in , ,

9 Χτενίσματα που Υπονομεύουν την Ανάπτυξη των Μαλλιών

9 Χτενίσματα που Υπονομεύουν την Ανάπτυξη των Μαλλιών
9 Χτενίσματα που Υπονομεύουν την Ανάπτυξη των Μαλλιών

Λέγεται ότι τα μαλλιά τείνουν να μεγαλώνουν 0,5 έως 1,7 εκατοστά κάθε μήνα. Και ενώ περιμένετε να αποκτήσετε πλούσια, μακριά μαλλιά μετά από λίγους μόνο μήνες, αυτό δεν συμβαίνει σε όλους. Λαμβάνοντας υπόψη ότι τα μαλλιά απαιτούν ιδιαίτερη φροντίδα, μερικές φορές μπορεί να τα βλάψει απλώς και μόνο με το λάθος χτένισμα. 6 Σπιτικά Σαμπουάν για Υγιή Μαλλιά

Αλογοουρά ή κότσος

© Kristin Callahan/Everett Collection/ East News

Η αλογοουρά μπορεί να σας δώσει μια κομψή εμφάνιση, αλλά σίγουρα προκαλεί πονοκέφαλο μετά από λίγο καιρό. Το να τραβάτε τα μαλλιά πίσω και να τα δένετε προκαλεί βλάβη στα θυλάκια των τριχών, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει τριχόπτωση ή προβλήματα με την ανάπτυξη των μαλλιών.

Ακατάστατοι κότσοι ενώ κοιμάστε

© Shutterstock.com

Αν κάνετε κότσο τα μαλλιά σας όταν κοιμάστε, μπορεί να μην είναι μια υγιής συνήθεια. Οι πιθανότητες είναι ότι μπορεί να αντιμετωπίσετε απώλεια μαλλιών κατά μήκος της γραμμής των μαλλιών σας λόγω συνεχούς τραβήγματος ενώ κοιμάστε.

Χτένισμα με βρεγμένα μαλλιά

© Depositphotos.com

Εάν έχετε ποτέ δέσει τα μαλλιά σας ενώ ήταν βρεγμένα και στη συνέχεια προσπαθήσατε να αφαιρέσετε το λαστιχάκι για να χαλαρώσετε τα μαλλιά σας, πιθανότατα να έχετε υποστεί θραύση. Αυτό συμβαίνει επειδή τα βρεγμένα μαλλιά μπορούν να σπάσουν πιο εύκολα σε σύγκριση με τα στεγνά μαλλιά. Αφήστε πάντα τα μαλλιά σας να στεγνώσουν πρώτα πριν τα χτενίσετε με όποιο στυλ θέλετε.

Πλεξούδες κοντά στις ρίζες

© Shutterstock.com

Οι πλεξούδες είναι μια εναλλακτική λύση για την προσθήκη υφής στα μαλλιά σας. Αλλά το πρόβλημα είναι ότι το να φτιάχνετε συνεχώς τα μαλλιών σας σε σφιχτές πλεξούδες μπορεί να οδηγήσει σε αλωπεκία, η οποία προκαλεί τριχόπτωση και μειώνει τις πιθανότητες ανάπτυξης υγιών μαλλιών.

Κρεπαρισμένα μαλλιά

© Gregorio Binuya / Everett Collection/EAST NEWS

Υπάρχουν χτενίσματα που απαιτούν κρεπαρισμένα μαλλιά για να έχουν επιπλέον όγκο. Αν και φαίνονται όμορφα, το κρεπάρισμα προκαλεί φριζάρισμενα, σπασμένα και κατεστραμμένα μαλλιά.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Δείτε ακόμη 7 Λάθη να Σταματήσετε εάν Έχετε Λεπτά Μαλλιά

Ίσια χτενίσματα

© EVERETT COLLECTION/EAST NEWS, © EVERETT COLLECTION/EAST NEWS

Εάν ισιώνετε τα μαλλιά σας καθημερινά πιθανότατα καταστρέφετε την ποιότητα τους και θα καταλήξετε με φθαρμένα μαλλιά και τριχόπτωση.

Μακριά extensions

© Everett Collection/East News

Τα extensions προσθέτουν μήκος και όγκο στα φυσικά μαλλιά σας. Και ενώ μπορεί να είναι μια απλή λύση για τα λεπτά μαλλιά, το τράβηγμα από τα κλιπ των extensions μπορεί να προκαλέσει την πτώση τους. Αντ’ αυτού, μπορείτε να επιλέξετε extensions με τρέσες (ράφτρα) και, αν είναι δυνατόν, μην φοράτε extensions με κλιπ για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Φοράτε γυαλιά ηλίου στο κεφάλι σας

© PacificCoastNews/BWP Media/East News

Περνάτε υπέροχα σε μια ηλιόλουστη ημέρα και πρέπει να μπείτε σε ένα κτίριο. Αλλά αντί να βάλετε τα γυαλιά ηλίου στη θήκη τους, αποφασίζετε να τα φορέσετε στο κεφάλι σας. Ακούγεται οικείο? Παρόλο που μπορεί να πιστεύετε ότι αυτό είναι αβλαβές, το να φοράτε τα γυαλιά με αυτόν τον τρόπο μπορεί να προκαλέσει το σπάσιμο των τρίχων επειδή μπλέκονται.

Βαμμένες ρίζες

© Zoran Veselinovic/Photoshot/East News

Οι βαμμένες ρίζες των μαλλιών προσθέτουν ένα διασκεδαστικό στυλ για όσες αγαπούν μια μοναδική εμφάνιση. Αλλά το μειονέκτημα είναι ότι τα χημικά μπορούν να βλάψουν τα μαλλιά και να πέσουν.

Δείτε επίσης Πώς το Τρίψιμο των Νυχιών για 10 Λεπτά Καθημερινά Βοηθά να Μεγαλώσετε Μακριά Μαλλιά

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

12 Τροφές που Βοηθούν στην Εξισορρόπηση του Σωματικού pH

12 Τροφές που Βοηθούν στην Εξισορρόπηση του Σωματικού pH

Γιατί Δεν Πρέπει να Χρησιμοποιείτε Κινητό στην Τουαλέτα

Γιατί Δεν Πρέπει να Χρησιμοποιείτε Κινητό στην Τουαλέτα