in ,

10 Συμβουλές Απώλειας Βάρους που Λειτουργούν αν οι Δίαιτες Δεν Βοηθούν πια

συμβουλές απώλειας βάρους,χάσιμο βάρους,διατροφή,συμβουλές διατροφής
10 Συμβουλές Απώλειας Βάρους που Λειτουργούν αν οι Δίαιτες Δεν Βοηθούν πια

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα μελετών επιστημόνων από μεγάλα Πανεπιστήμια των ΗΠΑ, μόνο 1 στους 5 ανθρώπους κατάφερε να χάσει το επιπλέον βάρος που ήταν τουλάχιστον το 10% της μάζας του σώματός του. Ένας από τους λόγους που κάνει το αδυνάτισμα τόσο δύσκολο έργο είναι το φαινόμενο οροπέδιο όπου το βάρος σταματά να μειώνεται παρά όλες τις προσπάθειες. 7 Προβλήματα Υγείας που Εμποδίζουν να Χάσετε Περιττό Βάρος

Φυσικά, όταν δεν υπάρχει πρόοδος, οι άνθρωποι απογοητεύονται και τείνουν να σταματήσουν να ακολουθούν έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Ωστόσο, είναι δυνατό να καταπολεμηθεί το φαινόμενο του οροπεδίου. Υπάρχουν μερικοί επιστημονικά αποδεδειγμένους τρόπους για να χάσετε βάρος ακόμα κι αν οι δίαιτες δεν βοηθούν πια.

Κάντε άσκηση με βάρη.

© Unsplash, © Unsplash

Η άσκηση με βάρη είναι λιγότερο αποτελεσματική για την απώλεια βάρους από τις κάρδιο, αλλά βοηθούν στη διατήρηση του επιπέδου του μεταβολισμού που είναι σημαντικό όταν ακολουθείτε μια μακροχρόνια δίαιτα. Η άσκηση με βάρη κάνει τον μεταβολισμό πολύ πιο γρήγορο και δεν αφήνει το σώμα να μεταβεί στη λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας.

Αλλά μην ξεχνάτε να τρώτε λίγη πρωτεΐνη μετά την άσκηση: οι μύες θα δυναμώσουν και δεν θα έχετε επιπλέον λίπος.

Αλλάξτε τη θερμιδική αξία μέσα στην εβδομάδα.

© Instagram / milla.food, © Instagram / Фото профиля dmitrii.savraskin dmitrii.savraskin

Όταν κάνετε δίαιτα, το σώμα προσαρμόζεται σε μικρότερες ποσότητες φαγητού, μειώνοντας την κατανάλωση ενέργειας. Με άλλα λόγια, το σώμα προσαρμόζεται στις νέες συνθήκες ζωής, διατηρώντας ακόμα τα περιττά κιλά — σε περίπτωση που δεν θα υπάρχει καθόλου τροφή. Και όταν αρχίσετε να τρώτε λιγότερες θερμίδες, το σώμα καταλαβαίνει ότι η απόφασή του ήταν σωστή.

Για να ξεγελάσετε το σώμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τους θερμιδικούς κύκλους. 2 ημέρες την εβδομάδα, θα πρέπει να τρώτε περίπου 1.000 ή 1.200 θερμίδες χωρίς σχεδόν καθόλου υδατάνθρακες και τις υπόλοιπες ημέρες, να τρώτε 1.500 θερμίδες. Αυτό το κόλπο δεν θα αφήσει τον μεταβολισμό να επιβραδυνθεί και θα δημιουργήσει το απαραίτητο θερμιδικό έλλειμμα.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Μάθετε τη διαφορά ανάμεσα σε ένα πραγματικό οροπέδιο και ένα φανταστικό.

© Depositphotos

Τις πρώτες μέρες της δίαιτας, επιπλέον υγρά φεύγουν από το σώμα, γεγονός που κάνει τον αριθμό στη ζυγαριά να πέφτει γρήγορα. Αλλά για να χάσετε μόλις 1 κιλό, πρέπει να έχετε έλλειμμα 3.500 θερμίδων. Δεν έχει σημασία πώς θα το πετύχετε, αλλά η πρόοδος δεν θα είναι γρήγορη.

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι το να χάνουν βάρος αργά είναι ένα οροπέδιο, έτσι χάνουν το ενδιαφέρον τους και εγκαταλείπουν τη δίαιτα. Να είστε υπομονετικοί και να μην πατάτε στη ζυγαριά περισσότερο από μία φορά την εβδομάδα. Έτσι, η πρόοδος θα φαίνεται μεγαλύτερη.

Τρώτε περισσότερη πρωτεΐνη και λαχανικά.

© Instagram / the_local_chefs, © Instagram / nadinas_80

Οι δίαιτες χαμηλών υδατανθράκων πιστεύεται ότι είναι η καλύτερη στρατηγική για την απώλεια βάρους. Οι πρωτεΐνες και οι φυτικές ίνες χορταίνουν και αυξάνουν τον μεταβολισμό. Οι υδατάνθρακες αυξάνουν τα επίπεδα ινσουλίνης και σας κάνουν να πεινάτε. Αν λοιπόν προσπαθείτε να χάσετε βάρος, είναι καλύτερα να φάτε ένα κομμάτι κρέας με χαμηλά λιπαρά παρά ένα γλυκό φρούτο.

Αλλάξτε τις ασκήσεις που κάνετε.

© Unsplash, © Pixabay

Χιλιάδες χρόνια μάχης για την επιβίωση δίδαξαν στο σώμα ένα απλό πράγμα: οι πόροι πρέπει να εξοικονομούνται με κάθε δυνατό μέσο. Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, το ανθρώπινο σώμα προσαρμόζεται στις ασκήσεις που κάνετε. Έτσι, μετά από αρκετές εβδομάδες παρόμοιων ασκήσεων, η πρόοδος σίγουρα θα επιβραδυνθεί.

Υπάρχει μόνο μία λύση: μία φορά κάθε 1-1,5 μήνα, θα πρέπει να αλλάζετε το πρόγραμμα ασκήσεων σας. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές επιλογές: αλλάξτε τη γιόγκα για πιλάτες, κάντε νέες ασκήσεις, εκπαιδεύστε νέους μύες που δεν έχετε ξανακάνει και αλλάξτε τα βάρη που χρησιμοποιείτε.

Δείτε ακόμη 9 Συνήθειες που Βοηθουν να Χάσετε Βάρος πιο Γρήγορα

Τρώτε νόστιμο φαγητό.

© Instagram / naastia_cake, © Instagram / a_iriskaa

Η ικανότητα αντίστασης στην επιθυμία για φαγητό εξαρτάται από τη σωστή λειτουργία του εγκεφάλου. Ωστόσο, εάν ένα άτομο δεν έχει φάει τίποτα νόστιμο για μεγάλο χρονικό διάστημα, ο εγκέφαλός του αρχίζει να του λέει ότι ένα κομμάτι σοκολάτας ή ένα μπισκότο θα του δώσει πολύ περισσότερη χαρά από αυτή που πραγματικά μπορούν αυτές οι τροφές.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι ειδικοί στη διατροφή συνιστούν να συμπεριλαμβάνονται μικρές μερίδες «απαγορευμένων» τροφών. Εάν αφήνετε τον εαυτό σας να χαλαρώνει κατά περιόδους, έχετε μικρότερες πιθανότητες να χάσετε τον έλεγχο κάποια στιγμή και να διακόψετε τη δίαιτα.

Υπολογίστε ξανά τη θερμιδική αξία του φαγητού που τρώτε.

© Depositphotos

Ο αριθμός των απαραίτητων θερμίδων για την απώλεια βάρους εξαρτάται όχι μόνο από τη σωματική δραστηριότητα αλλά και από τη μάζα του σώματος. Εάν ένα υπέρβαρο άτομο τρώει μόνο 2.000 θερμίδες την ημέρα, θα χάσει βάρος και αν μια μικρή γυναίκα κάνει το ίδιο, θα πάρει βάρος.

Μην ξεχνάτε να υπολογίζετε εκ νέου τη θερμιδική αξία του φαγητού σας μετά από κάθε 10 κιλά που χάνετε.

Διατηρήστε ένα αυστηρό πρόγραμμα ύπνου.

© Depositphotos, © Depositphotos

Όπως ανακάλυψαν οι επιστήμονες, είναι αδύνατο να έχετε κακό ύπνο και να χάσετε βάρος με υγιεινό τρόπο. Υπάρχουν πολλοί λόγοι, αλλά εν συντομία: αν δεν κοιμάστε αρκετά, το σώμα σας στρεσάρεται. Το άγχος οδηγεί σε αίσθημα πείνας και αλλαγή στο μεταβολισμό. Φροντίστε λοιπόν να κοιμάστε αρκετά, ό,τι κι αν γίνει.

Μετρήστε θερμίδες.

© Instagram / galainst, © Instagram / galainst

Οι επιστήμονες απέδειξαν ότι οι άνθρωποι που χάνουν βάρος χωρίς καμία επίβλεψη σταματούν να παρακολουθούν τι και πόσο τρώνε μέσα σε αρκετές εβδομάδες. Φυσικά, η πρόοδος σταματά και δεν μπορείτε να χάσετε βάρος. Έτσι, πρέπει πάντα να γνωρίζετε πόσες θερμίδες τρώτε.

Λάβετε υπόψη τα χαρακτηριστικά του σώματος.

© Instagram / _jenia__jenia_, © Instagram / energy_mira

Όλοι γνωρίζουν ότι ακριβώς πριν από την έναρξη του εμμηνορροϊκού κύκλου, το σώμα των γυναικών διατηρεί πολύ περισσότερο νερό, όπως όταν οι άνθρωποι πίνουν πολύ νερό (ειδικά πριν τον ύπνο), τρώνε αλμυρά τρόφιμα, πίνουν αλκοόλ και τρώνε γαλακτοκομικά προϊόντα. Θα πρέπει να λάβετε υπόψη την ατομική αντίδραση σε διαφορετικές τροφές σε διαφορετικούς ανθρώπους. Έτσι, αναλύστε τι τρώτε και πώς επηρεάζει το σώμα σας.

Αφού σταματήσετε να τρώτε κάποιες τροφές, το πρήξιμο θα εξαφανιστεί μέσα στις επόμενες 2 ημέρες. Μην αφήσετε λοιπόν τα πολλά περιττά κιλά να σας κάνουν να πανικοβάλλεστε και να απελπίζεστε. Ξεχάστε τη ζυγαριά και χρησιμοποιήστε μια μεζούρα: θα αποδείξει εύκολα ότι κάνετε πρόοδο.

Δείτε επίσης 9 Επιστημονικές Συμβουλές για να Χάσετε Βάρος Χωρίς Εξαντλητικές Δίαιτες

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

αποφυγή ρυτίδων στο στήθος,αντιμετώπιση ρυτίδων στο στήθος,φροντίδα στήθους,συμβουλές ομορφιάς,ομορφιά

7 Εύκολοι Τρόποι για να Αποφύγετε τις Ρυτίδες στο Στήθος

μαθήματα μόδας από διασημότητες,συμβουλές μόδας,μόδα,lifestyle,συμβουλές για ρούχα,ρούχα

10 Μαθήματα Μόδας από τις Διασημότητες