in , , , ,

Τι θα Συμβεί εάν Γίνετε Χορτοφάγοι

Τι θα Συμβεί εάν Γίνετε Χορτοφάγοι
Τι θα Συμβεί εάν Γίνετε Χορτοφάγοι

Σήμερα όλο και περισσότεροι άνθρωποι αποφασίζουν να γίνουν χορτοφάγοι. Αυτό όχι μόνο μπορεί να αλλάξει το σώμα σας, αλλά μπορεί επίσης να έχει θετικό αντίκτυπο στον πλανήτη. Οι άνθρωποι που ακολουθούν μια χορτοφαγική δίαιτα μπορούν να βιώσουν κάποια πράγματα διαφορετικά από τους κρεατοφάγους, από την υγεία των αρθρώσεων και των οστών τους μέχρι το πόσο καλά κοιμούνται τη νύχτα. Τι θα Συμβεί εάν Σταματήσετε να Τρώτε Υδατάνθρακες

Μπορεί να κοιμηθείτε καλύτερα.

© Depositphotos.com© Depositphotos.com

Αυτό συμβαίνει επειδή οι χορτοφάγοι, γενικά, τρώνε περισσότερο ινώδεις τροφές και λιγότερα κορεσμένα λιπαρά. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι αυτή μπορεί να είναι η τέλεια διατροφή για έναν καλό ύπνο καθώς τρώτε πιο σύμπλοκους υδατάνθρακες που διεγείρουν την απελευθέρωση της σεροτονίνης. Αυτό σημαίνει ότι η κατανάλωση αμυλούχων τροφών όπως το ρύζι και οι πατάτες πριν από τον ύπνο μπορεί να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε καλύτερα.

Μπορεί να χάσετε βάρος.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι η χορτοφαγία επηρεάζει το σωματικό βάρος. Σε μια μελέτη, τόσο οι ενήλικες όσο και τα παιδιά που ακολούθησαν χορτοφαγική διατροφή κατανάλωναν λιγότερη πρωτεΐνη, χοληστερόλη και κορεσμένα λιπαρά. Τα παιδιά έχασαν 3,1 κιλά, κατά μέσο όρο, κατά την περίοδο της μελέτης.

Οι ορμόνες μπορούν να αλλάξουν.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Ενώ η σόγια μπορεί να είναι ένα καλό υποκατάστατο κρέατος, η υπερβολική κατανάλωση μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στο σώμα. Αυτό μπορεί να συμβεί εάν αντικαταστήσετε τακτικά την πρωτεΐνη κρέατος με την πρωτεΐνη σόγιας. Έχει διαπιστωθεί ότι η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων σόγιας μπορεί να διαταράξει τον θυρεοειδή αδένα, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τον έλεγχο και την ισορροπία των ορμονών. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ανισορροπίες, που σημαίνει ότι μπορεί να είναι πιο υγιεινό να βρείτε άλλα υποκατάστατα.

Οι αρθρώσεις είναι λιγότερο φλεγμονώδεις.

© Depositphotos.com

Τροφές όπως το βούτυρο, το τυρί και τα μπιφτέκια μπορούν να προκαλέσουν φλεγμονή των αρθρώσεων επειδή έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λίπη. Νέα έρευνα δείχνει ότι μια χορτοφαγική διατροφή μπορεί να βοηθήσει με τα συμπτώματα της ρευματοειδούς αρθρίτιδας. Αυτό οφείλεται εν μέρει στο ότι δεν θα τρώτε τόσα πολλά κορεσμένα λίπη και επίσης επειδή θα τρώτε περισσότερες τροφές που καταπολεμούν τη φλεγμονή.

Θα γεύεστε διαφορετικά.

© TeoLazarev/easyfotostock/Eastnews© Benjamin Egerland/agefotostock/East News© Depositphotos.com

Η εναλλαγή από μια διατροφή πρόχειρου φαγητού και ζωικών προϊόντων με υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι, λίπος και ζάχαρη μπορεί να επηρεάσει τη γεύση. Η ευαισθησία των γευστικών καλύκων αλλάζει όταν ξεκινάτε μια χορτοφαγική διατροφή και κόβετε ζωικά προϊόντα και λιπαρά. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι ανακαλύπτετε ξανά τροφές που δεν σας άρεσε ποτέ η γεύση τους στο παρελθόν.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Δείτε ακόμη Τι θα Συμβεί Εάν Σταματήσετε να Τρώτε Γαλακτοκομικά

Έχετε περισσότερα αέρια.

