in , , , ,

5 Υφάσματα που Μπορεί να Είναι Βλαβερά και τι να Φορέσετε

Ζεστά πουλόβερ ή ελαφριά φορέματα, τα αγαπημένα αθλητικά κολάν ή εσώρουχα. Τόσα πολλά πράγματα γύρω μας είναι κατασκευασμένα από συνθετικά υλικά. Ακόμα κι αν φαίνονται καλά και άνετα, μπορεί να είναι επικίνδυνα για το δέρμα και την υγεία. Από δυσάρεστες οσμές στο δέρμα, εξανθήματα, ναυτία ή κάτι ακόμα χειρότερο. Οι χημικές ουσίες στα συνθετικά υφάσματα δεν είναι ότι καλύτερο για το δέρμα.

Πολυεστέρας

© pexels.com, © shutterstock.com

Ο πολυεστέρας είναι ένα από τα πιο δημοφιλή και πολυχρησιμοποιημένα συνθετικά υφάσματα. Παρόλο που μπορεί να κατασκευαστεί μαζί με φυσικά υλικά, όπως το βαμβάκι, η επίδρασή του στην υγεία μας μπορεί ακόμα να είναι επιβλαβής. Εάν φοράτε πολυεστέρα, δυσκολεύει το δέρμα σας να αναπνέει. Επιπλέον, η αυξανόμενη θερμοκρασία του σώματος βοηθά στην απελευθέρωση χημικών ουσιών από αυτό το ύφασμα που απορροφώνται αργότερα από το δέρμα σας.

Αυτό μπορεί να προκαλέσει διάφορα προβλήματα και ερεθισμούς όπως εξανθήματα, φαγούρα, ερυθρότητα, έκζεμα και δερματίτιδα. Επομένως, είναι καλύτερο να αποφεύγετε τον πολυεστέρα στα ρούχα και στα κλινοσκεπάσματα.

Ραιγιόν (βισκόζη)

© pixabay.com, © depositphotos.com

Το ραιγιόν είναι μια κλωστή που παράγεται από κυτταρίνη που μετατρέπεται χημικά από πολτό ξύλου. Όχι μόνο είναι επικίνδυνη η παραγωγή αυτού του υλικού, αλλά το να το φοράτε μπορεί επίσης να είναι ανθυγιεινό. Το ύφασμα ραιγιόν μπορεί να εκπέμψει τοξικές ουσίες που μπορούν να προκαλέσουν ναυτία, πονοκεφάλους, έμετο, πόνο στο στήθος και τους μυς και αϋπνία. Εκτός από όλα αυτά, η παραγωγή του ρυπαίνει πολύ το περιβάλλον.

Νάιλον

© depositphotos.com, © shutterstock.com

Κάλτσες, εσώρουχα, καλσόν και τόσα πολλά διαφορετικά καθημερινά ρούχα είναι κατασκευασμένα από νάιλον. Είναι ανθεκτικό και όχι πολύ ακριβό στην παραγωγή, γι’ αυτό είναι δημοφιλές. Ταυτόχρονα, το νάιλον δεν είναι η καλύτερη επιλογή για ύφασμα. Τα ρούχα από νάιλον δεν απορροφούν τον ιδρώτα από το δέρμα, το οποίο μπορεί να προκαλέσει δυσάρεστες οσμές και δερματικές λοιμώξεις. Στην παραγωγή του, το ύφασμα λευκαίνεται ή βάφεται με διάφορα χημικά με συνέπεια να μπορεί να προκαλέσει ποικίλους ερεθισμούς.

Ακρυλικό

© pexels.com, © shutterstock.com

Τα ακρυλικά υφάσματα είναι κατασκευασμένα από ακρυλονιτρίλιο, το οποίο είναι καρκινογόνο και μεταλλαξιογόνο. Η έκθεση σε αυτήν την ουσία μπορεί να προκαλέσει διαφορετικά προβλήματα στην υγεία. Μεταξύ αυτών είναι πονοκέφαλος, ναυτία, ζάλη, δυσκολία στην αναπνοή, αδυναμία των άκρων και πολλά άλλα. Το να φοράτε ακρυλικά υφάσματα, διατρέχετε τον κίνδυνο απορρόφησης μέρους του ακρυλονιτριλίου στο δέρμα σας.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Σπάντεξ / Λύκρα / Ελάστανη

