in , , , ,

Τι θα Συμβεί εάν Κοιμάστε 8 ώρες Κάθε Μέρα

τακτικός ύπνος,ύπνος 8 ωρών,συμβουλές για ύπνο,υγεία,συμβουλές υγείας
Τι θα Συμβεί εάν Κοιμάστε 8 ώρες Κάθε Μέρα

Μια μελέτη δείχνει ότι ο τακτικός ύπνος για 8 ώρες δεν είναι πραγματικά πολυτέλεια, αλλά περισσότερο απαραίτητο μέρος μιας υγιεινής ρουτίνας. Η έλλειψη ύπνου μπορεί να επηρεάσει σοβαρά την ψυχική, συναισθηματική και σωματική υγεία. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι μόνο περίπου το 40% των ανθρώπων κοιμούνται αρκετά. 5 Λόγοι που ο Ύπνος Είναι Σημαντικός για την Απώλεια Βάρους

Θα μάθετε νέα πράγματα πιο γρήγορα.

© Depositphotos.com

Εάν δεν κοιμάστε αρκετά, έχει επίδραση στο πόσο καλά μπορείτε να συγκεντρωθείτε σε νέες δεξιότητες και να θυμάστε νέα πράγματα. Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι επεξεργαζόμαστε νέες πληροφορίες ενώ κοιμόμαστε. Με άλλα λόγια, το μυαλό και το σώμα είναι καλύτερα το πρωί αφού ξεκουραστείτε σωστά, παρά πριν πέσετε στο μαξιλάρι το προηγούμενο βράδυ. Και αυτό ισχύει για οποιεσδήποτε νέες δεξιότητες, από τις σπουδές στο πανεπιστήμιο μέχρι την ενασχόληση με ένα νέο άθλημα.

Θα είστε πιο συνειδητοποιημένοι.

© Joe Skipper / Reuters, © Joe Skipper / Reuters

Όταν ξεκουράζεστε αρκετά τακτικά, η συγκέντρωση, η εστίαση και οι δεξιότητές σας στην επίλυση προβλημάτων λειτουργούν στα βέλτιστα επίπεδά τους. Μπορείτε να σκεφτείτε πιο καθαρά και να πάρετε αποφάσεις πιο γρήγορα.

Θα ελέγξετε το βάρος σας πιο εύκολα.

© Depositphotos.com

Αυτή η μελέτη έδειξε ότι ενώ κοιμόμαστε, παράγουμε μια ορμόνη που ονομάζεται λεπτίνη, η οποία λέει στο σώμα μας ότι είμαστε χορτάτοι και ότι δεν χρειαζόμαστε άλλο φαγητό. Όταν δεν ξεκουραζόμαστε αρκετά, βγαίνει εκτός ισορροπίας και αρχίζουμε να έχουμε λαχτάρα για φαγητό.

Η υγεία σας θα βελτιωθεί.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι ο επαρκής ύπνος όχι μόνο θα μειώσει το επίπεδο άγχους αλλά θα αποτρέψει επίσης τον κίνδυνο υψηλής αρτηριακής πίεσης και υψηλής χοληστερόλης. Η στέρηση ύπνου μπορεί επίσης να οδηγήσει σε κάθε είδους προβλήματα που σχετίζονται με την καρδιά.

Δείτε ακόμη Γιατί ο Ύπνος στον Καναπέ Μπορεί να Είναι Βλαβερός

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Μπορείτε να αποτρέψετε την ανάπτυξη διαβήτη.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Έρευνες διαπίστωσαν ότι ο ύπνος κάνει μεγάλη διαφορά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και της ευαισθησίας στην ινσουλίνη και ως εκ τούτου, στην πρόληψη του διαβήτη τύπου 2. Φαίνεται ότι το «βαθύ» στάδιο του ύπνου είναι ιδιαίτερα κρίσιμο για αυτό και αν συντομεύσετε τον ύπνο σας, είναι πολύ πιθανό να παραλείψετε αυτό το σημαντικό μέρος.

Θα συνέλθετε από το κρύο πιο γρήγορα.

© Ilya Naymushin / Reuters

Νιώθετε υπνηλία όταν είστε άρρωστοι; Λοιπόν, προφανώς υπάρχει λόγος για αυτό. Μελέτες έχουν αποδείξει ότι το σώμα μας μπαίνει σε κατάσταση ύπνου για να ανακάμψει. Αυτή η κατάσταση ύπνου είναι όταν το ανοσοποιητικό μας σύστημα γίνεται το πιο αποτελεσματικό για την καταπολέμηση των βακτηρίων.

Το δέρμα θα φαίνεται καλύτερο.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Το δέρμα μας είναι ένας πολύ καλός δείκτης της γενικής υγείας και ευεξίας μας. Είναι το μεγαλύτερο όργανό μας και εκτίθεται συνεχώς στον καιρό, την υπεριώδη ακτινοβολία, τη σκόνη και τον ήλιο, και όταν κοιμόμαστε, αυτό επιδιορθώνεται.

Θα είστε πιο ασφαλείς οδηγοί.

© EAST NEWS, © Depositphotos.com

Όλοι έχουμε οδηγήσει, τουλάχιστον μία φορά, ενώ είμαστε πολύ κουρασμένοι. Και ενώ συχνά φαίνεται ότι δεν έχουμε επιλογή, πρέπει να αρχίσουμε να κάνουμε αυτή την επιλογή προτεραιότητα. Μια μελέτη έδειξε ότι οι οδηγοί που δεν είχαν αρκετό ύπνο, συμπεριφέρονταν σαν οδηγοί που επηρεάζονται από το αλκοόλ.

Η ισορροπία σας θα βελτιωθεί.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Όταν κοιμάστε αρκετά, ο συντονισμός και η ισορροπία σας βελτιώνονται, αποτρέποντάς σας από κάθε είδους σωματικούς τραυματισμούς και ατυχήματα.

Δείτε επίσης Βραδινός ύπνος: Πόσες ώρες πρέπει να κοιμόμαστε καθημερινά, σύμφωνα με την ηλικία μας

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

εμμηνόπαυση,μύθοι εμμηνόπαυσης,συμβουλές υγείας,υγεία

10 Μύθοι για την Εμμηνόπαυση

Αντιβακτηριδιακά μαντηλάκια: 9 λάθη που κάνετε όταν τα χρησιμοποιείτε και δεν προστατεύεστε από τον κορωνοϊό

Αντιβακτηριδιακά μαντηλάκια: 9 λάθη που κάνετε όταν τα χρησιμοποιείτε και δεν προστατεύεστε από τον κορωνοϊό