in ,

20 Τροφές που Αποφέρουν το Μέγιστο Όφελος Όταν Τρώγονται Μαζί

οφέλιμοι συνδυασμοί τροφών,συμβουλές διατροφής,διατροφή
20 Τροφές που Αποφέρουν το Μέγιστο Όφελος Όταν Τρώγονται Μαζί

Έχοντας μελετήσει τις συμβουλές κορυφαίων διατροφολόγων, υπάρχουν 20 τροφές που όταν καταναλώνονται μαζί βοηθούν να απορροφήσετε τα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν ακόμη πιο αποτελεσματικά. Τροφές που δεν παχαίνουν το Βράδυ: 9 Τροφές που Μπορείτε να Φάτε Ακόμα και τη Νύχτα

Μήλα και μαύρη σοκολάτα

© Depositphotos, © Depositphotos

Αυτός ο συνδυασμός δεν μπορεί να ονομαστεί παραδοσιακός, ωστόσο αξίζει να τον δοκιμάσετε! Το ένζυμο κατεχίνη, που περιέχεται στα μήλα, και η αντιοξειδωτική κερσετίνη μπορούν να κάνουν θαύματα μαζί ενισχύοντας το ανοσοποιητικό, διεγείροντας την εγκεφαλική δραστηριότητα, βελτιώνοντας την καρδιά και τα αιμοφόρα αγγεία και μειώνοντας τον κίνδυνο καρκίνου.

Πλιγούρι βρώμης και φρεσκοστυμμένος χυμός πορτοκαλιού

© Depositphotos, © Depositphotos

Η βρώμη και ο χυμός πορτοκαλιού είναι εξαιρετικές πηγές φαινολών. Αυτό σημαίνει ότι βελτιώνουν το πεπτικό σύστημα και βοηθούν στον καθαρισμό του σώματος από τα άχρηστα προϊόντα και τις τοξίνες.

Χοιρινό και λαχανάκια Βρυξελλών

© Depositphotos, © Depositphotos

Το χοιρινό είναι πολύ λιπαρό για να το καταναλώνετε σε καθημερινή βάση. Ωστόσο, περιέχει σελήνιο, το οποίο αναστέλλει την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων. Σερβίρετε χοιρινά πιάτα με λαχανάκια Βρυξελλών – περιέχουν την οργανική ουσία σουλφοραφάνη, η οποία αυξάνει την αποτελεσματικότητα του σεληνίου 13 φορές.

Ντομάτες και συκώτι

© Depositphotos, © Depositphotos

Η έλλειψη σιδήρου στο σώμα μπορεί να οδηγήσει σε κακουχία, χρόνια κόπωση, μειωμένο ρυθμό μεταβολισμού και προβλήματα με την καρδιά και τα αιμοφόρα αγγεία. Ωστόσο, ο σίδηρος που περιέχει το συκώτι δεν μπορεί να απορροφηθεί καλά χωρίς τη βιταμίνη C. Εκεί μπαίνουν οι ντομάτες, αφού περιέχουν ασκορβικό οξύ!

Μαϊντανός και λεμόνι

© Depositphotos, © Depositphotos

Ο μαϊντανός ταιριάζει υπέροχα με εσπεριδοειδή. Ο σίδηρος που περιέχει βελτιώνει την απορρόφηση της βιταμίνης C στην κυκλοφορία του αίματος. Αυτή η σημαντική βιταμίνη είναι υπεύθυνη για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και τη βελτίωση του μεταβολισμού.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Δείτε ακόμη 10 Τροφές που Αποτοξινώνουν και Καθαρίζουν το Σώμα

Λαχανικά και γιαούρτι

© Depositphotos, © Depositphotos

Επιλέξτε γιαούρτια που δεν περιέχουν χρωστικές, συντηρητικά ή ζάχαρη. Είναι πλούσια σε ασβέστιο, το οποίο βελτιώνει τις λειτουργίες του στομάχου και ομαλοποιεί την εντερική μικροχλωρίδα. Συνδυάστε τα συνδυάσετε με λαχανικά (για παράδειγμα, καρότα ή σέλινο) – αυτό θα σας δώσει έναν πραγματικό θησαυρό βιταμινών ενός πιάτου. Οι φυτικές ίνες που περιέχονται στα λαχανικά βοηθούν στη βελτίωση της απορρόφησης του ασβεστίου.

Αβοκάντο και σπανάκι

© Depositphotos, © Depositphotos

Αυτό το ζευγάρι είναι το αγαπημένο όλων των διαιτολόγων. Το σπανάκι περιέχει βιταμίνη Α και λουτεΐνη, αλλά θα έχουν σημαντικά οφέλη στην υγεία όταν συνδυαστούν με τα χρήσιμα φυτικά λιπαρά που βρίσκονται στο αβοκάντο. Η χρήση σπανακιού και αβοκάντο σε συνδυασμό είναι εγγυημένα ότι θα παράγει αποτελέσματα – το πεπτικό σας σύστημα θα βελτιωθεί δραματικά!

Πράσινο τσάι και λεμόνι

© Depositphotos, © Depositphotos

Η κατανάλωση πράσινου τσαγιού με λεμόνι είναι ένας υπέροχος τρόπος για να ξεδιψάσετε και να αναπληρώσετε ενέργεια. Το πράσινο τσάι περιέχει κατεχίνες, οι οποίες είναι υπεύθυνες για μακροζωία και ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα. Και αν προσθέσετε ένα λεμόνι, η βιταμίνη C θα αυξήσει το αποτέλεσμα του τσαγιού αρκετές φορές.

Ντομάτες και ελαιόλαδο

© Depositphotos, © Depositphotos

Αυτός είναι ένας πολύ νόστιμος συνδυασμός. Πρέπει να σημειωθεί ότι οι Ιταλοί σπάνια υποφέρουν από καρδιαγγειακά νοσήματα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το λυκοπένιο, που περιέχεται στις ντομάτες, βελτιώνει την καρδιά και τα αιμοφόρα αγγεία. Επιπλέον, προλαμβάνει την αθηροσκλήρωση και το σχηματισμό κακοήθων όγκων. Όταν καταναλώνεται μαζί με ελαιόλαδο, το λυκοπένιο έχει περισσότερες πιθανότητες να απορροφηθεί από τον οργανισμό.

Κρέας και δεντρολίβανο

© Depositphotos, © Depositphotos

Το κρέας είναι μια σημαντική πηγή πρωτεΐνης, αλλά είναι σημαντικό να μαγειρεύεται σωστά. Οι διατροφολόγοι είναι κατηγορηματικοί: πρέπει να επιμείνετε στο βράσιμο ή στο σιγοψήσιμο. Το ψήσιμο ή το τηγάνισμα μπορεί να οδηγήσει στον σχηματισμό καρκινογόνων ενώσεων. Ωστόσο, αυτή η ανεπιθύμητη ενέργεια μπορεί να αποφευχθεί με δεντρολίβανο πριν το μαγείρεμα. Το δεντρολίβανο είναι καλό από μόνο του και τα αντιοξειδωτικά που περιέχει εμποδίζουν τον σχηματισμό επιβλαβών ουσιών ενώ το κρέας είναι στο φούρνο.

Δείτε επίσης 13 Συνδυασμοί Τροφών που Επιταχύνουν την Απώλεια Βάρους

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

συνέπειες αναπνοής από το στόμα,αναπνοή από τη μύτη,συμβουλές υγείας,υγεία

Τι Συμβαίνει εάν Αναπνέετε από το Στόμα αντί από τη Μύτη

καθαρισμός φρυγανιέρας,συμβουλές καθαρισμού,χρήσιμα

Πώς να Καθαρίσετε με Ασφάλεια μια Φρυγανιέρα