in , ,

8 Σημάδια ότι Χρειάζεστε Απεγνωσμένα Περισσότερη Βιταμίνη D

βιταμίνη D,ανεπάρκεια βιταμίνης D,βιταμίνη D και υγεία,συμβουλές υγείας,υγεία
8 Σημάδια ότι Χρειάζεστε Απεγνωσμένα Περισσότερη Βιταμίνη D

Η βιταμίνη D είναι μια λιποδιαλυτή βιταμίνη που επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό το σώμα, από τη διασφάλιση της παροχής ασβεστίου στα οστά έως την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Συνήθως λαμβάνουμε αυτή τη βιταμίνη από τα τρόφιμα, τα συμπληρώματα διατροφής και τις ακτίνες του ήλιου, αλλά όταν έχουμε ανεπάρκεια βιταμίνης D, μπορεί να προκληθούν προβλήματα υγείας. Υπάρχουν μερικά σημάδια χαμηλού επιπέδου βιταμίνης D στο σώμα που δεν πρέπει να αγνοήσετε. 10 Σημάδια που Φανερώνουν Έλλειψη Βιταμίνης Β12

Εφίδρωση κεφαλιού

© Master Sgt. Michel Sauret / U.S. Army Reserve

Υπάρχει μια ποικιλία συμπτωμάτων που μπορεί να υποδηλώνουν ότι το επίπεδο βιταμίνης D είναι χαμηλό. Η επιστημονική βιβλιογραφία περιγράφει την υπερβολική εφίδρωση στα νεογνά ως ένα από τα πρώιμα σημάδια της έλλειψής της. Ένα από τα πιο μη εμφανή συμπτώματα ανεπάρκειας βιταμίνης D στους ενήλικες είναι η υπερβολική εφίδρωση στο κεφάλι σε σύγκριση με το υπόλοιπο σώμα. Εάν το κεφάλι σας ιδρώνει πολύ, αυτό μπορεί να σχετίζεται με την έλλειψη βιταμίνης D και ίσως χρειαστεί να συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Πόνος στα οστά

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Η έλλειψη βιταμίνης D μπορεί να βλάψει την ικανότητα του σώματος να εισάγει ασβέστιο στον οστικό ιστό, που μπορεί να οδηγήσει σε οστεομαλακία ή εξασθένηση των οστών. Επίσης, μπορεί να συσχετιστεί με διάφορους μυοσκελετικούς πόνους, ιδιαίτερα με πόνο και ευαισθησία στα οστά της κνήμης. Συνιστάται να εξασφαλίζεται η ημερήσια πρόσληψη της απαραίτητης ποσότητας βιταμίνης D για την αποφυγή πόνου στα οστά, κατάγματα οστών και σχετικών ασθενειών όπως η οστεοπόρωση.

Μυϊκός πόνος

Η βιταμίνη D επηρεάζει όχι μόνο τα οστά αλλά και τους μύες . Η έλλειψή της μπορεί να προκαλέσει έντονο μυϊκό πόνο, αδυναμία, μειωμένη μυϊκή μάζα και κακή μυϊκή αποκατάσταση μετά από έντονη σωματική δραστηριότητα. Τα χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D μπορούν επίσης να προκαλέσουν χρόνιο εκτεταμένο πόνο στο σώμα, που είναι ένα από τα κύρια συμπτώματα της ινομυαλγίας.

Αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Η βιταμίνη D παίζει τεράστιο ρόλο στην υποστήριξη του ανοσοποιητικού συστήματος. Εν αγνοία τους, οι γιατροί άρχισαν να χρησιμοποιούν αυτή τη βιταμίνη για τη θεραπεία λοιμώξεων πριν από πολύ καιρό πριν ανακαλυφθούν τα αντιβιοτικά. Οι ασθενείς με φυματίωση, για παράδειγμα, στέλνονταν σε σανατόρια όπου εκτέθηκαν στο φως του ήλιου, το οποίο, όπως νόμιζαν τότε οι γιατροί, σκότωνε άμεσα τη μόλυνση. Έτσι, εάν υποφέρετε από συχνές ιογενείς λοιμώξεις, τα χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D μπορεί να είναι ο λόγος.

