in , ,

13 Πράγματα που Υποδηλώνουν ότι Πρέπει να Αποφύγετε τον Μανικιουρίστα σας

συμβουλές για μανικιουρίστα,συμβουλές μανικιούρ,συμβουλές ομορφιάς,ομορφιά,χρήσιμα,
13 Πράγματα που Υποδηλώνουν ότι Πρέπει να Αποφύγετε τον Μανικιουρίστα σας

Είναι πολύ πιο εύκολο να επισκεφθείτε έναν επαγγελματία νυχιών που θα κάνει το τέλειο μανικιούρ και δεν θα χρειάζεται να ανησυχείτε ότι το βερνίκι νυχιών θα ξεφτίσει ή ότι τα νύχια σας θα λιμαριστούν λανθασμένα. Δυστυχώς, δεν είναι όλοι οι μανικιουρίστες πραγματικοί επαγγελματίες και μπορείτε να καταλήξετε με αποτελέσματα που πραγματικά θα σας απογοητεύσουν. Υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να προσέξετε για να καταλάβετε ότι ορισμένοι μανικιουρίστες πρέπει να αποφεύγονται. Μανικιούρ: Εύκολοι τρόποι για να στεγνώσεις τα νύχια σου σε χρόνο ρεκόρ

Χρησιμοποιούν πάρα πολύ λάδι νυχιών.

© goblinbox_(queen_of_ad_hoc_bento) / Flickr, © CC BY 2.0

Όταν χρησιμοποιείται σε μικρές ποσότητες, το λάδι νυχιών βοηθά να μαλακώσει και να προστατεύσει το λεπτό δέρμα γύρω από τα νύχια. Αλλά αν χρησιμοποιείται πάρα πολύ, το αποτέλεσμα θα είναι αντίθετο – το δέρμα θα το συνηθίσει και θα γίνει ακόμα πιο ξηρό από ό,τι ήταν πριν. Άρα, μια μικρή σταγόνα λαδιού είναι υπεραρκετή.

Δεν φορούν μάσκα και γάντια.

© Svitlana Hulko / Shutterstock.com, © Marco Verch Professional Photographer / Flickr, © CC BY 2.0

Οι μανικιουρίστες περνούν τις μέρες τους αγγίζοντας το δέρμα πολλών χεριών και ποδιών. Βεβαιωθείτε ότι φοράει ένα ζευγάρι γάντια μιας χρήσης προτού αρχίσουν να εργάζονται με τα χέρια σας. Διαφορετικά, μπορούν να μεταφέρουν μικρόβια ή λοιμώξεις σε εσάς.

Επιπλέον, το μανικιούρ συνεπάγεται τη χρήση τοξικών χημικών ουσιών. Ένα καλό σαλόνι ομορφιάς είναι συνήθως εξοπλισμένο με σύστημα εξαγωγής αέρα, ενώ ο μανικιουρίστας πρέπει να φορά μάσκα. Με αυτόν τον τρόπο, δείχνουν ότι θέλουν να φροντίζουν τόσο τη δική τους υγεία όσο και τη δική σας.

Θα απαιτήσουν πληρωμή για την αφαίρεση του παλιού βερνικιού νυχιών χωρίς να σας ενημερώσουν εκ των προτέρων.

© Natali Sam / Shutterstock.com

Σύμφωνα με ορισμένους πελάτες, πολλοί μανικιουρίστες αφαιρούν το παλιό βερνίκι νυχιών (συμπεριλαμβανομένου του βερνικιού gel) δωρεάν. Κατά κανόνα, η αφαίρεση βερνικιού περιλαμβάνεται ήδη στην τιμή του μανικιούρ. Αλλά ορισμένοι, μπορεί να σας ζητήσουν να πληρώσετε περισσότερα. Εάν δεν θέλετε δυσάρεστες εκπλήξεις, είναι πάντα καλή ιδέα να ρωτάτε εκ των προτέρων εάν η αφαίρεση βερνικιού νυχιών περιλαμβάνεται στην τιμή του μανικιούρ.

