in , ,

9 Διαφορές Μεταξύ Φθηνών και Ποιοτικών Ρούχων

9 Διαφορές Μεταξύ Φθηνών και Ποιοτικών Ρούχων
9 Διαφορές Μεταξύ Φθηνών και Ποιοτικών Ρούχων

Η τιμή δεν είναι πάντα δείκτης ποιότητας, ειδικά όταν πρόκειται για αγορά ρούχων. Μερικές φορές τα εμπορικά ρούχα μπορούν να φορεθούν για χρόνια, ενώ ένα από ένα κατάστημα πολυτελείς φίρμες μπορεί να χαλάσει μετά το τρίτο πλύσιμο. Οπότε είναι απαραίτητο να διακρίνετε ένα φτηνό προϊόν από ένα ακριβό όταν ψωνίζετε ρούχα. Τι Πρέπει να Προσέχετε όταν Αγοράζετε Ρούχα

Κρατήστε το ρούχο στα χέρια σας.

© Daniel Apodaca / unsplash, © Matthew Hamilton / unsplash

Προσπαθήστε να εστιάσετε στην πυκνότητα και το βάρος όταν επιλέγετε πλεκτά. Χρησιμοποιείται ένας ειδικός όρος που ονομάζεται «πυκνότητα υφαδιού», που σημαίνει πόσα γραμμάρια ζυγίζει 1 τετραγωνικό μέτρο. Όσο υψηλότερος είναι αυτός ο δείκτης, τόσο πιο ακριβό είναι το ύφασμα.

Δεν θα χρειαστείτε ειδικά εργαλεία για τη μέτρηση της πυκνότητας. Κρατήστε ένα ρούχο στα χέρια σας. Ένα εξαιρετικά λεπτό και χαλαρό ύφασμα θα σχιστεί γρήγορα και θα τεντωθεί σε μέρη όπου το σώμα προεξέχει. Μια άλλη μέθοδος για τον έλεγχο της ποιότητας είναι ο έλεγχος των ρούχων στο φως. Η άνιση διαφάνεια είναι ένα σημάδι ότι το ύφασμα είναι κακής ποιότητας.

Ελέγξτε τη φόδρα.

brightside

Το σχέδιο ραφής πρέπει να ταιριάζει σε ποιοτικά ρούχα. Εάν δεν ταιριάζει, αυτό σημαίνει ότι ο κατασκευαστής αποφάσισε να εξοικονομήσει χρήματα. Αυτό ισχύει όχι μόνο για την μπροστινή πλευρά του ρούχου αλλά και για τη φόδρα.

Προκειμένου τα ρούχα να ταιριάζουν καλά στο σώμα, το υλικό της φόδρας πρέπει να είναι πυκνό αλλά μαλακό. Εάν ένα ρούχο είναι κατασκευασμένο από ελαστικά υφάσματα, η φόδρα τους πρέπει επίσης να είναι ελαστική. Το ίδιο ισχύει και για μη ελαστικά υφάσματα.

Τρίψτε το ύφασμα.

© Kaylee Garrett / unsplash, © Masha Kotliarenko / unsplash

Οι σβώλοι τις περισσότερες φορές, σχηματίζονται σε συνθετικά υλικά, υφάσματα με κοντές ίνες, ένα μείγμα συνθετικών και φυσικών υφασμάτων και πλεκτά.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Πρώτα απ’ όλα, φροντίστε να ελέγξετε τη σύνθεση. Όσο πιο συνθετικές ίνες (πολυεστέρα, ελαστάνη, ακρυλικό, πολυαμίδιο ή νάιλον) έχει, τόσο πιο γρήγορα το ρούχο θα γεμίσει με σβώλους. Στα μάλλινα ρούχα εμφανίζονται γρήγορα, αλλά με την πάροδο του χρόνου εξαφανίζονται μόνα τους. Για να καταλάβετε εάν θα εμφανιστούν σβώλοι ή όχι, θα πρέπει να τρίψετε εντατικά δυο κομμάτια υφάσματος. Το υλικό κακής ποιότητας θα αρχίσει να κάνει χνούδι.

Ελέγξτε τις τσέπες.

Ένας καλός κατασκευαστής ράβει τις πλαϊνές τσέπες σε σακάκια και παλτά. Οι τσέπες που ράβονται με αυτόν τον τρόπο δεν κρέμονται ή προεξέχουν μετά από πολλές δοκιμές. Το κάτω μέρος της πλάτης στα παλτά και τα σακάκια ράβεται συνήθως για τον ίδιο λόγο. Μετά την αγορά του ρούχου, μπορείτε να κρατήσετε τις τσέπες ραμμένες, ενώ η ραφή στο πίσω μέρος των σακακιών και των παλτών πρέπει να είναι ανοιχτή.

Δείτε ακόμη 5 Υφάσματα που Μπορεί να Είναι Βλαβερά και τι να Φορέσετε

Πάρτε μια χαρτοπετσέτα μαζί σας.

brightside

Όχι μόνο τα κακώς βαμμένα ρούχα χαλούν τα πράγματα που βρίσκονται δίπλα τους, αλλά μπορεί επίσης η βαφή να περάσει στο δέρμα σας. Αυτό ειδικά στα τζιν. Μόλις ιδρώσετε λίγο ή πέσει βροχή, θα έχετε πόδια σαν στρουμφ! Προκειμένου να αποφευχθεί αυτό, μάθετε εκ των προτέρων εάν το ύφασμα πρόκειται να ξεβάψει ή όχι. Πάρτε μια υγρή λευκή χαρτοπετσέτα ή ένα υγρό πανί, σκουπίστε και τρίψτε το ύφασμα. Εάν αλλάξει χρώμα, το ύφασμα που ελέγχετε ξεβάφει.

Ελέγξτε το φερμουάρ και τα κουμπιά.

© depositphotos.com, © Houcine Ncib / unsplash

Πλαστικά ή μεταλλικά κουμπιά, συνθετικά φερμουάρ ή προεξέχοντα νήματα φανερώνουν ρούχο κακής ποιότητας. Ένα ποιοτικό ένδυμα πρέπει να έχει κλειστό το φερμουάρ όταν βρίσκεται σε κατάστημα. Επιπλέον, είναι συνήθως κρυμμένο ή καλυμμένο με το ρούχο ώστε να προστατεύει από ζημιές που προκαλούνται από τα δόντια του φερμουάρ σε παντελόνια, φούστες και φορέματα.
Εάν επιλέξετε ένα ρούχο με πλαστικά κουμπιά, βεβαιωθείτε ότι δεν είναι πολύ λεπτά και ότι ταιριάζουν με το ύφασμα στο χρώμα. Επίσης, θα πρέπει να υπάρχει ένα επιπλέον κουμπί ως ανταλλακτικό.

Μυρίστε το ρούχο.

Έχετε παρατηρήσει ποτέ ότι σε κάποια καταστήματα ρούχων, ειδικά μεταχειρισμένα, έχουν μια μυρωδιά; Αυτή οφείλεται στη φορμαλδεΰδη. Είναι ένα οργανικό αέριο με έντονη και δυσάρεστη μυρωδιά. Με τη βοήθειά του, αποθηκεύονται απολυμασμένα ρούχα και αποτρέπει την εμφάνιση μούχλας. Μια μεγάλη ποσότητα φορμαλδεΰδης είναι επικίνδυνη και μπορεί να προκαλέσει αλλεργίες. Ωστόσο, μην πανικοβληθείτε καθώς εξαφανίζεται μετά από πολλές πλύσεις.

Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει μόνο να αγγίζετε και να δοκιμάζετε ρούχα αλλά και να τα μυρίζετε. Τα υψηλής ποιότητας ρούχα δεν πρέπει να έχουν έντονη μυρωδιά. Συνήθως, θα έχουν ουδέτερη μυρωδιά ή ελαφρού αρώματος.

Ελέγξτε τις ραφές.

© depositphotos.com

Εάν τα πόδια του παντελονιού ή του τζιν είναι στριμμένα ή εάν η ραφή κάτω από το γόνατο είναι άνιση, αυτό σημαίνει ότι έχετε ένα ελαττωματικό ρούχο. Αυτό συμβαίνει επειδή είναι είτε λάθος κομμένο είτε ράφτηκε λανθασμένα. Αυτό όχι μόνο προκαλεί ενόχληση, αλλά οπτικά κάμπτει τα πόδια και τους δίνει επιπλέον όγκο

Κάψτε το.

brightside

Μερικές φορές, οι κατασκευαστές ρούχων κρύβουν τη σύνθεση ενός ρούχου και ο αγοραστής παίρνει ένα μείγμα από βαμβάκι και πολυεστέρα αντί για 100% βαμβάκι. Για να μάθετε τη σύνθεση του υφάσματος, δεν χρειάζεται απαραίτητα να το πατε σε ένα ειδικό εργαστήριο. Μπορείτε να το διαπιστώσετε στο σπίτι.

Πάρτε ένα ρούχο που έχει ένα ανταλλακτικό ύφασμα με κουμπί ή τραβήξτε προσεκτικά ένα νήμα και κάψτε το.

  • Λινό και βαμβάκι καίγονται με τον ίδιο τρόπο. Έχουν υψηλό ποσοστό κυτταρίνης, που σημαίνει ότι το ύφασμα μυρίζει σαν καμένο χαρτί όταν καίγεται. Οι ίνες καίγονται έντονα και γρήγορα, αφήνοντας μια μικρή ποσότητα λευκού καπνού.
  • Η βισκόζη παράγεται από φυσικό ξύλο χρησιμοποιώντας χημική μέθοδο. Καίγεται γρήγορα, μυρίζει σαν καμένο χαρτί και αφήνει γκρίζο καπνό και τέφρα.
  • Μαλλί και μετάξι μυρίζουν σαν καμένα μαλλιά ή φτερά. Καίγονται αργά, οι ίνες τους κυρτώνουν και η φωτιά σβήνει γρήγορα.
  • Τα ακρυλικά καίγονται με έντονη κίτρινη φλόγα με μικρές λάμψεις, σχηματίζοντας μια πυκνή μπάλα.
  • Οι ίνες οξικού οξέος (συνθετικά) καίγονται με κίτρινη φλόγα και έχουν έντονη μυρωδιά σαν ξύδι.
  • Το τεχνητό lavsan καίγεται με αχνό κίτρινο χρώμα και εκπέμπει μαύρο καπνό. Μετά την καύση, σχηματίζει μια πυκνή μαύρη μπάλα.

Δεν συνιστούμε ανεπιφύλακτα να πραγματοποιήσετε αυτό το πείραμα σε ένα κατάστημα.

Δείτε επίσης Πώς να Επιλέξετε το Τέλειο Τζιν

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Τι θα Συμβεί εάν Πίνετε Καφέ με το που Ξυπνάτε

Τι θα Συμβεί εάν Πίνετε Καφέ με το που Ξυπνάτε

5 Εύκολα DIY Δώρα Αγίου Βαλεντίνου

5 Εύκολα DIY Δώρα Αγίου Βαλεντίνου