Όταν αγοράζετε ένα νέο φόρεμα, πουκάμισο ή οποιοδήποτε άλλο είδος ρούχου ή αξεσουάρ, θέλετε να είναι ποιοτικό. Αλλά στην πραγματικότητα, τα ρούχα συρρικνώνονται και σκίζονται ακόμα και μετά το πρώτο πλύσιμο. Για να εντοπίσετε ένα κακής ποιότητας ρούχο επί τόπου, υπάρχουν 9 κόλπα που θα σας βοηθήσουν ώστε να αποφύγετε τη σπατάλη των χρημάτων σας. 10 Κόλπα που Σώζουν Ρούχα, Παπούτσια και Αξεσουάρ
Ελέγξτε την ποιότητα του βαμβακιού πιέζοντάς το.
Πιάστε λίγο ύφασμα και πιέστε το σφιχτά στη γροθιά σας για λίγα δευτερόλεπτα. Εάν το ύφασμα μοιάζει με τσαλακωμένο χαρτί μετά από αυτό, σημαίνει ότι έχει υποστεί επεξεργασία με ειδικό παράγοντα για να διατηρήσει το σχήμα του. Τέτοια ρούχα θα αρχίσουν να μοιάζουν με χαλί μετά το πρώτο πλύσιμο.
Τραβήξτε τις ραφές για να δείτε τα κενά.
Τα ποιοτικά είδη ένδυσης έχουν πυκνές βελονιές και χοντρές ραφές. Δοκιμάστε να τραβήξετε ελαφρά τις ραφές. Εάν έχουν κενά, κοιτάτε ένα κακής ποιότητας ρούχο.
Αποφύγετε τα ανοιχτά φερμουάρ.
Φροντίστε να αγοράσετε ρούχα και αξεσουάρ με μεταλλικά φερμουάρ καλυμμένα με λουράκι: είναι τα πιο αξιόπιστα και μακροχρόνια. Τα ανοιχτά πλαστικά φερμουάρ συχνά σπάνε και είναι σημάδι κακής ποιότητας σχεδόν σε οποιοδήποτε ρούχο.
Βεβαιωθείτε ότι το στρίφωμα είναι αρκετά φαρδύ.
Τα παντελόνια και οι φούστες πρέπει να έχουν στρίφωμα έως 4 εκατοστά. Μπλούζες και πουκάμισα μπορούν να έχουν ένα μικρότερο περίπου 2 εκατοστών. Εάν δεν υπάρχει στρίφωμα ή αυτό το μέρος είναι απλά ραμμένο, πιθανότατα κοιτάτε ένα είδος χαμηλής ποιότητας.
Δείτε ακόμη Τι Πρέπει να Προσέχετε όταν Αγοράζετε Ρούχα
Τεντώστε το ύφασμα.
Ένα ποιοτικό ρούχο θα διατηρεί πάντα το σχήμα του. Πάρτε ένα ελαστικό μέρος ενός φορέματος ή μιας φούστας, τραβήξτε το και μετά αφήστε το. Εάν το ύφασμα χάσει το σχήμα του, έχετε φθηνό και χαμηλής ποιότητας ύφασμα.
Βεβαιωθείτε ότι το φερμουάρ ταιριάζει σε μήκος.
Τα φερμουάρ σε φορέματα, φούστες ή οποιοδήποτε άλλο είδος ρούχων πρέπει να είναι ίσα σε μήκος, ομοιόμορφα και να ταιριάζουν στο χρώμα.
Δώστε προσοχή στην ετικέτα.
Τα φυσικά υφάσματα, όπως το βαμβάκι, το μετάξι και το μαλλί, είναι πιο ανθεκτικά από τα συνθετικά. Ωστόσο, το 100% βαμβάκι μπορεί να συρρικνωθεί γρήγορα μετά το πλύσιμο. Γι’ αυτό καλό είναι να επιλέγετε ρούχα με προσθήκη (5-30%) τεχνητών υφασμάτων (βισκόζη, πολυεστέρας, νάιλον κ.λπ.). Αυτά τα ρούχα δεν θα τεντώσουν και θα διαρκέσουν πολύ περισσότερο.
Οι ραφές και οι κλωστές θα πρέπει να ταιριάζουν.
Ελέγξτε τα σχέδια υφασμάτων και τα χρώματα των κλωστών. Εάν τα σχέδια δεν ταιριάζουν και οι βελονιές γίνονται με κλωστές διαφορετικών χρωμάτων, είναι σαφές σημάδι ότι αυτό το αντικείμενο κατασκευάστηκε βιαστικά. Η ποσότητα ήταν μάλλον προτεραιότητα και όχι η ποιότητα.
Ελέγξτε τα κουμπιά και τις κουμπότρυπες.
Σε ένα χαμηλής ποιότητας ρούχο, συχνά δεν δίνεται σημασία στις μικρές λεπτομέρειες. Γι’ αυτό θα πρέπει να ελέγξετε τα κουμπιά και τις κουμπότρυπες πριν το αγοράσετε. Βεβαιωθείτε ότι τα κουμπιά κλείνουν σωστά και ότι δεν προεξέχουν νήματα. Οι τρύπες πρέπει να είναι καλυμμένες και ομοιόμορφα κομμένες.
πηγή φωτό
Δείτε επίσης 9 Διαφορές Μεταξύ Φθηνών και Ποιοτικών Ρούχων