in , ,

5 Λόγοι για να μην Χρησιμοποιήσετε Ποτέ Ξανά Πλαστικά Καλαμάκια

5 Λόγοι για να μην Χρησιμοποιήσετε Ποτέ Ξανά Πλαστικά Καλαμάκια
5 Λόγοι για να μην Χρησιμοποιήσετε Ποτέ Ξανά Πλαστικά Καλαμάκια

Κάποιοι χρησιμοποιούν πλαστικά καλαμάκια επειδή πιστεύουν ότι είναι πιο άνετα, άλλοι επειδή είναι πεπεισμένοι ότι θα αποτρέψουν τους λεκέδες στα δόντια τους. Αλλά ακόμη και οι οδοντίατροι λένε ότι δεν θα σας προστατεύσουν από τα ζαχαρούχα ροφήματα και την τερηδόνα, και θα μπορούσε ακόμη και να σας βλάψουν. Υπάρχουν μερικοί λόγοι για να μην χρησιμοποιήσετε ξανά πλαστικά καλαμάκια τόσο για τη υγεία όσο και για το περιβάλλον. Ξέχνα τα πλαστικά καλαμάκια! Οι 11 σύγχρονες τάσεις στα καλαμάκια

Χείλη καπνιστών

© EME / pixabay

Εάν φροντίζετε την ομορφιά σας, ξέρετε ότι το κάπνισμα προκαλεί την εμφάνιση ρυτίδων στα χείλη. Αλλά το να πίνετε με πλαστικό καλαμάκι έχει ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα.

© shutterstock.com, © shutterstock.com, © Anemone123 / pixabay

Συμβαίνει λόγω της συχνής χρήσης και κατά συνέπεια των μυών γύρω από το στόμα σας. Όσο περισσότερο τα χρησιμοποιείτε, τόσο πιο βαθιές θα εμφανίζονται οι γραμμές γύρω από το στόμα σας.

Υπερβολικά αέρια και φούσκωμα

© unknown / imgur

Πολλοί δεν συνειδητοποιούν ότι το να πίνουν με πλαστικά καλαμάκια προκαλεί αέρια και φούσκωμα και δεν εξαρτάται από το είδος του ροφήματος. Όσο περισσότερο χρησιμοποιείτε ένα καλαμάκι, τόσο πιο άβολα νιώθει το στομάχι σας.

Επομένως, εάν έχετε αποφασίσει να ξεκινήσετε μια υγιεινή διατροφή, είναι καλύτερο να αποκλείσετε τη χρήση πλαστικών καλαμακιών.

Δείτε ακόμη Μετά τα καλαμάκια, τίτλοι τέλους, για πλαστικά μαχαιροπίρουνα, μπατονέτες και μπουκάλια μιας χρήσης!

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Τερηδόνα

© shutterstock.com

Σύμφωνα με έρευνες, το πλαστικό καλαμάκι δεν σας σώζει από τερηδόνα, αλλά τα πίσω δόντια διατρέχουν ακόμη μεγαλύτερο κίνδυνο. Εάν τα χρησιμοποιείτε συνεχώς, τα ζαχαρούχα και όξινα ροφήματα επηρεάζουν ορισμένα δόντια. Η ζάχαρη απλώς παραμένει στα ίδια σημεία και αργά ή γρήγορα θα εμφανιστεί τερηδόνα .

Για να αποφύγετε την τερηδόνα, η σωστή στοματική υγιεινή είναι το μόνο που μπορεί να σας σώσει, όχι τα πλαστικά καλαμάκια.

Τραυματισμοί

Αυτό μπορεί να ακούγεται τρελό με την πρώτη ματιά, αλλά τα πλαστικά καλαμάκια μπορεί να είναι ο λόγος για διαφορετικούς περίεργους τραυματισμούς, ειδικά για τα παιδιά, όπως εισαγωγή στο αυτί και τη μύτη, ρήξεις και εκδορές του κερατοειδούς.

Ρύπανση

© CSIRO

Σύμφωνα με το National Geographic, τα πλαστικά καλαμάκια είναι ένα από τα πιο επικίνδυνα είδη πλαστικού, ειδικά για τον ωκεανό. Λόγω του μέγεθός τους τα θαλάσσια ζώα και τα ψάρια τα καταναλώνουν πολύ συχνά.

Η έρευνα έχει αποδείξει πόσο επικίνδυνα μπορεί να είναι τα πλαστικά καλαμάκια. Ήταν τα 11α σκουπίδια που βρέθηκαν στον ωκεανό το 2017 και χρειάζονται 200 χρόνια για να αποσυντεθούν.

Εναλλακτικές για τα πλαστικά καλαμάκια

© aardvarkstraws / instagram, © ecoatheart / instagram, © bamboo straws / instagram

Η καλύτερη επιλογή είναι απλώς να μην χρησιμοποιείτε πλαστικά καλαμάκια. Είναι μια απλή λύση για άτομα που φροντίζουν την υγεία τους και είναι κατά της ρύπανσης.

  • Καλαμάκια μπαμπού: Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε όσες φορές θέλετε και είναι απόλυτα φιλικά προς το περιβάλλον.
  • Χάρτινα καλαμάκια: Αυτό το υλικό σίγουρα αποσυντίθεται ευκολότερα.
  • Μεταλλικά καλαμάκια: Αυτή θα μπορούσε να είναι μια καλή λύση για εστιατόρια και καφετέριες. Απλώς πλύνετε τα και χρησιμοποιήστε τα ξανά.

Δείτε επίσης Ατμοσφαιρική Ρύπανση: 10 στοιχεία που μας… έστειλαν!

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Τι Μπορεί να Συμβεί στο Σώμα Όταν Μασάτε

συνέπειες κατανάλωσης ντομάτας,συμβουλές υγείας,υγεία,συμβουλές δατροφής,διατροφή

10 Προβλήματα Υγείας που Μπορεί να Προκαλέσει η Κατανάλωση Ντομάτας