toftiaxa - Διακόσμηση - DIY κατασκευές - Lifestyle toftiaxa - Διακόσμηση - DIY κατασκευές - Lifestyle
Παρασκευή, Μάι 9, 2025
  • Διακόσμηση Σπιτιού
    • Διακόσμηση σαλονιού
    • Διακόσμηση τραπεζαρίας
    • Διακόσμηση κρεβατοκάμαρας
    • Διακόσμηση κουζίνας
    • Διακόσμηση μπάνιου
    • Διακόσμηση παιδικού δωματίου
    • Είσοδος σπιτιού
    • Διακόσμηση γραφείου
    • Ανακαίνιση Σπιτιού
    • Ιδέες Διακόσμησης
    • Διακοσμητικά
  • Κήπος και Μπαλκόνι
    • Διακόσμηση κήπου
    • Διακόσμηση μπαλκονιού
    • Φυτά και Δέντρα
    • Κατασκευές κήπου
    • Γλάστρες
  • DIY Κατασκευές
    • Κατασκευές επίπλων
    • Έπιπλα
    • Έπιπλα IKEA Hacks
    • Χειροτεχνίες
    • Παιδικές κατασκευές
      • Για το παιδί
      • Μαζί με το παιδί
    • Ανακύκλωση
    • επαναχρησιμοποίηση
    • DIY Διακοσμητικά
    • Χειροποίητα κοσμήματα
    • Ρούχα
    • decoupage
  • Κατασκευές για το σπίτι
  • Οργάνωση σπιτού
    • Καθαριότητα
    • Συμβουλές για το σπίτι
  • Έξυπνα Κόλπα
  • Εποχιακά
    • Άνοιξη
    • Καλοκαίρι
    • Φθινόπωρο
    • Χειμώνας
    • Χριστούγεννα
    • Πάσχα
    • Απόκριες
    • Άγιος Βαλεντίνος
    • Γάμος
  • Ομορφιά
    • Μαλλιά
    • Νύχια
    • Πρόσωπο – Σώμα
    • Διατροφή
    • Μόδα
  • Υγεία
    • Συμβουλές Υγείας
    • Γιατροσόφια
  • συν+
    • Περίεργα – αστεία
    • Κουίζ
    • Νόστιμες δημιουργίες
      • Αλμυρές δημιουργίες
      • Γλυκιές δημιουργίες
    • Ταξίδια
    • τεχνολογία
    • Viral
    • Video
    • Σπίτια διασήμων
  • Blog – Toftiaxa
Toftiaxa.grToftiaxa.gr
Font ResizerAa
Αναζήτηση
  • Διακόσμηση Σπιτιού
    • Διακόσμηση σαλονιού
    • Διακόσμηση τραπεζαρίας
    • Διακόσμηση κρεβατοκάμαρας
    • Διακόσμηση κουζίνας
    • Διακόσμηση μπάνιου
    • Διακόσμηση παιδικού δωματίου
    • Είσοδος σπιτιού
    • Διακόσμηση γραφείου
    • Ανακαίνιση Σπιτιού
    • Ιδέες Διακόσμησης
    • Διακοσμητικά
  • Κήπος και Μπαλκόνι
    • Διακόσμηση κήπου
    • Διακόσμηση μπαλκονιού
    • Φυτά και Δέντρα
    • Κατασκευές κήπου
    • Γλάστρες
  • DIY Κατασκευές
    • Κατασκευές επίπλων
    • Έπιπλα
    • Έπιπλα IKEA Hacks
    • Χειροτεχνίες
    • Παιδικές κατασκευές
    • Ανακύκλωση
    • επαναχρησιμοποίηση
    • DIY Διακοσμητικά
    • Χειροποίητα κοσμήματα
    • Ρούχα
    • decoupage
  • Κατασκευές για το σπίτι
  • Οργάνωση σπιτού
    • Καθαριότητα
    • Συμβουλές για το σπίτι
  • Έξυπνα Κόλπα
  • Εποχιακά
    • Άνοιξη
    • Καλοκαίρι
    • Φθινόπωρο
    • Χειμώνας
    • Χριστούγεννα
    • Πάσχα
    • Απόκριες
    • Άγιος Βαλεντίνος
    • Γάμος
  • Ομορφιά
    • Μαλλιά
    • Νύχια
    • Πρόσωπο – Σώμα
    • Διατροφή
    • Μόδα
  • Υγεία
    • Συμβουλές Υγείας
    • Γιατροσόφια
  • συν+
    • Περίεργα – αστεία
    • Κουίζ
    • Νόστιμες δημιουργίες
    • Ταξίδια
    • τεχνολογία
    • Viral
    • Video
    • Σπίτια διασήμων
  • Blog – Toftiaxa
Follow US
Toftiaxa.gr > Blog – Toftiaxa > Έξυπνα Κόλπα > 12 Λάθη Μαγειρικής που Καταστρέφουν τα Φαγητά
Έξυπνα ΚόλπαΧρήσιμα

12 Λάθη Μαγειρικής που Καταστρέφουν τα Φαγητά

Jim Taylor
Last updated: 12 Οκτωβρίου, 2024 10:48 μμ
By Jim Taylor
9 Min Read
λάθη μαγειρικής,κόλπα μαγειρικής,συμβουλές μαγειρικής,χρήσιμα
12 Λάθη Μαγειρικής που Καταστρέφουν τα Φαγητά
SHARE

Μερικές φορές, ακόμη και όταν έχετε τεράστιες γνώσεις μαγειρικής δεν μπορεί να σας προστατεύσει από το να κάνετε απογοητευτικά λάθη. Το θέμα είναι ότι συχνά μαγειρεύετε σύμφωνα με τις συνήθειές σας και δεν αμφισβητείτε τις μεθόδους σας, πιστεύοντας ότι είναι απλά αδύνατο να τα καταφέρετε καλύτερα. 12 Συνηθισμένα Λάθη Μαγειρικής που Καταστρέφουν και την Καλύτερη Συνταγή

Ανακατεύετε πολύ δυνατά το κουρκούτι για τηγανίτες.

12 Λάθη Μαγειρικής που Καταστρέφουν τα Φαγητά
© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Όταν φτιάχνετε το κουρκούτι για τηγανίτες, είναι εύκολο να παρασυρθείτε και να σπάσετε όλους τους σβώλους για να έχετε την ιδανική συνοχή. Στην πραγματικότητα, αυτό είναι μεγάλο λάθος, καθώς δεν θα έχετε φουσκωτές και αφράτες τηγανίτες, αλλά μάλλον επίπεδες και λαστιχένιες.

Οι λόγοι κρύβονται σε 2 πιθανές παραλλαγές. Το πρώτο είναι ότι στις περισσότερες συνταγές, υπάρχει ένα συγκεκριμένο είδος μπέικιν πάουντερ, και το έντονο ανακάτεμα αφήνει όλες τις φυσαλίδες που παράγει όταν έρχεται σε επαφή με το υγρό να φεύγουν. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι ανακατεύετε το κουρκούτι για πολύ ώρα, το οποίο παράγει γλουτένη, η περίσσεια της οποίας κάνει το κουρκούτι να είναι ελαστικό.

Ρίχνετε αλάτι σε ένα πιάτο από πολύ μικρή απόσταση.

12 Λάθη Μαγειρικής που Καταστρέφουν τα Φαγητά
© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Πιθανότατα έχετε παρατηρήσει ότι ορισμένοι σεφ αλατίζουν τα φαγητά τους κρατώντας τα χέρια τους ψηλά πάνω από το πιάτο ή το τηγάνι. Αποδεικνύεται ότι αυτό δεν είναι μια προσπάθεια επίδειξης. Μάλιστα, όσο υψηλότερο είναι το αρχικό σημείο, τόσο πιο ομοιόμορφα απλώνεται το αλάτι σε όλη την επιφάνεια. Εάν το χέρι είναι πολύ χαμηλά, υπάρχει κίνδυνος το ένα κομμάτι κρέας ή το πιάτο να είναι πιο αλμυρό από το άλλο.

Δεν τηγανίζετε το ρύζι πριν το μαγειρέψετε.

12 Λάθη Μαγειρικής που Καταστρέφουν τα Φαγητά
© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Υπάρχει ένα στάδιο μαγειρέματος που μπορεί να κάνει το ρύζι πιο εύθρυπτο και να το κορεστεί με επιπλέον γεύσεις, αλλά τείνετε να το παραλείπετε. Αυτό το στάδιο είναι το τηγάνισμα με λάδι πριν προσθέσετε νερό σε αυτό.

Διαβάστε ακόμα

κόλπα καθημερινότητας,συμβουλές καθημερινότητας,χρήσιμα
7 Κόλπα που θα Κάνουν την Καθημερινότητά σας Ευκολότερη
14+1 Κόλπα από Επαγγελματίες Σεφ που δεν γνωρίζουν οι Νοικοκυρές
14+1 Κόλπα από Επαγγελματίες Σεφ που δεν γνωρίζουν οι Νοικοκυρές
7 Λάθη Μαγειρικής που Καταστρέφουν τα Ζυμαρικά σας
7 Λάθη Μαγειρικής που Καταστρέφουν τα Ζυμαρικά σας

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ζεστάνετε λάδι στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, στη συνέχεια προσθέστε το ρύζι και τηγανίστε το μέχρι να εμφανιστεί μια ορατή αλλαγή χρώματος. Μετά από αυτό, προσθέστε νερό, περιμένετε μέχρι να βράσει, σκεπάστε το με ένα καπάκι και αφήστε το σε χαμηλή θερμοκρασία για περίπου 20 λεπτά.

Δεν ζεσταίνετε αρκετά το τηγάνι και το λάδι.

12 Λάθη Μαγειρικής που Καταστρέφουν τα Φαγητά
© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Το φαγητό που τοποθετείται σε ένα κρύο τηγάνι πάνω από λάδι απορροφά το λάδι αντί να τηγανιστεί σε αυτό μέχρι να γίνει τραγανό. Τελικά, θα έχετε ένα πιάτο που είναι πλούσιο σε θερμίδες και λιπαρό, το οποίο μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τη γεύση του.

Χρησιμοποιείτε διάφορα είδη πιπεριού με λάθος τρόπο.

12 Λάθη Μαγειρικής που Καταστρέφουν τα Φαγητά
© Pixabay.com

Το μέγεθος άλεσης του μαύρου πιπεριού έχει σημασία όσον αφορά την ένταση της γεύσης. Το λεπτοτριμμένο πιπέρι καρυκεύει ομοιόμορφα το πιάτο με το άρωμα και, ταυτόχρονα, χρησιμεύει μόνο ως προσθήκη, όχι ως κύριο καρύκευμα. Ταυτόχρονα, το χοντροτριμμένο πιπέρι είναι πιο αρωματικό και προσθέτει γεύση στο πιάτο.

Το χοντρό αλεσμένο πιπέρι είναι λιγότερο κατάλληλο για σάλτσες, αλλά ιδανικό για κρέας και σαλάτες, ενώ το ψιλοτριμμένο πιπέρι, αντίθετα, θα δώσει μια απαλή απόχρωση στις σάλτσες, αλλά δεν θα καλύψει τη γεύση μιας μπριζόλας.

Ξεχνάτε ότι δεν πρέπει τελικά να μπουν όλα τα υλικά στο πιάτο.

12 Λάθη Μαγειρικής που Καταστρέφουν τα Φαγητά
© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Μερικές φορές προσθέτετε υλικά σε σούπες ή σάλτσες που χρειάζονται για να βελτιώσουν και να δώσουν μια ιδιαίτερη γεύση. Δεν πρέπει όμως να τρώγονται όλα στο τέλος. Για να μην μπουν περιττά κοτσάνια στο πιάτο κατά το σερβίρισμα του πιάτου, είναι καλύτερα να τα δέσετε με μια κλωστή από πριν. Σε αυτή την περίπτωση, θα χρειαστεί μόνο να πιάσετε ολόκληρο το μάτσο με λαβίδες στο τέλος του μαγειρέματος και να το πετάξετε.

Δείτε ακόμη 10 Λάθη Μαγειρικής που Κάνουμε Συχνά Χωρίς να το Παρατηρήσουμε

Δεν ξύνετε την πάνω στρώση του κρέατος που έχει αποθηκευτεί για πολλή ώρα στο ψυγείο.

12 Λάθη Μαγειρικής που Καταστρέφουν τα Φαγητά
© Depositphotos.com

Το πάνω στρώμα του κρέατος που είχε αποθηκευτεί στην κατάψυξη για μεγάλο χρονικό διάστημα μερικές φορές αποχρωματίζεται ή αποκτά μια επικάλυψη. Και αυτή η απόχρωση μπορεί να δώσει στο τελικό πιάτο μια αμφίβολη χροιά. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να πετάξετε τέτοιο κρέας.

Χρειάζεται μόνο να ξύσετε αυτό το στρώμα από την επιφάνειά του, να το πλύνετε με νερό της βρύσης και να το στεγνώσετε με μια χαρτοπετσέτα. Φυσικά, δεν θα σώσει το χαλασμένο κρέας – αυτή η μέθοδος μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο με ένα προϊόν που έχει ελεγχθεί.

Χρησιμοποιείτε την ίδια σπάτουλα για διαφορετικά είδη φαγητών.

12 Λάθη Μαγειρικής που Καταστρέφουν τα Φαγητά
© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Η ποικιλία των σχημάτων και των υλικών από τα οποία κατασκευάζονται οι σπάτουλες είναι έτσι για κάποιο λόγο. Έτσι, οι σπάτουλες σιλικόνης είναι οι καλύτερες για την ανάμειξη μαλακών και υγρών συστατικών, όπως ζύμη ή κρέμα. Είναι καλύτερα να μην χρησιμοποιείτε ξύλινες για κρέας, καθώς το ξύλο μπορεί να γίνει καλό έδαφος αναπαραγωγής βακτηρίων. Για εύθραυστα πιάτα, όπως τα τηγανητά αυγά, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε κυρτές σπάτουλες, όχι ίσιες, για να διατηρούνται ολόκληρα.

Ανακατεύετε τη σειρά προσθήκης ξηρών και φρέσκων βοτάνων.

12 Λάθη Μαγειρικής που Καταστρέφουν τα Φαγητά
© Depositphotos.com, © Pixabay.com

Τα αποξηραμένα βότανα μπορούν να έχουν εντελώς διαφορετική επίδραση στη γεύση ενός πιάτου ανάλογα με τη στιγμή που τα προσθέτετε. Η γενική σύσταση είναι να τα προσθέσετε στην αρχή ή κατά το μαγείρεμα, καθώς χρειάζονται χρόνο για να μαλακώσουν και να ανοίξουν. Αν τα προσθέσετε στο τέλος ή στο έτοιμο πιάτο, όχι μόνο δεν θα ανοίξουν και θα απελευθερώσουν άρωμα, αλλά θα σκάσουν δυσάρεστα στα δόντια σας — γι’ αυτό είναι καλύτερα να επιλέξετε φρέσκα σε τέτοια περίπτωση.

Προσθέτετε κύβους βούτυρο στη ζύμη αντί να το τρίψετε.

12 Λάθη Μαγειρικής που Καταστρέφουν τα Φαγητά
© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Η βασική λεπτομέρεια σε πολλές συνταγές είναι ότι το βούτυρο πρέπει να είναι αρκετά μαλακό ώστε να μπορεί να αναμιχθεί με άλλα συστατικά. Ταυτόχρονα, δεν πρέπει να λιώσει. Σε αυτήν την περίπτωση, αντί να το κόψετε σε κύβους και να το προσθέσετε με αυτόν τον τρόπο, είναι καλύτερα να τρίψετε το παγωμένο βούτυρο και να το αφήσετε για μερικά λεπτά – οι τριμμένες νιφάδες θα φτάσουν γρήγορα στην ιδανική θερμοκρασία.

Κάτι άλλο που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι ορισμένες συνταγές απαιτούν το βούτυρο να μην είναι κρύο για να αφήσει τον ατμό να βγει στον φούρνο, κάτι που με τη σειρά του βοηθά τη ζύμη να φουσκώσει. Σε αυτή την περίπτωση, το τριμμένο κατεψυγμένο βούτυρο που τυλίγεται σε αλεύρι και προστίθεται στη ζύμη είναι επίσης μια τέλεια επιλογή.

Ανακατεύετε πολύ έντονα τον κιμά.

12 Λάθη Μαγειρικής που Καταστρέφουν τα Φαγητά
© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Η επιθυμία να αναμειχθούν καλά τα συστατικά που προστίθενται στον κιμά μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολικό ζύμωμα, το οποίο, με τη σειρά του, μπορεί να τον κάνει πολύ σκληρό και λιγότερο αρωματικό. Μάλιστα, για να κάνετε πιο φουσκωτά και τρυφερά τα κεφτεδάκια θα πρέπει να μεταχειριστείτε πολύ απαλά και προσεκτικά τον κιμά. Επίσης, δεν χρειάζεται να πιέσετε τη ζύμη πολύ δυνατά όταν τα φτιάχνετεαλλά χρησιμοποιήστε ελαφρά χτυπήματα.

Δεν ξεπλένετε το ρύζι πριν το βράσετε.

12 Λάθη Μαγειρικής που Καταστρέφουν τα Φαγητά
© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Πολλές φορές, το ρύζι γίνεται κολλώδες και μετατρέπεται σε χυλό, όχι μόνο επειδή δεν κολλάει στον σωστό χρόνο μαγειρέματος αλλά και επειδή δεν το ξεπλένουμε προηγουμένως. Το θέμα είναι ότι υπάρχει πολύ άμυλο στο ρύζι (γι’ αυτό το νερό γίνεται θολό). Όταν βράσει, αυτό το άμυλο δεν έχει πού να πάει, οπότε καθώς το νερό απορροφάται ή εξατμίζεται, γίνεται μια κολλώδης μάζα που δένει τους κόκκους.

Για να το αποφύγετε και να κάνετε το ρύζι πιο εύθρυπτο, πρέπει να το ξεπλύνετε σε ένα σουρωτήρι μέχρι να γίνει καθαρό το νερό.

Δείτε επίσης 10 Κόλπα Μαγειρικής που Μόνο οι Επαγγελματίες Γνωρίζουν για να σώσετε το φαγητό σας!

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4.7 / 5. Αξιολογήσεις: 9

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

Ακολούθησε το Toftiaxa.gr στο facebook
Ακολουθήσε το Toftiaxa.gr στο Google News
Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

TAGGED:κόλπα μαγειρικήςλάθη μαγειρικήςσυμβουλές μαγειρικήςχρήσιμα
Jim Taylor
ByJim Taylor
Follow:
Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου
Previous Article οφέλη χυμού σέλινου,κατανάλωση χυμού σέλινου,συμβουλές υγείας,υγεία Τι θα Συμβεί αν Αρχίσετε να Πίνετε Χυμό Σέλινου Κάθε Πρωί
Next Article ασβεστωμένα κεφαλάρια,ιδέες για ασβεστωμένα κεφαλάρια,διακόσμηση υπνοδωματίου,ιδέες διακόσμησης υπνοδωματίου,έπιπλα, 36 Ιδέες για Ασβεστωμένα Κεφαλάρια
WallnDesign
WallnDesign ταπετσαρίεςWallnDesign πίνακες ζωγραφικήςWallnDesign αυτοκόλλητα τοίχου

Τελευταία Νέα

Συνθετικό γρασίδι: Γιατί να το επιλέξεις για τον κήπο σου και να τον μεταμορφώσεις οικονομικά

Συνθετικό γρασίδι: Γιατί να το επιλέξεις για τον κήπο σου και να τον μεταμορφώσεις οικονομικά

Dimitrios Kotinos
5 Min Read
Ξέρετε σε τι χρησιμεύει αυτό το μικρό κουμπί στη ζώνη ασφαλείας σας;

Ξέρετε σε τι χρησιμεύει αυτό το μικρό κουμπί στη ζώνη ασφαλείας σας;

Dimitrios Kotinos
2 Min Read
λεκέδες δοντιών,φροντίδα δοντιών,στοματική υγιεινή,αιτίες λεκέδων δοντιών,υγεία,συμβουλές υγείας

6 Λάθη που Μπορεί να Προκαλέσουν Λεκέδες στα Δόντια

Jim Taylor
4 Min Read
Καρποί Ποσειδωνίας στις Ακτές - Βοηθήστε στην Καταγραφή Αυτού του Σπάνιου Φαινομένου

Καρποί Ποσειδωνίας στις Ακτές – Βοηθήστε στην Καταγραφή Αυτού του Σπάνιου Φαινομένου

toftiaxa Team
5 Min Read
Η μαγειρική σόδα, είναι ένας πιο ασφαλής και οικονομικός τρόπος για να φροντίσετε τον κήπο σας

Η μαγειρική σόδα, είναι ένας πιο ασφαλής και οικονομικός τρόπος για να φροντίσετε τον κήπο σας

Dimitrios Kotinos
2 Min Read
21 καλοκαιρινά λαχανικά για καλλιέργεια σε κήπο και γλάστρα

21 καλοκαιρινά λαχανικά για καλλιέργεια σε κήπο και γλάστρα

toftiaxa Team
16 Min Read
Ούτε ζωή ούτε θάνατος - Επιστήμονες Ανακάλυψαν νέα κατάσταση ύπαρξης

Ούτε ζωή ούτε θάνατος – Επιστήμονες Ανακάλυψαν νέα κατάσταση ύπαρξης

toftiaxa Team
2 Min Read
Έρχεται το "Παρά 5" του Καπουτζίδη 20 χρόνια μετά: Οι απώλειες

Έρχεται το “Παρά 5” του Καπουτζίδη 20 χρόνια μετά: Οι απώλειες

toftiaxa Team
8 Min Read

Ίσως σου αρέσουν

8 Παράγοντες που Επηρεάζουν τη Συχνότητα Καθαρισμού των Παραθύρων
ΚαθαριότηταΟργάνωση σπιτού

8 Παράγοντες που Επηρεάζουν τη Συχνότητα Καθαρισμού των Παραθύρων

6 Min Read
Μπάνιο χωρίς θέρμανση: 5+1 tips για να ζεστάνετε το μπάνιο σας τον χειμώνα χωρίς χρήματα
Έξυπνα ΚόλπαΧρήσιμες Συμβουλές

Μπάνιο χωρίς θέρμανση: 5+1 tips για να ζεστάνετε το μπάνιο σας τον χειμώνα χωρίς χρήματα

3 Min Read
ΠΟΤΕ Χωρίς Γάντια: 11 Πράγματα που Δεν Πρέπει να Κάνετε Με Γυμνά Χέρια
LifestyleNews

ΠΟΤΕ Χωρίς Γάντια: 11 Πράγματα που Δεν Πρέπει να Κάνετε Με Γυμνά Χέρια

9 Min Read
Καθαρίστε Λεκέδες Καφέ από Τοίχους Μόνο με Μαγειρική Σόδα
ΚαθαριότηταΟργάνωση σπιτού

Καθαρίστε Λεκέδες Καφέ από Τοίχους Μόνο με Μαγειρική Σόδα

2 Min Read

Σας καλωσορίζουμε στο Toftiaxa.gr. Εδώ θα βρείτε πολλά άρθρα για κατασκευές DIY, για Διακόσμηση σπιτιού, για παιδικές κατασκευές, φυσικές μάσκες και κρέμες για το πρόσωπο και το σώμα, συμβουλές για το σπίτι, την οργάνωση και τον καθαρισμό και πολλά άλλα.

  • Αρχική
  • Ποιοι Είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Blog – Toftiaxa
  • GDPR Privacy policy
  • Quick Links
  • Bewoman
  • SyntagesGiaOlous
@2011 – toftiaxa.gr. All Right Reserved.