Τι θα Συμβεί αν Ασκήστε και Δεν Πίνετε Αρκετό Νερό

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι κακό να πίνουν νερό κατά τη διάρκεια και αμέσως μετά την άσκηση. Αλλά οι επιστήμονες και οι επαγγελματίες αθλητές πιστεύουν το αντίστροφο: δεν πρέπει να στερήσετε στο σώμα σας τα απαραίτητα υγρά. Δείτε τι θα συμβεί στο σώμα σας εάν αγνοήσετε τα σήματά του και δεν πιείτε νερό. Τι θα Συμβεί στο Σώμα σας εάν Φοράτε Σουτιέν Καθημερινά

Συμβάλλει στη γήρανση του δέρματος.

© depositphotos.com

Είναι αποδεδειγμένο ότι τα αθλήματα έχουν αναζωογονητική επίδραση στο δέρμα. Χάρη στη ροή αίματος του δέρματος τα κύτταρα εμπλουτίζονται με οξυγόνο, η παραγωγή κολλαγόνου αυξάνεται και οι ρυτίδες γίνονται μικρότερες. Το σώμα χρειάζεται τη σωστή ποσότητα υγρού για να βοηθήσει το αίμα να κυκλοφορεί σωστά.

Χάνετε νερό, όχι λίπος.

© depositphotos.com

Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι αν δεν πίνουν νερό ενώ ασκούνται, θα χάσουν βάρος πιο γρήγορα. Ναι, θα δείτε διαφορά αν ζυγιστείτε αμέσως μετά την άσκηση. Όμως, δεν χάνετε λίπος αλλά νερό. Και μόλις πιείτε τη ζυγαριά σας θα δείξει διαφορετικό αποτέλεσμα.

Η έλλειψη νερού δεν μας επιτρέπει να κάψουμε αποτελεσματικά τα λιποκύτταρα. Η φυσιολογική κυκλοφορία του αίματος που εμπλουτίζει τα κύτταρα με οξυγόνο δεν είναι δυνατή λόγω της έλλειψης του.

Οι τοξίνες παραμένουν στο σώμα.

© depositphotos.com

Κατά τη διάρκεια σωματικών ασκήσεων, το σώμα απαλλάσσεται από τις τοξίνες μέσω της ροής του αίματος του δέρματος και της έντονης εφίδρωσης. Αλλά αν δεν τροφοδοτείτε το σώμα σας με αρκετό νερό, η εφίδρωση δεν θα είναι τόσο έντονη και οι περισσότερες τοξίνες θα παραμείνουν στο σώμα σας.

Η αποτελεσματικότητα της άσκησης μειώνεται.

© depositphotos.com

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η αφυδάτωση έχει αρνητικό αντίκτυπο στην αποτελεσματικότητα της άσκησης. Εάν χάσετε το 5% των υγρών, η αποτελεσματικότητά της σας θα μειωθεί κατά 30%. Εάν χάσετε το 2% των υγρών, αυτό σημαίνει ότι δεν αφήνετε το σώμα σας να κάψει λίπος ή να αναπτύξει μυς.

Αρχίζετε να έχετε μυϊκούς πόνους.

© depositphotos.com

Ο μυϊκός πόνος εμφανίζεται μετά από μια έντονη άσκηση. Αλλά αν δεν πίνετε αρκετό νερό, αυτός ο πόνος μπορεί να διαρκέσει περισσότερο από μερικές μέρες. Τα μικροτραύματα που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια των ασκήσεων μπορούν να θεραπευτούν μόνο εάν οι μυϊκές ίνες λάβουν πρωτεΐνη και υδατάνθρακες. Και αυτό είναι δυνατό μόνο εάν υπάρχει αρκετό νερό στο σώμα.

Δείτε ακόμη Τι θα Συμβεί εάν Σταματήσετε να Χρησιμοποιείτε Κινητό Τηλέφωνο

Το καρδιακό φορτίο αυξάνεται.

© depositphotos.com

Εάν δεν καταναλώνετε αρκετά υγρά, το αίμα γίνεται παχύτερο και τα αγγεία συστέλλονται για να εξοικονομήσουν την περιορισμένη ποσότητα νερού. Ως αποτέλεσμα, το καρδιακό φορτίο αυξάνονται επειδή η καρδιά προσπαθεί να ρέει το παχύ αίμα μέσα από στενά αγγεία.

Related Post

Αυτό μπορεί να προκαλέσει ταχυκαρδία, δύσπνοια και υψηλή αρτηριακή πίεση. Ακόμα κι αν είστε υγιείς και ασκήστε τακτικά αν δεν πίνετε νερό, η καρδιά σας θα καταπονηθεί.

Εμφανίζεται πρήξιμο.

© depositphotos.com

Είναι δύσκολο να το πιστέψετε, αλλά αν δεν πίνετε αρκετό νερό κατά τη διάρκεια της άσκησης είναι πιθανό να εμφανιστεί οίδημα. Το σώμα αισθάνεται την απώλεια υγρών και προσπαθεί να το διατηρήσει. Ως αποτέλεσμα, εμφανίζονται πρήξιμο και μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια.

Η συγκέντρωση μειώνεται, η κούραση αυξάνεται.

© depositphotos.com

Ακόμα κι αν χάσετε μόνο το 1-2% των σωματικών υγρών, η συγκέντρωση και η προσοχή μειώνονται και η ένταση και η κόπωση αυξάνονται. Και προκαλεί το αίσθημα της συνεχούς κόπωσης και της κακής διάθεσης.

Αρχίζετε να τρώτε περισσότερο.

© depositphotos.com

Συχνά συγχέουμε την πείνα με τη δίψα. Έτσι, εάν δεν πίνετε νερό ενώ κάνετε ασκήσεις και αισθάνεστε πεινασμένοι αμέσως μετά, το σώμα σας πιθανότατα χρειάζεται μόνο λίγο νερό. Πρώτα, πιείτε ένα ποτήρι νερό και αν εξακολουθείτε να πεινάτε μην διστάσετε να φάτε ένα σνακ.

Πώς πρέπει να πίνετε νερό κατά τη διάρκεια μιας άσκησης;

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Συνιστάται να πίνετε περίπου 150-250 ml νερό κάθε 15-20 λεπτά. Όλα εξαρτώνται από την ένταση της άσκησης. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι πρέπει να πίνετε κρύο νερό αντί για ζεστό για να διατηρείτε την κανονική θερμοκρασία του σώματος σε ισορροπία.

Νερό ή αθλητικά ποτά;

© depositphotos.com

Εάν κάνετε μια σύντομη άσκηση, το νερό θα είναι μια χαρά. Αλλά αν ασκείστε περισσότερο από 2 ώρες, είναι προτιμότερο να επιλέξετε ένα αθλητικό ποτό. Θα εμπλουτίσει το σώμα σας με υγρά, υδατάνθρακες και μέταλλα που θα το τροφοδοτήσουν με κάλιο και μαγνήσιο.

Πιείτε 500 ml νερό (όχι αθλητικό ποτό) μερικές ώρες πριν από την άσκηση. Και αν ήπιατε ένα αθλητικό ποτό κατά τη διάρκεια μιας άσκησης, συνιστάται να πίνετε νερό αμέσως μετά.

Δείτε επίσης Τι θα Συμβεί στο Σώμα σας αν Ασκήστε πριν τον Ύπνο

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Share
Δημοσιεύθηκε από τον
Jim Taylor

Recent Posts

50 Υπέροχες Ιδέες Διακόσμησης Μικρής Βεράντας

Εάν έχετε μια πολύ μικρή βεράντα ή απλώς μια είσοδο, θα πρέπει να τη διακοσμήσετε… Read More

8 Μαΐου, 2024

Σιδέρωμα Κουρτίνας: 7 έξυπνα κόλπα για να μην παιδεύεστε με τις ώρες

Το σιδέρωμα κουρτινών είναι μια πολύ χρονοβόρα και βαρετή εργασία. Ωστόσο, με μικρά έξυπνα κόλπα… Read More

8 Μαΐου, 2024

50 Ράφια από Παλέτες που Μπορείτε να Φτιάξετε Μόνοι σας

Τα ελεύθερα και επιτοίχια ράφια από παλέτες είναι μια εξαιρετική λύση για κάθε ρουστίκ ή… Read More

6 Μαΐου, 2024

Μπορώ να χρησιμοποιήσω το περσινό αντηλιακό;

Μας αρέσει ο ζεστός καιρός το καλοκαίρι - ή ακόμα και την άνοιξη όταν είμαστε… Read More

6 Μαΐου, 2024

48 Ιδέες Πολύχρωμης Διακόσμησης Τραπεζαρίας

Το φωτεινό χρώμα δεν φεύγει ποτέ από τη μόδα, ειδικά αν είστε λάτρης των χρωμάτων… Read More

30 Απριλίου, 2024

45 Τραπέζια από Παλέτες για Εσωτερικούς και Εξωτερικούς Χώρους

Οι παλέτες είναι τέλειες για την κατασκευή επίπλων. Το κύριο πλεονέκτημα των τραπεζιών παλέτας είναι… Read More

30 Απριλίου, 2024

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα