6 Σημάδια ότι Εχετε Λοίμωξη στο Αυτί και πώς να την Αποτρέψετε

Οι λοιμώξεις των αυτιών έχουν συνδεθεί κυρίως με παιδιά, αλλά στην πραγματικότητα εξακολουθούν να επηρεάζουν το 20% των ενηλίκων. Αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό, καθώς οι ενήλικες μπορούν να επηρεαστούν από βακτήρια και ιούς όπως και τα παιδιά. Και φαίνεται ότι τα άτομα με αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα και φλεγμονή των αυτιών είναι αυτά που πρέπει να είναι πολύ πιο προσεκτικά. Οι μολύνσεις των αυτιών είναι πολύ δυσάρεστες και θα πρέπει να μπορείτε να αναγνωρίσετε αμέσως τα σημάδια για να τις αντιμετωπίσετε γρήγορα. Γιατί Δεν Πρέπει να Καθαρίζετε τα Αυτιά σας με Μπατονέτες και τι να Κάνετε Αντ’ Αυτού

Φαγούρα

6 Σημάδια ότι Εχετε Λοίμωξη στο Αυτί και πώς να την Αποτρέψετε

Μπορεί να ξεκινήσει με ήπιο κνησμό στο εσωτερικό κανάλι του αυτιού σας και μπορεί να γίνει πιο σοβαρό καθώς η μόλυνση παραμένει χωρίς θεραπεία.

Ερυθρότητα στο εσωτερικό και στο εξωτερικό του αυτιού

Μπορεί να ξεκινήσει με κάποια ήπια ερυθρότητα στον έσω ακουστικό πόρο. Αλλά, αν εξελιχθεί, η ερυθρότητα μπορεί να γίνει πιο αισθητή όχι μόνο στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό του αυτιού.

Ενόχληση ή πόνος

Στην αρχή, μπορεί να αισθανθείτε έναν γενικό πόνο στο αυτί σας — ειδικά αφού τραβήξετε τον λοβό του αυτιού ή σπρώξετε τον έξω ακουστικό πόρο. Μετά από λίγο, μπορεί να αρχίσετε να νιώθετε ότι το αυτί σας είναι γεμάτο με κάτι. Σε πιο σοβαρές περιπτώσεις, ο πόνος μεταφέρεται στο πρόσωπο, στον λαιμό ή στο πλάι του κεφαλιού σας.

Αποστράγγιση άοσμου υγρού

Όπως και με τα άλλα συμπτώματα, το άοσμο υγρό μπορεί να είναι πολύ λίγο στην αρχή, αλλά καθώς η μόλυνση συνεχίζει να αυξάνεται, μπορεί να αρχίσει να γίνεται υπερβολικό.

Πνιχτή ακοή ή κουδούνισμα

Αυτό το σύμπτωμα μπορεί να μην υπάρχει σε ήπιες περιπτώσεις, αλλά σε πιο σοβαρές μπορεί να επηρεαστεί η ακοή σας. Μπορεί να αισθάνεστε ότι δεν μπορείτε να ακούσετε τα πράγματα όπως πριν, ή να αισθανθείτε ένα ασταμάτητα κουδούνισμα βαθιά μέσα στο αυτί σας.

Δείτε ακόμη Τι θα Συμβεί στο Σώμα σας εάν Κάνετε Μασάζ στα Αυτιά σας Καθημερινά

Related Post

Διογκωμένοι λεμφαδένες του λαιμού

Εάν η λοίμωξη αφεθεί χωρίς θεραπεία, μπορεί να προκαλέσει ορατό πρήξιμο των λεμφαδένων σας. Αυτό μπορεί να σας προκαλέσει πυρετό, καθώς ολόκληρος ο ακουστικός πόρος σας είναι πιθανώς εντελώς φραγμένος.

