in , , ,

Καταστροφή του φαγητού σας. Μην κάνετε αυτά τα 15 Λάθη Μαγειρικής

λάθη μαγειρικής,συμβουλές μαγειρικής,χρήσιμα,
λάθη μαγειρικής,συμβουλές μαγειρικής,χρήσιμα,

Για να ανταποκρίνεται το φαγητό στις προσδοκίες σας πρέπει να αποφύγετε μερικά λάθη μαγειρικής που μπορούν να το καταστρέψουν. 12 Συνηθισμένα Λάθη Μαγειρικής που Καταστρέφουν και την Καλύτερη Συνταγή

Προσθέτετε λάδι στο νερό όταν βράζετε ζυμαρικά

© Chris Cole / Photodisc / Getty Images

Μερικοί άνθρωποι προσθέτουν λάδι στο νερό όταν βράζουν ζυμαρικά. Το κάνουν είτε για να σταματήσουν να βράζει το νερό είτε για να μην κολλήσουν τα ζυμαρικά μεταξύ τους. Ωστόσο, η προσθήκη λαδιού μπορεί να μην είναι καλή ιδέα εάν σκοπεύετε να προσθέστε σάλτσα, επειδή το λάδι θα την δυσκολέψει να κολλήσει στα ζυμαρικά.

Στραγγίζετε το νερό των ζυμαρικών και τα ξεπλένετε

© shutterstock.com

Όταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα, οι περισσότεροι πιθανώς απλώς χύνουν το νερό μέσα στο οποίο έβρασαν. Αλλά η διατήρηση του νερού μπορεί πραγματικά να προσθέσει γεύση στο φαγητό σας. Και αν φτιάχνετε ζυμαρικά με σάλτσα, αυτό το νερό μπορεί επίσης να βοηθήσει να ενωθούν και να γίνει η σάλτσα πιο ομοιόμορφη. Το ξέβγαλμα των ζυμαρικών μπορεί να είναι ο λόγος που η σάλτσα δεν κολλάει πάνω τους.

Περιμένετε πολύ πριν ανακατέψετε τα ζυμαρικά

© shutterstock.com

Είναι σημαντικό να αρχίσετε να ανακατεύετε τα ζυμαρικά αμέσως. Είναι πιο πιθανό να αρχίσουν να κολλάνε στην αρχή, λόγω του αμύλου που απελευθερώνεται.

Δεν αφήνετε το κρέας να ξεπαγώσει

© Depositphotos.com

Θα πρέπει να βγάλετε το κρέας από το ψυγείο και να το αφήσετε να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου πριν το ψήσετε. Διαφορετικά, θα ψηθεί ανομοιόμορφα, με το εσωτερικό να είναι άψητο και το εξωτερικό καμένο.

Δεν αφήνετε το κρέας να ξεκουραστεί πριν το κόψετε

© Depositphotos.com

Όταν μαγειρεύετε κρέας, οι περισσότεροι χυμοί βρίσκονται στο κέντρο. Οπότε καλύτερα να περιμένετε λίγο πριν το κόψετε για να απλωθούν οι χυμοί στα πλάγια.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Ανακατεύετε το ρύζι

© shutterstock.com

Αν δεν φτιάχνετε ριζότο, είναι καλύτερα να μην ανακατεύετε το ρύζι. Διαφορετικά, θα ενεργοποιήσει το άμυλο, το οποίο θα κάνει το ρύζι να σβολιάσει.

Ανασηκώνετε το καπάκι κατά το μαγείρεμα του ρυζιού

© shutterstock.com

Αν μαγειρεύετε ρύζι σε κατσαρόλα, μην ανασηκώνετε το καπάκι για να ελέγξετε αν το ρύζι είναι έτοιμο. Αν το κάνετε αυτό, η θερμότητα θα διαφύγει και το πάνω μέρος θα είναι λιγότερο μαγειρεμένο από το κάτω. Θα χαλάσει επίσης την αναλογία νερού προς ρύζι και το ρύζι θα είναι πιο στεγνό.

