in , , ,

Γιατί Δεν Πρέπει να Καθαρίζετε τα Αυτιά σας με Μπατονέτες και τι να Κάνετε Αντ’ Αυτού

καθαρισμός αυτιών,βλάβες μπατονέτας,φροντίδα αυτιών,συμβουλές υγείας,υγεία
Γιατί Δεν Πρέπει να Καθαρίζετε τα Αυτιά σας με Μπατονέτες και τι να Κάνετε Αντ' Αυτού

Εκτός από μπατονέτες, οι γιατροί έχουν δει ασθενείς να χρησιμοποιούν φουρκέτες, τσιμπιδάκια, στυλό, ακόμη και καλαμάκια για να καθαρίσουν τα αυτιά τους. Κανένα από αυτά τα εργαλεία δεν είναι αποτελεσματικό, ωστόσο, και οι μπατονέτες, ειδικά, μπορούν να κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό. Μπορεί να σας δίνουν μια αίσθηση καθαριότητας, αλλά μπορούν να προκαλέσουν ζημιά στα αυτιά σας. Τι θα Συμβεί στο Σώμα σας εάν Κάνετε Μασάζ στα Αυτιά σας Καθημερινά

Μπορούν να προκαλέσουν τραυματισμό.

brightside

Μπορεί να ακούγεται απίστευτο, αλλά οι μπατονέτες μπορούν να τραυματίσουν το μέσο αυτί και πιο συγκεκριμένα, να προκαλέσουν ρήξη του τυμπάνου. Σύμφωνα με μια μελέτη που εξέτασε τραυματισμούς αυτιών βρέθηκε ότι περίπου το 73% από αυτούς συνδέονται με τον καθαρισμό των αυτιών με μπατονέτες. Αυτό είναι ένα μεγάλο ποσοστό αν λάβετε υπόψη ότι η μελέτη πραγματοποιήθηκε από το 1990 έως το 2010 και μελέτησε περισσότερα από 263.000 παιδιά.

Μπορούν να σπρώξουν το κερί του αυτιού πιο βαθιά μέσα στο αυτί.

brightside

Πολλοί άνθρωποι θέλουν να βγάλουν το κερί του αυτιού, ειδικά αν έχει συσσωρευτεί. Ωστόσο, το σπρώχνουν μόνο πιο βαθιά στον ακουστικό πόρο και, ως αποτέλεσμα, το κερί απλώς συσσωρεύετε εκεί. Σε αυτή την περίπτωση, η μόνη λύση είναι να επισκεφτείτε έναν γιατρό για να αφαιρέσει το κερί του αυτιού χρησιμοποιώντας επαγγελματικές μεθόδους, που μερικές φορές μπορεί να είναι άβολες.

Μπορούν να προκαλέσουν λοιμώξεις.

© Depositphotos.com

Μία από τις πιο ευεργετικές ιδιότητες του κεριού είναι να παγιδεύει και να συγκρατεί την ανάπτυξη βακτηρίων που εισέρχονται στα αυτιά. Λειτουργεί σαν ένα δίχτυ ασφαλείας που εμποδίζει τα βακτήρια να προκαλέσουν σοβαρή βλάβη. Ωστόσο, όταν χρησιμοποιούμε μπατονέτες και σπρώχνουμε τόσο το κερί του αυτιού όσο και τα βακτήρια πιο βαθιά μέσα, βοηθάμε τα τελευταία να μας βλάψουν. Σε αυτή την περίπτωση είναι πολύ πιθανό να πάθουμε ωτίτιδα.

Δείτε ακόμη Γιατί τα Κουνούπια Έρχονται Κοντά στα Αυτιά σας και Πώς να το Αποφύγετε

Γιατί χρειαζόμαστε το κερί του αυτιού

© Depositphotos.com

Εκτός από το ότι περιέχει και απαλλάσσει από βακτήρια, το κερί του αυτιού εμποδίζει επίσης άλλα πράγματα, όπως έντομα και βρωμιά, να μπουν στα αυτιά μας. Είναι επίσης το καλύτερο φυσικό λιπαντικό που εμποδίζει το αυτί μας να στεγνώσει και να προκαλέσει φαγούρα. Και είναι προγραμματισμένο να αφαιρείται από το αυτί κάθε φορά που κάνουμε σωματικές δραστηριότητες. Στην πραγματικότητα ωθείται στον έξω ακουστικό πόρο, όπου ένα απλό ντους το ξεπλένει.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Τι να κάνετε εάν οι μπατονέτες σας προκαλούν πόνο

brightside

Εάν ο πόνος δεν είναι τίποτα σοβαρό στην αρχή και νιώθετε ότι είναι υποφερτός, μπορείτε να δοκιμάσετε να πάρετε παυσίπονα χωρίς ιατρική συνταγή και να δείτε πώς θα πάει. Ωστόσο, εάν ο πόνος παραμένει και αργότερα συνοδεύεται είτε από ελαττωμένη ακοή είτε από κουδούνισμα στα αυτιά, θα πρέπει να καλέσετε γιατρό. Θα μπορούσε να είναι ένας πιο σοβαρός τραυματισμός στο αυτί που χρειάζεται επαγγελματική προσοχή και συμβουλές.

Πώς να καθαρίσετε τα αυτιά σας με ασφάλεια

brightside

Αυτές οι 2 μέθοδοι έχουν αποδειχθεί ότι είναι οι πιο αποτελεσματικές και ασφαλείς για χρήση στο σπίτι:

  • Χρησιμοποιήστε σταγόνες για τα αυτιά: Θα μπορούσε να είναι παιδικό λάδι, ορυκτέλαιο ή γλυκερίνη που ρίχνετε προσεκτικά στο αυτί σας. Όλοι θα καταφέρουν να μαλακώσουν το κερί του αυτιού. 2 ημέρες αργότερα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια σύριγγα για να ρίξετε λίγο ζεστό νερό στο αυτί σας και να γείρετε το κεφάλι σας για να αφήσετε το νερό να διαφύγει. Στη συνέχεια, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε μια καθαρή πετσέτα για να καθαρίσετε το εξωτερικό μέρος του αυτιού σας.
  • Χρησιμοποιήστε ένα καθαρό χαρτομάντιλο: Το κερί του αυτιού ξεπλένεται κάθε φορά που μπαίνετε στο ντους, αλλά μπορείτε να βοηθήσετε να αφαιρέσετε τα τελευταία κομμάτια του με αυτόν τον τρόπο. Μπορείτε να πάρετε ένα στεγνό χαρτομάντιλο, να το βάλετε σε λίγο νερό και μετά να καθαρίσετε το εξωτερικό μέρος του αυτιού.

Δείτε επίσης 8 Πράγματα που Μπορεί να Κρύβει το Σώμα σας από Εσάς

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 1 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Ταβέρνα το καλοκαίρι: Τα “επικίνδυνα φαγητά” – Τι πρέπει να προσέχουμε – Πως θα προφυλαχθούμε

Ταβέρνα το καλοκαίρι: Τα “επικίνδυνα φαγητά” – Τι πρέπει να προσέχουμε – Πως θα προφυλαχθούμε

γεωμετρική διακόσμηση κουζίνας,ιδέες γεωμετρικής διακόσμησης κουζίνας,διακόσμηση κουζίνας,ιδέες διακόσμησης κουζίνας,

44 Ιδέες Γεωμετρικής Διακόσμησης Κουζίνας