in ,

Τι Συμβουλεύουν οι Επιστήμονες να Τρώτε Ανάλογα με την Ομάδα Αίματος

Τι Συμβουλεύουν οι Επιστήμονες να Τρώτε Ανάλογα με την Ομάδα Αίματος
Τι Συμβουλεύουν οι Επιστήμονες να Τρώτε Ανάλογα με την Ομάδα Αίματος

Το να μάθετε την ομάδα αίματός σας είναι πραγματικά πολύ εύκολο. Όμως θα μπορούσε να υπαγορεύσει τη διατροφή σας. Η ιδέα είναι ότι ο τύπος αίματος είναι στενά συνδεδεμένος με την ικανότητα του σώματος να αφομοιώσει ορισμένες τροφές. Έτσι, κάθε ομάδα αίματος καθορίζει μια προτεινόμενη ειδική διατροφή που πρέπει να ακολουθήσει ένα άτομο για να ζήσει καλύτερη και πιο υγιεινή ζωή του. Αυτή η προσέγγιση έγινε δημοφιλής από τον Δρ. Peter J. D’Adamo, αφού δημοσίευσε ένα βιβλίο για αυτό το θέμα το 1996. Αλλά δεν υπάρχει συμφωνία ως προς το αν λειτουργεί πραγματικά, επειδή δεν υπάρχουν μελέτες που να αποδεικνύουν αυτή τη θεωρία σωστή ή λάθος. Πως το Ζεστό και το Κρύο Φαγητό Επηρεάζει το Σώμα

Ομάδα Α

Για άτομα με ομάδα αίματος Α, προτείνεται χορτοφαγική διατροφή καθώς έχουν χαμηλά επίπεδα στομαχικού οξέος και δεν μπορούν να αφομοιώσουν τις ζωικές πρωτεΐνες και το λίπος πολύ καλά. Γι’ αυτό προτείνεται να τρώνε πολλά φρούτα, λαχανικά και δημητριακά. Είναι σημαντικό να έχετε αυτά τα τρόφιμα στην πιο φυσική κατάσταση — φρέσκα και βιολογικά χωρίς πρόσθετα συστατικά.

Ομάδα Β

Σύμφωνα με το βιβλίο, τα άτομα με αυτή την ομάδα αίματος θεωρούνται παμφάγα, επομένως μπορούν να τρώνε μια ποικιλία τροφών. Ωστόσο, τροφές όπως το καλαμπόκι, το σιτάρι, οι ντομάτες και τα φιστίκια μπορεί να προκαλέσουν αύξηση βάρους, κόπωση και υπογλυκαιμία. Μια άλλη τροφή που πρέπει να αποφεύγουν τα άτομα με αυτή την ομάδα αίματος είναι το κοτόπουλο. Παρόλο που είναι άπαχο κρέας, μπορεί να προκαλέσει εγκεφαλικά επεισόδια και διαταραχές του ανοσοποιητικού. Είναι καλύτερα να αντικαταστήσετε το κοτόπουλο με αρνί, κατσίκι ή κουνέλι.

Δείτε ακόμη Οι Επιστήμονες Αποδείξαν ότι Δεν Υπάρχει Υγιεινό Φαγητό

Ομάδα ΑΒ

Ο ΑΒ είναι ο πια σπάνια και νεότερη ομάδα αίματος. Έχει μια μικτή κληρονομικότητα από τις ομάδες Α και Β. Τα άτομα με αυτήν την ομάδα έχουν χαμηλό οξύ στομάχου όπως ο τύπος Α, αλλά έχουν επίσης την προσαρμογή του Β στο κρέας. Τα αυγά, τα θαλασσινά και τα φυλλώδη λαχανικά είναι καλά για άτομα με αυτήν την ομάδα αίματος. Συνιστάται επίσης να τρώνε μικρότερες μερίδες πιο συχνά γιατί είναι καλύτερο για την πέψη τους.

Ομάδα 0

Τα άτομα με αυτήν την ομάδα αίματος υποτίθεται ότι έχουν υψηλό οξύ στομάχου και έχουν μια πολύ καλά ανεπτυγμένη ικανότητα να αφομοιώνουν τόσο τις ζωικές πρωτεΐνες όσο και το λίπος. Γι’ αυτό μια δίαιτα με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, με πολλά κρέατα, ψάρια, λαχανικά και φρούτα καλής ποιότητας λειτουργεί καλύτερα για αυτούς. Υδατάνθρακες όπως τα δημητριακά, τα φασόλια και τα όσπρια μπορούν εύκολα να αποθηκευτούν ως λίπος στο σύστημά τους. Επομένως, εάν είστε τύπος 0, είναι καλύτερα να τα αποφύγετε.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Μπορεί να φαίνεται καλό στη θεωρία, αλλά τι γίνεται με την πραγματική ζωή; Μελέτες που διεξήχθησαν το 2014 έδειξαν ότι τα άτομα που ακολούθησαν την προτεινόμενη διατροφή είχαν βελτίωση στην υγεία τους. Ωστόσο, βρέθηκε ότι δεν σχετίζεται με την ομάδα αίματος. Σε κάθε περίπτωση, και τα 4 προγράμματα διατροφής είναι υγιεινά και συνοδεύονται από ένα πρόγραμμα άσκησης, μπορούν να μετατραπούν σε έναν υγιεινό τρόπο ζωής και να βελτιώσουν τη συνολική σας ευεξία.

Δείτε επίσης 6 Υγιεινές Τροφές που Γίνονται Ανθυγιεινές Όταν Υπερκαταναλώνονται

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 1 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

ασιατικό μασάζ σύσφιξης προσώπου,ασιατικό μασάζ κατά της γήρανσης,φροντίδα προσώπου,συμβουλές ομορφιάς,ομορφιά

Ασιατικό Μασάζ που Συσφίγγει το Δέρμα του Προσώπου σε Μόνο 2 Εβδομάδες

τροφές που δεν πρέπει να ξαναζεσταίνετε σε φούρνο μικροκυμάτων,συμβουλές υγείας,υγεία,χρήσιμα

8 Τροφές που ΔΕΝ Πρέπει να Ξαναζεσταίνετε σε Φούρνο Μικροκυμάτων