Δείτε ακόμη 10 Προειδοποιητικά Σημάδια που Φανερώνουν Έλλειψη Ασβεστίου

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Κούραση και αδυναμία

© Depositphotos.com

Συχνά τείνουμε να αποδίδουμε την κούραση και την εξάντληση σε έναν πολυάσχολο τρόπο ζωής ή στην έλλειψη ύπνου. Αποδεικνύεται, ωστόσο, ότι μπορεί να εμπλέκεται και η έλλειψη βιταμίνης D στον οργανισμό. Μια μελέτη που παρατήρησε την επίδραση των συμπληρωμάτων βιταμίνης D σε ασθενείς με κόπωση έδειξε σημαντική μείωση των συμπτωμάτων κόπωσης μετά την ομαλοποίηση των επιπέδων της βιταμίνης D.

Αργή επούλωση πληγών

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Μια μελέτη έδειξε ότι 12 εβδομάδες συμπληρωμάτων βιταμίνης D οδήγησαν σε σημαντική μείωση των τραυμάτων σε ασθενείς με διαβητικό έλκος ποδιού. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η βιταμίνη D είχε θετική επίδραση στη σταθεροποίηση των επιπέδων γλυκόζης και χοληστερόλης στο αίμα στους υπό έρευνα ασθενείς. Εάν οι πληγές σας επουλώνονται αργά (ειδικά αν έχετε διαβήτη), δώστε προσοχή στο επίπεδο αυτής της βιταμίνης στο σώμα σας.

Τριχόπτωση

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορούν να προκαλέσουν την τριχόπτωση και η ανεπάρκεια βιταμίνης D είναι ένας από αυτούς. Η έλλειψή της μπορεί να οδηγήσει σε εξασθενημένη διαδικασία αναγέννησης των τριχών, αραίωση και απώλεια μαλλιών. Η βιταμίνη D παίζει αναπόσπαστο ρόλο στη διαδικασία ανάπτυξης τριχών και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως συμπλήρωμα που στοχεύει στη θεραπεία της τριχόπτωσης.

Άγχος και κατάθλιψη

© Depositphotos.com

Αφού η βιταμίνη D καταναλωθεί ή συντεθεί στο δέρμα, απελευθερώνει νευροδιαβιβαστές όπως η ντοπαμίνη και η σεροτονίνη που επηρεάζουν τη λειτουργία του εγκεφάλου. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η έλλειψη βιταμίνης D μπορεί να οδηγήσει σε άγχος, κατάθλιψη και μπορεί ακόμη και να σχετίζεται με ψυχικές ασθένειες συμπεριλαμβανομένης της σχιζοφρένειας.

Εάν έχετε κάποιο από τα σημάδια ανεπάρκειας βιταμίνης D, προγραμματίστε μια επίσκεψη στον γιατρό σας, ο οποίος θα αξιολογήσει το επίπεδό της στο σώμα σας και θα σας συνταγογραφήσει την απαραίτητη δόση βιταμίνης D.\

Δείτε επίσης Έλλειψη βιταμίνης C: Τα 10 ύπουλα συμπτώματα της ανεπάρκειας – Ποιες τροφές πρέπει να τρώτε

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

DIY καθαριστικό δαπέδου,καθαριστικό δαπέδου με βόρακα,καθαρισμός,συμβουλές καθαρισμού,χρήσιμα

Σπιτικό Καθαριστικό Δαπέδου με Βόρακα

συνδυασμός ρούχων και αξεσουάρ,μόδα,συμβουλές μόδας,ρούχα,συμβουλές για ρούχα,lifestyle

11 Συμβουλές για να Συνδυάσετε Ρούχα και Αξεσουάρ με Άψογο Τρόπο