Πως να αποτρέψετε μολύνσεις των αυτιών

Μην χρησιμοποιείτε μπατονέτες ή ξένα αντικείμενα

Οι μπατονέτες μπορούν να καθαρίσουν τα τοιχώματα των αυτιών σας, αλλά πιέζουν επίσης το κερί του αυτιού ακόμα πιο βαθιά. Εάν παρατηρήσετε ότι η χρήση τους σας προκαλεί δυσφορία, θα πρέπει να σταματήσετε να τις χρησιμοποιείτε εντελώς. Επίσης, μπορεί να θέλετε να αποφύγετε τη χρήση ξένων αντικειμένων, όπως κλειδιά, φουρκέτες ή συνδετήρες για να ξύσετε τα αυτιά σας. Μπορούν επίσης να σπρώξουν το κερί του αυτιού πιο βαθιά, να ερεθίσουν το δέρμα, ακόμη και να σπάσουν το τύμπανο του αυτιού.

Χρησιμοποιήστε σκουφάκι κολύμβησης ή ωτοασπίδες

Μερικοί άνθρωποι είναι πιο ευάλωτοι σε μολύνσεις του αυτιού και γι’ αυτό ίσως πρέπει να λάβετε κάποια μέτρα εάν είστε ένας από αυτούς. Μπορείτε να ξεκινήσετε φορώντας ένα σκουφάκι κολύμβησης για να αποτρέψετε την είσοδο νερού στα αυτιά σας. Μπορεί επίσης να δοκιμάσετε να βάλετε ωτοασπίδες εάν αισθάνονται άνετα στα αυτιά σας. Μπορείτε πάντα να ρωτήσετε το γιατρό σας για τυχόν άλλες προφυλάξεις που μπορείτε να λάβετε.

Κρατήστε τα αυτιά σας στεγνά χρησιμοποιώντας ένα πιστολάκι

Αφού βγείτε από το νερό, φροντίστε να στεγνώνετε όσο το δυνατόν περισσότερο τα αυτιά σας γέρνοντάς και καθαρίζοντάς τα με μια πετσέτα. Γέρνοντας το κεφάλι σας και τραβώντας το λοβό του αυτιού προς διαφορετικές κατευθύνσεις, θα βοηθήσετε το νερό να φύγει με ασφάλεια από τα αυτιά σας. Εάν εξακολουθείτε να αισθάνεστε ότι υπάρχει νερό στο αυτί σας αφού φτάσετε στο σπίτι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πιστολάκι για να τα στεγνώσετε. Φροντίστε να το βάλετε σε χαμηλή ταχύτητα και χαμηλή θερμοκρασία.

πηγή φωτό

Δείτε επίσης 6 Πράγματα που Πρέπει να Γνωρίζετε πριν Κάνετε Τρύπημα

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Share
Δημοσιεύθηκε από τον
Jim Taylor

Recent Posts

50 Υπέροχες Ιδέες Διακόσμησης Μικρής Βεράντας

Εάν έχετε μια πολύ μικρή βεράντα ή απλώς μια είσοδο, θα πρέπει να τη διακοσμήσετε… Read More

8 Μαΐου, 2024

Σιδέρωμα Κουρτίνας: 7 έξυπνα κόλπα για να μην παιδεύεστε με τις ώρες

Το σιδέρωμα κουρτινών είναι μια πολύ χρονοβόρα και βαρετή εργασία. Ωστόσο, με μικρά έξυπνα κόλπα… Read More

8 Μαΐου, 2024

50 Ράφια από Παλέτες που Μπορείτε να Φτιάξετε Μόνοι σας

Τα ελεύθερα και επιτοίχια ράφια από παλέτες είναι μια εξαιρετική λύση για κάθε ρουστίκ ή… Read More

6 Μαΐου, 2024

Μπορώ να χρησιμοποιήσω το περσινό αντηλιακό;

Μας αρέσει ο ζεστός καιρός το καλοκαίρι - ή ακόμα και την άνοιξη όταν είμαστε… Read More

6 Μαΐου, 2024

48 Ιδέες Πολύχρωμης Διακόσμησης Τραπεζαρίας

Το φωτεινό χρώμα δεν φεύγει ποτέ από τη μόδα, ειδικά αν είστε λάτρης των χρωμάτων… Read More

30 Απριλίου, 2024

45 Τραπέζια από Παλέτες για Εσωτερικούς και Εξωτερικούς Χώρους

Οι παλέτες είναι τέλειες για την κατασκευή επίπλων. Το κύριο πλεονέκτημα των τραπεζιών παλέτας είναι… Read More

30 Απριλίου, 2024

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα