11 dressings με ελάχιστες θερμίδες και πολύ γεύση για τις σαλάτες !
Υπέροχα dressings για να εμπλουτίσουμε γευστικά τις σαλάτες μας. Συνδυάζονται “μαγικά” με όλα τα πολύχρωμα λαχανικά και κάνουν τις σαλάτες μας ακόμη πιο λαχταριστές αλλά κυρίως υγιεινές, θρεπτικές και με ελάχιστες θερμίδες. Τα λαχανικά θα πρέπει να είναι αναπόσπαστο μέρος της καθημερινής μας διατροφής, με αυτές τις νόστιμες σάλτσες που τις απογειώνουν!
σάλτσα μαγιονέζας
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κ.σ. κέτσαπ
- 2 κ.σ. μαγιονέζα
- 1 κ.γ. ουίσκι
Απαλή γεύση, ιδανική για τις πράσινες σαλάτες όπως και τις σαλάτες ζυμαρικών. Μπορείτε να επιλέξετε μαγιονέζα χαμηλή σε λιπαρά για απόλαυση χωρίς “ενοχές”.
σάλτσα vinaigrette
- 1/2 κ.σ. μουστάρδα
- 50 γρ. ξίδι
- 150 γρ. ελαιόλαδο
- λίγη ζάχαρη ή μέλι
- αλάτι- πιπέρι
Αναμιγνύουμε όλα μας τα υλικά και την χρησιμοποιούμε σε πράσινες σαλάτες, βραστά λαχανικά, πατατοσαλάτα και λάχανο. Διατηρείται στο ψυγείο, πριν τη χρήση να ανακινηθεί καλά.
tips: Μπορείτε αντί για μουστάρδα να χρησιμοποιήσετε σισανόσπορο.
σάλτσα αβοκάντο
- 1 αβοκάντο (ώριμο)
- χυμό από 1/2 λεμόνι
- 1 ντομάτα μικρή αποφλοιωμένη
- 80 γρ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- 1/2 κρεμμύδι
- λίγο μπούκοβο
Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε όλα μας τα υλικά, μπορεί να προστεθεί σε όλες μας τις σαλάτες, είναι πικάντικη και δροσερή. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και φρέσκο κρεμμυδάκι.
σάλτσα μουστάρδας
- 100 γρ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- 2 κ.σ. ξίδι βαλσάμικο
- 1 κ.γ. μέλι
- 1 κ. γ. βασιλικό ή δυόσμο ή δεντρολίβανο
- αλάτι- πιπέρι
Χτυπάμε σε ένα μπλέντερ όλα μας τα υλικά, πρόκειται για μια νόστιμη σάλτσα που ταιριάζει με σαλάτες που συνοδεύονται με κοτόπουλο, ψητά λαχανικά ακόμη και όσπρια. Διατηρείται στο ψυγείο.
σάλτσα γιαουρτιού με άνηθο
- 200 γρ. γιαούρτι
- 2 κ.σ ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. ξίδι
- 1 κ.γ άνηθο
- αλάτι-πιπέρι
Αναμιγνύουμε όλα μας τα υλικά σε ένα μπολ. Ιδανική σως για φρέσκα ή βραστά λαχανικά αλλά είναι εξίσου απολαυστική για ντιπ με κριτσίνια.
σάλτσα γιαουρτιού
- 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 50 γρ. ελαιόλαδο
- χυμός από ένα λεμόνι
- 1 κ.σ μέλι
- αλάτι-πιπέρι
Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε όλα μας τα υλικά, εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε κάποιο αγαπημένο σας μυρωδικό όπως φρέσκο δυόσμο, βασιλικό ή μαϊντανό. Φυλάσσετε στο ψυγείο.
σάλτσα με πορτοκάλι
- 100 γρ. λάδι
- 100 γρ. φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
- μια φλούδα πορτοκαλιού
- 1 κ.γ. φρέσκο τζιντζερ
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- αλάτι
Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε όλα μας τα υλικά, αυτή η σάλτσα είναι καταπληκτική με άρωμα πορτοκαλιού και νότες του πιπεράτου τζιντζερ, ταιριάζει με όλα τα λαχανικά και σαλάτες κοτόπουλου, διατηρείται επίσης στο ψυγείο.
σάλτσα με μαγιονέζα και γιαούρτι
- 100 γρ. μαγιονέζα
- 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι-πιπέρι
- 1 κ.γ. ξίδι
- 1 κ.σ. άνηθο
Μπορείτε να επιλέξετε χαμηλά λιπαρά στη μαγιονέζα και το γιαούρτι, ανακατεύετε όλα τα υλικά και απολαμβάνετε το πιο γευστικό dressing για όλες τις σαλάτες σας. Μπορείτε να συνοδέψετε άψογα ακομη και όλα τα κεφτεδάκια λαχανικών (ντοματοκεφτέδες, κολοκυθοκεφτέδες, κ.α.)
σάλτσα με κρέμα τυριού
- 50 γρ. κρέμα τυρί
- 50 γρ. μαγιονέζα
- 1 κ.γ μουστάρδα
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι-πιπέρι
Αναμιγνύουμε όλα μας τα υλικά μαζί, συνοδεύετε με όλα τα λαχανικά, ιδανική για ντιπ.
σάλτσα με κόκκινο κρασί
- 2 κ.σ. κόκκινο κρασί ξηρό
- 1 κ.γ. μουστάρδα
- 1 κ.γ. μέλι
- 1 κ.γ. ελαιόλαδο
- αλάτι-πιπέρι
Ιδανική σάλτσα για σαλάτες με τόνο ή θαλασσινά, ιδιαίτερα νόστιμη!
σάλτσα βατόμουρου
- 1 φλ. φρέσκα βατόμουρα
- 1 φλ. ελαιόλαδο
- 1/3 φλ. βαλσάμικο ξίδι
- πιπέρι φρέσκο
Βράζουμε τα φρέσκα βατόμουρα με λίγο νερό για μερικά λεπτά, στραγγίζουμε και τα χτυπάμε σε ένα μπλέντερ με τα υπόλοιπα υλικά μας. Πλούσια όξινη γεύση, σπιτική βαλσάμικη με άρωμα βατόμουρου, ταιριάζει με όλα τα λαχανικά.