© Depositphotos.com© Depositphotos.com

Η κατανάλωση πολλών λαχανικών όπως λαχανάκια Βρυξελλών, μπρόκολο και λάχανο μπορεί να προκαλέσει υπερβολικά αέρια. Αυτό μπορεί να σας αφήσει φουσκωμένο, καθώς το σώμα σας δεν μπορεί να επεξεργαστεί όλες τις ίνες. Επομένως, συνιστάται να πίνετε άφθονο νερό σε μια χορτοφαγική διατροφή για να βεβαιωθείτε ότι το πεπτικό σύστημα χωνεύει υγιεινά τις τροφές.

Το δέρμα μπορεί να είναι πιο καθαρό.

© Depositphotos.com

Αυτό που τρώμε μπορεί να επηρεάσει άμεσα το δέρμα μας. Μελέτες δείχνουν ότι η χορτοφαγική διατροφή μπορεί να καθαρίσει την ακμή και γενικά να βελτιώσει την υγεία του δέρματος. Περιορίζοντας την πρόσληψη γαλακτοκομικών προϊόντων και τρώγοντας περισσότερες τροφές που είναι φυσικά αντιοξειδωτικά, μπορείτε να βοηθήσετε το δέρμα σας. Η κατανάλωση πολλών γαλακτοκομικών μπορεί να επηρεάσει αρνητικά το δέρμα λόγω των ορμονών και των στεροειδών που υπάρχουν ως φυσικά συστατικά σε αυτές.

Η μυρωδιά του σώματος αλλάζει.

© Shutterstock.com

Αν και η κατανάλωση κρέατος μπορεί να σας κάνει να απελευθερώσετε έντονες οσμηρές τοξίνες, τα λαχανικά και τα δημητριακά αλλάζουν επίσης τη μυρωδιά του σώματος. Μερικά λαχανικά έχουν πολύ φυσικό θείο, όπως το λάχανο και τα κρεμμύδια. Όταν η διατροφή σας περιλαμβάνει πολλά από αυτά, ο ιδρώτας και η αναπνοή σας μπορούν να αρχίσουν να μυρίζουν σαν το φαγητό που διασπάται στο σώμα σας.

Έχετε περισσότερη ενέργεια.

© Pexels.com© Pexels.com

Φαίνεται ότι μια χορτοφαγική διατροφή μπορεί να βοηθήσει τα ενεργειακά επίπεδα. Οι φυτικές τροφές είναι ευκολότερες για να αφομοιώσει το σώμα, πράγμα που σημαίνει ότι δεν εργάζεται υπερβολικά. Όταν το πεπτικό σύστημα λειτουργεί πολύ σκληρά, μπορείτε να αισθανθείτε λήθαργο και χαμηλή ενεργητικότητα. .

Τα οστά μπορεί να σπάσουν ευκολότερα.

© Depositphotos.com

Μια χορτοφαγική διατροφή σημαίνει ότι μπορείτε να έχετε χαμηλότερο επίπεδο ασβεστίου και βιταμίνης D. Αυτό μπορεί να έχει υψηλότερο κίνδυνο για οστεοπόρωση, όπου η πυκνότητα των οστών είναι χαμηλότερη και μπορεί να σπάσουν ευκολότερα, σύμφωνα με μια νέα μελέτη που έγινε από την Οξφόρδη. Λένε ότι αυτό οφείλεται εν μέρει στο γεγονός ότι οι χορτοφάγοι έχουν χαμηλότερο ΔΜΣ, καθώς είναι πιο πιθανό να έχουν κατάγματα ισχίου, ποδιών και σπονδύλων.

Δείτε επίσης Τι θα Συμβεί εάν Σταματήσετε να Τρώτε Φρούτα και Λαχανικά

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

τοίχος γκαλερί με ράφια κορνιζών,τοίχος γκαλερί,ιδεές τοίχου γκαλερί,διακόσμηση σπιτιού,ιδέες διακόσμησης σπιτιού

44 Ιδέες Τοίχου Γκαλερί με Ράφια Κορνιζών

σπιτικό γραφείο,σπιτικό γραφείο στο σαλόνι,διακόσμηση σαλονιού,ιδέες διακόσμησης σαλονιού,διακόσμηση

45 Γωνίες Σπιτικού Γραφείου στο Σαλόνι