in , ,

Πώς να Απαλλαγείτε από Πονοκέφαλο ενώ Κάθεστε σε Υπολογιστή

Πώς να Απαλλαγείτε από Πονοκέφαλο ενώ Κάθεστε σε Υπολογιστή
Πώς να Απαλλαγείτε από Πονοκέφαλο ενώ Κάθεστε σε Υπολογιστή

Είτε εργάζεστε από το σπίτι είτε σε γραφείο, οι πονοκέφαλοι δεν είναι ποτέ ευπρόσδεκτοι. Ένα γεγονός που ίσως δεν γνωρίζετε είναι ότι οι πονοκέφαλοι μπορούν να κληρονομηθούν. Αυτό σημαίνει ότι εάν ένας από τους γονείς σας πάσχει από τακτικούς πονοκεφάλους, ενδέχεται να έχετε 50% περισσότερες πιθανότητες να έχετε και εσείς. Για να αποφύγετε οδυνηρούς, δυνατούς πονοκεφάλους και να απολαύσετε τη μέρα σας ενώ κάθεστε στο γραφείο σας, ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές. Πώς να περάσει ο πονοκέφαλος – 8 Δραστικές λύσεις

Χαμηλώστε το φωτισμό.

brightside

Τα έντονα φώτα και οι αντανακλάσεις από την οθόνη του υπολογιστή μπορούν να προκαλέσουν πονοκεφάλους. Μπορείτε να το αποφύγετε είτε κλείνοντας μερικά φώτα είτε τραβώντας τις κουρτίνες στο παράθυρό σας. Εάν δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε γυαλιά ηλίου με ή χωρίς πολωτικούς φακούς.

Αποφύγετε τα έντονα αρώματα.

© pixabay.com, © pexels.com

Τα αρώματα, τα προϊόντα καθαρισμού ή το άρωμα των συναδέλφων σας μπορεί να προκαλέσουν πονοκέφαλο. Για να το αποφύγετε, ανοίξτε τα παράθυρα για λίγα λεπτά ή χρησιμοποιήστε έναν ανεμιστήρα για να εκτρέψετε την έντονη μυρωδιά μακριά σας.

Ενυδατωθείτε και μην παραλείπετε γεύματα.

© ItsACaptainDan/reddit, © ebba0194/reddit

Όταν αφυδατώνεστε, ο εγκέφαλός σας μπορεί να συρρικνωθεί, οδηγώντας σε πονοκεφάλους. Για να το αντισταθμίσετε, πιείτε ένα με δυο ποτήρια νερό. Συνδυάστε το με ένα υγιεινό, θρεπτικό γεύμα και αποχαιρετήστε τον πονοκέφαλο. Εάν είστε εν κινήσει, φροντίστε να έχετε μαζί σας ένα μπουκάλι νερό και ένα γλυκό σνακ όπου κι αν πάτε.

Πετάξτε τις τσίχλες.

© pixabay.com, © pexels.com, © pixabay.com

Παραδόξως, η τσίχλα μπορεί να είναι ο λόγος που υποφέρετε. Το μάσημα της προκαλεί ένταση και πίεση στην γνάθο στην πιο συχνά χρησιμοποιούμενη άρθρωση. Το καλύτερο που πρέπει να κάνετε είναι να πετάξετε τις τσίχλες, καθώς και οποιαδήποτε άλλα σκληρά μασώμενα τρόφιμα.

Χαλαρώστε τα μαλλιά σας.

© pexels.com, © pexels.com

Εάν κάνετε τα μαλλιά σας σφιχτή αλογοουρά ή γαλλικές πλεξούδες, μπορούν να προκαλέσουν επώδυνο πονοκέφαλο. Αφήστε τα μαλλιά σας λυτά και το τριχωτό της κεφαλής σας να χαλαρώσει. Ο πονοκέφαλος θα εξαφανιστεί σε χρόνο μηδέν.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Φάτε λίγο τζίντζερ ή φτιάξτε τσάι τζίντζερ.

© freepik.com, © pixabay.com

Το τζίντζερ είναι γνωστό ότι παρέχει ανακούφιση από τον πόνο. Μπορείτε να το καταναλώσετε σε πολλές μορφές – ωμό ή επεξεργασμένο. Εάν βρίσκεστε σε γραφείο, ο ευκολότερος τρόπος είναι να παρασκευάσετε τσάι τζίντζερ.

Δείτε ακόμη Κατ’ οίκον γιατροσόφια: 9 «θεραπείες» που δουλεύουν!

Καθίστε σε μια άνετη στάση.

brightside

Όποτε κάθεστε στο γραφείο, βεβαιωθείτε ότι είστε άνετα. Προσπαθήστε να κάθεστε ευθεία, να στηρίζετε την πλάτη, να κρατάτε τα χέρια παράλληλα με τους μηρούς και να ακουμπάτε τα πόδια στο πάτωμα. Προσπαθήστε να μετακινήσετε την οθόνη έτσι ώστε τα μάτια να κοιτάζουν ευθεία προς τα εμπρός, όχι προς τα κάτω. Και τελευταίο, αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, μην κρατάτε το τηλέφωνο μεταξύ του κεφαλιού και του ώμου όταν μιλάτε. Επενδύστε σε ακουστικά ή ψείρες Bluetooth.

Κάντε ασκήσεις αναπνοής.

brightside

Υπάρχουν μερικές ασκήσεις αναπνοής που μπορείτε να κάνετε ακόμη και όταν κάθεστε στο γραφείο. Κλείστε τα μάτια σας και βάλτε αν μπορείτε χαλαρή μουσική. Κάντε αργές εισπνοές. Μετρήστε μέχρι το 5 καθώς εισπνέετε και μετά μετρήστε αργά μέχρι το 5 καθώς εκπνέετε. Θα παρατηρήσετε πώς χαλαρώνει το σώμα σας και ο πονοκέφαλος μπορεί να εξαλειφθεί.

Σταματήστε να τρώτε τυρί.

© unsplash.com, © freepik.com

Τα τυροκομικά προϊόντα περιέχουν τυραμίνη, μια φυσική ουσία. Επιλέξτε τυρί σόγιας ή τυρί cottage καθώς έχουν μικρή περιεκτικότητα σε τυραμίνη και θα ελαττώσουν τα επεισόδια πονοκέφαλου.

Εφαρμόστε μια ζεστή ή κρύα κομπρέσα.

© shutterstock.com

Όταν βρίσκεστε στο γραφείο, αυτοσχεδιάστε. Χρησιμοποιήστε μια σακούλα με πάγο και βάλτε την στο μέτωπο. Θα προσφέρει κάποια ανακούφιση αμέσως. Εάν η κρύα κομπρέσα δεν λειτουργεί, δοκιμάστε μια ζεστή βρέχοντας μια πετσέτα κουζίνας με λίγο ζεστό νερό.

Πάρτε έναν υπνάκο 15 λεπτών.

© unsplash.com, © pixabay.com

Σε μια μικρή ιατρική μελέτη, το 81% των συμμετεχόντων ανέφεραν ότι ο ύπνος ήταν η πιο αποτελεσματική μέθοδος ανακούφισης του πονοκέφαλου. Όταν δεν λειτουργεί τίποτα άλλο, προσπαθήστε να κοιμηθείτε 15 λεπτά. Εάν έχετε περισσότερο χρόνο, απλώς κοιμηθείτε πιο πολύ.

Δείτε επίσης 8 Απροσδόκητες Θεραπείες για τις Ημικρανίες

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

5 Φυσικές Θεραπείες για Λιγότερο Ορατές Ρυτίδες Μετώπου

5 Φυσικές Θεραπείες για Λιγότερο Ορατές Ρυτίδες Μετώπου

8 Τάσεις Διακόσμησης Καθιστικού για το 2021 και 80 Ιδέες

8 Τάσεις Διακόσμησης Καθιστικού για το 2021 και 80 Ιδέες