Τι Συμβαίνει στο Σώμα σας όταν Πηγαίνετε για Ύπνο στις 10 μ.μ

Πολλοί διάσημοι έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: όλοι κοιμούνται περίπου στις 10 το βράδυ γιατί έχει πολλές θετικές επιπτώσεις στο σώμα και το μυαλό. Ύπνος στο Πάτωμα: Γιατί οι Άνθρωποι στην Ιαπωνία Κοιμούνται στο Πάτωμα και 5 Λόγοι για να το Δοκιμάσετε

Παίρνουμε τα μέγιστα από τον ύπνο.

© kbeis / DigitalVision Vectors / Getty Images, © Shutterstock.com

Ο ύπνος μας χωρίζεται σε κύκλους 90 λεπτών βαρέως και ελαφρού ύπνου, από τον βαθύ ύπνο χωρίς ταχεία κίνηση των ματιών (non-REM) μέχρι τον ύπνο ταχείας κίνησης των ματιών (REM). Το βαθύτερο και πιο ξεκούραστο μέρος του ύπνου μας είναι μεταξύ 10 μ.μ. και 2 π.μ. Αυτό σημαίνει ότι για να είστε πλήρως ξεκούραστοι θα πρέπει να αρχίσετε να κοιμάστε νωρίς στον κύκλο.

Επίσης, μια μελέτη λέει ότι ο ύπνος νωρίτερα και περισσότερο μας βοηθά να σταματήσουμε τις αρνητικές και ανησυχητικές σκέψεις που μπορεί να μας κρατούν ξύπνιους τη νύχτα, ένας άλλος λόγος για να κοιμόμαστε στις 10 μ.μ.!

Το σώμα μας επανέρχεται σε φόρμα.

© Pexels.com, © Depositphotos.com

Όταν βρισκόμαστε στον βαθύ κύκλο ύπνου, το σώμα μας αυτοθεραπεύεται παράγοντας αυξητικές και επισκευαστικές ορμόνες. Αυτή η κρίσιμη δραστηριότητα θα φροντίσει να είμαστε στην καλύτερη φόρμα για την επόμενη μέρα, ειδικά όταν μιλάμε για άτομα που αθλούνται.

Τα επίπεδα άγχους μας πέφτουν.

© Shutterstock.com, © CSA Images / Vetta / Getty Images

Το να μην κοιμάστε αρκετά μπορεί να σας αφήσει αγχωμένους λόγω των εξαιρετικά υψηλών επιπέδων της κορτιζόλης της ορμόνης του στρες στο σώμα σας. Η υπερβολική ποσότητά της μπορεί να μας κάνει να νιώθουμε άγχος και να επηρεάσει την υγεία μας. Αλλά μόλις αρχίσετε να κοιμάστε νωρίτερα, μπορείτε να έχετε μεγαλύτερες περιόδους βαθύ ύπνου που μπορεί πραγματικά να ελέγξουν τα επίπεδα κορτιζόλης σας.

Μπορεί να διαπιστώσετε ότι έχετε επαναφορτιστεί πλήρως κατά τη διάρκεια της ημέρας μόλις πέσει τα επίπεδα άγχους σας, χάρη στην ανάπαυση που έχει το μυαλό και το σώμα σας από έναν πλήρη νυχτερινό ύπνο!

Δείτε ακόμη Τρίβεις τα Πόδια σου στον Ύπνο; Αυτός είναι ο λόγος για να μας πάρει ο ύπνος

Related Post

Ο κίνδυνος για ασθένειες είναι μικρότερος.

© Depositphotos.com

Αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που κοιμούνται νωρίτερα είναι πιο υγιείς σε σύγκριση με εκείνους που εργάζονται νυχτερινές βάρδιες ή είναι ξενύχτηδες. Οι άνθρωποι που αποτυγχάνουν να κοιμηθούν αρκετά βαθιά έχουν περισσότερες πιθανότητες να ζήσουν με ασθένειες όπως ο διαβήτης τύπου 2, οι καρδιακές παθήσεις και η υπέρταση.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν επίσης ότι η φάση του βαθύ ύπνου μεταξύ 10 π.μ. και η 2 το πρωί είναι πολύ σημαντική για τα κύτταρα του ανοσοποιητικού μας. Οι άνθρωποι που δεν είχαν βαθύ ύπνο είχαν χαμηλότερη απόκριση αντισωμάτων σε ιούς, που σημαίνει ότι θα μπορούσαν να αρρωστήσουν ευκολότερα.

