in , , ,

Αιθέρια Έλαια που Κάνουν Θαύματα στα Μαλλιά

αιθέρια έλαια για μαλλιά,φροντίδα μαλλιών,συμβουλές για μαλλιά,ομορφιά,συμβουλές ομορφιάς
Αιθέρια Έλαια που Κάνουν Θαύματα στα Μαλλιά

Τα όμορφα μαλλιά είναι ένας πραγματικός θησαυρός για οποιονδήποτε και τα αιθέρια έλαια είναι εξαιρετικοί βοηθοί για την επίτευξη αυτού του στόχου. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη φροντίδα των μαλλιών, για την ενδυνάμωσή τους, την ανάπτυξη, την αποκατάσταση βλαβών και ως αποτελεσματικό φάρμακο κατά της τριχόπτωσης. Τα αιθέρια έλαια έχουν χρησιμοποιηθεί για εκατοντάδες χρόνια και οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι είναι εξαιρετικά αποτελεσματικά στη φροντίδα των μαλλιών. Μαλλιά Φθινόπωρο / Χειμώνας 2021–2022: Τα πιο μοδάτα χτενίσματα και κουρέματα που κολακεύουν κάθε γυναίκα

Φροντίδα για ξηρά μαλλιά

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Εάν έχετε ξηρά μαλλιά, αναμίξτε 5-7 σταγόνες αιθέριο έλαιο με 1 κουταλιά της σούπας ζεστό λάδι ελιάς, καρύδας, καλαμποκιού ή αβοκάντο. Εφαρμόστε το στο τριχωτό της κεφαλής με τα δάχτυλά σας. Αφήστε για μερικές ώρες και στη συνέχεια ξεπλύνετε.

  • Το έλαιο σανταλόξυλου κατακρατεί την υγρασία σε ξηρά, κατεστραμμένα μαλλιά.
  • Το έλαιο λεβάντας βοηθά στη ρύθμιση της παραγωγής σμήγματος και κατακρατά την υγρασία.
  • Το έλαιο Ylang-ylang ελέγχει την περιεκτικότητα λίπους στο δέρμα και αυξάνει την ελαστικότητα των τρίχων.
  • Το έλαιο γερανιού εξισορροπεί την παραγωγή λιπαρότητας στο τριχωτό της κεφαλής και λειτουργεί ως φυσικό μαλακτικό.
  • Το έλαιο γιασεμιού ενυδατώνει τα μαλλιά και τα κάνει απαλά και μεταξένια. Λάβετε υπόψη: Το αιθέριο έλαιο γιασεμιού δεν πρέπει, σε καμία περίπτωση, να χρησιμοποιείται από έγκυες ή θηλάζουσες γυναίκες!

Φροντίδα για λιπαρά μαλλιά

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Εάν τα μαλλιά σας είναι λιπαρά και λαδώνονται γρήγορα, τα αιθέρια έλαια μπορούν πραγματικά να βοηθήσουν στην ομαλοποίηση της λειτουργίας των σμηγματογόνων αδένων. Ανακατέψτε 5-7 σταγόνες αιθέριο έλαιο με 1 κουταλιά της σούπας λάδι φορέα στο τριχωτό της κεφαλής και τρίψτε δυνατά για 2-3 λεπτά. Αφήστε το για 60-90 λεπτά. Ξεπλύνετε. Τα καλύτερα έλαια φορέα για λιπαρά μαλλιά είναι λάδι κολοκύθας, αμυγδάλου και καλέντουλας.

  • Το έλαιο γκρέιπφρουτ ομαλοποιεί την έκκριση σμήγματος.
  • Το έλαιο λεμονιού βοηθά στην εξισορρόπηση των φυσικών ελαίων του τριχωτού της κεφαλής.
  • Το έλαιο γερανιού ομαλοποιεί τη λειτουργία των σμηγματογόνων αδένων και αποτρέπει την εμφάνιση λιπαρότητας.

Ενδυνάμωση μαλλιών και πρόληψη της τριχόπτωσης

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Για να ενδυναμώσετε τα μαλλιά και να αποτρέψετε την τριχόπτωση, είναι απαραίτητο να περιποιηθείτε τις ρίζες των μαλλιών. Ανακατέψτε 5-7 σταγόνες αιθέριο έλαιο με 1 κουταλιά της σούπας λάδι φορέα, τρίψτε το στο τριχωτό της κεφαλής και αφήστε το για μερικές ώρες ή όλη τη νύχτα, στη συνέχεια λουστείτε ως συνήθως. Ελαιόλαδο, καστορέλαιο ή κολλιτσίδα πρέπει να χρησιμοποιείται ως λάδι μεταφοράς.

  • Το έλαιο λεβάντας χρησιμοποιείται για την πρόληψη της τριχόπτωσης και την αποκατάσταση των τριχοθυλακίων.
  • Το έλαιο δεντρολίβανου ενισχύει τις ρίζες και αποκαθιστά την ελαστικότητα του δέρματος.
  • Το έλαιο χαμομηλιού διεγείρει την ανάπτυξη και θρέφει τα μαλλιά, επαναφέροντας τη δύναμή τους.
  • Το έλαιο αγιάννη διεγείρει την αναγέννηση και την ανάπτυξη των τρίχων.
  • Το έλαιο θυμαριού σταματά την τριχόπτωση, αποκαθιστώντας τα αδύναμα και ταλαιπωρημένα μαλλιά.

Ώθηση της ανάπτυξης των τρίχων

brightside

Για την ανάπτυξη των τρίχων, αναμείξτε 5-7 σταγόνες αιθέριο έλαιο με 1 κουταλιά της σούπας λάδι φορέα και κάντε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής. Αφήστε για μερικές ώρες ή όλη τη νύχτα και στη συνέχεια πλύνετε. Το καστορέλαιο, το ελαιόλαδο ή το αμυγδαλέλαιο πρέπει να χρησιμοποιηθούν ως λάδι μεταφοράς.

  • Το έλαιο πατσουλί είναι ηρεμιστικό και επιταχύνει την ανάπτυξη των τρίχων.
  • Τα έλαια πορτοκαλιού, λεμονιού και μανταρινιού έχουν δυναμωτικό αποτέλεσμα.
  • Το έλαιο κέδρου έχει θεραπευτική δράση και θρέφει τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής.
  • Το έλαιο καρότου ενδυναμώνει τα μαλλιά, αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος και επιταχύνει τη διαδικασία αποκατάστασης και αναγέννησης των τρίχων.

Δείτε επίσης Γιατί Δεν Πρέπει να Αφήνετε τα Μακριά Μαλλιά Λυτά ενώ Κοιμάστε

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Εξάλειψη πιτυρίδας

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Η πιτυρίδα είναι μια κοινή κατάσταση του δέρματος που συμβαίνει σε πολλούς αλλά μερικά αιθέρια έλαια μπορούν να βοηθήσουν στην εξάλειψή της. Προσθέστε 10 σταγόνες αιθέριου ελαίου σε 1 κουταλάκι του γλυκού λάδι φορέα και κάντε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής. Αφήστε το τη νύχτα ενώ κοιμάστε και λούστε τα μαλλιά το πρωί. Εάν δεν μπορείτε να το αφήσετε για μια νύχτα, κρατήστε το στα μαλλιά για μερικές ώρες και στη συνέχεια λουστείτε. Το προτεινόμενο λάδι μεταφοράς είναι καστορέλαιο, κέδρο ή κολλιτσίδα.

  • Τα έλαια τεϊόδεντρου, λεμονιού, ευκαλύπτου και μέντας είναι εξαιρετικά αν η πιτυρίδα προκαλείται από μύκητα.
  • Σε περίπτωση ξηρού τριχωτού της κεφαλής, τα έλαια λεβάντας ή πατσουλί είναι η πιο αποτελεσματική θεραπεία.

Κατεστραμμένα μαλλιά και ψαλίδα

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Η θεραπεία για κατεστραμμένα μαλλιά και ψαλίδα μπορεί να γίνει με έναν από τους 2 τρόπους.

  • Αναμείξτε 5-7 σταγόνες έλαιο με 1 κουταλιά της σούπας λάδι φορέα και εφαρμόστε άφθονο στα μαλλιά, ειδικά στις άκρες. Αφήστε να δράσει τουλάχιστον 20 λεπτά ή όλη τη νύχτα. Λουστείτε ως συνήθως.
  • Προσθέστε 5-10 σταγόνες από το αιθέριο έλαιο και το λάδι φορέα σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και ανακινήστε καλά πριν από κάθε χρήση. Ψεκάστε παντού τα μαλλιά μετά το λούσιμο ενώ είναι ακόμα βρεγμένα, εφαρμόζοντας άφθονο στις άκρες. Αυτός ο τρόπος είναι εξαιρετικός εάν έχετε φριζαρισμένα μαλλιά. Το κόλπο είναι να μην το εφαρμόζετε υπερβολικά, διαφορετικά μπορεί να καταλήξετε με λιπαρά μαλλιά που πρέπει επειγόντως να πλυθούν ξανά. Χρειάζεστε κυριολεκτικά μια πολύ μικρή ποσότητα και θα κάνει τα μαλλιά σας να φαίνονται πολυτελή και απαλά.

Τα καλύτερα έλαια μεταφοράς είναι jojoba, ελιάς, αμυγδάλου και αβοκάντο.

  • Το έλαιο θυμαριού αποκαθιστά εντυπωσιακά τα μαλλιά και επαναφέρει την υγιή εμφάνισή τους, ειδικά αν έχουν αποδυναμωθεί ή έχουν υποστεί ζημιά από τις βαφές ή τη χρήση ζεστών εργαλείων.
  • Σε περίπτωση ψαλίδας, τα έλαια λεβάντας, χαμομηλιού, γερανιού, σανταλόξυλου, τριανταφυλλιάς και κέδρου είναι εξαιρετικά αποτελεσματικά.

Εφαρμογή και λούσιμο

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Για να ξεπλύνετε το αιθέριο έλαιο, μην βρέχετε τα μαλλιά σας. Απλώστε πρώτα σαμπουάν στα λιπαρά μαλλιά, που σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστεί περισσότερο από το συνηθισμένο και καθαρίστε όλο το μήκος των μαλλιών. Στη συνέχεια, ξεπλύνετε το. Μετά από αυτό, λούστε ξανά τα μαλλιά σας με σαμπουάν ως συνήθως.

Ένα μείγμα 5-7 σταγόνων αιθέριου ελαίου και 1 κουταλιάς σούπας λάδι φορέα είναι συνήθως η σωστή ποσότητα για μαλλιά μεσαίου μήκους, εάν τα μαλλιά σας είναι κοντά ή πολύ μακριά ή πυκνά, ίσως χρειαστεί να μειώσετε ή να διπλασιάσετε την ποσότητα.

Γενικοί κανόνες για τη χρήση αιθέριων ελαίων

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Το αιθέριο έλαιο δεν εφαρμόζεται στην καθαρή του μορφή. Επειδή είναι ένα πολύ συμπυκνωμένο προϊόν, πρέπει να προστεθούν μόνο μερικές σταγόνες στο λάδι φορέα, περίπου 5-7 σταγόνες ανά 1 κουταλιά της σούπας. Για πρόληψη, εφαρμόστε το μία φορά την εβδομάδα, για θεραπευτικούς σκοπούς – 2-3 φορές την εβδομάδα. Το αποτέλεσμα θα είναι ορατό μετά από 2-3 εβδομάδες. Λάβετε υπόψη ότι τα αιθέρια έλαια είναι πολύ συμπυκνωμένα και ελέγχετε πάντα εάν είστε αλλεργικοί σε αυτά. Ωστόσο, εάν αισθάνεστε μια ελαφριά αίσθηση καψίματος όταν χρησιμοποιείτε εσπεριδοειδή ή πευκέλαιο – αυτό μπορεί να είναι φυσιολογικό και υποδεικνύει τη ροή αίματος στο τριχωτό της κεφαλής, το οποίο είναι ακριβώς αυτό που πρέπει να συμβεί. Ορισμένα έλαια δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιούνται από έγκυες.

Δείτε επίσης 7 Καθημερινές Συνήθειες που Καταστρέφουν τα Μαλλιά

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4.3 / 5. Αξιολογήσεις: 3

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

λευκές πετσέτες σαν ξενοδοχείου,καθαρισμός πετσετών,συμβουλές καθαρισμού,χρήσιμα

Πώς να Έχετε Λευκές Πετσέτες όπως στα Ξενοδοχεία

επιδιόρθωση οικιακών αντικειμένων,χρήσιμα,σπιτικά κόλπα

10 Εύκολοι Τρόποι Επιδιόρθωσης Οικιακών Αντικειμένων