in ,

10 Τσάγια Βοτάνων που Το Σώμα σας θα σας Ευχαριστήσει

τσάγια βοτάνων,τσάγια βοτάνων οφέλη,συμβουλές διατροφής,διατροφή
10 Τσάγια Βοτάνων που Το Σώμα σας θα σας Ευχαριστήσει

Τα τσάγια βοτάνων είναι μια δημοφιλής τάση αλλά, αν νομίζατε ότι σας βοηθάν μόνο να χάσετε βάρος, ετοιμαστείτε να εκπλαγείτε. Τα τσάγια βοτάνων έχουν αποδειχθεί ότι είναι αποτελεσματικά στην καταπολέμηση του καρκίνου, των καρδιακών παθήσεων και του διαβήτη. Και επιπλέον έχουν λιγότερη καφεΐνη από τον καφέ. 11 Τσάγια που είναι Καλύτερα από Μια Ώρα Γυμναστήριο

Τσάι θυμάρι

© Depositphotos.com

Το τσάι θυμάρι μπορεί να είναι μια λύση για πολλά προβλήματα. Δημοφιλές για τις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες, μπορεί να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε προβλήματα όπως η παχυσαρκία, η αϋπνία, ο πυρετός, το κρυολόγημα και ο βήχας, η μυϊκή καταπόνηση, ακόμη και οι εμμηνορροϊκές κράμπες. Αυτό συμβαίνει επειδή περιέχει βιταμίνη C, βιταμίνη Α, χαλκό, σίδηρο, μαγγάνιο, κάλιο, φώσφορο, καρβακρόλη και πυριδοξίνη.

Το τσάι θυμάρι μπορεί να λαμβάνεται τακτικά και η καλύτερη ώρα είναι το πρωί.

Τσάι χαμομηλιού

© Depositphotos.com

Το χαμομήλι είναι ηρεμιστικό. Πείτε αντίο σε όλα τα προβλήματα που σχετίζονται με τον ύπνο πίνοντας μόνο ένα φλιτζάνι πριν κοιμηθείτε. Συνιστάται επίσης για υγιή πέψη, κρυολόγημα και βήχα, ακόμη και για ήπιες φλεγμονές του στόματος.

Η καλύτερη στιγμή για να πιείτε τσάι χαμομηλιού είναι τουλάχιστον 30 λεπτά πριν τον ύπνο.

Τσάι λεβάντας

© Depositphotos.com

Πρώτα απ’ όλα, μυρίζει εξωτικά. Όσον αφορά τα οφέλη του, βοηθάει στα αναπνευστικά προβλήματα, θεραπεύει τον πυρετό και βοηθά επίσης στη θεραπεία ελκών, πληγών, κοψιμάτων και πληγών.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Ο καλύτερος χρόνος για να πιείτε τσάι λεβάντας είναι πριν τον ύπνο καθώς έχει καταπραϋντική επίδραση στο σώμα.

Τσάι με βάλσαμο λεμονιού

© Depositphotos.com

Αυτό το τσάι βοηθά στην καταστολή των περισσότερων ζητημάτων που μπορεί να σας προκαλέσει ο χειμερινός καιρός. Έχει επίσης προταθεί για τα παιδιά λόγω της ηρεμιστικής του επίδρασης. Εάν χορηγηθεί πριν από τον ύπνο, μπορεί να τα βοηθήσει να κοιμηθούν καλύτερα.

Μπορείτε να το πείτε και παγωμένο. Απλώς προσθέστε λεμόνι ή σιρόπι σφενδάμου για επιπλέον άρωμα. Μπορείτε να το πιείτε το πρωί και το βράδυ.

Τσάι τζίντζερ

© Depositphotos.com

Το τζίντζερ είναι γνωστό για τις πεπτικές του ιδιότητες. Χρησιμεύει στον περιορισμό της ναυτίας, του εμέτου και του στομαχικού πόνου. Μπορεί επίσης να βελτιώσει την όρεξή σας. Συνήθως συνιστάται τη χειμερινή περίοδο για την αποτροπή της γρίπης.

Είναι καλύτερο να πίνετε τσάι με τζίντζερ το πρωί.

Δείτε ακόμη 10 Ροφήματα που Μπορούν να Κάνουν Θαύματα

Τσάι από κυνόροδο

© Depositphotos.com

Το τσάι από κυνόροδο είναι εκχύλισμα του καρπου αγριοτριανταφυλλιάς και είναι μια πολύ πλούσια πηγή βιταμίνης C με εξαιρετικές ιδιότητες αποτοξίνωσης. Έχει την ικανότητα να μειώνει τη φλεγμονή και για όσους προσπαθούν να χάσουν βάρος, μπορεί να βοηθήσει να απαλλαγούν από το λίπος της κοιλιάς. Επιπλέον μπορεί να καταπολεμήσει τη γήρανση του δέρματος.

Μπορείτε να πίνετε αυτό το τσάι 3-4 φορές την ημέρα.

Τσάι εχινάκεια

© Depositphotos.com

Το τσάι εχινάκεια έχει συχνά συνταγογραφηθεί για τη βελτίωση του ανοσοποιητικού. Έχει επίσης προταθεί ότι μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία των συμπτωμάτων του κοινού κρυολογήματος, των πόνων στο σώμα και της φλεγμονής στο σώμα και μπορεί επίσης να αποτρέψει τη μόλυνση.

Είναι περισσότερο φαρμακευτικό τσάι και επομένως συνιστάται να καταναλώνεται 3-4 φορές την ημέρα, ανάλογα με τη σοβαρότητα.

Τσάι κάρδαμο

© Depositphotos.com

Η κατανάλωση τσαγιού από κάρδαμο κάνει καλό στην υγεία των πεπτικών οργάνων. Βοηθά στη διατήρηση της σωστής κυκλοφορίας του αίματος και της υγείας της καρδιάς. Επίσης καταπολέμα την κακή αναπνοή και τα οδοντικά προβλήματα. Φροντίζει το δέρμα δίνοντας του μια υγιή λάμψη ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αποτοξινωτικό ρόφημα.

Πιείτε τσάι κάρδαμο το πρωί πριν φάτε οτιδήποτε.

Τσάι ρόιμπος

© Depositphotos.com

Είναι μια πλούσια πηγή μετάλλων και βιταμίνης C. Δημοφιλές για τις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες, αυτό το τσάι από τη Νότια Αφρική είναι ευεργετικό για δερματικά προβλήματα όπως το έκζεμα. Βοηθά επίσης στη διατήρηση της υγείας των οστών. Η κατανάλωση του μπορεί να μειώσει την τοξικότητα των κυττάρων στο σώμα και να αποτρέψει τις καρδιακές παθήσεις. Θέλετε να μειώσετε τη χοληστερόλη σας; Πίνετε αυτό καθημερινά για 6 εβδομάδες και θα παρατηρήσετε την αλλαγή.

Το τσάι ρόιμπος συνιστάται να λαμβάνεται τις βραδινές ώρες.

Τσάι πικραλίδα

© Depositphotos.com

Το τσάι πικραλίδα καθαρίζει το σώμα αυξάνοντας την ούρηση. Μειώνει την αρτηριακή πίεση και βελτιώνει την όραση. Είναι γνωστό για τη θεραπεία της ανεπάρκειας σιδήρου και τη βελτίωση της ηπατικής λειτουργίας. Όσοι πάσχουν από αρθρίτιδα πίνουν αυτό το τσάι καθώς βοηθά στη μείωση του οιδήματος.

Όντας ένα ροφημα αποτοξίνωσης, συνιστάται να πίνετε τσάι πικραλίδα πριν τον ύπνο για να καθαρίσετε το σώμα.

Δείτε επίσης 30 Συνταγές για Νόστιμα και Υγιεινά Ροφήματα

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 2

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

εξώπορτες με έντονες αποχρώσεις,ιδέες για εξώπορτες με έντονες αποχρώσεις,διακόσμηση σπιτιού,ιδέες διακόσμησης σπιτιού

26 Εξώπορτες με Έντονες Αποχρώσεις που Δίνουν Έμφαση στο Σπίτι

επιβλαβή προϊόντα ομορφιάς,συμβουλές ομορφιάς,ομορφιά

10 Δημοφιλή Προϊόντα Ομορφιάς που Μπορούν Κρυφά να σας Βλάψουν