in , , ,

Οι Επιστήμονες Αποδείξαν ότι Δεν Υπάρχει Υγιεινό Φαγητό

διατροφή,συμβουλές διατροφής,υγεία,συμβουλές υγείας
Οι Επιστήμονες Αποδείξαν ότι Δεν Υπάρχει Υγιεινό φαγητό

Όταν προσπαθείτε να χάσετε βάρος, είναι καλύτερο να βασίζετε τις αποφάσεις σας σε επιστημονικά δεδομένα και όχι σε μοντέρνες δίαιτες. Μια τεράστια μελέτη που διεξήχθη από Ισραηλινούς επιστήμονες απεδειξε ότι δεν υπάρχουν γενικές αρχές για υγιεινή διατροφή και για μερικούς ανθρώπους, οι ντομάτες μπορεί να είναι πιο επιβλαβείς από το παγωτό. Οι Eran Elinav και Eran Segal από το Ινστιτούτο Επιστήμης Weizmann επεξεργάστηκαν τις πληροφορίες περίπου 800 εθελοντών από 18 έως 70 ετών. Οι συμμετέχοντες στη μελέτη χρησιμοποίησαν μια ειδική εφαρμογή για να ενημερώσουν τους ερευνητές σχετικά με τον τρόπο ζωής τους. Ο καθένας είχε μετρητή σακχάρου πάνω του που παρακολουθούσε συνεχώς το επίπεδο του σακχάρου στο αίμα του. Και τα αποτελέσματα εξέπληξαν ολόκληρο τον κόσμο. 10 Μύθοι για την Υγιεινή Διατροφή που Σαμποτάρουν την Απώλεια Βάρους

Η αντίδραση του οργανισμού στο φαγητό εξαρτάται από το σώμα και όχι από το φαγητό.

© Pixabay, © Pixabay

Αποδεικνύεται ότι το σώμα ορισμένων ανθρώπων αντιδρά σε ασυνήθιστες τροφές με αύξηση των επιπέδων σακχάρου. Για παράδειγμα, το σούσι, που φαίνεται εντελώς ακίνδυνο, δίνει μια ώθηση ζάχαρης που ισοδυναμεί με την κατανάλωση παγωτού. Και ένα καρπούζι προκαλεί μεγαλύτερη αύξηση σακχάρου στο αίμα από τη σοκολάτα. Μία από τις συμμετέχουσες στο πείραμα είπε ότι προσπαθούσε να χάσει βάρος για πολλά χρόνια. Δοκίμασε διάφορες δίαιτες μέχρι που συνειδητοποίησε ότι ο λόγος για τα υψηλά επίπεδα σακχάρου της ήταν οι αγαπημένες της ντομάτες.

Με άλλα λόγια, διαφορετικοί άνθρωποι μπορεί να έχουν μια εντελώς διαφορετική αντίδραση στο ίδιο φαγητό και αυτό μπορεί να εξαρτάται από διάφορους παράγοντες:

  • Το μικροβίωμα του ατόμου. Πρόκειται για ένα σύνολο 100 τρισεκατομμυρίων μικροβίων που ζουν μέσα στο σώμα. Διαφορετικοί άνθρωποι έχουν διαφορετικά μικροβιώματα και επηρεάζουν την απόκρισή μας στο φαγητό.
  • Σωματική δραστηριότητα. Απαιτεί ενέργεια που συνήθως έρχεται στους μύες ως ζάχαρη από το συκώτι. Τα άτομα που είναι πιο ενεργά σωματικά έχουν κύτταρα που είναι πιο ευαίσθητα στη γλυκόζη, επομένως το επίπεδο σακχάρου τους είναι συνήθως χαμηλότερο από ό,τι σε άτομα που έχουν καθιστική ζωή.
  • Επίπεδο στρες. Το άγχος κάνει το σώμα να παράγει αδρεναλίνη και κορτιζόλη που διεγείρουν την αύξηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.

Ένα υψηλό επίπεδο σακχάρου διεγείρει το σώμα να αποθηκεύσει λίπος και προκαλεί πείνα.

© Pixabay

Όταν τρώμε τροφές που δεν είναι καλές για εμάς, το επίπεδο σακχάρου στο αίμα αυξάνεται, προκαλώντας το πάγκρεας να παράγει περισσότερη ινσουλίνη. Τα κύτταρα αντιδρούν σε αυτό, διατηρούν τη γλυκόζη με τη μορφή γλυκογόνου και λίπους που οδηγεί τόσο σε γρήγορη πτώση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα όσο και σε πείνα. Και τι κάνουμε; Τρώμε, κάτι που ξεκινά τον φαύλο κύκλο της «αποθήκευσης λίπους και της πείνας» που τελικά οδηγεί σε αύξηση βάρους.

Εδώ είναι τα πιο δημοφιλή σημάδια υψηλών επιπέδων σακχάρου:

  • αίσθημα συχνής πείνας
  • αίσθημα δίψας
  • ξηροστομία
  • κουράζεστε γρήγορα
  • συχνή ούρηση, ακόμη και τη νύχτα
  • προβλήματα στο στομάχι
  • αργή επούλωση πληγών

Δείτε ακόμη Τι Συνιστούν οι Διαιτολόγοι να Τρώτε για να Χάσετε Βάρος Γρήγορα και με Ασφάλεια

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Η κατανάλωση τροφών που προκαλούν γρήγορη αύξηση του σάκχαρού οδηγεί στην ανάπτυξη διαβήτη και καρδιαγγειακών παθήσεων.

© Pixabay, © Pixabay

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, υπάρχει μια επιδημία διαβήτη στον σύγχρονο κόσμο — μια ασθένεια που προκαλείται από προβλήματα με την παραγωγή ινσουλίνης. Ο αριθμός των καρδιαγγειακών παθήσεων αυξάνεται, ιδιαίτερα εκείνων που συνδέονται με την υπεργλυκαιμία (υψηλά επίπεδα σακχάρου). Αυτές οι ασθένειες είναι ένας από τους κύριους λόγους θανάτου στον κόσμο. Αυτή η έρευνα απέδειξε επίσης ότι οι γενικές συστάσεις για υγιεινή διατροφή μπορεί να είναι αναποτελεσματικές για ένα άτομο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το να γνωρίζετε ποιες τροφές είναι καλές για εσάς και ποιες όχι, μπορεί να είναι ένας αξιόπιστος τρόπος ελέγχου του σακχάρου για την πρόληψη αυτών των ασθενειών.

Πώς θα ξέρετε τι τροφές χρειάζεστε;

Να τι προτείνουν οι επιστήμονες:

  • Επιλέξτε τροφές που δεν προκαλούν απότομη αύξηση του σακχάρου.
  • Αγοράστε ένα μετρητή σακχάρου και ελέγξτε το πριν και μετά το φαγητό. Αυτό θα σας επιτρέψει να κατανοήσετε πώς αντιδρά το σώμα σας σε διαφορετικές τροφές.
  • Περιορίστε τις μερίδες σας. Η αύξηση του σακχάρου μπορεί να προκληθεί όχι από το ίδιο το φαγητό αλλά από την ποσότητα.
  • Πίνετε περισσότερο νερό κατά τη διάρκεια του φαγητού: μειώνει το επίπεδο σακχάρου.
  • Πειραματιστείτε με τους υδατάνθρακες: για παράδειγμα, αντί για ζάχαρη ή μέλι, δοκιμάστε να προσθέσετε σταφίδες στη βρώμη σας και αντικαταστήστε τα ζυμαρικά και το ρύζι με φασόλια.
  • Μην χρησιμοποιείτε τεχνητά γλυκαντικά γιατί προκαλούν αιχμές σακχάρου στους περισσότερους ανθρώπους.
  • Μην αγοράζετε γαλακτοκομικά προϊόντα χωρίς λιπαρά και μην φοβάστε τις λιπαρές τροφές: το τυρί, το βούτυρο και τα αυγά στην πραγματικότητα βοηθούν στη μείωση του σακχάρου στο αίμα.
  • Συμβουλευτείτε έναν διατροφολόγο που θα αναλύσει τα χαρακτηριστικά του σώματός σας και θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε ένα πρόγραμμα διατροφής.

Δείτε επίσης Αυτό θα Συμβεί αν Σταματήσετε να Τρώτε Ζάχαρη

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

χριστουγεννιάτικη διακόσμηση τζακιού,ιδέες χριστουγεννιάτικης διακόσμησης τζακιού,χριστουγεννιάτικη διακόσμηση,ιδέες χριστουγεννιάτικης διακόσμησης,Χριστούγεννα,γιορτές

75 Ιδέες Χριστουγεννιάτικης Διακόσμησης Τζακιού

ιδέες για πτυσσόμενες πόρτες,πτυσσόμενες πόρτες πλεονεκτήματα,πτυσσόμενες πόρτες μειονεκτήματα,διακόσμηση σπιτιού,ιδέες διακόσμησης σπιτιού

30 Ιδέες για Πτυσσόμενες Πόρτες – Πλεονεκτήματα και Μειονεκτήματα