in , ,

Γιατί ο Ύπνος με μια Σταθμισμένη Κουβέρτα Κάνει Καλό

Γιατί ο Ύπνος με μια Σταθμισμένη Κουβέρτα Κάνει Καλό
Γιατί ο Ύπνος με μια Σταθμισμένη Κουβέρτα Κάνει Καλό

Οι σταθμισμένες κουβέρτες ζυγίζουν από 5 έως 30 κιλά και μπορούν να σας προσφέρουν θεραπευτικά οφέλη. Αυτό συμβαίνει επειδή μιμούνται μια τεχνική γνωστή ως βαθιά πίεση. Στην πραγματικότητα, η πίεση μπορεί να περιγραφεί ως αίσθηση ότι κάποιος σας αγκαλιάζει. Αρχικά, αυτή η κουβέρτα χρησιμοποιήθηκε από θεραπευτές, αλλά μπορεί να σας προσφέρει διαφορετικά οφέλη σε καθημερινή βάση και ίσως ανακαλύψετε ότι είναι ακριβώς αυτό που ψάχνατε. 9 Λόγοι που ο Ύπνος σε Δροσερό Δωμάτιο είναι Καλύτερος

Αγκάλιασμα.

Η κουβέρτα προσομοιώνει ένα ζεστό και ασφαλές αγκάλιασμα. Η αγκαλιά είναι πολύ σημαντική γιατί προκαλεί αίσθημα χαλάρωσης λόγω της απελευθέρωσης της ορμόνης οξυτοκίνης. Ταυτόχρονα, ο καρδιακός ρυθμός μπορεί να γίνει πιο αργός και η αρτηριακή πίεση να μειωθεί, χαλαρώνοντας το σώμα και βελτιώνοντας τον ύπνο σας.

Μπορεί να σας βοηθήσει να καταπολεμήσετε το άγχος.

Η μπορεί να σας προσφέρει μια χαλαρωτική αίσθηση που θα σας βοηθήσει να κοιμηθείτε πιο γρήγορα. Επιπλέον, εάν πάσχετε από άγχος ή διαταραχή ελλειμματικής προσοχής/υπερκινητικότητας, μπορεί να παρατηρήσετε ότι τα συμπτώματα θα γίνουν λιγότερο έντονα.

Μπορεί να σας βοηθήσει να μείνετε συγκεντρωμένοι.

Το σχολείο μπορεί να είναι μια πραγματική πρόκληση, ειδικά εάν για μαθητές που έχουν αισθητηριακή διαταραχή όπως ο αυτισμός. Οι αίθουσες διδασκαλίας, ο θόρυβος και οι διάδρομοι να τους στρεσάρουν. Η κουβέρτα ασκεί μια απαλή αλλά σταθερή πίεση που μπορεί να καταπραΰνει το άγχος που προκαλείται από αισθητηριακές διαταραχές και να βοηθήσει να χαλαρώσουν.

Μπορεί να σας βοηθήσει να ανακουφίσετε τον πόνο.

Η κουβέρτα μπορεί να σας βοηθήσει να «γειώσετε» το σώμα σας ενώ κοιμάστε και να δημιουργήσετε ένα ηρεμιστικό αποτέλεσμα. Στη συνέχεια, σε συνδυασμό με την πίεση, μπορεί να σας βοηθήσει με πνευματικό και σωματικό πόνο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση των παυσίπονων και μεγαλύτερη αναζωογόνηση το πρωί.

Δείτε ακόμη 10 Ασυνήθιστες Συμβουλές για να Κοιμηθείτε Γρηγορότερα

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Θα κοιμηθείτε καλύτερα.

Μπορεί να αντιμετωπίσετε κόπωση λόγω έλλειψης ή κακής ποιότητας ύπνου. Ακόμα κι αν νομίζετε ότι κοιμάστε κάθε βράδυ, ίσως να μην ξεκουράζεστε και αυτός μπορεί να είναι ο λόγος που ξυπνάτε κουρασμένοι. Η αλλαγή της κανονικής κουβέρτας με μια σταθμισμένη μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα του ύπνου. Μπορεί να αρχίσετε να κοιμάστε γρηγορότερα, περισσότερο και να νιώθετε ξεκούραστοι όταν ξυπνάτε.

Τα επίπεδα άγχους θα μειωθούν.

Εάν αντιμετωπίζετε το άγχος και τα δυσάρεστα συμπτώματά του, μπορεί να χρειαστείτε περισσότερη σεροτονίνη. Η βαθιά πίεση της κουβέρτας μπορεί να βοηθήσει στην παραγωγή περισσότερης, η οποία μειώνει την ορμόνη του στρες. Μπορεί να σας βοηθήσει να αισθανθείτε πιο χαλαροί και να καταπολεμήσετε την κατάθλιψη.

Μπορεί να διευκολύνει τις ψυχικές διαταραχές.

Θα μπορούσε να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε τραυματικά συμβάντα και να διευκολύνετε άλλες ψυχικές διαταραχές όπως η κατάθλιψη ακόμη και η ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή. Παρόλο που η ΙΨΔ είναι μοναδική για όλους, όπως και με το άγχος, συνδέεται με χαμηλά επίπεδα σεροτονίνης. Η βαθιά πίεση μπορεί να λειτουργήσει ως θεραπεία ενισχύοντας τη σεροτονίνη και διατηρώντας τα συμπτώματα της ΙΨΔ υπό έλεγχο.

Μπορεί να βοηθήσει στο σύνδρομο ανήσυχων ποδιών.

Το σύνδρομο ανήσυχων ποδιών μπορεί να είναι ενοχλητικό όταν κοιμάστε. Αυτό συμβαίνει επειδή το μυρμήγκιασμα είναι πιο εμφανές τη νύχτα και μπορεί να διαταράξει τον ύπνο. Ακόμα κι αν οι κάλτσες συμπίεσης μπορούν να σας βοηθήσουν λίγο, μπορείτε να αισθάνεστε άβολα επειδή είναι σφιχτές. Από την άλλη πλευρά, μια σταθμισμένη κουβέρτα μπορεί να σας βοηθήσει να νιώσετε πιο άνετα και να σας παρέχει την πίεση χαλάρωσης που χρειάζονται τα πόδια σας.

πηγή φωτογραφιών: brightside

Δείτε επίσης 4 Λόγοι για να Κοιμάστε με ένα Μαξιλάρι Ανάμεσα στα Πόδια

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4 / 5. Αξιολογήσεις: 2

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

25 Πρακτικές Ιδέες Διακόσμησης Κουζίνας Galley

25 Πρακτικές Ιδέες Διακόσμησης Κουζίνας Galley

10 Εναλλακτικές Χρήσεις για Σερβιέτες

10 Εναλλακτικές Χρήσεις για Σερβιέτες