in , , ,

7 Προβλήματα Υγείας που Εμποδίζουν να Χάσετε Περιττό Βάρος

προβλήματα υγείας και περιττό βάρος,συμβουλές υγείας,υγεία
7 Προβλήματα Υγείας που Εμποδίζουν να Χάσετε Περιττό Βάρος

Τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας δείχνουν ότι πάνω από το 39% των ανδρών και το 40% των γυναικών, 18 ετών και άνω, είναι υπέρβαροι. Οι άνθρωποι δεν παίρνουν πάντα υπερβολικό βάρος από την κατανάλωση γλυκών και την έλλειψη άσκησης. Μερικές φορές οι λόγοι κρύβονται μέσα στο σώμα τους. Υπάρχουν μερικά προβλήματα υγείας που εμποδίζουν να χάσετε περιττό βάρος. Τι Συμβαίνει στο Σώμα Όταν Χάνετε Περιττό Βάρος

Υποθυρεοειδισμός

© Depositphotos

Όσο καλύτερα λειτουργεί ο θυρεοειδής, τόσο καλύτερος είναι ο μεταβολισμός σας. Η έλλειψη θυρεοειδικών ορμονών επιβραδύνει τον μεταβολισμό. Ένας αργός μεταβολισμός μπορεί να είναι αποτέλεσμα υποθυρεοειδισμού. Στην αρχή, ο υποθυρεοειδισμός μπορεί να συγχέεται με την εξάντληση, επειδή μερικές φορές θεωρούμε την υπνηλία, την κόπωση και τη μειωμένη ικανότητα εργασίας ως ένδειξη υπερβολικής κούρασης.

Πρέπει όμως να είσαστε προσεκτικοί. Το δέρμα σας στεγνώνει; Τα νύχια και τα μαλλιά σας γίνονται εύθραυστα; Αντιμετωπίζετε αναιμία, ναυτία και δυσκοιλιότητα; Μάλλον πρόκειται για υποθυρεοειδισμό: ο μεταβολισμός σας επιδεινώνεται, τα έντερά σας αρχίζουν να λειτουργούν πιο αργά και παίρνετε βάρος. Εάν έχετε παρατηρήσει αυτά τα συμπτώματα, συνιστάται να επισκεφτείτε έναν γιατρό, καθώς η δίαιτα και η άσκηση δεν θα σας βοηθήσουν.

Προλακτίνωμα

© Depositphotos, © Depositphotos

Η ορμόνη προλακτίνη είναι υπεύθυνη για τις φυσιολογικές αναπαραγωγικές λειτουργίες και στις μητέρες για τη γαλουχία. Είναι επίσης υπεύθυνη για την παροχή βασικών θρεπτικών συστατικών, στις απαραίτητες ποσότητες, στο μωρό. Όταν η υπόφυση παράγει πάρα πολύ προλακτίνη, μπορεί να εμφανιστούν καλοήθεις όγκοι (πιο συχνά στις γυναίκες παρά στους άνδρες).

Τα κύρια χαρακτηριστικά είναι: παθολογική έκκριση γάλακτος που δεν σχετίζεται με τον τοκετό και ακανόνιστες περίοδοι στις γυναίκες. Οι άνδρες εμφανίζουν χαμηλή λίμπιντο, ψυχικές διαταραχές, προβλήματα με τα μάτια και πονοκεφάλους. Και τα δύο φύλα υποφέρουν από την αύξηση του λίπους στο στήθος και τους ώμους.

Αυτή η ασθένεια μπορεί να θεραπευτεί. Επομένως, δεν πρέπει να χάνετε χρόνο και να πάτε σε έναν ενδοκρινολόγο.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Σακχαρώδης διαβήτης τύπου ΙΙ

© Depositphotos, © Depositphotos

Στην περίπτωση του διαβήτη τύπου ΙΙ, σε αντίθεση με τον τύπο Ι, το πάγκρεας παράγει αρκετή ινσουλίνη αλλά οι υποδοχείς δεν ανταποκρίνονται σε αυτήν και γίνονται ανεκτικοί στην ινσουλίνη. Ως αποτέλεσμα, η υπερβολική ποσότητα αυτής της συσσωρευμένης ορμόνης προκαλεί παχυσαρκία.

Ο κύριος κίνδυνος είναι ότι αυτή η ασθένεια μπορεί να είναι αόρατη για μεγάλο χρονικό διάστημα και μπορεί να εντοπιστεί μόνο κατά τη διάρκεια μιας εξέτασης αίματος. Τα φυσιολογικά χαρακτηριστικά του διαβήτη όπως η υπερβολική δίψα ή η υπερβολική ούρηση μπορεί να μην εμφανιστούν. Αλλά αν αντιμετωπίζετε επίσης φαγούρα, αυτό θα μπορούσε να είναι ένας λόγος ανησυχίας.

Δείτε ακόμα Η Επιστήμη Εξηγεί Γιατί Παίρνετε Βάρος το Χειμώνα και Πως να το Αποφύγετε

Ινσουλίνωμα

© Depositphotos, © Depositphotos

Το ινσουλίνωμα μειώνει δραστικά το επίπεδο του σακχάρου στο αίμα και τότε εμφανίζεται η υπογλυκαιμία. Η υπογλυκαιμία συμβάλλει στην έντονη πείνα καθώς το σώμα προσπαθεί να αναπληρώσει το επίπεδο γλυκόζης του.

Εάν ένα άτομο δεν τρώει όταν εμφανίζεται η υπογλυκαιμία, μπορεί να παρουσιάσει ρίγη, ταχυκαρδία, προβλήματα ομιλίας και συμπεριφοράς ή ακόμα και λιποθυμία. Το υπογλυκαιμικό επεισόδιο είναι ένα πραγματικά δυσάρεστο φαινόμενο, επομένως ο οργανισμός βρίσκεται σε συνεχή εγρήγορση για σημάδια πείνας και ως αποτέλεσμα, το άτομο παίρνει βάρος. Εάν έχετε αυτά τα προβλήματα, ήρθε η ώρα να δείτε έναν γιατρό.

Στρες και κατάθλιψη

© Depositphotos, © Depositphotos

Τι είναι η κορτιζόλη και γιατί τη χρειαζόμαστε; Η κορτιζόλη είναι μια ορμόνη που παράγεται από τα επινεφρίδια. Ελέγχει τον μεταβολισμό των υδατανθράκων και συμμετέχει στην απόκριση στο στρες. Στόχος της είναι η εξοικονόμηση ενέργειας του σώματος σε στρεσογόνες καταστάσεις.

Το χρόνιο στρες προκαλεί συνεχή παραγωγή κορτιζόλης και αδρεναλίνης. Σε αυτή την περίπτωση, η κορτιζόλη μετατρέπει την ενέργεια σε λίπος και την εξοικονομεί. Αισθάνεστε κόπωση, αϋπνία ή απάθεια; Πιθανότατα πλησιάζετε την κατάθλιψη και δεν έχει να κάνει μόνο με την κακή διάθεση, είναι μια σοβαρή ασθένεια που μόνο ένας ειδικός μπορεί να αντιμετωπίσει.

Νόσος Cushing

© Depositphotos, © Depositphotos

Το άγχος και η κατάθλιψη μπορούν επίσης να προκαλέσουν μια άλλη σοβαρή και σπάνια ασθένεια. 10-15 σε κάθε ένα εκατομμύριο ανθρώπους πάσχουν από τη νόσο του Cushing. Σε αυτή την περίπτωση, το σώμα αποθηκεύει λίπη γύρω από την κοιλιά και το πίσω μέρος του λαιμού. Εν τω μεταξύ, τα χέρια και τα πόδια παραμένουν αδύνατα.

Είναι πολύ εύκολο να αναγνωρίσετε τα συμπτώματα: ένα άτομο βιώνει αυξημένη αρτηριακή πίεση, υψηλή χοληστερόλη, αϋπνία και η όρεξή του παραμένει εξαιρετική.

Σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών

© Depositphotos, © Depositphotos

Όταν το υπερβολικό βάρος εμφανίζεται μαζί με ακανόνιστες περιόδους και ημικρανίες, ένα άτομο πιθανότατα πάσχει από πολυκύστωση. Σε αυτή την περίπτωση, το πάνω μέρος του σώματος παίρνει βάρος. Επιπλέον, ανεπιθύμητες τρίχες αρχίζουν να αναπτύσσονται, εμφανίζονται δερματικά προβλήματα και η φωνή γίνεται πιο μπάσα.

Ο λόγος είναι η έλλειψη σεξουαλικών ορμονών. Τα ωάρια δεν αναπτύσσονται σωστά και παραμένουν προσκολλημένα στις ωοθήκες. Μία στις 5 γυναίκες πάσχει από αυτή τη δυσάρεστη ασθένεια. Ωστόσο, η ασθένεια είναι ιάσιμη.

Τα μοναδικά συμπτώματα που περιγράφονται σε αυτό το άρθρο δεν υποδεικνύουν ότι πάσχετε από μια σοβαρή ασθένεια. Αλλά αν παρατηρήσετε πολλά συμπτώματα ταυτόχρονα, θα πρέπει να επισκεφτείτε έναν γιατρό.

Δείτε επίσης 5 Μη Προφανείς Λόγοι Γιατί Δεν Μπορείτε να Χάσετε Βάρος

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

κόλπα αναγνώρισης ποιοτικών ρούχων,συμβουλές για ρούχα,ρούχα,χρήσιμα

9 Κόλπα για να Αναγνωρίζετε Ποιοτικά Είδη Ένδυσης

καθαρισμός βερνικιού νυχιών από σεντόνια,συμβουλές καθαρισμού,καθαρισμός,χρήσιμα

Πώς να Καθαρίσετε Βερνίκι Νυχιών από Σεντόνια