in , , ,

6 Τύποι Σωματικού Λίπους και Πώς να Απαλλαγείτε

τύποι σωματικού λίπους,απαλλαγή από σωματικό λίπος,συμβουλές υγείας,υγεία
τύποι σωματικού λίπους,απαλλαγή από σωματικό λίπος,συμβουλές υγείας,υγεία

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να απαλλαγείτε από το υπερβολικό βάρος και μπορείτε εύκολα να βρείτε εκατοντάδες μελέτες και χιλιάδες συμβουλές σήμερα. Αλλά το πρόβλημα είναι ότι μια συγκεκριμένη μέθοδος μπορεί να είναι χρήσιμη για ένα άτομο και εντελώς άχρηστη για ένα άλλο.

Αυτό συμβαίνει επειδή όλοι έχουμε διαφορετικο σωματότυπο τύπους σώματος και γι’ αυτό η κατανόηση του πώς παίρνουμε βάρος είναι απαραίτητη για την αποτελεσματική και ασφαλή απώλεια βάρους. Σύμφωνα με έρευνες υπάρχουν 6 διαφορετικοι τύποι σωματικού λίπους με βάση το πού συσσωρεύεται κυρίως στο σώμα. Τι Συμβαίνει στο Λίπος μας Όταν Χάνουμε Βάρος

Σωματικό λίπος στο άνω μέρος του σώματος

© depositphotos

Αυτός ο τύπος λίπους αρχίζει να συσσωρεύεται εάν καταναλώνετε περισσότερες θερμίδες από ότι καίτε. Οι κύριες αιτίες είναι η υπερκατανάλωση τροφής και η έλλειψη άσκησης.

Απαλλαγείτε από αυτό με αερόβια άσκηση. Το περπάτημα, το τρέξιμο ή το κολύμπι τουλάχιστον 30 λεπτά κάθε μέρα θα σας βοηθήσουν.

Σταματήστε να καταναλώνετε ζάχαρη και αναψυκτικά που περιέχουν πολλές περιττές θερμίδες.

Κοιλιακό λίπος

© depositphotos

Μερικές αιτίες που προκαλούν την αποθήκευση λίπους στην κοιλιά είναι το άγχος, η κατάθλιψη και το στρες.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Για να απαλλαγείτε, αποφύγετε το άγχος και χαλαρώστε. Η ορμόνη του στρες κορτιζόλη συσσωρεύει το λίπος στην κοιλιά, οπότε μια καλή επιλογή είναι ο διαλογισμός ή ασκήσεις αναπνοών.

Πιείτε πράσινο τσάι καθώς καίει το λίπος και ταυτόχρονα σας χαλαρώνει.

Λίπος στους μηρούς

© depositphotos

Ένας από τους λόγους για τους οποίους οι μηροί σας μπορεί να είναι σημαντικά παχύτεροι οφείλεται στην υπερβολική γλουτένη στη διατροφή σας.

Για να απαλλαγείτε, ξεκινήστε διατροφή χωρίς γλουτένη. Περπατήστε σε λόφους και σκάλες. Θα κάψει το λίπος στους μηρούς και θα τονώσει τους μυς των ποδιών.

Εάν δεν τρώτε πρωινό για να ξεκινήσει ο μεταβολισμό σας το πρωί, θα πεινάτε όλη την ημέρα και θα καταλήξετε να τρώτε περισσότερο.

Δείτε ακόμα Ιδανικό βάρος: “Πόσα κιλά πρέπει να είμαι”; Οι 3 βασικοί μέθοδοι υπολογισμού

Πρησμένη κοιλιά

© depositphotos

Συνήθως, αίτια είναι η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ που μπορεί να κάνει την κοιλιά σας να μεγαλώσει.

Για να απαλλαγείτε, ελαττώστε το αλκοόλ καθώς οι περισσότερες θερμίδες του καταλήγουν να γίνουν κοιλιακό λίπος.

Διαχωρίστε τα γεύματά σας σε μικρότερες μερίδες και τρώτε πιο συχνά. Θα βελτιώσει το μεταβολισμό, θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε την ενέργεια και επιπλέον, η κοιλιά σας θα φαίνεται μικρότερη μετά από κάθε γεύμα.

Λίπος στο κάτω μέρος του σώματος συμπεριλαμβανομένων των ποδιών

© depositphotos

Αυτό είναι συνηθισμένο σε γυναίκες που έχουν προβλήματα με τις φλέβες των ποδιών ή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, όταν τα πόδια μπορεί να πρηστούν.

Για να αποφύγετε το πρήξιμο πρέπει να σταματήσετε τις αλμυρές τροφές, καθώς το αλάτι προκαλεί κατακράτηση υγρών στο σώμα.

Μην καθίστε για περισσότερα από 30 λεπτά. Προσπαθήστε να κινείστε τακτικά. Εάν έχετε την ευκαιρία να ξαπλώσετε με τα πόδια σας ανυψωμένα, θα πρέπει να το κάνετε για να αποφύγετε τη συσσώρευση υγρών στα πόδια σας.

Μεγάλο στομάχι με λίπος στην πλάτη

© depositphotos

Αυτό είναι το αποτέλεσμα ακινησίας. Οπότε θα πρέπει να ξεκινήσετε να ασκείστε αμέσως εάν σας ενοχλεί το μεγάλο στομάχι και το λίπος στην πλάτη.

Για να απαλλαγείτε, κοιμηθείτε αρκετά. Η έλλειψη ύπνου μπορεί να προκαλέσει αλλαγές στις ορμόνες, αυξημένη όρεξη και να οδηγήσει σε αύξηση βάρους που οδηγεί σε αποθήκευση λίπους στην κοιλιά και την πλάτη.

Καταναλώστε περισσότερες τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες. Θα μείωσει την όρεξη και την απορρόφησης θερμίδων από τις τροφές.

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι μια υγιεινή διατροφή και ένας ενεργός τρόπος ζωής θα έχουν θετικό αντίκτυπο στο σώμα σας, ανεξάρτητα από τον σωματότυπο σας.

Δείτε επίσης Τοπικό αδυνάτισμα στην περιφέρεια: Αυτά είναι τα 10 tips του ειδικού

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

φυσικά εντομοαπωθητικά,diy εντομοαπωθητικά,χρήσιμα

7 Φυσικά Εντομοαπωθητικά

φανταχτερά μπάνια,ιδέες για φανταχτερά μπάνια,διακόσμηση μπάνιου,ιδέες διακόσμησης μπάνιου

25 Ιδέες για Φανταχτερά Μπάνια που θα σας μείνουν ΑΞΕΧΑΣΤΑ!