20 Συνήθειες για πιο Δυνατά,Λαμπερά και Υγιή Μαλλιά

Όλοι ονειρευόμαστε υγιή, λεία και λαμπερά μαλλιά, αλλά πολλές από τις πρακτικές περιποίησης μπορούν πραγματικά να τα βλάψουν και να τα αποδυναμώσουν. Κάποια από αυτά είναι πράγματα που κάνουμε αυτόματα, χωρίς να σκεφτόμαστε, αλλά επηρεάζουν την υγεία των μαλλιών μας. Υπάρχουν 20 απλές συνήθειες για να προστατέψετε τα μαλλιά σας ώστε να είναι υγιή, λαμπερά και δυνατά. 15 καθημερινά λάθη που κάνουμε εν αγνοία μας και προκαλούμε κακό στα μαλλιά μας

Βρέξτε τα μαλλιά σας με λίγο λευκό ξύδι μετά τη χρήση του σαμπουάν και αφήστε τα για μερικά λεπτά πριν τα ξεπλύνετε. Τα μαλλιά σας θα είναι πιο λαμπερά από την πρώτη φορά που θα το δοκιμάσετε.

Μια φορά το μήνα, χρησιμοποιήστε μια φυσική μάσκα από αβοκάντο.

Λούστε τα μαλλιά σας με ωμούς κρόκους αυγών, αντί για σαμπουάν. Αν και μπορεί να φαίνεται περίεργο, αυτό το φυσικό προϊόν ενυδατώνει τα μαλλιά καλύτερα από πολλά εμπορικά προϊόντα ομορφιάς και το κάνει χωρίς να τα αποδυναμώνει.

Μην λούζετε τα μαλλιά σας πολύ συχνά. Θα αφαιρέσει πάρα πολύ λάδι από το τριχωτό της κεφαλής σας που χρειάζονται τα μαλλιά σας για θρέψη και ανάπτυξη.

Χρησιμοποιήστε ένα σαμπουάν χωρίς θειικά άλατα. Το θειικό άλας είναι ένας από τους πιο επιβλαβείς παράγοντες που αφαιρούν τη φυσική υγρασία από τα μαλλιά. Υπάρχουν δεκάδες προϊόντα χωρίς θειικά άλατα στην αγορά για να φροντίσετε και να ενδυναμώσετε τα μαλλιά σας.

Πλέξτε τα μαλλιά σας χαλαρά πριν πάτε για ύπνο. Θα σας χαρίσει όμορφες μπούκλες το πρωί, θα αποτρέψει τα μαλλιά σας από το να μπερδεύονται και να σπάνε όταν κινείστε στον ύπνο σας και θα τα κάνει να μεγαλώνουν πιο γρήγορα.

Κάντε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής σας καθημερινά με μια βούρτσα με ξύλινες τρίχες για να ενεργοποιήσετε την κυκλοφορία του αίματος και να ενθαρρύνετε την ανάπτυξη των τριχών.

Προστατέψτε τα μαλλιά σας από τον ήλιο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αντηλιακά ή ειδικά καλοκαιρινά προϊόντα styling μαλλιών που θα προστατεύσουν τα μαλλιά σας.

Μην στεγνώνετε τα μαλλιά σας με πιστολάκι πολύ συχνά. Αφήστε τα να στεγνώσουν στον αέρα ή χρησιμοποιήστε πιστολάκι με μια λοσιόν ή μαλακτική για να προστατέψετε τα μαλλιά σας από τη θερμότητα.

Στεγνώστε καλά τα μαλλιά σας πριν πάτε για ύπνο, αν δεν θέλετε να έχετε μια κακή μέρα με τα μαλλιά όταν ξυπνάτε. Τα βρεγμένα μαλλιά είναι πολύ πιο ευαίσθητα και επιρρεπή στο σπάσιμο.

Δείτε ακόμη 8 λάθη στα μαλλιά που κάνουν τις γυναίκες μετά τα 40 να φαίνονται μεγαλύτερες από την ηλικία τους

Related Post

Αποφύγετε τις ιδιωτικές ή τα σίδερα για μπούκλες και μην τα χρησιμοποιείτε ποτέ χωρίς θερμοπροστατευτικό ψεκασμό. Οι υψηλές θερμοκρασίες αυτών των συσκευών αποδυναμώνουν τις ίνες των μαλλιών.

Το έλαιο αργκάν έχει πολλά ευεργετικά αποτελέσματα στα μαλλιά σας. Χρησιμοποιήστε το για σπασμένες άκρες και ξηρό τριχωτό της κεφαλής ή ως μαλακτικό.

Μην βουρτσίζετε τα μαλλιά σας όταν είναι βρεγμένα – τα κάνει πιο αδύναμα και ευαίσθητα στο σπάσιμο. Αντ’ αυτού, χρησιμοποιήστε μια χτένα με φαρδιά δόντια ενώ κάνετε ντους αφού εφαρμόσετε μαλακτική μαλλιών.

Μη βάφετε ή ανοίγετε τα μαλλιά σας. Οι βαφές περιέχουν σκληρές χημικές ουσίες, όπως η αμμωνία που προκαλεί σημαντικές βλάβες στα μαλλιά και μπορεί επίσης να προκαλέσει εγκαύματα στο τριχωτό της κεφαλής.

Χρησιμοποιήστε μια σατέν ή μεταξωτή μαξιλαροθήκη για το κρεβάτι σας. Αυτό το υλικό θα μειώσει τη φθορά στα μαλλιά σας, γιατί δεν θα τα τραβάει και δεν τα πιάνει όπως κάνουν οι κανονικές μαξιλαροθήκες όταν στριφογυρίζετε κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Εάν έχετε φθαρμένα μαλλιά που είναι επιρρεπή σε ψαλίδα, θα πρέπει να κόβετε τα μαλλιά σας κάθε 8 εβδομάδες για να τα διατηρήσετε υγιή.

Καταναλώστε βιοτίνη. Αυτή η βιταμίνη προάγει την ανάπτυξη των νυχιών και των μαλλιών και διευκολύνει την αναγέννηση του δέρματος.

Χαλαρώστε! Τίποτα δεν βλάπτει τα μαλλιά σας περισσότερο από το άγχος. Ανεξάρτητα από το πόσο φροντίζετε τον εαυτό σας, εάν δεν μειώσετε τα επίπεδα του άγχους σας, τα μαλλιά σας δεν θα είναι ποτέ τόσο όμορφα όσο θα μπορούσαν να είναι.

Τρώτε καλά. Τα μαλλιά σας τρέφονται από ό,τι τρώτε. Εάν αποφεύγετε τις πρωτεΐνες, τα φυσικά λιπαρά και τις βιταμίνες στη διατροφή σας, τα μαλλιά σας θα επηρεαστούν.

Θρέφετε τα μαλλιά σας τακτικά με φυσικές ή εμπορικές μάσκες πλούσιες σε βιταμίνες και έλαια.

πηγή φωτό

Δείτε επίσης Αιθέρια Έλαια που Κάνουν Θαύματα στα Μαλλιά

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Share
Δημοσιεύθηκε από τον
Jim Taylor

Recent Posts

Η Θαυματουργή Λύση με Αιθέρια Έλαια για τους Μύκητες Νυχιών Ποδιών

Οι μύκητες των νυχιών ποδιών μπορεί να είναι ένα επίμονο και ενοχλητικό πρόβλημα, επηρεάζοντας την… Read More

17 Μαΐου, 2024

Υπάρχουν 4 Τύποι Γήρανσης και Μπορείτε να Παραμείνετε Νέοι αν Γνωρίζετε το Δικό σας

Σήμερα οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο ζουν περισσότερο. Μέχρι το 2050, ο παγκόσμιος πληθυσμός,… Read More

17 Μαΐου, 2024

Ακρυλαμίδιο: Η τοξική ουσία που “κρύβεται” στο air fryer – Είναι τελικά τόσο αθώο το μαγείρεμα;

Το air fryer είναι η “φριτέζα” που σχεδόν κάθε σπίτι πλέον έχει, αφού έχει λύσει… Read More

17 Μαΐου, 2024

Κλέλια Ανδριολάτου: Το κορίτσι του “Maestro” μας δείχνει το minimal σαλόνι της

Η Κλέλια Ανδριολάτου που πολλοί την γνωρίσαμε μέσα από την σειρά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, "Maestro"… Read More

17 Μαΐου, 2024

Παρβοϊός του Σκύλου: Τι είναι, συμπτώματα και πώς αντιμετωπίζεται

Ο Παρβοϊός του σκύλου (CPV) ή αλλιώς παρβοϊωση του σκύλου είναι ιογενής μεταδοτική ασθένεια και… Read More

17 Μαΐου, 2024

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα