in , ,

Κοτόπουλο: Ποια είναι τα τραγικά λάθη που βάζουν σε κίνδυνο την υγεία

Κοτόπουλο: Ποια είναι τα τραγικά λάθη που βάζουν σε κίνδυνο την υγεία
Κοτόπουλο: Ποια είναι τα τραγικά λάθη που βάζουν σε κίνδυνο την υγεία

Κοτόπουλο: Το κοτόπουλο είναι οικονομικό και θρεπτικό και μπορεί να μαγειρευτεί με πολλούς τρόπους. Είναι σημαντικό όμως να είστε προσεκτικοί όταν το μαγειρεύετε, καθώς παραμονεύουν αρκετοί κίνδυνοι για την υγεία σας. Παράλληλα δώστε μεγάλη προσοχή και δείτε τι σημαίνουν οι λευκές ραβδώσεις στο κοτόπουλο

Το αφήνετε πολλή ώρα εκτός ψυγείου

Πολλοί βγάζουν το κοτόπουλο να ξεπαγώσει και το ξεχνάνε στον πάγκο της κουζίνας. Όταν το κοτόπουλο μένει σε θερμοκρασία δωματίου για πολύ χρόνο, αρχίζει να αναπτύσσει επιβλαβή βακτήρια, τα οποία μπορεί να προκαλέσουν τροφική δηλητηρίαση.

Τοποθετείτε το κοτόπουλο στο ψυγείο αμέσως μετά την αγορά του και βγάλτε το από το ψυγείο όταν είστε έτοιμοι να το μαγειρέψετε. Εάν το κοτόπουλο είναι κατεψυγμένο, αφήστε το να ξεπαγώσει στη συντήρηση δύο μέρες πριν το μαγείρεμα.

Το αποθηκεύετε με λάθος τρόπο

Καθώς το κοτόπουλο ξεπαγώνει, γίνεται διαρροή υγρών τα οποία μπορούν να μολύνουν άλλα τρόφιμα που υπάρχουν στο ψυγείο. Τοποθετείτε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο, σκεπάστε το και τοποθετήστε το στο κάτω μέρος του ψυγείου.

Το πλένετε πριν το μαγειρέψετε

Αντίθετα με ότι πιστεύουν οι περισσότεροι, το ωμό κοτόπουλο δεν χρειάζεται πλύσιμο και δεν πρέπει να πλένεται, καθώς μπορεί να προκληθεί διασπορά των βακτηρίων στις επιφάνειες της κουζίνας.

Το μαρινάρετε λάθος

Το μαρινάρισμα μαλακώνει το κοτόπουλο και του δίνει επιπλέον γεύση. Αν όμως το αφήνετε να μαρινάρεται εκτός ψυγείου, θα αναπτυχθούν επικίνδυνα βακτήρια. Μην ξεχνάτε να πετάτε πάντοτε το υλικό στο οποίο έχετε μαρινάρει το ωμό κοτόπουλο και μην το χρησιμοποιείτε για να μαρινάρετε οτιδήποτε άλλο.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Χρησιμοποιείτε μια πλαστική σακούλα ή άλλο κλειστό δοχείο και αφού τελειώσει η διαδικασία, πετάξτε τόσο το δοχείο, όσο και τους χυμούς.

Κοτόπουλο: Τα λάθη που κάνουμε και βάζουμε σε κίνδυνο την υγεία μας

Ξαναχρησιμοποιείτε εργαλεία που έχουν έρθει σε επαφή με το κοτόπουλο

Αποφεύγετε να έρχονται σε επαφή λαβίδες, μαγειρικά σκεύη, πλάκες κοπής και οποιοδήποτε άλλο αντικείμενο έχετε χρησιμοποιήσει για το μαγείρεμα του κοτόπουλου, με άλλα τρόφιμα.

Ο λόγος είναι ότι παραμονεύει ο κίνδυνος διασταυρούμενης μόλυνσης και ειδικά σαλμονέλας. Κάθε φορά που μαγειρεύετε κοτόπουλο, είναι απαραίτητο να πλένετε σχολαστικά όλα τα μαγειρικά σκεύη.

Πώς να Επιλέξετε Σωστά Κρέας

Το αφήνετε να έρθει σε επαφή με άλλα τρόφιμα

Ποτέ μην χρησιμοποιείτε το ξύλο κοπής για να ετοιμάσετε τη σαλάτα σας αν προηγουμένως έχει έρθει σε επαφή με κοτόπουλο, χωρίς να το έχετε απολυμάνει. Γενικά μην αφήνετε το κοτόπουλο να έρχεται σε επαφή με τρόφιμα που δεν θα μαγειρευτούν.

Δεν πλένετε τα χέρια σας

Όταν τα χέρια έρχονται σε επαφή με το ωμό κοτόπουλο, μπορούν να μολύνουν στη συνέχεια οτιδήποτε αγγίζουν, όπως πόμολα, καπάκια, δοχεία με καρυκεύματα κλπ. Μην αγγίζετε τις επιφάνειες με τα χέρια που έχουν πιάσει το κοτόπουλο αν προηγουμένως δεν τα έχετε πλύνει πολύ καλά. Μην ξεχνάτε επίσης να καθαρίζετε τις επιφάνειες που πιθανώς έχετε αγγίξει με τα χέρια σας.

Δεν αλλάζετε συχνά το σφουγγάρι της κουζίνας

Μπορεί να είστε προσεκτικοί και να πλένετε όλα τα σκεύη που έρχονται σε επαφή με το κοτόπουλο, κάνετε όμως το ίδιο και με το σφουγγάρι της κουζίνας;

Το σφουγγάρι που έρχεται σε επαφή με το ωμό κοτόπουλο είναι εστία επικίνδυνων παθογόνων μικροοργανισμών και βακτηρίων, πρέπει λοιπόν να το απολυμαίνετε κάθε δύο μέρες, π.χ. βάζοντάς το στο φούρνο μικροκυμάτων σε υψηλή θερμοκρασία για δύο λεπτά. Το ίδιο ισχύει και για τις πετσέτες της κουζίνας, τις οποίες πρέπει να πλένετε σε υψηλές θερμοκρασίες.

via athensmagazine

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa Team

Μας αρέσει να γράφουμε για καλά νέα και Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλον τον Κόσμο. Ψάχνουμε τις καλύτερες ιδέες διακόσμησης και ο,τι μπορεί να κάνει την καθημερινότητα μας πιο εύκολη!

Παραδοσιακά Χριστουγεννιάτικα Χρώματα Διακόσμησης

κρυφοί λόγοι υπογονιμότητας,συμβουλές υγείας,υγεία,χρήσιμα

6 Κρυφοί Λόγοι για τους Οποίους Δεν Μπορείτε να Μείνετε Έγκυος