in ,

11 Τσάγια που είναι Καλύτερα από Μια Ώρα Γυμναστήριο

11 Τσάγια που είναι Καλύτερα από Μια Ώρα Γυμναστήριο
11 Τσάγια που είναι Καλύτερα από Μια Ώρα Γυμναστήριο

Το τσάι είναι το πιο καταναλώσιμο ρόφημα μετά το νερό και απολαμβάνεται ευρέως σε όλο τον κόσμο. Παρασκευάζεται συνήθως από τα φύλλα του Camellia sinensis, το οποίο είναι ένα είδος αειθαλούς φυτού ασιατικής προέλευσης. Η κατανάλωση τσαγιού, γενικά, έχει συνδεθεί με πολλά οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένης της πρόληψης βλαβών των ερυθρών αιμοσφαιρίων και της μείωσης του κινδύνου διαφόρων καρδιακών παθήσεων. Ορισμένες μελέτες έχουν συσχετίσει την κατανάλωση τσαγιού με την απώλεια βάρους και τη μείωση του λίπους της κοιλιάς. Ορισμένοι τύποι τσαγιού έχουν αποδειχθεί πιο αποτελεσματικοί από άλλους τύπους για την επίτευξη αυτού. Όμορφια: 5 Νόστιμα Αφεψήματα για να Απαλλαγείτε από το Λίπος της Κοιλιάς

Πράσινο τσάι

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Το πράσινο τσάι είναι ένας από τους πιο διάσημους τύπους τσαγιού και συνδέεται με διάφορα οφέλη για την υγεία. Είναι επίσης ένα από τα πιο αποτελεσματικά όσον αφορά την απώλεια βάρους. Αυτό συμβαίνει επειδή το εκχύλισμα του έχει εξαιρετικά υψηλή περιεκτικότητα σε κατεχίνες, οι οποίες είναι φυσικά αντιοξειδωτικά που μπορούν να βελτιώσουν το μεταβολισμό και να αυξήσουν την καύση λίπους, ειδικά στην περιοχή της κοιλιάς.

Περιέχει επίσης βιοδραστικές ουσίες όπως η καφεΐνη και το EGCG, οι οποίες μπορούν να έχουν ισχυρη επιδραση στον μεταβολισμό. Επιπλέον, οι ουσίες στο πράσινο τσάι αυξάνουν τα επίπεδα ορμονών που είναι υπεύθυνα για την καύση λίπους και απελευθερώνουν περισσότερο λίπος στην κυκλοφορία του αίματος καθιστώντας το διαθέσιμο ως ενέργεια.

Τσάι Pu erh

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Ένα μοναδικο ειδος τσαγιού που πήρε το όνομα του από την πόλη Pu-erh στην επαρχία Γιουνάν. Ανήκει στην κινεζική οικογένεια μαύρου τσαγιού και ζυμώνεται μέσω μιας χημικής αντίδρασης μεταξύ ευεργετικών βακτηρίων και αποξηραμένου στο φως τσαγιού. Έχει ένα χαλαρωτικό, γήινο άρωμα που αναδεικνύεται με την πάροδο του χρόνου και οι άνθρωποι απολαμβάνουν συνήθως να το πίνουν μετά από ένα γεύμα. Όσο περισσότερο αποθηκεύεται, τόσο ισχυρότερο είναι το άρωμα.

Μερικές μελέτες που έγιναν τόσο σε ζώα όσο και σε ανθρώπους έδειξαν ότι μπορεί να ενισχύσει την απώλεια βάρους. Καταστέλλει τη σύνθεση λιπαρών οξέων και επηρεάζει τη διαδικασία λιπογένεσης μετατρέποντας το λίπος σε ενέργεια σχεδόν αμέσως μετά το γεύμα. Έτσι, εμποδίζει τη συσσώρευση λίπους και αποτρέπει την αύξηση βάρους. Επιπλέον, έχει βρεθεί ότι μειώνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και τριγλυκεριδίων στο αίμα.

Μαύρο τσάι

© depositphotos.com

Το μαύρο τσάι είναι γεμάτο με θρεπτικά συστατικά που είναι ελαφρώς διαφορετικά από αυτά του πράσινου ή του λευκού τσαγιού. Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά που ονομάζονται φλαβονοειδή ή αλλιώς γνωστά ως πολυφαινόλες, τα οποία σχετίζονται με πολλά οφέλη για την υγεία, όπως η απώλεια βάρους. Επιπλέον, οι πολυφαινόλες στο βοηθούν στην παραγωγή λιπαρών οξέων βραχείας αλυσίδας, που έχουν αποδειχθεί ότι αυξάνουν το μεταβολισμό.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Εκτός από την απώλεια βάρους, ωφελεί τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη. Η έρευνα διαπίστωσε ότι η κατανάλωση τουλάχιστον 3 φλιτζανιών τσαγιού ή καφέ την ημέρα μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο διαβήτη τύπου II κατά 42%.

Τσάι Oolong

© depositphotos.com, © depositphotos.com, © depositphotos.com

Είναι ένας παραδοσιακός τύπος κινεζικού τσαγιού που έχει οξειδωθεί μερικώς. Συχνά περιγράφεται ως φρουτώδες, αρωματικό άρωμα και πολύ μοναδική γεύση. Διάφορες μελέτες έχουν δείξει ότι το μπορεί να προωθήσει την απώλεια βάρους βελτιώνοντας τη διαδικασία καύσης λίπους και επιταχύνοντας το μεταβολισμό. Οι πολυφαινόλες στο τσάι oolong ευθύνονται τουλάχιστον εν μέρει για την απώλειας βάρους.

Μερικές από αυτές τις πολυφαινόλες βοηθούν στην αποφυγή επιβράδυνσης του μεταβολισμού καθώς χάνετε βάρος, καθιστούν ελαφρώς πιο εύκολο να συνεχίσετε να χάνετε βάρος και βοηθούν στη διατήρηση αυτής της απώλειας βάρους. Επιπλέον, είναι πλούσιο σε κατεχίνη και καφεΐνη. Αυτές οι 2 ουσίες βοηθούν στην αύξηση του μεταβολισμού και της ποσότητας λίπους που καίτε και στη διατήρηση της άπαχης μάζας του σώματος.

Λευκό τσάι

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Το λευκό τσάι επεξεργάζεται πολύ ελαφρά και συλλέγεται προσεκτικά ενώ το φυτό είναι ακόμη νεαρό. Έχει μια πολύ ξεχωριστή γεύση που διαφέρει από άλλους τύπους τσαγιού. Έχει μια λεπτή, ντελικάτη, ελαφριά γλυκιά γεύση. Τα οφέλη του κυμαίνονται από τη βελτίωση της υγείας έως τη θανάτωση καρκινικών κυττάρων.

Το λευκό τσάι και το πράσινο τσάι έχουν την ίδια ποσότητα κατεχινών που συμβάλλουν στη γρήγορη και αποτελεσματική απώλεια βάρους.

Επιπλέον, αναστέλλει αποτελεσματικά το σχηματισμό νέων λιποκυττάρων. Δεδομένου ότι μειώνεται ο σχηματισμός τους, μειώνεται επίσης η αύξηση βάρους. Επιπλέον, διεγείρει τη λιπόλυση δηλαδή τη διαδικασία καύσης λίπους στο σώμα. Το υπερβολικό λίπος στο σώμα καίγεται αποτελεσματικά με αποτέλεσμα την απώλεια βάρους.

Δείτε επίσης Έξυπνα κόλπα για πιο γρήγορο αδυνάτισμα

Τσάι Rooibos

© depositphotos.com, © depositphotos.com, © depositphotos.com

Είναι φτιαγμένο από φύλλα και λεπτούς μίσχους του φυτού της Νοτίου Αφρικής, που ονομάζεται Aspalathus linearis Με τα χρόνια έχει χρησιμοποιηθεί για τα πολλά του οφέλη στην υγεία και λόγω πρόσφατων ερευνών, χρησιμοποιείται πλέον για τις ιδιότητές του στην απώλειας βάρους. Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, όπως η ασπαλαθίνη και η νοφαχογκίνη, τα οποία είναι υπεύθυνα για την εξάλειψη των επιβλαβών ελεύθερων ριζών οξυγόνου που τείνουν να βλάψουν το DNA.

Επιπλέον, αυτά τα αντιοξειδωτικά μπορούν να βοηθήσουν στην εξισορρόπηση του σακχάρου στο αίμα και στη βελτίωση της αντίστασης στην ινσουλίνη. Είναι επίσης γλυκό με λίγες θερμίδες που μπορεί να είναι μια εξαιρετική αντικατάσταση για ένα ζαχαρούχο ποτό. Βοηθά στη διατήρηση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα, αποτρέποντας τις εκρήξεις ενέργειας που μπορούν να προκαλέσουν συμπτώματα πείνας και πιθανώς να οδηγήσουν σε χαμηλότερη κατανάλωση θερμίδων.

Τσάι Matcha

© depositphotos.com

Αλλιώς γνωστό ως τσάι σε σκόνη, παράγεται από το ίδιο φυτό με το πράσινο τσάι. Αλλά είναι πολύ ισχυρό, ειδικά όταν πρόκειται για βοήθεια στην απώλεια βάρους και είναι πιο αποτελεσματικό από το πράσινο τσάι, επειδή έχει διαφορετική επεξεργασία. Το τσάι Matcha έχει σημαντικά χαμηλές θερμίδες – 3 ανά γραμμάριο.

Επιπλέον, όπως και το πράσινο τσάι, το τσάι matcha περιέχει επίσης πολλά αντιοξειδωτικά όπως η γαλλική επιγαλοκατεχίνη, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στην έκπλυση των τοξινών, στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και στη μείωση των φλεγμονών. Αποτρέπει επίσης την αύξηση βάρους και επιταχύνει την απώλεια βάρους. Είναι ενδιαφέρον ότι το τσάι matcha έχει βρεθεί ότι ενισχύει ή επιταχύνει τον κατεστραμμένο μεταβολισμό. Οι κατεχίνες που υπάρχουν στο τσάι βοηθούν στη βελτίωση του μεταβολικού ρυθμού κατά τη διάρκεια και μετά την άσκηση.

Λεμόνι τσάι βάλσαμο

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Το βάλσαμο λεμονιού είναι ένα βότανο που είναι γνωστό για τα καταπραϋντικά και χαλαρωτικά του αποτελέσματα και είναι ένα από τα πιο συνιστώμενα ροφήματα για την υγεία σας. Το βάλσαμο λεμονιού ανήκει στην ίδια οικογένεια με τη μέντα. Εκτός από τη μείωση του στρες, τη βελτίωση του ύπνου, του δέρματος και των μαλλιών, είναι ένα εξαιρετικό ρόφημα για όσους θέλουν να βελτιώσουν την πέψη τους.

Επιταχύνει τη διαδικασία πέψης και εξασφαλίζει γρήγορες κινήσεις του εντέρου. Επιπλέον, είναι άφθονο σε αντιοξειδωτικά που βοηθούν στον καθαρισμό της κυκλοφορίας του αίματος, στην αποτοξίνωση του σώματος αι στον έλεγχο των ανώμαλων επιπέδων ορμονών που σας κάνουν να πεινάτε πιο συχνά.

Τσάι κανέλας

© depositphotos.com, © depositphotos.com, © deposithotos.com

Το τσάι κανέλας είναι χαμηλό σε θερμίδες και μπορεί να σας βοηθήσει να ελέγξετε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, γεγονός που οδηγεί να καταναλώνετε λιγότερες θερμίδες και να αποτρέψετε την αύξηση βάρους. Η τακτική κατανάλωση κανέλας βοηθά το πεπτικό σύστημα να λειτουργεί σωστά και θα μπορούσε να είναι το νέο θαυματουργό χάπι για απώλεια βάρους, ειδικά για το λίπος στην κοιλιακή περιοχή.

Ένα μείγμα σκόνης κανέλας και μελιού μπορεί να εμποδίσει το σώμα να συσσωρεύσει λίπος και να επιταχύνει το μεταβολισμό. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε μια ουσία που ονομάζεται κινναμαλδεΰδη, η οποία είναι υπεύθυνη για σχεδόν όλα τα οφέλη για την υγεία και περιέχει μεγάλες ποσότητες εξαιρετικά ισχυρών αντιοξειδωτικών πολυφαινόλης. Επιπλέον, σε σύγκριση με άλλα πλούσια σε αντιοξειδωτικά βότανα και μπαχαρικά, η κανέλα έχει την τρίτη υψηλότερη αντιοξειδωτική περιεκτικότητα. Αυτό υποδηλώνει ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την κανέλα ως φυσικό αντιοξειδωτικό για να αποτρέψετε την ανεπιθύμητη οξείδωση των λιπιδίων στα τρόφιμα.

Τσάι κουρκουμά

© depositphotos.com, © depositphotos.com, © depositphotos.com

Ο κουρκουμάς είναι ένα υπέροχο κίτρινο-πορτοκαλί μπαχαρικό που προσθέτει χρώμα στο κάρυ και έχει πολλά οφέλη για την υγεία. Το κύριο αντιοξειδωτικό σε αυτό το μπαχαρικό είναι η κουρκουμίνη που είναι μια αντιφλεγμονώδης ουσία που χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες στην κινεζική ιατρική. Μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο της αύξησης του βάρους, στην εξάλειψη της παχυσαρκίας και στη θεραπεία μεταβολικών διαταραχών.

Η κουρκουμίνη καταστέλλει τις φλεγμονές, συμπεριλαμβανομένου του παγκρέατος, του λιπώδους ιστού και των μυών. Περιορίζει την αντίσταση στην ινσουλίνη, το υψηλό σάκχαρο στο αίμα και άλλες μεταβολικές καταστάσεις που συνοδεύουν την παχυσαρκία. Όταν το σώμα δεν καταπολεμά τη φλεγμονή, είναι ευκολότερο να εστιάσετε στην απώλεια βάρους.

Τσάι λεμόνι και τζίντζερ

depositphotos depositphotos

Το λεμόνι και το τζίντζερ έχουν πολλά οφέλη για την και η ενίσχυση του μεταβολισμού είναι ένα από αυτά. Έχει επίσης την ικανότητα να ενισχύει ενεργειακά 3 φορές περισσότερο από τον καφέ και τη ζάχαρη. Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και μπορεί να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε βιταμίνη C. Επιπλέον, το τζίντζερ έχει την ικανότητα να εξισορροπεί τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα που είναι υπεύθυνα για την πρόκληση της λιγούρας.

Επιπλέον, βελτιώνει την απορρόφηση λίπους στο σώμα και εμποδίζει να συσσωρευτεί. Το λεμόνι βοηθά επίσης στη βελτίωση της υγείας του ήπατος, ενισχύοντας έτσι την πέψη, καθώς είναι υπεύθυνο για την παραγωγή χολής που βοηθά στη διάσπαση του λίπους.

Δείτε επίσης Τοπικό αδυνάτισμα στην περιφέρεια: Αυτά είναι τα 10 tips του ειδικού

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Οι πιο Δημοφιλείς Τάσεις Διακόσμησης το 2021 για Κάθε Δωμάτιο

Τι θα Συμβεί εάν Σταματήσετε να Τρώτε Λιπαρά

Τι θα Συμβεί εάν Σταματήσετε να Τρώτε Λιπαρά