in , ,

Τι θα Συμβεί εάν Δεν Λαμβάνετε Αρκετό Ήλιο

Τι θα Συμβεί εάν Δεν Λαμβάνετε Αρκετό Ήλιο
Τι θα Συμβεί εάν Δεν Λαμβάνετε Αρκετό Ήλιο

Όταν εκθέτετε το δέρμα σας στον ήλιο, το σώμα ξεκινά την παραγωγή βιταμίνης D, γνωστή και ως η βιταμίνη του ηλίου. Παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη σωστή λειτουργία πολλών οργάνων και ιστών του σώματος. Άτομα που αποφεύγουν να βρίσκονται στον ήλιο ή δεν λαμβάνουν επαρκή ποσότητα μπορεί να υποφέρουν από διαφορετικές αρνητικές συνέπειες. Τι θα Συμβεί εάν Σταματήσετε να Τρώτε Υδατάνθρακες

Αδύναμα οστά

© depositphotos, © depositphotos

Το ασβέστιο και η βιταμίνη D είναι σημαντικά και απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για την υγεία των οστών και της ασβεστοποίησης. Το ασβέστιο απορροφάται στο λεπτό έντερο με τη βοήθεια της βιταμίνης D. Η ανεπάρκεια της οδηγεί στη μείωση της απορρόφησης ασβεστίου και ως αποτέλεσμα, στην αποδυνάμωση της δομής των οστών.

Τα άτομα που δεν προσλαμβάνουν αρκετό ήλιο υποφέρουν από πόνο στα οστά, μυϊκή αδυναμία, ραχίτιδα, οστεομαλάκυνση και οστεοπόρωση. Είναι πολύ σημαντικό να έχετε μια επαρκή ποσότητα βιταμίνης D. Οι κύριες πηγές της είναι το ηλιακό φως, η υγιεινή διατροφή και τα συμπληρώματα.

Παραμορφώσεις ποδιών

© shutterstock

Δεδομένου ότι η βιταμίνη D διευκολύνει την απορρόφηση φωσφορικών και ασβεστίου μέσω της πέψης, μπορεί να είναι πολύ χρήσιμη για την αντιμετώπιση προβλημάτων που σχετίζονται με τα οστά. Η έλλειψη ασβεστίου στα οστά έχει ως αποτέλεσμα αλλαγές στη δομή των οστών και την παραμόρφωσή τους.

Η αύξηση της πρόσληψης βιταμίνης D με τη μορφή συμπληρωμάτων ή με την έκθεση στον ήλιο μπορεί να βοηθήσει πολλούς ανθρώπους να διατηρήσουν ένα σωστό επίπεδο ασβεστίου στα οστά τους. Η βιταμίνη D θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τον έλεγχο ή την πρόληψη του χρόνιου πόνου στα πόδια, ειδικά αυτό που σχετίζεται με καταστάσεις όπως η οστεοπόρωση, η πελματιαία περιτονίτιδα, η αρθρίτιδα και άλλες φλεγμονώδεις αρθρώσεις και τένοντες.

Καρκίνος του παχέος εντέρου

© depositphotos, © depositphotos

Μελέτες έχουν δείξει ότι η λίγη έκθεση στον ήλιο και συνεπώς η ανεπαρκής ποσότητα βιταμίνης D στα κύτταρα μπορεί τελικά να οδηγήσει στην ανάπτυξη καρκίνου του παχέος εντέρου. Τα επίπεδα βιταμίνης D καθορίζουν την επιβίωση και την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων. Τα επαρκή επίπεδα βιταμίνης D σχετίζονται με την καλύτερη επιβίωση των ασθενών με καρκίνο του παχέος εντέρου. Πρόσθετες κλινικές δοκιμές είναι απαραίτητες για να εκτιμηθεί εάν τα συμπληρώματα βιταμίνης D θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην πρόληψη ή τη μείωση του κινδύνου ανάπτυξης καρκίνου του παχέος εντέρου.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Μάθετε εάν τα επίπεδα της βιταμίνης D σας είναι πολύ χαμηλά, κάνοντας μια εξέταση αίματος. Το βέλτιστο επίπεδο είναι πάνω από 30 νανογραμμάρια ανά χιλιοστόλιτρο.

Κατάθλιψη

© www_slon_pics / pixabay

Η σύγχρονη κοινωνία επικεντρώνεται στις δουλειές γραφείου και στους υπολογιστές. Οι άνθρωποι τείνουν να περνούν περισσότερο χρόνο μπροστά στον υπολογιστή αντί να περπατούν ή απλά να βγαίνουν έξω. Ακόμα και όταν έχουμε χρόνο να ξεκουραστούμε, παρακολουθούμε τηλεοπτικές εκπομπές ή παίζουμε βιντεοπαιχνίδια.

Όπως αποδεικνύεται, ο ήλιος παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη ψυχολογία, επειδή η έλλειψη ήλιου προκαλεί κατάθλιψη. Όσο περισσότερο μενετέ μέσα σε 4 τοίχους, τόσο πιο καταθλιπτικοί γίνεστε. Περάστε περισσότερο χρόνο έξω και θα παραμείνετε υγιείς σωματικά και ψυχικά. Μπορείτε επίσης να αγοράσετε μια λάμπα ήλιου για να διατηρήσετε το επίπεδο της βιταμίνης D κατά τους σκοτεινούς χειμερινούς μήνες.

Δείτε ακόμη Τι θα Συμβεί Εάν Σταματήσετε να Τρώτε Γαλακτοκομικά

Δερματικά προβλήματα

© shutterstock

Δεδομένου ότι η ψωρίαση είναι δυσλειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, η βιταμίνη D θα μπορούσε να σας βοηθήσει. Η έκθεση σε υπεριώδεις ακτίνες Β μπορεί να είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για τη θεραπεία της ψωρίασης, της ακμής και άλλων δερματικών προβλημάτων. Η πρόσληψης επαρκούς βιταμίνης D θα κάνει μεγάλη διαφορά στην υγεία του δέρματος.

Δεν χρειάζεται να κάνετε ηλιοθεραπεία για να πάρετε αρκετή βιταμίνη D. Ωστόσο, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί και να προσπαθείτε να μην εκτίθεστε υπερβολικά στις υπεριώδεις ακτίνες, επειδή υπάρχει αυξημένος κίνδυνος μελανώματος στους ασθενείς με ψωρίαση.

Αύξηση βάρους

© depositphotos

Η μυϊκή αδυναμία, ο οστικός πόνος και η παραμόρφωση οστών θα μπορούσαν να συμβάλουν στην αύξηση του βάρους καθιστώντας δύσκολη την άσκηση και το κάψιμο θερμίδων. Επίσης, η βιταμίνη D και η ορμόνη λεπτίνη συνεργάζονται για τον έλεγχο του σωματικού βάρους. Η λεπτίνη, που παράγεται σε λιπώδη κύτταρα, στέλνει σήματα στον εγκέφαλο για να ενημερώσει ότι έχετε χορτάσει . Η βιταμίνη D βοηθά αυτά τα σήματα να φτάσουν στον εγκέφαλο και η ανεπάρκεια της μπορεί να σπάσει τα σήματα. Ως αποτέλεσμα, δεν αισθάνεστε χορτάτοι και τρώτε υπερβολικά.

Μπορείτε να λάβετε βιταμίνη D από την έκθεση στο φως του ήλιου και διατηρώντας μια υγιεινή διατροφή που να περιλαμβάνει ψάρια (ξιφία, τόνο και σολομό), κρόκους αυγών και εμπλουτισμένα τρόφιμα όπως γάλα, ψωμί ολικής αλέσεως, γιαούρτι, χυμοί πορτοκαλιού και προβιοτική γκρανόλα.

Γνωστική δυσλειτουργία

© depositphotos

Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι η γνωστική δυσλειτουργία και η άνοια βρίσκονται τώρα στον μακρύ κατάλογο των καταστάσεων που προκαλούνται από την ανεπάρκεια βιταμίνης D. Δεδομένου ότι οι υποδοχείς της είναι ευρέως διαδεδομένοι στον εγκεφαλικό ιστό, τα χαμηλά επίπεδα μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο γνωστικής εξασθένισης των ηλικιωμένων.

Το 2015, πραγματοποιήθηκε μια μελέτη που περιελάβανε περισσότερα από 60.000 άτομα και βοήθησε να προσδιοριστεί ότι οι άνθρωποι που ζουν σε βόρεια γεωγραφικά πλάτη έχουν σημαντικά αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης άνοιας σε σύγκριση με εκείνους που ζουν σε νότια γεωγραφικά πλάτη.

Προειδοποιήσεις για την αντιμετώπιση της ανεπάρκειας βιταμίνης D

© depositphotos

Υπάρχουν τρεις κύριες πηγές βιταμίνης D: ηλιακή έκθεση UVB, μια υγιεινή διατροφή και συμπληρώματα. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου για να παραμείνετε υγιείς. Ο πραγματικός κίνδυνος υπερβολικής έκθεσης στον ήλιο είναι ο καρκίνος του δέρματος. Ακολουθήστε ένα σχέδιο προστασίας από τον ήλιο: μείνετε στη σκιά, εφαρμόστε ανθεκτικό στο νερό αντηλιακό με SPF 30 ή υψηλότερο και φορέστε προστατευτικά ρούχα.

Εάν επιλέξετε συμπληρώματα, θυμηθείτε ότι η δοσολογία εξαρτάται από τις εξετάσεις αίματος και τις οδηγίες του γιατρού. Αν και το επίπεδο βιταμίνης D 30 ng / ml θεωρείται συνήθως επαρκές, μην διακινδυνεύετε την υγεία σας και συμβουλευτείτε έναν ειδικό πριν πάρετε συμπληρώματα. Υπερβολικές ποσότητες βιταμίνης D μπορούν να συσσωρευτούν στα κύτταρα και να οδηγήσουν σε αρνητικές συνέπειες.

Δείτε επίσης Τι θα Συμβεί στο Δέρμα σας εάν Κόψετε τον Καφέ

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

40 Ιδέες Ανοιξιάτικης Διακόσμησης Σπιτικού Γραφείου

40 Ιδέες Ανοιξιάτικης Διακόσμησης Σπιτικού Γραφείου

Πώς να Επιλέξετε Σωστά Κρέας

Πώς να Επιλέξετε Σωστά Κρέας