Δείτε ακόμη 10 Λάθη Μαγειρικής που Κάνουμε Συχνά Χωρίς να το Παρατηρήσουμε

Τηγάνισμα φαγητού σε εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

© shutterstock.com

Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο έχει χαμηλό σημείο καπνού. Αν λοιπόν το μαγειρέψετε σε υψηλές θερμοκρασίες, μια μπριζόλα, για παράδειγμα, θα αρχίσει να μυρίζει δυσάρεστα και θα απελευθερώνει τοξικές χημικές ουσίες.

Δεν στεγνώνετε το ψάρι

© Depositphotos.com, © shutterstock.com

Εάν το ψάρι είναι βρεγμένο στην επιφάνεια και αρχίσετε να το μαγειρεύετε σε ένα τηγάνι, θα αχνίσει αντί να τσιγαριστεί. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα έχει αυτή τη χρυσή κρούστα στο τέλος.

Σοτάρισμα βρεγμένων χόρτων

© shutterstock.com

Αφού πλύνετε τα χόρτα σας, βεβαιωθείτε ότι είναι στεγνά. Διαφορετικά, το νερό θα προκαλέσει ατμό και τα λαχανικά θα είναι πολύ μουλιασμένα μετά το μαγείρεμα. Θα χάσουν επίσης τη γεύση τους.

Προσθέτετε κρύο βούτυρο και κρέμα σε πουρέ πατάτας

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com, © shutterstock.com

Η προσθήκη αυτών των συστατικών κρύα θα αποτρέψει την κατάλληλη απορρόφησή τους από το άμυλο στις πατάτες. Καλύτερα λοιπόν να ζεσταίνετε το βούτυρο μέχρι να λιώσει και την κρέμα μέχρι να αρχίσει να αχνίζει και μόνο τότε να τα προσθέσετε.

Βάζετε πάρα πολλά σε ένα τηγάνι

© shutterstock.com, © shutterstock.com

Όταν μαγειρεύετε για πολλά άτομα, είναι βολικό να βάζετε τα πάντα σε ένα τηγάνι. Ωστόσο, μπορείτε να καταλήξετε με ένα στεγνό φαγητό. Η θερμότητα θα μειωθεί και θα κάνει το κρέας να χάσει την υγρασία του.

Προσθέτετε σκόρδο πολύ νωρίς

© shutterstock.com, © shutterstock.com

Το σκόρδο καίγεται εύκολα, οπότε το να το τσιγαρίσετε πρώτα μπορεί να καταστρέψει τη γεύση του. Προσθέστε το τελευταίο και μπορείτε να είστε σίγουροι ότι δεν θα καεί.

Δεν προθερμαίνετε το τηγάνι

© shutterstock.com, © shutterstock.com

Θα πρέπει να ζεστάνετε το τηγάνι για λίγα λεπτά πριν τηγανίσετε οτιδήποτε σε αυτό. Διαφορετικά το κρέας ή το ψάρι που φτιάχνετε δεν θα είναι σωστά ψημένα.

Δεν προμαγειρεύετε τις πατάτες πριν τις ψήσετε

© Depositphotos.com

Εάν βάλετε ωμές πατάτες στο φούρνο, μπορεί να καταλήξουν καμένες εξωτερικά και όχι εντελώς ψημένες εσωτερικά. Για να αποφύγετε αυτό, μαγειρέψτε μερικώς τις πατάτες σε βραστό νερό πριν τις ψήσετε.

Δείτε επίσης 11 Μαγειρικά Λάθη που Συνεχίζουμε να Κάνουμε από Συνήθεια. Ποιος είναι ο σωστός τρόπος

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 2.7 / 5. Αξιολογήσεις: 7

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

«Πολυτελής βίλα με 2.000€ το μήνα»: Η αγγελία του σπιτιού με τις πλαστικές καρέκλες που έγινε viral

τοίχοι γκαλερί μπάνιου,διακόσμηση μπάνιου,ιδέες διακόσμησης μπάνιου,διακόσμηση,

30 Ιδέες για Τοίχους Γκαλερί Μπάνιου