Χρησιμοποιούν ξανά υλικά και αξεσουάρ.

© Alex Juel / www.mixedfitness.com / Flickr, © CC BY-SA 2.0

Οι απλές λίμες μιας χρήσης, για παράδειγμα, είναι αρκετά φθηνές, αλλά μπορούν να βλάψουν τα νύχια σας. Ακόμη και με το πρώτο λιμάρισμα, αρχίζουν να θρυμματίζονται και να ξεφλουδίζουν τα νύχια σας, χειροτερεύοντας με κάθε επόμενο λιμάρισμα. Επομένως, φροντίστε να δώσετε προσοχή στην κατάσταση της λίμας νυχιών στο σαλόνι.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Μερικοί μπορεί επίσης να χρησιμοποιήσουν ασετόν για να αραιώσουν το βερνίκι. Το ασετόν διασπά τη φόρμουλα και καταστρέφει το βερνίκι νυχιών, επομένως αυτή η μέθοδος είναι καλή μόνο για βραχυπρόθεσμα αποτελέσματα. Ο μανικιουρίστας σας δεν πρέπει να χρησιμοποιεί παλιά ή ληγμένα προϊόντα. Ελέγξτε για να βεβαιωθείτε ότι δεν φαίνονται πολύ παχιά και δεν έχουν τη συγκεκριμένη μυρωδιά ακετόνης.

Τα νύχια τους δεν φαίνονται περιποιημένα.

© chloemiriam / Flickr, © CC BY 2.0, © jencu / Flickr, © CC BY 2.0

Δώστε προσοχή στα νύχια του μανικιουρίστα σας: πολλοί επαγγελματίες προτιμούν να φτιάχνουν μόνοι τους τα νύχια τους, ώστε να μπορείτε να αξιολογήσετε τις δεξιότητές τους από την κατάσταση των δικών τους νυχιών. Εάν τα νύχια τους είναι καλυμμένα με βερνίκι τζελ, κοιτάξτε να δείτε πόσο προσεγμένο είναι το μανικιούρ τους και η κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα πετσάκια τους. Εάν τα χέρια του είναι περιποιημένα, είναι πιθανό να φροντίσουν σωστά τα νύχια σας.

Βουτάνε τα νύχια στην πούδρα.

© Neal Bryant / Shutterstock.com

Εάν το σχέδιο των νυχιών σας περιλαμβάνει εφαρμογή πούδρας, βεβαιωθείτε ότι ο τεχνικός σας δεν βουτάει τα νύχια σας στην πούδρα αλλά εφαρμόζει το προϊόν στα νύχια σας. Λάβετε υπόψη ότι υπήρχαν και άλλοι πελάτες πριν από εσάς και εάν τα νύχια τους βουτιούνται επίσης στο δοχείο με την πούδρα, μπορεί να υπάρχουν μικρόβια και βακτήρια μέσα.

Δείτε ακόμη Πως να αφαιρέσετε το ημιμόνιμο μανικιούρ σας χωρίς ασετόν

Αφήνουν τους πελάτες τους να περιμένουν πολύ μεταξύ των ραντεβού.

© SmirMaxStock / Shutterstock.com

Όσο περισσότερο παραμένει το τζελ στα νύχια, τόσο πιο δύσκολο είναι να το αφαιρέσετε αργότερα και μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τα νύχια. Και δεν είναι μόνο η ζημιά που πρέπει να ανησυχείτε, αλλά και τα δυνητικά επιβλαβή βακτήρια. Αυτός είναι ο λόγος που ένας σωστός μανικιουρίστας θα σας υπενθυμίσει να κλείσετε ένα ραντεβού ξανά μετά από 2 έως 3 εβδομάδες το πολύ.

Χρησιμοποιούν την ίδια βασική επίστρωση σε όλους τους τύπους νυχιών.

© Maryna Trusava / Shutterstock.com

Υπάρχουν διάφορα είδη βασικών επιστρώσεων και όλα έχουν διαφορετικούς σκοπούς. Τα αδύναμα και σχισμένα νύχια, για παράδειγμα, απαιτούν διαφορετική από τα υγιή και δυνατά νύχια. Και ένας επαγγελματίας μανικιουρίστας το ξέρει αυτό.

Επικρίνουν τη δουλειά άλλων μανικιουριστών και την κατάσταση των νυχιών του πελάτη τους.

© Prapa / Shutterstock.com

Είναι απίθανο κάποιος να απολαύσει να ακούει: «Ποιος το έκανε αυτό στα νύχια σου;» από τον μανικιουρίστα στον οποίο έχει πάει γιατί σε κανέναν δεν αρέσει όταν επικρίνονται οι επιλογές του. Είναι ακόμη πιο αγενές αν σχολιάζει την κατάσταση των νυχιών του πελάτη του, όπως το μήκος ή την ποιότητά τους.

Αρνούνται να διορθώσουν τα λάθη τους.

© Vovk Natalia / Shutterstock.com

Ένα σαλόνι ομορφιάς που εκτιμά τη φήμη του θα προσπαθήσει να διορθώσει την προβληματική υπηρεσία είτε με άλλον μανικιουρίστα είτε με επιστροφή χρημάτων. Εάν ένα σαλόνι αρνηθεί να διορθώσει τα λάθη του, πιθανότατα δεν έχει επαρκές επίπεδο εξυπηρέτησης πελατών.

Δεν είναι καλά ενημερωμένοι και αρνούνται να απαντήσουν στις ερωτήσεις σας.

© belyaeva33 / Shutterstock.com

Ένας πραγματικός επαγγελματίας μανικιουρίστας μπορεί εύκολα να απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις σας. Μην ντρέπεστε να τους ρωτήσετε για τη διαδικασία, τις μάρκες βερνικιού τζελ ή την αποστείρωση των οργάνων.

Χρησιμοποιούν λάθος λίμα νυχιών.

© Marco Verch Professional Photographer / Flickr, © CC BY 2.0

Δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί η ίδια λίμα σε διαφορετικούς τύπους νυχιών. Διατίθενται σε διάφορους κόκκους που κυμαίνονται από εξαιρετικά λεπτά έως εξαιρετικά χοντρά. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε τη σωστή: οι εξαιρετικά λεπτές λίμες λειτουργούν καλύτερα σε φυσικά νύχια, ενώ οι χοντρές λίμες είναι κατάλληλες μόνο για τεχνητά νύχια.

Σας κόβουν τα πετσάκια.

© Motortion Films / Shutterstock.com

Οι δερματολόγοι δεν συνιστούν να κόψετε τα πετσάκια γιατί αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μόλυνση και ερεθισμό. Αντί να κόψει την επιδερμίδα σας, ένας μανικιουρίστας θα πρέπει να χρησιμοποιήσει ένα προϊόν αφαίρεσης της επιδερμίδας για να τις μαλακώσει και στη συνέχεια να τις σπρώξει απαλά προς τα πίσω. Η μόνη φορά που μπορούν να χρησιμοποιήσουν τσιμπίδα είναι αν έχετε παρωνυχίδα Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να τυλίγεται απαλά, ποτέ να μην τραβιέται. Εάν το τραβούν, αυτό σημαίνει ότι η τσιμπίδα δεν είναι αρκετά αιχμηρή και αυτό μπορεί εύκολα να σκίσει πάρα πολύ δέρμα.

Δείτε επίσης 12 εξαιρετικά κόλπα για το πιο τέλειο μανικιούρ

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 3.9 / 5. Αξιολογήσεις: 22

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

9 Κορυφαίοι Τρόποι Αύξησης του Ύψους

7 Φανταστικά Σπιτικά Κόλπα που θα σας κάνουν να αναφωνήσετε "ΟΥΑΟΥ"

7 Φανταστικά Σπιτικά Κόλπα που θα σας κάνουν να αναφωνήσετε “ΟΥΑΟΥ”