in , ,

Αντιβακτηριδιακά μαντηλάκια: 9 λάθη που κάνετε όταν τα χρησιμοποιείτε και δεν προστατεύεστε από τον κορωνοϊό

Αντιβακτηριδιακά μαντηλάκια: 9 λάθη που κάνετε όταν τα χρησιμοποιείτε και δεν προστατεύεστε από τον κορωνοϊό
Αντιβακτηριδιακά μαντηλάκια: 9 λάθη που κάνετε όταν τα χρησιμοποιείτε και δεν προστατεύεστε από τον κορωνοϊό

Η απολύμανση είναι η διαδικασία με την οποία επιτυγχάνεται η καταστροφή των παθογόνων μικροοργανισμών αλλά όχι των ανθεκτικών τους μορφών (π.χ. σπόροι, κύστεις) με χημικές ουσίες (π.χ. αλκοόλη) ή φυσικές μεθόδους (π.χ. υψηλή θερμοκρασία) σε αντικείμενα, εργαλεία και επιφάνειες. Συγχρόνως η αντισηψία είναι η διαδικασία με την οποία επιτυγχάνεται η απολύμανση επί ζώντων ιστών, χεριών ή δέρματος. Σύμφωνα με Ευρωπαϊκά πρότυπα, ένα χημικό διάλυμα ορίζεται ως απολυμαντικό εφόσον καταστρέφει το 99,999% των βακτηρίων και μυκήτων και το 99,99% των ιών.

Η πανδημία του κορονοϊού έβαλε στην καθημερινότητά μας τα αντιβακτηριδιακά προϊόντα

Τα αντιβακτηριδιακά υγρά μαντηλάκια για τα χέρια καθαρίζουν, ενώ παράλληλα προλαμβάνουν την εξάπλωση των βακτηριδίων και συμβάλλουν στην υγιεινή των χεριών!

Η διατήρηση των χεριών σας καθαρών, είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να προστατέψετε την οικογένειά σας από την εξάπλωση των βακτηριδίων.

Τα συνήθη λάθη που κάνουμε όταν χρησιμοποιούμε αντιβακτηριδιακά υγρά μαντηλάκια

Μην χρησιμοποιείτε τα αντιβακτηριδιακά υγρά μαντηλάκια για περισσότερες από μια χρήσεις

Μπορεί να εξοικονομείτε χρήματα, αλλά δεν μπορείτε χρησιμοποιείτε δύο μαντηλάκια για να καθαρίσετε όλη την κουζίνα. Είναι λάθος επίσης με το μαντηλάκι που καθαρίζετε το καπάκι της λεκάνης, να καθαρίζετε και τη λαβή του ντουλαπιού στο μπάνιο. Ο λόγος είναι ότι έτσι διαδίδονται βρομιά και μικρόβια. Ένα αντιβακτηριδιακό μαντηλάκι δεν έχει επίσης τη δύναμη να καθαρίσει αποτελεσματικά αρκετές διαφορετικές επιφάνειες.

Για να σκοτωθούν τα μικρόβια στις επιφάνειες το προϊόν από τα αντιβακτηριδιακά υγρά μαντηλάκια πρέπει να κρατήσει για λίγα λεπτά την επιφάνεια υγρή

Στις ετικέτες των προϊόντων θα πληροφορηθείτε πόσο πρέπει να παραμείνει ένα προϊόν πάνω σε μια επιφάνεια για να εξουδετερώσει όλα τα μικρόβια. Σε πολλές περιπτώσεις, η επιφάνεια πρέπει να μείνει υγρή για τουλάχιστον 3-4 λεπτά για να σκοτώσει όλα τα μικρόβια σε μια επιφάνεια. Οι ετικέτες αποκαλύπτουν επίσης για ποιους τύπους μικροβίων είναι αποτελεσματικό κάθε προϊόν.

Μην πετάτε τα αντιβακτηριδιακά υγρά μαντηλάκια στη λεκάνη της τουαλέτας

Ακόμη και αν στις ετικέτες αναγράφεται ότι μπορείτε μετά τη χρήση να το πετάτε στη λεκάνη της τουαλέτας, κάτι τέτοιο πρέπει να αποφεύγεται, καθώς τα αντιβακτηριδιακά μαντηλάκια έχουν μεγαλύτερο πάχος και δεν διασπώνται τόσο εύκολα, με αποτέλεσμα να βουλώνουν οι σωλήνες και να υπάρχει κίνδυνος υπερχείλισης.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Μην καθαρίζετε το κινητό σας με αντιβακτηριδιακά υγρά μαντηλάκια

Μπορείτε να τα χρησιμοποιείτε για να καθαρίζετε το πληκτρολόγιο του υπολογιστή, αποφεύγετε όμως τη χρήση τους στην οθόνη του κινητού, καθώς τα χημικά που περιέχουν μπορούν να διαβρώσουν το υλικό και να προκαλέσουν βλάβη.

Ξεχνάτε να κλείσετε καλά τη συσκευασία από τα αντιβακτηριδιακά υγρά μαντηλάκια

Είναι σημαντικό να κλείνετε καλά τις συσκευασίες, ώστε τα μαντηλάκια να μην εκτίθενται στον αέρα, καθώς τα περισσότερα περιέχουν αλκοόλη, η οποία εξατμίζεται, καθιστώντας τα αναποτελεσματικά.

Μην χρησιμοποιείτε τα αντιβακτηριδιακά υγρά μαντηλάκια σε ξύλινες επιφάνειες

Τα αντιβακτηριδιακά μαντηλάκια μπορούν να καταστρέψουν τις ξύλινες επιφάνειες, επειδή οι πόροι του ξύλου απορροφούν το υγρό που περιέχει αλκοόλη και άλλες χημικές ουσίες.

Τα αντιβακτηριδιακά μαντήλια δεν προορίζονται για καθαρισμό, αλλά για απολύμανση

Όταν καθαρίζετε εμφανώς βρόμικες επιφάνειες με αυτά, το μόνο που καταφέρνετε είναι να εξαπλώνετε τη βρομιά. Πρώτα λοιπόν καθαρίστε τις επιφάνειες και μετά περάστε τις με τα αντιβακτηριδιακά μαντηλάκια.

Μην χρησιμοποιείτε αντιβακτηριδιακά υγρά μαντηλάκια μετά την ημερομηνία λήξης

Αν και σε πολλές συσκευασίες δεν αναγράφεται ημερομηνία λήξης, τα αντιβακτηριδιακά μαντηλάκια δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται μετά την πάροδο δύο ετών από την αγορά τους. Αν δεν θυμάστε πότε τα αγοράσατε, μια ένδειξη είναι η μυρωδιά τους, η απώλεια της οποίας δείχνει ότι έχει αποδυναμωθεί και η απολυμαντική δράση τους.

Μην καθαρίζετε παιχνίδια και δοχεία φαγητού ζώων αντιβακτηριδιακά υγρά μαντηλάκια

Τα απολυμαντικά προϊόντα δεν πρέπει να έρχονται σε επαφή με παιδιά και ζώα, ειδικά με μωρά που μπορεί να τα βάλουν στο στόμα τους, καθώς περιέχουν επικίνδυνα χημικά. Ακόμη και όταν στεγνώσει μια επιφάνεια μετά τη χρήση απολυμαντικού, πρέπει να ξεπλυθεί καλά με νερό πριν την ακουμπήσουν παιδιά ή τα κατοικίδια σας.

via enimerotiko

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

τακτικός ύπνος,ύπνος 8 ωρών,συμβουλές για ύπνο,υγεία,συμβουλές υγείας

Τι θα Συμβεί εάν Κοιμάστε 8 ώρες Κάθε Μέρα

ξηροστομία,αντιμετώπιση ξηροστομίας,συμβουλές υγείας,υγεία

Ξηροστομία και 7 Τρόποι Αντιμετώπισης