in , ,

10 Δημοφιλή Προϊόντα Ομορφιάς που Μπορούν Κρυφά να σας Βλάψουν

επιβλαβή προϊόντα ομορφιάς,συμβουλές ομορφιάς,ομορφιά
10 Δημοφιλή Προϊόντα Ομορφιάς που Μπορούν Κρυφά να σας Βλάψουν

Οι συνεχώς μεταβαλλόμενες τάσεις ωθούν συνεχώς νέα προϊόντα ομορφιάς πάνω μας. Ενώ μερικά από αυτά μπορούν να έχουν πολλά οφέλη, άλλα μπορεί να θέσουν σε δυνητικούς κινδύνους το σώμα μας. Οι Σημαντικές Διαφορές στις Κρέμες BB, CC, DD, EE και PP και πώς να Επιλέξετε την Ιδανική

Συσκευές καθαρισμού

© pexels.com

Ορισμένες συσκευές όπως η παραπάνω χρησιμοποιούνται καθημερινά. Το μειονέκτημα αυτού είναι ότι μπορεί να οδηγήσει σε πολύ τρίψιμο και υπερβολική απολέπιση. Αυτό μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό, ακμή, σπυράκια και να αυξήσει την ευαισθησία του δέρματος. Ως λύση, μπορείτε να δοκιμάσετε ήπια χημικά απολεπιστικά όπως οξέα και ένζυμα που θα σας βοηθήσουν να αφαιρέσετε τα νεκρά κύτταρα του δέρματος χωρίς να τρίψετε και να βλάψετε το δέρμα σας.

Βιταμίνη Ε

© pexels.com, © pexels.com

Η βιταμίνη Ε θεωρείται ως ισχυρό προστατευτικό από τις βλάβες της υπεριώδους ακτινοβολία και των ελεύθερων ρίζων. Όσοι όμως έχουν λιπαρό ή επιρρεπές σε ακμή δέρμα δεν πρέπει να εφαρμόζουν καθαρή βιταμίνη Ε. Μπορεί να φράξει τους πόρους και να προκαλέσει ακόμη περισσότερα σπυράκια και ουλές. Για να λάβετε τα οφέλη της μπορείτε να καταναλώσετε τρόφες πλούσιες σε βιταμίνη Ε με μέτρο. Μεταξύ αυτών είναι φιστίκια, κόκκινες πιπεριές, κολοκύθες και αβοκάντο.

Έλαια προσώπου

brightside

Τα αιθέρια έλαια ή τα έλαια προσώπου διαφημίζονται ως φυσική εναλλακτική λύση σε άλλα ενυδατικά προϊόντα. Η καθημερινή εφαρμογή τους στο δέρμα μπορεί να προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις, σκασμένο και ξηρό δέρμα, φουσκάλες ή κνίδωση. Εάν εξακολουθείτε να θέλετε να χρησιμοποιείτε αιθέρια έλαια στο πρόσωπό σας, φροντίστε να τα αναμίξετε με ένα έλαιο βάσης για να αποφύγετε τον ερεθισμό.

Φύλλα μάσκας προσώπου

brightside

Οι περισσότερες από αυτές τις μάσκες κατασκευάζονται με τη χρήση συνθετικών υλικών όπως πλαστικές μικροΐνες, νάιλον ή πολυεστέρα και είναι εμποτισμένες με ορούς από παχιά σιλικόνη. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να καταλήξετε να βάζετε επιβλαβή συστατικά στο δέρμα σας. Μπορούν να σας δώσουν την εντύπωση μιας υγιούς λάμψης του δέρματος, αλλά στην πραγματικότητα, είναι μόνο το λεπτό στρώμα επιβλαβών χημικών που βλέπετε. Επιπλέον, οι μάσκες είναι ακριβές και βλάπτουν το περιβάλλον.

Jade rollers

© pexels.com, © pexels.com

Δεδομένου ότι η πέτρα στο εργαλείο είναι πάντα κρύα, το μασάζ στο δέρμα μπορεί να μειώσει προσωρινά την ερυθρότητα και το πρήξιμο. Το μασάζ σε διαφορετικές περιοχές του προσώπου μπορεί να βελτιώσει την κυκλοφορία του αίματος και να σας δώσει μια πιο υγιή εμφάνιση. Ωστόσο, δεν υπάρχει καμία επιστημονική απόδειξη ότι η χρήση του ρολού μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε τις λεπτές γραμμές ή να ανακουφίσετε τα εξανθήματα. Επιπλέον, λόγω της αυξανόμενης δημοτικότητας, αυτά τα εργαλεία κοστίζουν πολύ περισσότερο από ό, τι θα έπρεπε. Είναι καλύτερα να κάνετε μασάζ προσώπου.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Δείτε ακόμη 16 Συμβουλές Μακιγιάζ που Αποδείχθηκαν Μύθοι

Μακιγιάζ με SPF

brightside

Για να κάνετε το SPF στις κρέμες προσώπου και στο μέικ-απ να έχει όφελος στο δέρμα σας, θα πρέπει να εφαρμόσετε ένα πολύ παχύ στρώμα του προϊόντος στο πρόσωπό σας. Για παράδειγμα, θα χρειαστείτε 7 φορές τη συνηθισμένη ποσότητα για να πάρετε αντηλιακή προστασία. Αντ’ αυτού εφαρμόσετε ένα στρώμα αντηλιακού με δείκτη προστασίας 30 SPF ή περισσότερο και στη συνέχεια να τελειώστε με το μέικ-απ.

Οροί βλεφαρίδων

brightside

Ενώ ορισμένα προϊόντα βλεφαρίδων μπορούν να έχουν κάποια θετικά αποτελέσματα στην ανάπτυξή τους, έχουν επίσης με πολλές παρενέργειες. Μπορεί να εμφανιστεί ερυθρότητα και φαγούρα στα βλέφαρα, πρήξιμο και ερεθισμός στα μάτια, καθώς και υπερχρωματισμό του δέρματος. Από την άλλη πλευρά, φυσικές θεραπείες όπως καστορέλαιο ή ελαιόλαδο και πράσινο τσάι μπορούν να σας βοηθήσουν να ενισχύσετε τις βλεφαρίδες σας χωρίς δυσάρεστες συνέπειες.

Mist προσώπου

brightside

Ο ψεκασμός με θερμικό νερό στο πρόσωπό σας μπορεί να σας δώσει μια δροσιστική αίσθηση για σύντομο χρονικό διάστημα, αλλά αργότερα, μπορεί να μείνετε με ακόμη πιο αφυδατωμένο δέρμα και αίσθηση ξηρότητας. Επιπλέον, αυτά τα προϊόντα μπορούν να περιέχουν εκχυλίσματα φυτών και λουλουδιών, τα οποία μπορεί να κάνουν το δέρμα σας πιο ευαίσθητο και να προκαλέσουν ερεθισμό εάν συνεχίσετε να τα χρησιμοποιείτε για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Προϊόντα για την ευαίσθητη περιοχή

brightside

Σύμφωνα με ερευνητές, η χρήση τζελ υγιεινής και καθαριστικών μπορεί να αυξήσει δραστικά τους κινδύνους μυκητιασικών και βακτηριακών λοιμώξεων. Τα αρωματικά μαντηλάκια και τα αποσμητικά περιέχουν επικίνδυνες χημικές ουσίες που δεν πρέπει να εφαρμόζονται στις ευαίσθητες περιοχές σας. Μπορεί να διαταράξουν τη φυσική ισορροπία και να σας εκθέσουν σε λοίμωξη.

Εναλλακτικά, χρησιμοποιείτε απλό σαπούνι και νερό για να είστε καθαρές και υγιείς.

Υψηλή περιεκτικότητα σε νιασιναμίδη

brightside

Έχει αποδειχθεί ότι η βιταμίνη Β3 μπορεί να σας προστατεύσει από την ηλιακή βλάβη, να ελαχιστοποιήσει τις λεπτές γραμμές, να αντιμετωπίσει την ακμή, να ρυθμίσει τα έλαια του δέρματος και πολλά άλλα. Αλλά πρέπει να δώσετε μεγάλη προσοχή στη συγκέντρωση που αναφέρεται στο προϊόν, καθώς ένα υψηλότερο ποσοστό δεν σημαίνει καλύτερα αποτελέσματα. Αντίθετα, μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό και ερυθρότητα. Στην πραγματικότητα, οι φόρμουλες που περιέχουν μόλις 5 τοις εκατό νιασιναμίδη είναι οι πιο αποτελεσματικές.

Δείτε επίσης 8 Θεραπείες Ομορφιάς που Καλύτερα να Αποφύγετε

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

τσάγια βοτάνων,τσάγια βοτάνων οφέλη,συμβουλές διατροφής,διατροφή

10 Τσάγια Βοτάνων που Το Σώμα σας θα σας Ευχαριστήσει

προβλήματα φυτών εσωτερικού χώρου,φροντίδα φυτών εσωτερικού χώρου,συμβουλές κηπουρικής,χρήσιμα

Τα 7 πιο Συνηθισμένα Προβλήματα Φυτών Εσωτερικού Χώρου που Πρέπει να Αποφύγετε