in , , ,

10 Προβλήματα Υγείας που Μπορεί να Προκαλέσει η Κατανάλωση Ντομάτας

συνέπειες κατανάλωσης ντομάτας,συμβουλές υγείας,υγεία,συμβουλές δατροφής,διατροφή
10 Προβλήματα Υγείας που Μπορεί να Προκαλέσει η Κατανάλωση Ντομάτας

Ενώ οι ντομάτες είναι γενικά ασφαλείς για κατανάλωση, σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να προκαλέσουν κάποιες παρενέργειες στον οργανισμό σας. Εάν έχετε μερικά από τα παρακάτω συμπτώματα, ίσως πρέπει να κόψετε ή να ελαττώσετε τις ντομάτες από τη διατροφή σας για περίπου 4 εβδομάδες ώστε να δείτε πώς αντιδρά το σώμα σας. 20 Τροφές που Αποφέρουν το Μέγιστο Όφελος Όταν Τρώγονται Μαζί

Μπορεί να προκαλέσουν παλινδρόμηση οξέος.

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Οι ντομάτες είναι πολύ όξινες και μπορούν να προκαλέσουν καούρα σε άτομα με στομαχικά προβλήματα όπως γαστρίτιδα και γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση. Ακόμα κι αν είστε υγιείς και τρώτε πάρα πολλές ντομάτες ή πολύ σάλτσα ντομάτας, μπορεί να καταλήξετε με αυτή τη γνωστή αίσθηση καψίματος.

Προκαλεί πόνο στις αρθρώσεις σε μερικούς ανθρώπους.

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Η κατανάλωση πολλών ντοματών μπορεί να προκαλέσει πόνο στις αρθρώσεις. Αυτό συμβαίνει επειδή οι ντομάτες έχουν ένα αλκαλοειδές που ονομάζεται σολανίνη, το οποίο συσσωρεύει ασβέστιο στους ιστούς. Η υπερβολική συσσώρευση μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή, πόνο και πρήξιμο στις αρθρώσεις.

Μερικά άτομα αντιμετωπίζουν προβλήματα με τα νεφρά.

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Οι ντομάτες οδηγούν σε συσσώρευση ασβεστίου στο σώμα. Προσθέστε σε αυτό το γεγονός ότι οι ντομάτες είναι επίσης πλούσιες σε οξαλικό – μια ουσία που δεν μεταβολίζεται εύκολα όταν καταναλώνεται σε υπερβολική ποσότητα – και μπορεί να οδηγήσει σε πέτρες στα νεφρά. Οι ντομάτες είναι επίσης πλούσιες σε κάλιο, το οποίο μπορεί να βλάψει τη λειτουργία των νεφρών. Εάν υποφέρετε ήδη από προβλήματα με τα νεφρά, το γνωρίζετε ήδη.

Οι αλλεργικές αντιδράσεις είναι αρκετά συχνές.

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Οι ντομάτες περιέχουν μια ένωση που ονομάζεται ισταμίνη, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα για την καταπολέμηση των ξένων εισβολέων. Αυτό συνήθως εμφανίζεται με τη μορφή αλλεργικών αντιδράσεων όπως εξανθήματα και πρήξιμο της γλώσσας, μεταξύ άλλων δυσάρεστων επιπτώσεων. Για όσους έχουν ήδη διαγνωστεί ότι είναι αλλεργικοί στις ντομάτες, αυτά τα συμπτώματα μπορεί να είναι ακόμη πιο σοβαρά.

Μπορούν να πυροδοτήσουν το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου (IBS).

© depositphotos.com

Εάν πάσχετε από IBS (σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου), οι ντομάτες μπορούν πραγματικά να πυροδοτήσουν τα συμπτώματα. Αυτά περιλαμβάνουν διάρροια, επώδυνες κράμπες, φούσκωμα, αέρια και δυσκοιλιότητα. Σε αυτή την περίπτωση, είναι καλύτερο να μείνετε μακριά από όξινες τροφές όπως οι ντομάτες και η σάλτσα ντομάτας.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Δείτε ακόμη 7 Δημοφιλείς Τροφές που Μπορούν να Βλάψουν τα Νεφρά σας

Σε περίσσεια προκαλεί λυκοποδερμία.

© depositphotos.com

Το λυκοπένιο είναι ένα είδος χρωστικής που υπάρχει στις ντομάτες και σε άλλες τροφές. Όταν καταναλώνεται στη σωστή ποσότητα, είναι εξαιρετικό για την υγεία της καρδιάς. Ωστόσο, όταν καταναλώνεται σε υπερβολική ποσότητα, μπορεί να οδηγήσει σε αποχρωματισμό του δέρματος, γνωστό ως λυκοποδερμία.

Μπορεί να υποφέρετε από ουροποιητικά προβλήματα.

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε οξύ, όπως οι ντομάτες, μπορεί να είναι ερεθιστικά για την ουροδόχο κύστη σας. Εάν πάσχετε από ακράτεια ή είστε επιρρεπείς σε προβλήματα ουροποιητικού, είναι καλύτερο να αποφύγετε ή να τις περιορίσετε. Το μαγείρεμα των ντοματών δεν βοηθά σε αυτή την περίπτωση, και προϊόντα όπως η σάλτσα ντομάτας και το κέτσαπ είναι ακόμη πιο ενοχλητικά.

Τα φύλλα της ντομάτας μπορεί να είναι δηλητηριώδη.

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με τα φύλλα ντομάτας αφού θεωρούνται επικίνδυνα για κατανάλωση. Σε μεγάλες ποσότητες, μπορεί να προκαλέσουν σοβαρά και επικίνδυνα συμπτώματα. Σε πιο ακραίες περιπτώσεις, η κατανάλωσή τους μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε θάνατο, επομένως είναι καλύτερο να τα αποφύγετε εντελώς.

Οι μη βιολογικές ντομάτες έχουν υψηλό επίπεδο υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων.

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Οι ντομάτες που δεν καλλιεργούνται βιολογικά είναι ένα από τα τρόφιμα που έχουν τα υψηλότερα επίπεδα υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων. Αυτές οι χημικές ουσίες μπορεί να είναι πραγματικά επιβλαβείς για την υγεία σας, επομένως προτιμήστε βιολογικές ντομάτες.

Μπορεί να επιδεινώσει τα συμπτώματα αυτοάνοσου νοσήματος.

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Τα αλκαλοειδή στις ντομάτες μπορεί να επιδεινώσουν τη φλεγμονή στο σώμα, κάτι που είναι ιδιαίτερα κακό για άτομα με αυτοάνοσα νοσήματα. Πολλοί άνθρωποι που πάσχουν από αυτοάνοσες ασθένειες έχουν αφαιρέσει τις ντομάτες από τη διατροφή τους και ισχυρίζονται ότι η υγεία τους έχει βελτιωθεί πολύ. Εάν έχετε αυτοάνοσο νόσημα, αυτό είναι κάτι που μπορείτε να δοκιμάσετε.

Δείτε επίσης 10 Όξινες Τροφές που Μπορούν να Βλάψουν το Σώμα σας

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 3 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

5 Λόγοι για να μην Χρησιμοποιήσετε Ποτέ Ξανά Πλαστικά Καλαμάκια

5 Λόγοι για να μην Χρησιμοποιήσετε Ποτέ Ξανά Πλαστικά Καλαμάκια

καθαρισμός χειριστηρίων παιχνιδομηχανών,συμβουλές καθαρισμού,χρήσιμα

Πώς να Καθαρίσετε Χειριστήρια Παιχνιδομηχανών