Μπορούμε να ελέγξουμε καλύτερα τα συναισθήματά μας.

© Pexels.com, © Pexels.com

Μελέτες δείχνουν ότι οι άνθρωποι που κοιμούνται αρκετές ώρες είναι γενικά πιο ευτυχισμένοι στη ζωή. Όταν δεν κοιμόμαστε αρκετά βαθιά, τα συναισθήματά μας μπορεί να είναι πιο ασταθή καθώς δυσκολευόμαστε να τα ελέγξουμε. Επίσης, ο ύπνος νωρίτερα μπορεί να σημαίνει ότι ξυπνάμε νωρίτερα, κάτι που μπορεί να είναι σημαντικό αν θέλουμε να πιάσουμε περισσότερο φως της ημέρας και σεροτονίνη που τονώνει τη διάθεση.

Μπορούμε να κατανοήσουμε καλύτερα τα συναισθήματα των ανθρώπων.

© Instagram/Sipa USA/East News, © face to face/FaceToFace/REPORTER/East News

Μια μελέτη μας λέει ότι η παράλειψη ενός καλού ύπνου καθιστά πιο δύσκολο να αναγνωρίσει κανείς την ευτυχία και τη λύπη. Σύμφωνα με τη μελέτη, παραλείφθηκαν πιο λεπτές ενδείξεις συναισθημάτων, πράγμα που σημαίνει ότι είναι σχεδόν αδύνατο να ληφθούν υπόψη αυτές οι ενδείξεις για να πούμε εάν ένα άτομο είναι ειλικρινές ή όχι.

Ωστόσο, άλλα συναισθήματα όπως ο θυμός και ο φόβος ήταν εύκολο να αναγνωριστούν, ίσως επειδή είναι τα πιο πρωταρχικά μας ένστικτα που βασίζονται στην επιβίωση, απαραίτητα για την κατανόηση του κινδύνου.

πηγή

Δείτε επίσης Βραδινός ύπνος: Πόσες ώρες πρέπει να κοιμόμαστε καθημερινά, σύμφωνα με την ηλικία μας

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Share
Δημοσιεύθηκε από τον
Jim Taylor

Recent Posts

Η Θαυματουργή Λύση με Αιθέρια Έλαια για τους Μύκητες Νυχιών Ποδιών

Οι μύκητες των νυχιών ποδιών μπορεί να είναι ένα επίμονο και ενοχλητικό πρόβλημα, επηρεάζοντας την… Read More

17 Μαΐου, 2024

Υπάρχουν 4 Τύποι Γήρανσης και Μπορείτε να Παραμείνετε Νέοι αν Γνωρίζετε το Δικό σας

Σήμερα οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο ζουν περισσότερο. Μέχρι το 2050, ο παγκόσμιος πληθυσμός,… Read More

17 Μαΐου, 2024

Ακρυλαμίδιο: Η τοξική ουσία που “κρύβεται” στο air fryer – Είναι τελικά τόσο αθώο το μαγείρεμα;

Το air fryer είναι η “φριτέζα” που σχεδόν κάθε σπίτι πλέον έχει, αφού έχει λύσει… Read More

17 Μαΐου, 2024

Κλέλια Ανδριολάτου: Το κορίτσι του “Maestro” μας δείχνει το minimal σαλόνι της

Η Κλέλια Ανδριολάτου που πολλοί την γνωρίσαμε μέσα από την σειρά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, "Maestro"… Read More

17 Μαΐου, 2024

Παρβοϊός του Σκύλου: Τι είναι, συμπτώματα και πώς αντιμετωπίζεται

Ο Παρβοϊός του σκύλου (CPV) ή αλλιώς παρβοϊωση του σκύλου είναι ιογενής μεταδοτική ασθένεια και… Read More

17 Μαΐου, 2024

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα