in , ,

Τα 5 μυστικά για την επιλογή της ιδανικής ταπετσαρίας για το χώρο σας

Τα 5 μυστικά για την επιλογή της ιδανικής ταπετσαρίας για το χώρο σας
Τα 5 μυστικά για την επιλογή της ιδανικής ταπετσαρίας για το χώρο σας

Οι ταπετσαρίες τοίχου έχουν γίνει, πλέον, ο πιο εύκολος και γρήγορος τρόπος για την αλλαγή διακόσμησης του χώρου. Τα προϊόντα της ταπετσαρίας έχουν εξελιχθεί τόσο πολύ τεχνολογικά που σε τίποτα δεν μοιάζουν με τις παλιές ταπετσαρίες των προηγούμενων δεκαετιών όπου η τοποθέτησή τους και η αφαίρεσή τους ήταν άθλος!

Πλέον, οι κόλλες τοποθέτησης έχουν ως βάση το νερό, είναι άοσμες, στεγνώνουν μέσα σε μία ημέρα και η αφαίρεση του προϊόντος γίνεται εύκολα χωρίς να αφήνει κανένα σημάδι στον τοίχο. Επιπλέον, η επιφάνεια των υλικών στα περισσότερα προϊόντα δεν είναι ένα απλό χαρτί αλλά έχει και επιστρώσεις που καθιστούν την ταπετσαρία ανθεκτική και με εξαιρετική αληθοφάνεια στις υφές τις, ειδικά αν πρόκειται για απεικόνιση φυσικών υλικών όπως τούβλο, ξύλο ή πέτρα. Για όλους αυτούς τους λόγους, η ταπετσαρία έχει κερδίσει μία σημαντική θέση στον χώρο του interior design μέσα από μία πληθώρα σχεδίων και μοτίβων που καλύπτουν όλα τα γούστα για όλα τα βαλάντια.

Ο μόνος προβληματισμός που προκύπτει πολύ συχνά, είναι η επιλογή της ιδανικής ταπετσαρίας. Γι’αυτό είμαστε εμείς εδώ, να σου δείξουμε τα μυστικά για να διαλέξεις την ταπετσαρία για τον δικό σου χώρο.

1. Λάβε υπόψιν σου το μέγεθος του χώρου

Πολλές φορές τα σκούρα χρώματα έχουν την τάση να μικραίνουν και να «πνίγουν» έναν μικρό χώρο, γι’αυτό προτείνουμε αν έχεις ένα ήδη μικρό δωμάτιο να προτιμήσεις ταπετσαρίες με πιο ανοιχτές αποχρώσεις και να αποφύγεις τα σκούρα μπλε, μωβ ή το μαύρο. Εξαίρεση αποτελεί αν έχεις μεγάλο παράθυρο όπου θα επιτρέπει το φυσικό φως να μπαίνει στον χώρο σου σε μεγάλες ποσότητες. Παρόλα αυτά εμείς σου προτείνουμε να κινηθείς στις ανοιχτές αποχρώσεις για να αποφύγεις δυσάρεστες εκπλήξεις.

Λάβε υπόψιν σου το μέγεθος του χώρου
Λάβε υπόψιν σου το μέγεθος του χώρου

2. Κρύψε τις μικρές ανωμαλίες στην επιφάνεια του τοίχου

Όπως γνωρίζουμε, οι ταπετσαρίες τοίχου δεν μπορούν τοποθετηθούν σε τοίχους με έντονη αναγλυφότητα και πολλά εξογκώματα. Η ιδανική επιφάνεια για την ταπετσαρία πρέπει να είναι λεία και ασταρωμένη έτσι ώστε ο τοίχος να μην απορροφάει την κόλλα. Παρόλα αυτά, αν στον τοίχο σου έχεις μικρές ανωμαλίες από κάποιο στοκάρισμα ή κάποια τρυπούλα από πίνακα ή ραφάκι που είχες τοποθετήσει, η ταπετσαρία όχι μόνο μπορεί εύκολα να τοποθετηθεί αλλά θα λειτουργήσει και σαν καμουφλάζ της ατέλειας του τοίχου κρύβοντας κάθε ενοχλητική εξοχή ή βαθούλωμα. Το μυστικό σε αυτή τη περίπτωση είναι να διαλέξεις μία ταπετσαρία με έντονο μοτίβο έτσι ώστε το μάτι να μην εστιάζει στις λεπτομέρειες. Οι μονόχρωμες ταπετσαρίες ή αυτές με πολύ απαλό σχέδιο αχνό δεν ενδείκνυνται για τέτοιες περιπτώσεις. Ευτυχώς, υπάρχει τεράστια ποικιλία σχεδίων από τα οποία μπορείς να διαλέξεις το ιδανικό για σένα.

 Κρύψε τις μικρές ανωμαλίες στην επιφάνεια του τοίχου
Κρύψε τις μικρές ανωμαλίες στην επιφάνεια του τοίχου

3. Παίξε με το φως

Αν ο χώρος αποτελείται από διαδρόμους που δεν φωτίζονται επαρκώς ή έχει σημεία που χρειάζονται περισσότερο φωτισμό θα πρέπει να αποφύγεις τα σκούρα χρώματα που έχουν την τάση να απορροφούν το φως. Σε αυτή τη περίπτωση, σου προτείνουμε να διαλέξεις μία ταπετσαρία με γυαλιστερή, μεταλλική υφή που έχει τη δυνατότητα να αντανακλά το φως και να «μεγαλώνει» τον χώρο κάνοντάς τον πιο φωτεινό. Αν, πάλι, δεν προτιμάς αυτού του είδους τα σχέδια μπορείς να επιλέξεις κάποια με ανοιχτόχρωμο και ήπιο μοτίβο. Θα κάνει κι αυτή εξίσου εξαιρετική δουλειά στον χώρο.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

4. Διάλεξε το σωστό μέγεθος μοτίβου

Σύμφωνα με τους κανόνες της εσωτερικής διακόσμησης, τα μικρά μοτίβα στην εικόνα έχουν την τάση να «αδειάζουν» τον χώρο από την πολλή πληροφορία. Ενώ τα μεγάλα μοτίβα λειτουργούν με τον εντελώς αντίθετο τρόπο. Επομένως, αν έχεις έναν χώρο με πολλά έπιπλα, διακοσμητικά, υφάσματα, φωτιστικά δαπέδου, πίνακες και θέλεις να διαλέξεις την ιδανική ταπετσαρία, σου προτείνουμε να προσανατολιστείς στα σχέδια με μικρό μοτίβο όπως μικρής κλίμακας λουλούδια ή γεωμετρικά σχήματα. Αν πάλι ο χώρος σου είναι πιο άδειος και θέλεις να δώσεις την αίσθηση της πληρότητας, η ιδανική επιλογή είναι τα maximal σχέδια και οι έντονες αποχρώσεις. Ο χώρος σου σε λίγη ώρα θα είναι αγνώριστος!

5. Εστίασε στο θετικό στοιχείο του χώρου

Είναι αποδεδειγμένο ότι τα σχήματα έχουν τη δυνατότητα να δημιουργούν την ψευδαίσθηση του βάθους και του ύψους στον χώρο. Έτσι με την σωστή επιλογή ταπετσαρίας μπορείς να τονίσεις τα θετικά στοιχεία του χώρου σου και να κρύψεις τα αρνητικά. Τα μοτίβα με κάθετη κατεύθυνση όπως ρίγες ή γεωμετρικά σχήματα σε μορφή V και U, ακόμα και τα εκείνα που είναι φλοράλ, έχουν την τάση δείχνουν το ταβάνι ψηλότερο και εκπέμπουν μία τυπικότητα και ζωτικότητα στον χώρο. Τα μοτίβα με οριζόντια κατεύθυνση έχουν την τάση να δείχνουν ένα στενό δωμάτιο πιο ευρύ και συνήθως υποδηλώνουν την ηρεμία στον χώρο. Παρόλα αυτά η οριζόντια κατεύθυνση είναι καλό να αποφεύγεται σε χαμηλοτάβανους χώρους.

Η επιλογή της ταπετσαρίας μπορεί να είναι μία χρονοβόρα διαδικασία, καθώς οι επιλογές είναι αμέτρητες, αλλά με τα παραπάνω μυστικά η διαδικασία θα σου φανεί παιχνιδάκι. Πάνω απ’όλα να σκέφτεσαι ότι τον χώρο σου τον διαμορφώνεις για να νιώθεις άνετα μέσα σε αυτόν και η επιλογή είναι καθαρά δική σου με γνώμονα, πάντα, να είσαι ευτυχισμένος και ήρεμος στο περιβάλλον σου.

Πηγή: WallnDesign – Η WallnDesign διαθέτει χιλιάδες σχεδιαστικές προτάσεις για ταπετσαρίες τοίχουαυτοκόλλητα τοίχου και ψυγείουπίνακες ζωγραφικήςξύλινα διακοσμητικάαφίσες και πολλές άλλες διακοσμητικές λύσεις.

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa Team

Μας αρέσει να γράφουμε για καλά νέα και Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλον τον Κόσμο. Ψάχνουμε τις καλύτερες ιδέες διακόσμησης και ο,τι μπορεί να κάνει την καθημερινότητα μας πιο εύκολη!

οφέλη αμυγδάλων,καθημερινή κατανάλωση αμυγδάλων,διατροφή,συμβουλές διατροφής,υγεία,συμβουλές υγείας,ομορφιά,συμβουλές ομορφιάς

Τι θα Συμβεί αν Τρώτε 4 Αμύγδαλα Καθημερινά

καθαρισμός σχάρα ψησταριάς,καθαρισμός,κόλπα καθαρισμού,χρήσιμα

Καθαρίστε Εύκολα τη Σχάρα Ψησταριάς