in , , ,

13 Ξηροί Καρποί και Σπόροι που Μπορείτε να Τρώτε Καθημερινά για να Παραμείνετε Υγιείς

ξηροί καρποί,βρώσιμοι σπόροι,διατροφή,συμβουλές διατροφής,συμβουλές υγείας,υγεία
13 Ξηροί Καρποί και Σπόροι που Μπορείτε να Τρώτε Καθημερινά για να Παραμείνετε Υγιείς

Οι ξηροί καρποί και οι σπόροι ήταν πάντα δημοφιλείς σε πολλούς διαφορετικούς πολιτισμούς ως σνακ ή ως συστατικά τροφίμων. Η επιστημονική έρευνα αποδεικνύει ότι αποτελούν σημαντικό μέρος μιας υγιεινής διατροφής. Η κατανάλωση μερικών ξηρών καρπών και σπόρων βοηθά στην καταπολέμηση ασθενειών και στην πρόληψή τους. 15 Τροφές που Καίνε Λίπος και Επιταχύνουν την Απώλεια Βάρους

Σπόροι λιναριού

© pixabay.com

Σύμφωνα με έρευνες, οι σπόροι λιναριού είναι πολύ καλοί για την υγεία γιατί η χημική τους σύσταση λειτουργεί προς πολλές κατευθύνσεις ταυτόχρονα.

Οι χημικές ουσίες που περιέχουν είναι φυσικές ορμόνες που ονομάζονται φυτοοιστρογόνα. Είναι αποτελεσματικά κατά των καρκινικών όγκων, ιδιαίτερα του καρκίνου του μαστού ή του προστάτη.

Οι φυτικές ίνες που περιέχουν οι σπόροι λιναριού καλύπτουν το στομάχι και προλαμβάνουν τη φλεγμονή.

Μια κουταλιά της σούπας πολτοποιημένων σπόρων περιέχει σχεδόν 2 γραμμάρια ωμέγα-3 λιπαρών που έχουν θετική επίδραση στο καρδιαγγειακό σύστημα.

Σουσάμι

© pixabay.com

Η σύνθεση του σουσαμιού μειώνει την αρτηριακή πίεση που αποτρέπει εγκεφαλικά, καρδιακά επεισόδια και νεφρική ανεπάρκεια.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Τα αντιοξειδωτικά που περιέχει σε τεράστιες ποσότητες δεν βρίσκονται σχεδόν σε τίποτα άλλο. Αυτές οι χημικές ουσίες μειώνουν τη χοληστερόλη στο αίμα.

Η υψηλή ποσότητα ελαίων στο σουσάμι βελτιώνει την κατάσταση του δέρματος, των μαλλιών και των νυχιών.

Σπόροι κολοκύθας

© pixabay.com

Περιέχουν τεράστια ποσότητα αργινίνης. Αυτό το αμινοξύ βοηθά στη διαστολή των αιμοφόρων αγγείων και στη βελτίωση της ροής του αίματος που αποτρέπει την υπέρταση.

Παρά το γεγονός ότι αυτοί οι σπόροι έχουν πολλές θερμίδες, περιέχουν πολλή πρωτεΐνη που απορροφάται εύκολα από τον οργανισμό και ομαλοποιεί το επίπεδο σακχάρου στο αίμα.

Η υψηλή ποσότητα βιταμινών Α και Ε, που είναι υπεύθυνες για την ελαστικότητα του δέρματος, εξηγεί γιατί οι σπόροι κολοκύθας είναι τόσο δημοφιλείς στη βιομηχανία καλλυντικών.

Αμύγδαλα

© pixabay.com

Τα αμύγδαλα ομαλοποιούν τα επίπεδα λιπιδίων στο αίμα και μειώνουν τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων σε ασθενείς με διαβήτη.

Τα αμύγδαλα που χρησιμοποιούνται ως σνακ ή πριν από τα κανονικά γεύματα μειώνουν το επίπεδο του λίπους στο σώμα. Επειδή είναι μια εναλλακτική για τη ζωική πρωτεΐνη, σας δίνει την αίσθηση ότι είστε χορτάτοι, επομένως η πιθανότητα να φάτε υπερβολικά είναι μικρότερη.

Καρύδια

© pixabay.com

Το καρύδι είναι δημοφιλές σε όλο τον κόσμο και έχει μια μακρά λίστα με χρήσιμα μέταλλα που μειώνουν τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων και στεφανιαίας νόσου.

Είναι αποτελεσματικά στην ελαχιστοποίηση των συμπτωμάτων που σχετίζονται με διαταραχές που σχετίζονται με την ηλικία. Η τοκοφερόλη που περιέχει το καρύδι προστατεύει τους άνδρες από τον καρκίνο του προστάτη.

Ηλιόσποροι

© pixabay.com

Οι ηλιόσποροι περιέχουν πρωτεΐνες πλούσιες σε θείο είναι καλές για τους μυς και τον οστικό ιστό.

Είναι επίσης καλά για την αντιοξειδωτική, αντιμικροβιακή και αντιφλεγμονώδη δράση τους.

Χρησιμοποιούνται με επιτυχία για την πρόληψη βρογχικών και πνευμονικών λοιμώξεων.

Φιστίκια Αιγίνης

© pixabay.com

Σε σύγκριση με άλλους ξηρούς καρπούς, τα φιστίκια Αιγίνης περιέχουν πολύ λιγότερα λιπαρά και θερμίδες, αλλά έχουν το υψηλότερο επίπεδο οξέων, καλίου και καροτενοειδών – χημικές ουσίες που έχουν αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση.

Τα φιστίκια Αιγίνης που χρησιμοποιούνται ως σνακ μπορούν να σας βοηθήσουν να ελέγξετε το βάρος σας γιατί δεν θα αισθάνεστε τόσο πεινασμένοι.

Δείτε ακόμη 10 Τροφές που Αποτοξινώνουν και Καθαρίζουν το Σώμα

Κάσιους

© pixabay.com

Τα κάσιους περιέχουν πολύ σίδηρο που είναι απαραίτητος για την πρόληψη της αναιμίας. Είναι επίσης πολύ χρήσιμα για την ομαλοποίηση του επιπέδου του σακχάρου στο αίμα σε άτομα με διαβήτη.

Οι πνευματικά εργαζόμενοι χρειάζονται αυτό το προϊόν επειδή αυτοί οι ξηροί καρποί περιέχουν φώσφορο και θειαμίνη που σας βοηθούν να αποφύγετε να κουράζεστε γρήγορα.

Η αντιφλεγμονώδης δράση των κάσιους βοηθά στην προστασία του οργανισμού από τη γρίπη και βοηθά το σώμα να χτίσει ένα ισχυρότερο ανοσοποιητικό σύστημα.

Φουντούκια

© pixabay.com

Τα φουντούκια είναι πλούσια σε βιταμίνη Β, η οποία βοηθά να γίνουν πιο δυνατά τα οστά και οι μύες και βελτιώνει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.

Τα οργανικά οξέα εμποδίζουν την αύξηση των επιπέδων χοληστερόλης στο αίμα, μειώνοντας την εμφάνιση καρδιαγγειακών παθήσεων.

Αράπικα φιστίκια

© pixabay.com

Η πολυφαινόλη βοηθά στην προστασία των κυττάρων του σώματος από τις επιβλαβείς ελεύθερες ρίζες, βοηθώντας μας να παραμείνουμε νέοι.

Το λινολεϊκό οξύ μειώνει τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα και προλαμβάνει τη σκλήρυνση.

Αυτό το προϊόν είναι καλό για δίαιτα. Σκοτώνουν την πείνα για μικρό χρονικό διάστημα και μας βοηθούν να αντικαταστήσουμε ένα κανονικό γεύμα.

Καρύδια Βραζιλίας

brightside

Χάρη στην υψηλή τους ποσότητα φυτικών ινών και την καθαριστική τους δράση στα έντερα, βελτιώνουν την πέψη.

Το σελήνιο βοηθά στην παραγωγή των κυττάρων που είναι υπεύθυνα για το ανοσοποιητικό σύστημα του σώματος.

Τα ακόρεστα λίπη στα βραζιλιάνικα καρύδια μειώνουν δραματικά το επίπεδο του σακχάρου στο αίμα, προστατεύοντας τον οργανισμό από τον διαβήτη και την αθηροσκλήρωση.

Πεκάν

© pixabay.com

Επειδή αυτός ο ξηρός καρπός έχει πολλές θερμίδες, μπορεί να μας δώσει πολλή ενέργεια. Η βιταμίνη Ε που περιέχει βοηθά στην προστασία του οργανισμού από τις αρνητικές επιπτώσεις του περιβάλλοντος και της ηλιακής ακτινοβολίας.

Η βιταμίνη Β που περιέχουν τα πεκάν σε μεγάλες ποσότητες βελτιώνει την κατάσταση των νυχιών, του δέρματος και των μαλλιών.

Η χημική σύνθεση του ξηρού καρπού βοηθά στη ρύθμιση των επιπέδων τεστοστερόνης και κάνει καλό στο αναπαραγωγικό σύστημα.

Σπόροι τσία

© pixabay.com

Αυτοί οι μικροσκοπικοί σπόροι μπορούν να έχουν θετική επίδραση στο ανθρώπινο σώμα.

Τα λιπαρά οξέα, όπως τα ωμέγα 6 και ωμέγα 3, που είναι απαραίτητα για τη λειτουργία της καρδιάς και των αγγείων, μειώνουν το επίπεδο της χοληστερόλης και εμποδίζουν την εμφάνιση φραξίματος στα αγγεία.

Οι σπόροι είναι πολύ καλοί για τις γυναίκες, ειδικά κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης. Η βιταμίνη Β προστατεύει τον οργανισμό από δερματικές παθήσεις.

Μην ξεχνάτε ότι οι περισσότεροι ξηροί καρποί και σπόροι έχουν πολλές θερμίδες και ότι είναι σημαντικό να μην καταναλώνετε παραπάνω από 30 γραμμάρια την ημέρα.

Δείτε επίσης Τροφές που δεν παχαίνουν το Βράδυ: 9 Τροφές που Μπορείτε να Φάτε Ακόμα και τη Νύχτα

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

φροντίδα δέρματος,μυστικά ομορφιάς,αντιμετώπιση κυτταρίτιδας,συμβουλές ομορφιάς,ομορφιά

7 Γυναικεία Μυστικά για Όμορφο και Απαλό Δέρμα

χρώμα Coquelicot,διακόσμηση με χρώμα Coquelicot,διακόσμηση σπιτιού,ιδέες διακόσμησης σπιτιού

35 Ιδέες Διακόσμησης Σπιτιού με Χρώμα Coquelicot