Για να ανταποκρίνεται το φαγητό στις προσδοκίες σας πρέπει να αποφύγετε μερικά λάθη μαγειρικής που μπορούν να το καταστρέψουν. 12 Συνηθισμένα Λάθη Μαγειρικής που Καταστρέφουν και την Καλύτερη Συνταγή
Προσθέτετε λάδι στο νερό όταν βράζετε ζυμαρικά
Μερικοί άνθρωποι προσθέτουν λάδι στο νερό όταν βράζουν ζυμαρικά. Το κάνουν είτε για να σταματήσουν να βράζει το νερό είτε για να μην κολλήσουν τα ζυμαρικά μεταξύ τους. Ωστόσο, η προσθήκη λαδιού μπορεί να μην είναι καλή ιδέα εάν σκοπεύετε να προσθέστε σάλτσα, επειδή το λάδι θα την δυσκολέψει να κολλήσει στα ζυμαρικά.
Στραγγίζετε το νερό των ζυμαρικών και τα ξεπλένετε
Όταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα, οι περισσότεροι πιθανώς απλώς χύνουν το νερό μέσα στο οποίο έβρασαν. Αλλά η διατήρηση του νερού μπορεί πραγματικά να προσθέσει γεύση στο φαγητό σας. Και αν φτιάχνετε ζυμαρικά με σάλτσα, αυτό το νερό μπορεί επίσης να βοηθήσει να ενωθούν και να γίνει η σάλτσα πιο ομοιόμορφη. Το ξέβγαλμα των ζυμαρικών μπορεί να είναι ο λόγος που η σάλτσα δεν κολλάει πάνω τους.
Περιμένετε πολύ πριν ανακατέψετε τα ζυμαρικά
Είναι σημαντικό να αρχίσετε να ανακατεύετε τα ζυμαρικά αμέσως. Είναι πιο πιθανό να αρχίσουν να κολλάνε στην αρχή, λόγω του αμύλου που απελευθερώνεται.
Δεν αφήνετε το κρέας να ξεπαγώσει
Θα πρέπει να βγάλετε το κρέας από το ψυγείο και να το αφήσετε να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου πριν το ψήσετε. Διαφορετικά, θα ψηθεί ανομοιόμορφα, με το εσωτερικό να είναι άψητο και το εξωτερικό καμένο.
Δεν αφήνετε το κρέας να ξεκουραστεί πριν το κόψετε
Όταν μαγειρεύετε κρέας, οι περισσότεροι χυμοί βρίσκονται στο κέντρο. Οπότε καλύτερα να περιμένετε λίγο πριν το κόψετε για να απλωθούν οι χυμοί στα πλάγια.
Ανακατεύετε το ρύζι
Αν δεν φτιάχνετε ριζότο, είναι καλύτερα να μην ανακατεύετε το ρύζι. Διαφορετικά, θα ενεργοποιήσει το άμυλο, το οποίο θα κάνει το ρύζι να σβολιάσει.
Ανασηκώνετε το καπάκι κατά το μαγείρεμα του ρυζιού
Αν μαγειρεύετε ρύζι σε κατσαρόλα, μην ανασηκώνετε το καπάκι για να ελέγξετε αν το ρύζι είναι έτοιμο. Αν το κάνετε αυτό, η θερμότητα θα διαφύγει και το πάνω μέρος θα είναι λιγότερο μαγειρεμένο από το κάτω. Θα χαλάσει επίσης την αναλογία νερού προς ρύζι και το ρύζι θα είναι πιο στεγνό.
Δείτε ακόμη 10 Λάθη Μαγειρικής που Κάνουμε Συχνά Χωρίς να το Παρατηρήσουμε
Τηγάνισμα φαγητού σε εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο έχει χαμηλό σημείο καπνού. Αν λοιπόν το μαγειρέψετε σε υψηλές θερμοκρασίες, μια μπριζόλα, για παράδειγμα, θα αρχίσει να μυρίζει δυσάρεστα και θα απελευθερώνει τοξικές χημικές ουσίες.
Δεν στεγνώνετε το ψάρι
Εάν το ψάρι είναι βρεγμένο στην επιφάνεια και αρχίσετε να το μαγειρεύετε σε ένα τηγάνι, θα αχνίσει αντί να τσιγαριστεί. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα έχει αυτή τη χρυσή κρούστα στο τέλος.
Σοτάρισμα βρεγμένων χόρτων
Αφού πλύνετε τα χόρτα σας, βεβαιωθείτε ότι είναι στεγνά. Διαφορετικά, το νερό θα προκαλέσει ατμό και τα λαχανικά θα είναι πολύ μουλιασμένα μετά το μαγείρεμα. Θα χάσουν επίσης τη γεύση τους.
Προσθέτετε κρύο βούτυρο και κρέμα σε πουρέ πατάτας
Η προσθήκη αυτών των συστατικών κρύα θα αποτρέψει την κατάλληλη απορρόφησή τους από το άμυλο στις πατάτες. Καλύτερα λοιπόν να ζεσταίνετε το βούτυρο μέχρι να λιώσει και την κρέμα μέχρι να αρχίσει να αχνίζει και μόνο τότε να τα προσθέσετε.
Βάζετε πάρα πολλά σε ένα τηγάνι
Όταν μαγειρεύετε για πολλά άτομα, είναι βολικό να βάζετε τα πάντα σε ένα τηγάνι. Ωστόσο, μπορείτε να καταλήξετε με ένα στεγνό φαγητό. Η θερμότητα θα μειωθεί και θα κάνει το κρέας να χάσει την υγρασία του.
Προσθέτετε σκόρδο πολύ νωρίς
Το σκόρδο καίγεται εύκολα, οπότε το να το τσιγαρίσετε πρώτα μπορεί να καταστρέψει τη γεύση του. Προσθέστε το τελευταίο και μπορείτε να είστε σίγουροι ότι δεν θα καεί.
Δεν προθερμαίνετε το τηγάνι
Θα πρέπει να ζεστάνετε το τηγάνι για λίγα λεπτά πριν τηγανίσετε οτιδήποτε σε αυτό. Διαφορετικά το κρέας ή το ψάρι που φτιάχνετε δεν θα είναι σωστά ψημένα.
Δεν προμαγειρεύετε τις πατάτες πριν τις ψήσετε
Εάν βάλετε ωμές πατάτες στο φούρνο, μπορεί να καταλήξουν καμένες εξωτερικά και όχι εντελώς ψημένες εσωτερικά. Για να αποφύγετε αυτό, μαγειρέψτε μερικώς τις πατάτες σε βραστό νερό πριν τις ψήσετε.
Δείτε επίσης 11 Μαγειρικά Λάθη που Συνεχίζουμε να Κάνουμε από Συνήθεια. Ποιος είναι ο σωστός τρόπος