in , ,

10 Μύθοι για την Εμμηνόπαυση

εμμηνόπαυση,μύθοι εμμηνόπαυσης,συμβουλές υγείας,υγεία
εμμηνόπαυση,μύθοι εμμηνόπαυσης,συμβουλές υγείας,υγεία

Η εμμηνόπαυση είναι ένα φυσιολογικό μέρος της ζωής κάθε γυναίκας, όπως και η περίοδός της. Εμφανίζεται όταν οι γυναίκες αρχίζουν να γερνούν, πιο συγκεκριμένα όταν πέφτουν τα επίπεδα οιστρογόνων τους. Ωστόσο, εάν αρχίσετε να αντιμετωπίζετε συμπτώματα που είναι δύσκολο να τα αντέξετε, είναι σημαντικό να επισκεφτείτε τον γιατρό σας. Όμως, υπάρχουν μερικοί μύθοι για την εμμηνόπαυση που έχουν καταρριφθεί καθώς και ποια είναι αλήθεια πίσω από καθέναν από αυτούς. Κλιμακτήριος: 10 αλήθειες για την εμμηνόπαυση που κάθε γυναίκα πρέπει να γνωρίζει

Εάν έχετε εξάψεις, απώλεια μνήμης ή παχαίνετε, βιώνετε εμμηνόπαυση.

10 Μύθοι για την Εμμηνόπαυση

Ακριβώς επειδή μερικές γυναίκες μπορεί να πουν ότι παρουσιάζουν εξάψεις κατά την εμμηνόπαυση, για παράδειγμα, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα τις έχετε και εσείς. Στην πραγματικότητα, εξάψεις ή άλλα δυσάρεστα συμπτώματα μπορεί πράγματι να εμφανιστούν πριν από την εμμηνόπαυση (περιεμμηνόπαυση).

Η εμμηνόπαυση δεν προκαλεί αύξηση βάρους και απώλεια μνήμης. Πιθανότατα πήρατε βάρος ή ξεχάσατε τα κλειδιά του σπιτιού σας λόγω περιβαλλοντικών παραγόντων και γήρανσης.

Η εμμηνόπαυση ξεκινά πάντα στην ηλικία των 50 ετών.

Μπορείτε να μπείτε στην εμμηνόπαυση όταν είστε μόνο 30 – όλα εξαρτώνται από τα φάρμακα που μπορεί να παίρνετε, από το κάπνισμα, κάποιες χειρουργικές επεμβάσεις που είχατε και μια σειρά γενετικών παραγόντων. Αν και ο μέσος όρος ηλικίας για την εμμηνόπαυση είναι τα 51, οι γυναίκες μπορούν επίσης να την έχουν στα 40 τους.

Δεν θα έχετε άλλες κράμπες μόλις μπείτε στην εμμηνόπαυση.

Λίγο πριν την εμμηνόπαυση, μπορεί να αισθανθείτε πόνο και κράμπες στην περιοχή της πυέλου σας ακόμα και όταν δεν έχετε περίοδο. Οι μυϊκοί ιστοί είναι τα δομικά στοιχεία της μήτρας και μπορούν να συμπιεστούν και να προκαλέσουν μια ερεθιστική εμπειρία, αλλά μπορείτε πάντα να πάρετε ένα θερμαντικό επίθεμα για να απαλύνετε τον πόνο. Εάν ο πόνος είναι αφόρητος, τότε καλό είναι να επισκεφτείτε έναν γιατρό.

Δεν μπορείτε να μείνετε έγκυες ακριβώς πριν την εμμηνόπαυση.

Είναι αλήθεια ότι όσο μεγαλώνετε τόσο λιγότερες πιθανότητες έχετε να μείνετε έγκυες. Ωστόσο, οι γυναίκες εξακολουθούν να έχουν ωορρηξία ακριβώς πριν από την εμμηνόπαυση, ακόμα κι αν έχουν χάσει μερικές περιόδους. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει ακόμα να προσέχετε μετά την ηλικία των 45 ετών.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Θα πρέπει να είστε προσεκτικές γιατί μπορεί να είναι επικίνδυνο να μείνετε έγκυες όταν είστε μεγαλύτερες, ειδικά για γυναίκες που έχουν ορισμένες ασθένειες.

Η εμμηνόπαυση είναι ασθένεια.

Η εμμηνόπαυση δεν είναι ασθένεια, είναι απλώς ένα κεφάλαιο της ζωής σας όπως είναι η εφηβεία. Είναι η αρχή του δεύτερου μισού της ζωής σου και πρέπει να το δείτε θετικά.

Δείτε ακόμη 8 Προειδοποιητικά Σημάδια Προεμμηνόπαυσης που Μπορεί να μην Γνωρίζετε

Εάν έχετε χάσει μερικές περιόδους, είστε στην εμμηνόπαυση.

Χρειάζεται ένας χρόνος χωρίς περίοδο για να γνωρίζετε με βεβαιότητα ότι έχετε μπει στην εμμηνόπαυση. Κατά τη διάρκεια των 12 μηνών, εάν σε έναν μήνα είχατε περίοδο, αλλά χάσατε μερικές κατά τη διάρκεια αυτού του έτους, τότε δεν μπορείτε να είστε σίγουρες αν έχετε φτάσει ακόμα στην εμμηνόπαυση.

Τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης διαρκούν για πάντα.

Όταν φτάσετε στην εμμηνόπαυση, τα επίπεδα οιστρογόνων πέφτουν κατακόρυφα, και όταν συμβαίνει αυτό, χρειάζεται χρόνος για να το συνηθίσει το σώμα γιατί όλα γίνονται αργά. Και τα συμπτώματα παραμένουν αλλά σίγουρα όχι για πάντα!

Γενικά, τα συμπτώματα είναι πιο ενοχλητικά στην αρχή (τα πρώτα δύο χρόνια). Μπορούν να διαρκέσουν περίπου 4μισι χρόνια μετά την τελευταία περίοδο και 7 χρόνια το πολύ. Αλλά όπως συμβαίνει με όλα στη ζωή, κάθε άτομο είναι διαφορετικό και για κάποιες, μπορεί να πάρει λιγότερο χρόνο.

Η εμμηνόπαυση προκαλεί κατάθλιψη.

Υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ της κλινικής κατάθλιψης και των εναλλαγών της διάθεσης ως αποτέλεσμα της εμμηνόπαυσης. Η κλινική κατάθλιψη είναι μια διαταραχή και χρειάζεται θεραπεία, ενώ μια καταθλιπτική διάθεση οφείλεται σε συναισθήματα θλίψης.

Εάν οι εναλλαγές της διάθεσής σας είναι συνεχείς, είναι σημαντικό να πάρετε αυτό το θέμα σοβαρά και να συμβουλευτείτε έναν γιατρό για βοήθεια.

Είναι πολύ αργά για να παραμείνετε υγιείς μόλις φτάσετε στην εμμηνόπαυση.

Είναι πάντα σημαντικό να παραμένετε υγιείς – και να είστε υγιείς, σε οποιαδήποτε ηλικία. Για να το κάνετε αυτό, είναι κορυφαία προτεραιότητα να λαμβάνετε άφθονη βιταμίνη D και ασβέστιο, να μειώσετε τη χρήση ουσιών και το κάπνισμα και να βεβαιωθείτε ότι η ψυχική και συναισθηματική σας υγεία είναι σε καλό δρόμο.

Η θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης προκαλεί καρδιακές παθήσεις και καρκίνο του μαστού.

Ένας από τους κύριους λόγους που οι γυναίκες αντιτίθενται στη θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης είναι επειδή πιστεύουν ότι μπορεί να προκαλέσει καρκίνο του μαστού, καρδιακή νόσο ή εγκεφαλικό.

Ωστόσο, μια μελέτη που διεξήχθη έδειξε ότι οι γυναίκες άνω των 60 ετών ωφελήθηκαν πολύ από τη θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης και οι γυναίκες που δεν έλαβαν αυτή τη θεραπεία πριν από τα 60 έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να αναπτύξουν καρδιακή νόσο.

πηγή φωτό

Δείτε επίσης Η δύσκολη περίοδος της γυναίκας: 7 πρώτα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης και τα προβλήματα υγείας που προκαλεί

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

γεμάτα χείλη,κόλπα για χείλη,φροντίδα χειλιών,συμβουλές ομορφιάς,ομορφιά

10 Απλά Κόλπα για Γεμάτα και Εκφραστικά Χείλη

τακτικός ύπνος,ύπνος 8 ωρών,συμβουλές για ύπνο,υγεία,συμβουλές υγείας

Τι θα Συμβεί εάν Κοιμάστε 8 ώρες Κάθε Μέρα