© pixabay.com, © depositphotos.com

Αυτοί οι τύποι υφασμάτων είναι εξαιρετικά ελαστικοί και πολλά ρούχα φτιάχνονται από αυτά όπως αθλητικά σουτιέν, κολάν, μπλουζάκια, εσώρουχα, καλσόν, μπικίνι κ.λπ. Όπως και άλλα συνθετικά υφάσματα, είναι κατασκευασμένα από επιβλαβείς χημικές ουσίες όπως η πολυουρεθάνη , που θεωρείται επίσης καρκινογόνα. Η παρατεταμένη επαφή με αυτά τα υφάσματα μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς του δέρματος, όπως δερματίτιδα.

Ποια υφάσματα είναι ασφαλή για χρήση

Βαμβάκι: αναπνέει, απορροφά υγρασία από το δέρμα, προστατεύει από τη θερμότητα το καλοκαίρι και το κρύο το χειμώνα. Είναι υποαλλεργικό και ανθεκτικό. Είναι ένα από τα καλύτερα υφάσματα που μπορείτε να φορέσετε για να φροντίσετε το δέρμα σας με τη μεγαλύτερη άνεση.

Μαλλί Μερινό: είναι ένα φυσικό, ρυθμιστικό θερμοκρασίας και υγρασίας υλικό που δεν χάνει το σχήμα του ή φθείρετε με το χρόνο. Αντίθετα, είναι απαλό, ελαφρύ και προσφέρει φυσική προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία! Το μαλλί αλπακά μπορεί επίσης να είναι μια καλή εναλλακτική λύση.

Κασμίρι: αυτό είναι ένα πολύ ακριβό υλικό. Δεν χρησιμοποιούνται βαριά χημικά για να δημιουργήσουν την ομαλή μεταξένια αίσθηση του.

Κάνναβη: αυτό το κλωστοϋφαντουργικό προϊόν εξυπηρετεί ανθρώπους εδώ και χιλιάδες χρόνια. Είναι γνωστό για τη δύναμη και την αντοχή του. Είναι το καλύτερο φυσικό υλικό όσον αφορά το κράτημα του σχήματος και όχι το τέντωμα. Επίσης, όσο περισσότερο το φοράτε, τόσο πιο μαλακό γίνεται.

Μετάξι: όχι μόνο αυτό το μαλακό ύφασμα έχει πολυτελή υφή, αλλά έχει και πολλά οφέλη για την υγεία! Μπορεί να επιβραδύνει τη γήρανση, να βοηθήσει στο έκζεμα και το άσθμα, να έχει αντιμυκητιακό αποτέλεσμα, να βοηθήσει στην αποφυγή αλλεργιών και να βελτιώσει τον ύπνο!

Μπαμπού: είναι μια ενδιαφέρουσα νέα εναλλακτική λύση στα παραδοσιακά φυσικά υφάσματα. Τα υφάσματα από μπαμπού είναι εξίσου μαλακά και μεταξένια με άλλα φυσικά υφάσματα, αλλά επίσης υποαλλεργικά, πολύ αναπνεύσιμα και θερμορυθμιστικά. Μπορεί να απορροφήσει την υγρασία από το δέρμα ακόμα καλύτερα από το βαμβάκι και να σας προστατεύσει από τις ακτίνες UV όπως το μαλλί μερινό. Επίσης, είναι βιοαποικοδομήσιμο.

Λινό: είναι ένα πολύ άνετο και ανθεκτικό υλικό. Είναι επίσης εύκολο στη φροντίδα και είναι κατάλληλο για κάθε εποχή. Όπως και ορισμένα άλλα φυσικά υφάσματα, έχει υποαλλεργικές ιδιότητες και θα επιτρέψει στο δέρμα σας να αναπνέει.

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

25 Χριστουγεννιάτικες Ρουστίκ Διακοσμήσεις με Λινάτσα για το 2020

τασεις διακοσμησης 2021,διακοσμηση,διακοσμηση σπιτιου,τασεις διακοσμησης,

7 Τάσεις Διακόσμησης που θα Εξαφανιστούν και 8 που θα Δείτε Παντού το 2021