in , ,

Πώς να Αφαιρέσετε Βερνίκι Παπουτσιών από Χαλί

καθαρισμός βερνικιού παπουτσιών από χαλί,καθαρισμός χαλιού,χρήσιμα
Πώς να Αφαιρέσετε Βερνίκι Παπουτσιών από Χαλί

Το βερνίκι παπουτσιών μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε τα παπούτσια σας στην καλύτερη δυνατή εμφάνιση, αλλά έχει το αντίθετο αποτέλεσμα στο χαλί. Ένας λεκές από βερνίκι παπουτσιών που δεν έχει καθαριστεί μπορεί να εξαπλωθεί όταν τον πατήσετε, δημιουργώντας ένα ακόμη μεγαλύτερο χάος. Το έντονο τρίψιμο του λεκέ μπορεί επίσης να απλώσει το βερνίκι παπουτσιών τριγύρω. Αντ’ αυτού, αφαιρέστε όσο το δυνατόν περισσότερο βερνίκι και στη συνέχεια καθαρίστε μέχρι να φύγει ο λεκές. Πώς να καθαρίσετε σε Βάθος το ΨΥΓΕΙΟ. Από το Α ως το Ω!

Πώς να Αφαιρέσετε Βερνίκι Παπουτσιών από Χαλί

Εάν μια μεγάλη ποσότητα βερνικιού παπουτσιών πέσει στο χαλί, σκουπίστε ή ξύστε όσο το δυνατόν περισσότερο με ένα πλαστικό κουτάλι ή την άκρη ενός πλαστικού μαχαιριού. Με ένα πανί ή χαρτοπετσέτες καθαρίστε το βερνίκι που αφαιρέσατε, αλλάζοντας τα με νέα καθώς απορροφάται το βερνίκι. Συνεχίστε έως ότου δεν μπορείτε να αφαιρέσετε άλλο βερνίκι παπουτσιών με στύπωμα.

Ρίξτε οινόπνευμα σε ένα απορροφητικό λευκό ύφασμα και τρίψτε το σημείο που έχει λερωθεί με το βερνίκι, κρατώντας το πανί πάνω από το σημείο για τουλάχιστον μερικά δευτερόλεπτα. Ελέγξτε το πανί για να δείτε αν έχει απορροφήσει βερνίκι. Εάν ναι, εφαρμόστε ένα καθαρό σημείο του υφάσματος στο σημείο. Συνεχίστε να σκουπίζετε με οινόπνευμα μέχρι να μην απορροφηθεί άλλο βερνίκι από το πανί. Τρίψτε με ένα νέο βρεγμένο πανί, χρησιμοποιώντας νερό αντί για οινόπνευμα και συνεχίστε με ένα στεγνό πανί για να απορροφήσει την περίσσεια υγρού. Χρησιμοποιείτε πάντα ένα λευκό πανί όταν τρίβετε λεκέδες.

Δείτε ακόμη Καθάρισμα Καναπέ: Πώς να Καθαρίσετε Εύκολα Υφάσματα Επίπλων

Το υγρό σαπούνι πιάτων βοηθά στην αφαίρεση του βερνικιού παπουτσιών από τις ίνες του χαλιού. Προσθέστε λίγο υγρό σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό και στη συνέχεια βυθίστε ένα απορροφητικό λευκό πανί στο διάλυμα σαπουνιού. Τρίψτε το σημείο με το πανί έτσι ώστε να βραχούν ελαφρώς οι ίνες του χαλιού, χωρίς να μουλιάσετε την επένδυση του χαλιού από κάτω. Ταμπονάρετε το σημείο με ένα στεγνό λευκό πανί μετά από λίγα λεπτά και, στη συνέχεια σκουπίστε ξανά με ένα υγρό πανί για να αφαιρέσετε το υγρό πιάτων. Ταμπονάρετε το σημείο για άλλη μια φορά.

Εάν παραμείνει λίγο από το βερνίκι παπουτσιών ακόμα και μετά από αρκετές φορές καθαρισμού, ανακατέψτε 1 μέρος ξύδι με 4 μέρη ζεστό νερό και βρέξτε το λεκέ με το μείγμα. Ταμπονάρετε με ένα υγρό πανί μετά από λίγα λεπτά και στη συνέχεια στεγνώστε. Εάν ο λεκές παραμείνει, αναμίξτε 1 μέρος υπεροξειδίου του υδρογόνου με 3 μέρη ζεστού νερού, ρίχνοντας μια μικρή ποσότητα υγρού στο σημείο αφού δοκιμάσετε μια δυσδιάκριτη περιοχή – το υπεροξείδιο είναι λευκαντικός παράγοντας που μπορεί να επηρεάσει τη βαφή του χαλιού. Καλύψτε το λεκέ με μια παχιά λευκή πετσέτα για 30 λεπτά για να εμποδίσετε το φως να φτάσει στις ίνες του χαλιού, ελέγχοντας μετά από 15 λεπτά για να βεβαιωθείτε ότι το υγρό δεν έχει ξανοίξει το χαλί. Τρίψτε το σημείο με ένα υγρό λευκό πανί μετά για να αφαιρέσετε το υπεροξείδιο και σκουπίστε με ένα στεγνό πανί για να αφαιρέσετε την περίσσεια υγρασίας.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

πηγή φωτό

Δείτε επίσης Ο Ευκολότερος Τρόπος να Καθαρίσετε Σίτες Παραθύρων

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

σύγχρονη διακόσμηση καθιστικού,ιδέες σύγχρονης διακόσμησης καθιστικού,διακόσμηση καθιστικού,ιδέες διακόσμησης καθιστικού

Διακόσμηση Καθιστικού: 33 Ιδέες Σύγχρονης διακόσμησης

άσκηση και έλλειψη νερού,συνέπειες άσκησης και έλλειψης νερού,συμβουλές υγείας,υγεία

Τι θα Συμβεί αν Ασκήστε και Δεν Πίνετε Αρκετό Νερό