in , , , ,

9 Κορυφαίοι Τρόποι Αύξησης του Ύψους

Πολλοί άνθρωποι έχουν αυτογνωσία για το ύψος τους και περνούν πολύ χρόνο αναρωτιόμενοι πώς να φαίνονται ψηλότεροι. Θα εκπλαγείτε αν μάθετε ότι το ύψος σας δεν βασίζεται αποκλειστικά στη γενετική. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν αρκετοί περιβαλλοντικοί παράγοντες που επηρεάζουν το σώμα σας, ακόμη και το ανάστημά σας. 14 Κόλπα για να Ελέγχετε το Σώμα σας

Σωστή διατροφή

© shutterstock

Μια καλά ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε θρεπτικά συστατικά (απαραίτητη πρόσληψη ασβεστίου) και βιταμίνες (ειδικά βιταμίνη D) θα βοηθήσει το σώμα να αναπτυχθεί. Το ασβέστιο βοηθά τα οστά να αναπτυχθούν ενώ η βιταμίνη D διεγείρει την ανάπτυξη των οστών και των μυών.

Θα πρέπει να είναι πλούσια σε λαχανικά, φρούτα, πρωτεΐνες και υδατάνθρακες. Γάλα, άπαχα κρέατα, λαχανικά και ξηροί καρποί πρέπει να υπάρχουν πάντα στη διατροφή σας. Προσπαθήστε να τρώτε τρεις φορές την ημέρα με μικρά, υγιεινά σνακ ενδιάμεσα.

Περπατήστε έξω τις ηλιόλουστες μέρες

© shutterstock

Λαμβάνετε άφθονη ποσότητα βιταμίνης D από το άμεσο ηλιακό φως. Αλλά είναι χρήσιμο μόνο εάν η ένταση της υπεριώδους ακτινοβολίας (UVB) δεν είναι πολύ χαμηλή. Μπορείτε να μάθετε για την τρέχουσα ένταση από τις καιρικές προβλέψεις. Το δέρμα δεν μπορεί να προσλάβει υπεριώδη ακτινοβολία νωρίς το πρωί, αργά το βράδυ ή το μεγαλύτερο μέρος της χειμερινής περιόδου.

Άσκηση

Η συστηματική άσκηση ή ο αθλητισμός είναι γνωστό ότι βελτιώνουν το ύψος. Ενώ δεν μπορεί να αυξήσει δραστικά το ύψος σας, σίγουρα μπορεί να σας βοηθήσει να ψηλώσετε λίγα εκατοστά και να γίνετε λίγο πιο ευέλικτοι.

Το να κάνετε διατάσεις μπορεί επίσης να έχει κάποια ευεργετικά αποτελέσματα. Οι ασκήσεις που τεντώνουν τη σπονδυλική στήλη και επιμηκύνουν το σώμα είναι πραγματικά αποτελεσματικές όταν προσπαθείτε να προσθέσετε λίγα εκατοστά στο ύψος σας. Προσπαθήστε να ξεκινήσετε και να τελειώσετε τη μέρα σας με μερικές ασκήσεις διατάσεων.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Γέφυρα

brightside

Ξαπλώστε ανάσκελα με τα γόνατα λυγισμένα. Σηκώστε τους γοφούς σας και στη συνέχεια επιστρέψτε τους στην αρχική θέση.

Διατάσεις ποδιών

brightside

Υπάρχουν πολλές ασκήσεις διατάσεων που μπορείτε να κάνετε. Αλλά αν προσπαθείτε να αυξήσετε το ύψος σας, σίγουρα θα θέλετε να εστιάσετε σε ασκήσεις που λειτουργούν στις γάμπες. Προσπαθήστε να στέκεστε παράλληλα με έναν τοίχο με τα χέρια σας πάνω. Βάλτε το βάρος σας στα χέρια σας. Το ένα πόδι κινείται αργά πιο κοντά στον τοίχο. Κρατήστε τη θέση για 30 δευτερόλεπτα, όταν αισθανθείτε ένα τέντωμα στη γάμπα σας. Επαναλάβετε την άσκηση αρκετές φορές.

Βελτιώστε τη στάση σώματος

© shutterstock

Πολλοί άνθρωποι τείνουν να καμπουριάζουν – ειδικά όταν κάθονται για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η στάση αυτή προκαλεί τη συστροφή της σπονδυλικής στήλης και θα σας κοστίσει μερικά εκατοστά σε ύψος με την πάροδο του χρόνου. Αν μάθετε να διατηρείτε μια ευθεία στάση, θα δείτε ότι το ανάστημα θα αρχίσει να βελτιώνεται.

Δείτε ακόμη 6 Τύποι Σωματικού Λίπους και Πώς να Απαλλαγείτε

Να έχετε αυτοπεποίθηση

© shutterstock, © shutterstock

Αυξήστε την αυτοπεποίθησή σας και σίγουρα θα δείτε τη στάση του σώματός σας να βελτιώνεται. Η αλλαγή της διάθεσής σας μπορεί να αλλάξει την εικόνα που φαίνεστε στον καθρέφτη κάθε μέρα. Η ανεβασμένη αυτοπεποίθηση μπορεί να επηρεάσει το σώμα και το μυαλό σας – είναι αρκετά απλό και αποτελεσματικό.

Κοιμηθείτε αρκετά

© shutterstock

Όσο τρελό κι αν ακούγεται, το σώμα λειτουργεί πάντα, ακόμη και όταν κοιμόμαστε. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν αποτελεί έκπληξη ότι τα παιδιά μεγαλώνουν περισσότερο ενώ κοιμούνται. Είναι σημαντικό να κοιμάστε βαθιά για όχι λιγότερο από οκτώ ώρες κάθε βράδυ εάν θέλετε να δείτε αποτελέσματα.

Η στάση του ύπνου παίζει επίσης σημαντικό ρόλο για να ψηλώσετε. Για καλύτερα αποτελέσματα, ξαπλώστε ανάσκελα χωρίς μαξιλάρι.

Φορέστε ανυψωτικές σόλες

flickr

Ποιος είπε ότι οι ανυψωτικές σόλες είναι μόνο για ηθοποιούς; Ακόμα και οι καθημερινοί άνθρωποι μπορούν να τις χρησιμοποιήσουν για να φαίνονται ψηλότεροι. Αν και δεν είναι μια μόνιμη λύση, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσθέσετε λίγο ύψος στην καθημερινή σας εμφάνιση.

Ρούχα που αυξάνουν το ύψος

brightside

Τα σωστά επιλεγμένα ρούχα μπορούν να σας κάνουν να φαίνεστε ψηλότεροι. Οι μη κολακευτικοί συνδυασμοί ρούχων και ορισμένα αξεσουάρ μπορούν πραγματικά να κοντύνουν το ανάστημά σας.

Σταματήστε ή αποφύγετε τους αναστολείς ανάπτυξης

© shutterstock

Ένας τρόπος ζωής πλούσιος σε αναστολείς της ανάπτυξης, όπως το κάπνισμα ή η κατανάλωση αλκοόλ εμποδίζει την ανάπτυξη του σώματος. Εξαλείφοντας αυτές τις κακές συνήθειες αφήνετε το σώμα σας να αναπνεύσει και να κάνει αυτό που είναι φυσικό.

Δείτε επίσης 9 Μύθοι για το Σώμα που Έχουν Ήδη Καταρριφθεί

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4 / 5. Αξιολογήσεις: 4

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

κόλπα ομορφιάς διασημοτήτων,συμβουλές ομορφιάς,ομορφιά,lifestyle,

10 Κόλπα Ομορφιάς που Χρησιμοποιούν οι Διασημότητες για να Δείχνουν Εντυπωσιακές στο Κόκκινο Χαλί

συμβουλές για μανικιουρίστα,συμβουλές μανικιούρ,συμβουλές ομορφιάς,ομορφιά,χρήσιμα,

13 Πράγματα που Υποδηλώνουν ότι Πρέπει να Αποφύγετε τον Μανικιουρίστα σας