8 «Υγιεινές» Τροφές που Μπορεί να Γίνουν Επιβλαβείς

Δυστυχώς, η βιομηχανία τροφίμων έχει καταστήσει πιο δύσκολο μερικές φορές να γνωρίζουμε πραγματικά τι είναι υγιεινό και τι όχι, με παραπλανητικές διαφημίσεις και ετικέτες σε αυτό που είναι στην πραγματικότητα πρόχειρο φαγητό. Υπάρχουν μερικές τροφές που είναι επιβλαβείς για την υγεία σας, παρά τους ισχυρισμούς ότι είναι υγιεινές. 6 Υγιεινές Τροφές που Γίνονται Ανθυγιεινές Όταν Υπερκαταναλώνονται

Χυμοί φρούτων

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Αυτό περιλαμβάνει χυμό πορτοκαλιού! Για δεκαετίες, η βιομηχανία τροφίμων πουλούσε χυμούς φρούτων και smoothies ως υγιεινή εναλλακτική στα κανονικά φρούτα. Όχι μόνο περιέχουν την ίδια ποσότητα σακχάρων αλλά επίσης στερούνται βιταμινών και περιέχουν κενές θερμίδες που δεν θα σας δώσουν ενέργεια.

Αντ’ αυτού καταναλώστε φρούτα. Αν σας αρέσει πολύ ο χυμός, μπορείτε να τον φτιάξετε στο σπίτι, αλλά να θυμάστε ότι εξακολουθεί να περιέχει πολύ περισσότερα σάκχαρα από το να τρώτε τα φρούτα κανονικά.

Γάλα

© depositphotos.com

Σε αντίθεση με αυτό που πιστεύουμε, το γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα δεν είναι απαραίτητα για τη διατροφή μας. Αν και το γάλα περιέχει όντως απορροφήσιμο ασβέστιο και βιταμίνη D, εάν πίνετε πολύ, πιθανότατα υπερβαίνετε τις θερμίδες που απαιτούνται για μια ημέρα. Και, αν είστε ενήλικας, μπορεί να διατρέχετε κίνδυνο εάν τρώτε επίσης κρέας και αυγά τακτικά.

Ανάλογα με διατροφή σας και αποφασίστε την ποσότητα γάλακτος που θα καταναλώσετε. Υπάρχουν άλλες πηγές βιταμίνης D, πρωτεΐνης και ασβεστίου που θα μπορούσαν να εμπλουτίσουν τη διατροφή σας χωρίς να λαμβάνετε θερμίδες από το γάλα.

Αναψυκτικά με λίγες θερμίδες και χωρίς ζάχαρη

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Το αναψυκτικό δεν θεωρείται υγιεινό και το μεγαλύτερο μέρος της προσοχής έχει δοθεί πστην πρόσληψη ζάχαρης. Έτσι, η βιομηχανία αντέδρασε σε αυτό και παρείχε επιλογές χωρίς ζάχαρη και λίγες θερμίδες. Αλλά πολύ λίγα λέγονται για το πώς η περιεκτικότητα σε φωσφορικά άλατα σε αυτά τα αναψυκτικά μπορεί να βλάψει την ισορροπία μετάλλων στα οστά όταν οι δόσεις είναι υψηλές.

Αντί αυτού πιείτε νερό! Ένα φλιτζάνι καφέ ή ένα φλιτζάνι τσάι χωρίς ζάχαρη είναι επίσης μια εναλλακτική. Σκεφτείτε να φάτε ένα φρούτο αν θέλετε να πιείτε κάτι γλυκό.

Σολομός ιχθυοτροφείου

© depositphotos.com

Ο σολομός είναι μια εξαιρετική πηγή υγιεινών λιπαρών και ωμέγα-3. Δυστυχώς, ο σολομός ιχθυοτροφείου περιέχει επίσης μεγάλη ποσότητα φυτοφαρμάκων που είναι επιβλαβή για την ανθρώπινη υγεία. Αν και διάφορες χώρες κάνουν ελέγχους για τα φυτοφαρμάκα στις ιχθυοκαλλιέργειες, η αυξανόμενη ζήτηση οδήγησε τις συγκεντρώσεις των εκτρεφόμενων ψαριών να αυξηθούν, κάτι που με τη σειρά του δημιουργεί ένα τέλειο περιβάλλον για τις θαλάσσιες ψείρες. Στην προσπάθειά τους να καταπολεμήσουν τις ψείρες, οι ιχθυοκαλλιεργητές έχουν αυξήσει τη χρήση χημικών.

Αν δεν θέλετε να σταματήσετε να τρώτε σολομό, ελέγξτε την προέλευσή του. Ούτε ο άγριος σολομός είναι απαραιτήτως υγιεινός. Έρευνα στο Διαδίκτυο για αειφόρα ιχθυοτροφεία.

Related Post

Δείτε ακόμη 8 Υγιεινές Τροφές που Δεν Πρέπει να Καταναλώνονται Υπερβολικά

Τόνος

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Οι ισπανικές αρχές συνέστησαν πρόσφατα να μην καταναλώνεται τόνος σε οποιαδήποτε μορφή για παιδιά κάτω των 10 ετών και έγκυες. Αυτό οφείλεται στα υψηλά επίπεδα υδραργύρου που βρίσκεται στον τόνο, ο οποίος είναι ένα τοξικό μέταλλο που μπορεί να προκαλέσει νευρικές, πεπτικές ή ανοσοποιητικές ασθένειες.

Περιορίστε την κατανάλωσή σας και προτιμήστε ψάρια που προέρχονται από τοπικές λίμνες και σωστά ρυθμισμένα νερά.

Γκρανόλα

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Ανάλογα με τη συνταγή που χρησιμοποιείται, η γκρανόλα μπορεί να είναι πολύ ανθυγιεινή λόγω των υψηλών δόσεων ζάχαρης που περιέχει. Τις περισσότερες φορές προστίθενται και αποξηραμένα φρούτα, τα οποία αυξάνουν ακόμη περισσότερο την περιεκτικότητά τους σε ζάχαρη. Αν και η γκρανόλα από μόνη της δεν είναι επιβλαβής, οι υψηλές δόσεις ζάχαρης μπορούν να απειλήσουν την υγεία σας. Το μέλι που χρησιμοποιείται από εμπορικές μάρκες μπορεί επίσης να είναι εξαιρετικά επεξεργασμένο, το οποίο συχνά περιέχει κρυμμένα γλυκαντικά ή ακόμα και σιρόπι καλαμποκιού.

Φτιάξτε τη δική σας γκρανόλα στο σπίτι χωρίς ζάχαρη και μέλι καλής ποιότητας. Εάν επιλέξετε μούσλι ή γκρανόλα του εμπορίου, ελέγξτε τα διατροφικά στοιχεία για να αποφύγετε ψεύτικα υγιεινά μείγματα ή μείγματα με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη. Προσέξτε τις μερίδες σας ανεξάρτητα από το αν είναι σπιτικό ή όχι.

Ψωμί ολικής αλέσεως

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Το ψωμί είναι αρκετά υψηλό σε θερμίδες και χαμηλό σε βιταμίνες, ακόμα και σε φυτικές ίνες. Το λευκό ψωμί σε φέτες περιέχει ήδη έως και 3 γραμμάρια ζάχαρης ανά φέτα, αλλά το ψωμί ολικής αλέσεως χρησιμοποιεί ακόμη περισσότερη ζάχαρη για να κρύψει την πικρία του αλεύρου ολικής αλέσεως.

Το ψωμί σε μέτριες ποσότητες είναι ένα καλό συμπλήρωμα στη διατροφή σας, αλλά είναι καλύτερα να αγοράσετε ψωμί χωρίς πρόσθετα σάκχαρα, ειδικά αν είναι ολικής αλέσεως. Συχνά πωλούνται σε τοπικά αρτοποιεία και όχι σε σούπερ μάρκετ.

Ελαιόλαδο

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Το ελαιόλαδο είναι ίσως ένα από τα πιο υγιεινά έλαια που μπορείτε να καταναλώσετε. Δυστυχώς, όταν οι άνθρωποι μιλούν για το ελαιόλαδο, συχνά ξεχνούν ότι τα περισσότερα από αυτά τα οφέλη προέρχονται από το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο. Τα μπουκάλια με την ένδειξη «Αγνό ελαιόλαδο» περιέχουν επεξεργασμένο λάδι που θα διαρκέσει περισσότερο, αλλά είναι επίσης χαμηλότερο σε θρεπτικά συστατικά και γεμάτο χημικά. Περιορίστε την κατανάλωση ελαιολάδου σε περίπου 3 κουταλιές της σούπας την ημέρα και αγοράστε μόνο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.

Δείτε επίσης 8+1 υγιεινές τροφές που μπορούν να σας βλάψουν αν τις καταναλώνετε με λάθος τρόπο

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Share
Δημοσιεύθηκε από τον
Jim Taylor

Recent Posts

50 Υπέροχες Ιδέες Διακόσμησης Μικρής Βεράντας

Εάν έχετε μια πολύ μικρή βεράντα ή απλώς μια είσοδο, θα πρέπει να τη διακοσμήσετε… Read More

8 Μαΐου, 2024

Σιδέρωμα Κουρτίνας: 7 έξυπνα κόλπα για να μην παιδεύεστε με τις ώρες

Το σιδέρωμα κουρτινών είναι μια πολύ χρονοβόρα και βαρετή εργασία. Ωστόσο, με μικρά έξυπνα κόλπα… Read More

8 Μαΐου, 2024

50 Ράφια από Παλέτες που Μπορείτε να Φτιάξετε Μόνοι σας

Τα ελεύθερα και επιτοίχια ράφια από παλέτες είναι μια εξαιρετική λύση για κάθε ρουστίκ ή… Read More

6 Μαΐου, 2024

Μπορώ να χρησιμοποιήσω το περσινό αντηλιακό;

Μας αρέσει ο ζεστός καιρός το καλοκαίρι - ή ακόμα και την άνοιξη όταν είμαστε… Read More

6 Μαΐου, 2024

48 Ιδέες Πολύχρωμης Διακόσμησης Τραπεζαρίας

Το φωτεινό χρώμα δεν φεύγει ποτέ από τη μόδα, ειδικά αν είστε λάτρης των χρωμάτων… Read More

30 Απριλίου, 2024

45 Τραπέζια από Παλέτες για Εσωτερικούς και Εξωτερικούς Χώρους

Οι παλέτες είναι τέλειες για την κατασκευή επίπλων. Το κύριο πλεονέκτημα των τραπεζιών παλέτας είναι… Read More

30 Απριλίου, 2024

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα