in , , ,

10 Τροφές που σας κάνουν να γερνάτε πιο γρήγορα!

τροφές που επιταχύνουν τη γήρανση,διατροφή,συμβουλές διατροφής,φροντίδα δέρματος,συμβουλές ομορφιάς,ομορφιά
10 Τροφές που Επιταχύνουν τη Γήρανση

Ένα αθώο κέικ με ένα αρωματικό φλιτζάνι καφέ που απολαύσατε σήμερα το πρωί ή ένα θρεπτικό σάντουιτς με σαλάμι που είχατε για μεσημεριανό γεύμα μπορεί να σας φανεί αβλαβές στην αρχή.

Ωστόσο, πολλές τροφές έχουν αρνητικές επιπτώσεις στον οργανισμό μας. Τα σάκχαρα, τα ανθυγιεινά λίπη, το υπερβολικό αλάτι, το αλκοόλ, ακόμη και η καφεΐνη μπορούν να καταστρέψουν σημαντικές πρωτεΐνες, να μας αφυδατώσουν και το δέρμα μας είναι το πρώτο που υποφέρει. Υπάρχουν 10 τροφές που έχουν κακή επίδραση στο δέρμα και επιταχύνουν τη γήρανσή του. 17 Αντιγηραντικές Τροφές για Νεανική Επιδερμίδα

Η ζάχαρη καταστρέφει τις πρωτεΐνες και τα λιπίδια.

© depositphotos.com, © pixabay.com

Η ζάχαρη είναι υπεύθυνη για την αύξηση του σωματικού βάρους, τη δημιουργία ρυτίδων, την χαλάρωση του δέρματος και την επιβάρυνση της υγείας γενικότερα. Η κατανάλωση υπερβολικής ποσότητας ζάχαρης ξεκινά μια διαδικασία που ονομάζεται γλυκοζυλίωση: η κατανάλωση περισσότερης ζάχαρης που μπορείτε να επεξεργαστείτε κάνει τη γλυκόζη να δεσμεύεται με πρωτεΐνες και λιπίδια. Αυτή η διαδικασία καταστρέφει το κολλαγόνο του δέρματος επειδή αυτές οι πρωτεΐνες είναι υπεύθυνες για τη σφριγηλότητά του και επιταχύνει την ανάπτυξη των ρυτίδων.

Τα τρανς λιπαρά αποδυναμώνουν τη ροή του αίματος στο δέρμα.

© pixabay.com, © pexels.com

Τα τρανς λιπαρά μπορούν να βρεθούν στο γρήγορο φαγητό, στα τηγανητά, στη μαργαρίνη, σε οποιοδήποτε πρόχειρο φαγητό και η λίστα συνεχίζεται. Όχι μόνο αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων, αλλά επίσης σκληραίνουν τις αρτηρίες ή συστέλλουν τα αιμοφόρα αγγεία. Αυτό αποδυναμώνει τη ροή του αίματος στο δέρμα και προκαλεί πρόωρη γήρανση και ρυτίδες.

Μην πιστεύετε τις συσκευασίες με ετικέτες που λένε, «Μηδέν τρανς λιπαρά», γιατί τα προϊόντα μέσα μπορεί να περιέχουν κάτω από 0,5 γραμμάρια από αυτά.

Το αλκοόλ συσσωρεύει τοξίνες.

© pexels.com, © pexels.com

Ένα ποτήρι κρασί που και που δεν θα βλάψει το σώμα σας, αλλά το να πίνετε τακτικά θα επηρεάσει το συκώτι σας. Όταν το συκώτι λειτουργεί σωστά, οι τοξίνες αποβάλλονται φυσικά. Αλλά εάν αυτές οι τοξίνες συσσωρεύονται στο συκώτι και δεν διασπώνται σωστά, μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο δέρμα όπως ακμή, ωχρότητα και ρυτίδες, απώλεια κολλαγόνου, απώλεια ελαστικότητας, ερυθρότητα, αφυδάτωση και πρήξιμο.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Ελάχιστη κατανάλωση υγιεινών λιπαρών

© pixabay.com, © pixabay.com, © depositphotos.com

Τα υγιεινά λιπαρά είναι απαραίτητα για την υγεία και τη νεανικότητα του δέρματος. Μειώνουν τη φλεγμονή στο δέρμα, ενθαρρύνουν την ανάπτυξη των μαλλιών και χτίζουν ισχυρές κυτταρικές μεμβράνες που μειώνουν την απώλεια νερού στα κύτταρα του δέρματος, μεταξύ άλλων πλεονεκτημάτων.

Ποια υγιεινά λιπαρά πρέπει να καταναλώνονται τακτικά για να διατηρήσετε υγιές δέρμα:

  • Σολομός
  • Σπόροι Chia
  • Αβοκάντο
  • Αμύγδαλα
  • Φύτρο σιταριού
  • Όλοι οι ξηροί καρποί και οι σπόροι
  • Σκούρα πράσινα φυλλώδη λαχανικά
  • Αυγά με ωμέγα 3
  • Λάδι καρύδας

Το αλάτι κατακρατεί υγρά.

© depositphotos.com

Το υπερβολικό αλάτι μπορεί να βρεθεί σε πολλά δημοφιλή προϊόντα: τυρί, πίτσα πεπερόνι, πατατάκια, κράκερ, δημητριακά κ.λπ. Προκαλεί συρρίκνωση των κυττάρων και οδηγεί σε αφυδάτωση. Η ανεπαρκης ενυδάτωση αφήνει το δέρμα με ρυτίδες και, ως αποτέλεσμα, το γερνάει πιο γρήγορα.

Δείτε ακόμη 10 Τροφές που Αποτοξινώνουν και Καθαρίζουν το Σώμα

Τα επεξεργασμένα κρέατα προκαλούν αφυδάτωση.

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Αγαπημένο σε πολλούς, τα λουκάνικα, το μπέικον και το κρέας ντελικατέσεν περιέχουν πολύ αλάτι και συντηρητικά. Η κατανάλωση επεξεργασμένων κρεάτων οδηγεί σε αφυδάτωση και προκαλεί φλεγμονές. Επιπλέον, μειώνουν τη βιταμίνη C στο σώμα, η οποία είναι σημαντική για το σχηματισμό κολλαγόνου. Προσπαθήστε να αλλάξετε το επεξεργασμένο κρέας με κοτόπουλο ή γαλοπούλα. Εάν σας φαίνεται πολύ δύσκολο, προσπαθήστε να φάτε λιγότερο από αυτό και προσθέστε μερικά λαχανικά στο σάντουιτς σας.

Το καψαλισμένο κρέας βλάπτει το δέρμα.

© depositphotos.com

Το καψαλισμένο κρέας μπορεί να περιέχει προφλεγμονώδεις υδρογονάνθρακες, οι οποίοι είναι πολύ φλεγμονώδεις για το σώμα. Αυτό μπορεί να διασπάσει τα απαραίτητα για το δέρμα, όπως το κολλαγόνο, το οποίο οδηγεί σε γερασμένη εμφάνιση. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να εγκαταλείψετε το μπάρμπεκιου με τους φίλους σας, απλώς φροντίστε να αφαιρέσετε την καμένη κρούστα από το κρέας σας.

Οι τηγανητές πατάτες καταναλώνουν σημαντικά μέταλλα από το σώμα σας.

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Οι πατάτες διασπώνται σχεδόν αμέσως σε σάκχαρα μόλις εισχωρήσουν στο σώμα. Οι τροφές που τηγανίζονται σε λάδι σε υψηλές θερμοκρασίες απελευθερώνουν ελεύθερες ρίζες και αυτό προκαλεί κυτταρική βλάβη στο δέρμα. Αν θέλετε να απολαύσετε την πατάτα σας με τον πιο ακίνδυνο τρόπο — ψήστε την!

Ο καφές και τα ροφήματα με καφεΐνη ξηραίνουν το δέρμα.

© pexels.com, © depositphotos.com

Η καφεΐνη είναι ένα διουρητικό, το οποίο σας κάνει να αποβάλλετε υγρά και αφυδατώνει το σώμα σας. Αυτό κάνει το δέρμα ξηρό και εύθραυστο. Αλλά ευτυχώς αυτό το πρόβλημα μπορεί να λυθεί: απλά πιείτε ένα επιπλέον ποτήρι νερό για κάθε φλιτζάνι καφέ που καταναλώνετε. Επίσης, μην ξεχνάτε να ενυδατώνετε το δέρμα σας.

Τα πικάντικα φαγητά προκαλούν ερυθρότητα και πρήξιμο.

© pexels.com, © pexels.com

Τα πικάντικα φαγητά μπορούν να προκαλέσουν ροδόχρου ακμή στο δέρμα καθώς διαστέλλουν τα αιμοφόρα αγγεία. Αυτό, με τη σειρά του, μπορεί να κάνει το δέρμα να φαίνεται κόκκινο, κηλιδωμένο και λιγότερο νεανικό. Δεν υπάρχει τίποτα κακό στο να τρώτε κάτι πικάντικο περιστασιακά, αλλά οι τακτικές εξάρσεις θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ευρυαγγείες, πρήξιμο ή/και μόνιμη ερυθρότητα.

Τροφές που διατηρούν το δέρμα νεανικό και φρέσκο

© pexels.com
  • Ρόδια: περιέχουν βιταμίνες και αντιοξειδωτικά, βοηθούν στην καταπολέμηση των βλαβών από τον ήλιο.
  • Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο: περιέχει ωμέγα 3 και λιπαρά οξέα που κάνουν καλό στο δέρμα.
  • Μύρτιλα: είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, βοηθούν στη διατήρηση της ελαστικότητας των αιμοφόρων αγγείων και στη μείωση της αρτηριακής πίεσης.
  • Πράσινο τσάι: βοηθά στην πρόληψη της οξειδωτικής βλάβης στο δέρμα από την υπεριώδη ακτινοβολία.
  • Πράσινα φυλλώδη λαχανικά: όπως το σπανάκι και το λάχανο είναι αντιφλεγμονώδη λαχανικά που καταπολεμούν τη γήρανση και είναι γεμάτα με βιταμίνες Κ, Α, C και Ε.
  • Λιπαρά ψάρια: όπως ο σολομός, ο τόνος, οι σαρδέλες και το σκουμπρί είναι μια εξαιρετική πηγή ωμέγα 3 λιπαρών οξέων που μειώνουν τις φλεγμονώδεις καταστάσεις.
  • Νερό: παίζει τον πιο σημαντικό ρόλο στην καταπολέμηση της διαδικασίας γήρανσης. Πιείτε αρκετό για να διατηρήσετε την καλή λειτουργία των οργάνων και των αρθρώσεων, για να υποστηρίξετε τις μεταβολικές διεργασίες και να ενυδατώσετε το δέρμα.

Δείτε επίσης Τροφές που δεν παχαίνουν το Βράδυ: 9 Τροφές που Μπορείτε να Φάτε Ακόμα και τη Νύχτα

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Επικίνδυνα καλλυντικά: Δες πως μπορείς να ελέγξεις τα δικά σου!

Επικίνδυνα καλλυντικά: Δες πως μπορείς να ελέγξεις τα δικά σου!

DIY κατασκευές με τσιμέντο,DIY κατασκευές με γύψο,DIY κατασκευές,DIY διακοσμητικά

3 Δημιουργικές DIY Κατασκευές από Τσιμέντο και Γύψο