in , , , ,

10 Συμβουλές για τη Μείωση του Υπερχρωματισμού

10 Συμβουλές για τη Μείωση του Υπερχρωματισμού
10 Συμβουλές για τη Μείωση του Υπερχρωματισμού

Η υπερβολική παραγωγή μελανίνης είναι μια κοινή αιτία υπερχρωματισμού. Αυτό μπορεί να συμβεί μετά από έκθεση στον ήλιο ή εγκυμοσύνη όταν τα επίπεδα ορμονών έχουν αλλάξει. Γι’ αυτό μπορεί να είναι δύσκολο αν θέλετε να απαλλαγείτε από σκοτεινά σημεία. Για να σας βοηθήσουμε, δείτε πώς μπορείτε να μειώσετε τη χρώση της επιδερμίδας με φυσικό τρόπο και να έχετε λαμπερό δέρμα. 9 Τρόποι για να Απαλλαγείτε από τις Κηλίδες Γάλακτος (milk spots) στο Δέρμα

Απλώστε κόκκινο κρεμμύδι

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Το κόκκινο κρεμμύδι μπορεί να λειτουργήσει ως λευκαντικό. Μια μελέτη έδειξε ότι μπορεί να εμποδίσει τις κυτταρικές δράσεις που οδηγούν σε υπερβολική μελάγχρωση.

  • Πάρτε ένα κόκκινο κρεμμύδι και ψιλοκόψτε το.
  • Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε ένα άδειο σακουλάκι τσαγιού.
  • Βάλτε το σακουλάκι στο σημείο του υπερχρωματισμού. Αφήστε το χυμό κρεμμυδιού στο δέρμα για 10 λεπτά.

Απλώστε γιαούρτι ή γάλα

© depositphotos.com

Οι επιστήμονες προτείνουν ότι το γαλακτικό οξύ μπορεί να βοηθήσει με προβλήματα του δέρματος, συμπεριλαμβανομένης του υπερχρωματισμού. Δεν χρειάζεται να αγοράσετε μια ειδική μάσκα. Μπορείτε απλά να χρησιμοποιήσετε βιολογικό γιαούρτι ή γάλα.

  • Εφαρμόστε το απευθείας στο σημείο του υπερχρωματισμού. Προαιρετικά, μουλιάστε μια μπάλα βάμβακι στο γάλα και απλώστε την στο πρόσωπό σας. Αφήστε για λίγα λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε.
  • Εφαρμόστε ενυδατική κρέμα. Επαναλάβετε αυτήν τη διαδικασία 2 φορές την ημέρα, το πρωί και πριν πάτε για ύπνο.

Απλώστε φύλλα μουριάς ή το εκχύλισμά τους

© depositphotos.com

Τα φύλλα μουριάς και τα εκχυλίσματά τους μπορούν επίσης να αντιμετωπίσουν τον υπερχρωματισμό φυσικά και να μπλοκάρουν τους παράγοντες που προκαλούν υπερβολική μελανίνη.

Μουλιάστε αποξηραμένα φύλλα μουριάς και στη συνέχεια εφαρμόστε τα στο δέρμα κάθε μέρα. Θα δείτε αποτελέσματα με την πάροδο του χρόνου.

Εφαρμόστε αλόη βέρα

© little_slovensko / reddit, © YeastyPants / reddit

Η αλόη βέρα έχει πολλά οφέλη για την υγεία του δέρματος και ένα από αυτά περιλαμβάνει τη μείωση του υπερχρωματισμού με την πάροδο του χρόνου λόγω του δραστικού συστατικού της, που ονομάζεται αλόσίνη ή αλόη. Απλώστε κρέμα ή τζελ αλόης καθημερινά και μετά από λίγο θα παρατηρήσετε αποτελέσματα.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Απλώστε μηλόξιδο

© daz990 / reddit

Οι επιστήμονες λένε ότι το μηλόξιδο μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση του υπερχρωματισμού χάρη στο οξικό οξύ, το οποίο δίνει λάμψη στο δέρμα. Λειτουργεί επίσης ως αντιοξειδωτικό που προστατεύει τα κύτταρα. Αλλά προσέξτε εάν έχετε άλλα προβλήματα με το δέρμα.

  • Ανακατέψτε ίσα μέρη μηλόξιδο και νερό.
  • Απλώστε στα σκούρα σημεία και αφήστε για 2-3 λεπτά.
  • Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.
  • Επαναλάβετε δύο φορές την ημέρα.

Δείτε ακόμη ΥΓΕΙΑ ΔΕΡΜΑ: Δεν πρέπει να βάζετε οδοντόκρεμα στα σπυράκια. Δείτε γιατί

Χρησιμοποιήστε αντηλιακό με SPF 30 και άνω

© orangebalm / reddit, © unknown / reddit

Το ξεθώριασμα μπορεί να πάρει χρόνο. Ένα σκούρο σημείο συνήθως μειώνεται εντός 6 έως 12 μηνών. Αλλά για να βοηθήσετε αυτή τη διαδικασία χρειάζεστε αντηλιακό, διαφορετικά, όλες οι προσπάθειές σας θα είναι μάταιες. Πρώτα απ’ όλα, πρέπει να το βάζετε κάθε μέρα. Δεύτερον, χρησιμοποιήστε αντηλιακό με SPF 30 ή υψηλότερο και οξείδιο ψευδαργύρου ή διοξείδιο τιτανίου. Για λιπαρό δέρμα, επιλέξτε αντηλιακά που δεν φράζουν τους πόρους και είναι μη-φαγεσωρογόνα.

Επιλέξτε προϊόντα με ρετινοειδή

© doyouevenlemon / reddit

Τα ρετινοειδή είναι σημαντικά για την αντιμετώπιση του υπερχρωματισμού. Παίζουν επίσης ρόλο στη θεραπεία της ακμής, της ψωρίασης και της φωτογήρανσης. Συνδυάστε ρετινόλη με μια απλή ενυδατική κρέμα εάν έχετε ξηρό και ερεθισμένο δέρμα.

Είναι επίσης σημαντικό να είστε σταθεροί κατά τη χρήση ρετινόλης, διαφορετικά δεν μπορείτε να έχετε το μέγιστο αποτέλεσμα. Αν τη χρησιμοποιήσετε καθημερινά για 2-3 εβδομάδες, συνήθως θα αρχίσετε να βλέπετε αποτελέσματα.

Αποφύγετε τις λευκαντικές κρέμες που περιέχουν υδράργυρο

© dk644 / reddit

Θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί σχετικά με το τι βάζετε στο δέρμα σας. Μερικές λευκαντικές κρέμες ή μάσκες μπορεί να σας βλάψουν. Ελέγξτε τα συστατικά. Εάν δείτε τον υδράργυρο στη λίστα, αποφύγετέ τα επειδή μπορούν να προκαλέσουν λεπτό και εύθραυστο δέρμα ή μόνιμο αποχρωματισμό.

Δίαιτες πλούσιες σε βιταμίνη C

© depositphotos.com

Οι δερματολόγοι προειδοποιούν ότι για να αντιμετωπιστεί επιτυχώς ο υπερχρωματισμός, πρέπει να φροντίσετε το σώμα σας μέσα και έξω. Μην προσέχετε μόνο τις κρέμες και τις μάσκες, αλλά και ότι καταναλώνετε. Η βιταμίνη C είναι ζωτικής σημασίας για υγιές και άψογο δέρμα. Αν θέλετε να επιταχύνετε τη διαδικασία, καταναλώστε ξινό λάχανο, καθώς είναι το πλουσιότερο σε αυτή τη βιταμίνη.

Καταναλώστε άμλα σκόνη μετά το γεύμα

© shutterstock.com

Μια ακόμη συμβουλή από τους γιατρούς είναι να αρχίσετε να καταναλώνετε άμλα, το οποίο είναι φυτό. Μπορείτε να το αγοράσετε ως σκόνη και να τρωτέ 1 κουταλάκι του γλυκού 2 φορές την ημέρα. Αλλά είναι καλύτερο να το καταναλώνετε 30-40 λεπτά μετά το γεύμα.

Δείτε επίσης Ουλές και σημάδια στο δέρμα: 6 συμβουλές για να τα εξαφανίσετε με φυσικό τρόπο

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Γιατί Πρέπει να Πίνετε μια Κουταλιά Ελαιόλαδο Μόλις Ξυπνάτε

Γιατί Πρέπει να Πίνετε μια Κουταλιά Ελαιόλαδο Μόλις Ξυπνάτε

Οι πιο Καυτές Τάσεις Διακοσμήσεις για το 2021 Σύμφωνα με τους Ειδικούς

Οι πιο Καυτές Τάσεις Διακοσμήσεις για το 2021 Σύμφωνα με τους Ειδικούς