιμο του πάγου.

Το πορτοκαλί χρώμα συνδέεται με τη ζεστασιά και τον ενθουσιασμό και φέρνει ενέργεια και φωτεινότητα σε κάθε κοινωνικό περιβάλλον. Αν είστε καλεσμένοι σε ένα πάρτι και θέλετε να είστε στο επίκεντρο, φορέστε κάτι πορτοκαλί. Το ίδιο ισχύει αν συνεργάζεστε με μια δημιουργική ομάδα και θέλετε να την εμπνεύσετε μόνο με την εμφάνισή σας.

Ωστόσο, να έχετε κατά νου ότι η αφθονία του πορτοκαλί μπορεί να δώσει την εντύπωση ότι είναι επιπόλαιο ή φανταχτερό, οπότε κρατήστε τα πράγματα μέτρια.

Αν θέλετε να πάρετε αύξηση μισθού, φορέστε κάτι πράσινο.

Το πράσινο χρώμα συνδέεται έντονα με τη φύση, την ηρεμία και την υγεία. Έτσι, εάν εργάζεστε στον κλάδο της υγείας ή πουλάτε φυσικά, βιολογικά και φιλικά προς το περιβάλλον προϊόντα, τα ρούχα αυτού του χρώματος είναι πάντα μια καλή επιλογή.

Το πράσινο χρώμα συμβολίζει επίσης τα χρήματα, τον πλούτο, την τύχη και τη δημιουργικότητα. Επομένως, εάν θέλετε να αυξήσετε τον μισθό σας ή να υποβάλετε μια νέα ιδέα στην εργασία σας, προτιμήστε το πράσινο χρώμα.

Μην φοράτε ροζ στις εξετάσεις.

Το ροζ χρώμα συνδέεται με τη θηλυκότητα, τον ρομαντισμό και την ευγένεια. Έχει χαλαρωτική και ηρεμιστική δράση. Εάν θέλετε να σας εκλαμβάνουν ως απαλή και ενσυναίσθηση, φορέστε ροζ. Λάβετε όμως υπόψη ότι αυτό το χρώμα μπορεί να συνδεθεί με τη γλυκύτητα και την αθωότητα της παιδικής ηλικίας, εμφανιζόμενη μερικές φορές ως αφελής.

Έτσι, αν μια γυναίκα φοράει ροζ και συναντήσει έναν προκατειλημμένο δάσκαλο σε μια εξέταση, είναι πιο πιθανό να εξεταστεί περισσότερο από τους συμμαθητές της που φορούν μαύρα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αν θέλετε να πάρετε μια πνευματική δουλειά, επιλέξτε ένα διαφορετικό χρώμα.

Τα άτομα που φορούν γκρι φαίνονται πολύ αξιόπιστα.

Το γκρι χρώμα και οι αποχρώσεις του είναι σύμβολο ηρεμίας και ωριμότητας. Αυτό το χρώμα θεωρείται πρακτικό και συμπαγές. Οι αποχρώσεις του γκρι στα ρούχα επιλέγονται συχνά από άτομα μιας συγκεκριμένης ηλικίας, έτσι μερικές φορές αυτό το χρώμα θεωρείται σημάδι συμμόρφωσης και απάθειας.

Σύμφωνα με τους στυλίστες, το γκρι επιτρέπει σε κάποιον να αποφύγει να τραβήξει ιδιαίτερη προσοχή και να είναι αόρατος στο πλήθος. Έτσι, εάν έχετε κατασταλάξει σε μια νέα δουλειά, είναι καλή ιδέα να φορέσετε γκρι για να δείξετε τη συγκέντρωσή σας στις υποθέσεις και την ετοιμότητά σας για υποταγή στους κανόνες της εταιρείας.

πηγή φωτογραφιών

Δείτε επίσης 13 Συμβουλές Ένδυσης που θα σας Κάνουν να Φαίνεστε Κομψή αλλά Όχι Κιτσαρία

Ακολουθήστε το Toftiaxa.gr στο Google News και πατήστε το αστεράκι για να μπουμε στα αγαπημένα σας και να τα μαθαίνετε όλα πρώτοι!
Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Share
Δημοσιεύθηκε από τον
Jim Taylor

Recent Posts

Μικροπλαστικά η Μάστιγα του αιώνα μας: Στο Ελαιόλαδο ανεξάρτητα εάν είναι σε γυάλινο ή πλαστικό μπουκάλι

Σε αυτή την σελίδα έχουμε γράψει αρκετές φορές για τα μικροπλαστικά στις τροφές και στα… Read More

5 Ιουλίου, 2024

5 Σημάδια ότι το φυτό σας έχει σάπιες ρίζες και πώς να το αποτρέψετε και να το σώσετε

Πέντε σημάδια που δείχνουν ότι το φυτό σας έχει σάπιες ρίζες και πώς να το… Read More

5 Ιουλίου, 2024

Ξύδι στα Πόδια: Αντιβακτηριακό, αντιμυκητιακό και με αποσμητικές ιδιότητες

Το ξύδι έχει πολλές χρήσεις στο σπίτι, αλλά ξέρατε ότι το να το ρίξετε στα… Read More

5 Ιουλίου, 2024

6 Λόγοι που Δεν Μπορείτε να Διατηρήσετε την Ντουλάπα σας Οργανωμένη

Αν έχετε ξοδέψει ώρες για να οργανώσετε την ντουλάπα σας και να είναι χάος μερικούς… Read More

5 Ιουλίου, 2024

Πόσες Φορές μπορεί να Τσιμπήσει ένα Κουνούπι Μέσα στην Ημέρα, πόση ώρα και για πιο λόγο τσιμπάνε μόνο τα θηλυκά;

Νομίζω δεν υπάρχει άνθρωπος που δεν τον έχει τσιμπήσει ποτέ κουνούπι Είναι εξαιρετικά δύσκολο να… Read More

3 Ιουλίου, 2024

Τι συμβαίνει στον οργανισμό μας όταν πίνουμε μόνο χυμό φρούτων και όχι ολόκληρα τα φρούτα

Η κατανάλωση φρούτων είναι σημαντική για τη διατροφή μας, αλλά υπάρχει μια μεγάλη διαφορά ανάμεσα… Read More

3 Ιουλίου, 2024

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα