in , ,

Τι Μπορεί να Συμβεί στο Σώμα Όταν Μασάτε

Τι Μπορεί να Συμβεί στο Σώμα Όταν Μασάτε

Κάτι τόσο απλό όπως το μάσημα μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά στο σώμα και να βελτιώσει τη γενική μας υγεία. Η διαδικασία μάσησης τροφής αναμεμειγμένης με σάλιο βοηθά στην απορρόφηση όλων των θρεπτικών συστατικών που χρειαζόμαστε πιο εύκολα, γι’ αυτό είναι καλύτερο να μασάτε την τροφή σας αργά και καλά – περίπου 32 φορές κάθε μπουκιά. Τι θα Συμβεί αν Σταματήσετε να Πίνετε Καφέ για έναν Μήνα

Το αργό μάσημα βοηθά στην αποφυγή αύξησης βάρους.

Τι Μπορεί να Συμβεί στο Σώμα Όταν Μασάτε

Εάν χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να μασήσετε το φαγητό σας, θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να το τελειώσετε, και αυτό σημαίνει ότι τρώτε λιγότερο από αυτό και ο εγκέφαλός σας σας λέει ότι είστε χορτάτοι.

Όχι μόνο αυτό, αλλά το να τρώτε αργά και να μασάτε προσεκτικά μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε την αύξηση βάρους και να ελέγξετε την όρεξή σας. Μπορεί επίσης να επιταχύνει το μεταβολισμό, να αποτρέψει την υπερκατανάλωση τροφής και να επιταχύνει την κυκλοφορία του αίματος στην κοιλιά.

Το καλό μάσημα συνδέεται με καλύτερη απόδοση.

Το μάσημα σχετίζεται με τη μνήμη και τη συνολική γνωστική ικανότητα. Ενισχύει τη ροή του αίματος και το οξυγόνο στον εγκέφαλο με αποτέλεσμα καλύτερη ψυχική υγεία.

Τα άτομα που μασούν καλά έχουν καλύτερη προσοχή, εγρήγορση, επίλυση προβλημάτων, απόκτηση πληροφοριών, δεξιότητες λήψης αποφάσεων κ.λπ. Όσοι μασούν λανθασμένα μπορεί να έχουν δυσκολίες με το λεξιλόγιο, τη μνήμη και τη μάθηση συνολικά.

Το λιγότερο μάσημα μπορεί να προκαλέσει προβλήματα πέψης.

Εάν μασάτε και καταπίνετε γρήγορα, το πεπτικό σας σύστημα μπορεί να καταλήξει να μην διασπά σωστά την τροφή. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε παλινδρόμηση οξέος, κράμπες, φούσκωμα και πολλά άλλα. Εάν είναι πολύ αργά και φάγατε πολύ γρήγορα, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να βελτιώσετε τα προβλήματα πέψης σας.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Τι να κάνετε:

  • Πίνετε 30 λεπτά πριν/μετά το φαγητό.
  • Μην πίνετε καφέ αμέσως μετά το γεύμα.
  • Μην τρώτε φρούτα και γλυκά μετά το γεύμα.

Δείτε ακόμη Τι θα Συμβεί εάν Σταματήσετε να Τρώτε Γλουτένη

Το μάσημα μπορεί να είναι ένας μηχανισμός αντιμετώπισης του άγχους.

Το μάσημα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μειώσετε την ορμόνη του στρες και να αντιμετωπίσετε το στρες. Όταν μασάτε ενώ είστε αγχωμένοι, μπορεί να σας αποτρέψει από το να αγχωθείτε και να κάνει τα οστά σας πιο δυνατά.

Επιπλέον, όταν μια έγκυος γυναίκα αγχώνεται, το παιδί της μπορεί να εμφανίσει κατάθλιψη όταν μεγαλώσει. Μπορεί απλά να μασάτε τσίχλα ως συμπεριφορά αντιμετώπισης του στρες, ίσως σας βοηθήσει!

Το αργό μάσημα βοηθά να απορροφήσετε καλύτερα τα θρεπτικά συστατικά της τροφής.

Τα όργανα στο σώμα, όπως το συκώτι και τα έντερα, δεν είναι τα μόνα πράγματα που ελέγχουν τα θρεπτικά συστατικά που λαμβάνετε – στην πραγματικότητα όλα ξεκινούν από το στόμα, πιο συγκεκριμένα, από το μάσημα.

Το μάσημα τροφής αναμεμειγμένο με σάλιο μας επιτρέπει να απορροφούμε καλύτερα τα θρεπτικά συστατικά, έτσι ώστε ο εγκέφαλος να μπορεί να πάρει αυτό που χρειάζεται ευκολότερα.

Το μάσημα μπορεί να οδηγήσει σε καλύτερη συγκέντρωση.

Το μάσημα τσίχλας, για παράδειγμα, μπορεί να σας βοηθήσει να συγκεντρωθείτε καλύτερα και να διατηρήσετε την προσοχή σας σε πράγματα που χρειάζονται λίγο χρόνο για να δουλέψετε. Αυτό συμβαίνει επειδή όταν μασάτε, το οξυγόνο μετατοπίζεται σε μέρη του εγκεφάλου που έχουν να κάνουν με την προσοχή και όταν λαμβάνουμε περισσότερο οξυγόνο, είναι πιο πιθανό να παραμείνουμε σε εγρήγορση.

Το μάσημα βοηθά στην ανάπτυξη του λόγου στα μωρά.

Όταν τα μωρά αρχίζουν να τρώνε κανονικές τροφές, το μάσημα τα βοηθά να ασκήσουν τη γλώσσα τους, κάτι που είναι κρίσιμο για πολλούς ήχους που κάνουν καθώς μαθαίνουν να προφέρουν λέξεις. Οι στέρεες τροφές βοηθούν στην αναπτυξη της γνάθου, μαζί με τα χείλη και τους μύες της γλώσσας που είναι όλα είναι σημαντικά για την ομιλία.

Εάν αρχίσετε να τους δίνετε στερεές τροφές αργότερα από ό,τι απαιτείται, μπορεί το μωρό σας μπορεί να γίνει πιο ιδιότροπο, να αγνοεί τις νέες τροφές και επίσης να έχει μειωμένους ήχους ομιλίας καθώς μεγαλώνει.

πηγή φωτό

Δείτε επίσης Τι θα Συμβεί εάν Κοιμάστε 8 ώρες Κάθε Μέρα

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

διακόσμηση υπνοδωματίου σε στυλ Προβηγκίας,διακόσμηση υπνοδωματίου,ιδέες διακόσμησης υπνοδωματίου

45 Ιδέες Διακόσμησης Υπνοδωματίου σε στυλ Προβηγκίας

5 Λόγοι για να μην Χρησιμοποιήσετε Ποτέ Ξανά Πλαστικά Καλαμάκια

5 Λόγοι για να μην Χρησιμοποιήσετε Ποτέ Ξανά Πλαστικά Καλαμάκια