in , ,

Οι πιο Καυτές Τάσεις Διακοσμήσεις για το 2021 Σύμφωνα με τους Ειδικούς

Οι πιο Καυτές Τάσεις Διακοσμήσεις για το 2021 Σύμφωνα με τους Ειδικούς
Οι πιο Καυτές Τάσεις Διακοσμήσεις για το 2021 Σύμφωνα με τους Ειδικούς

Το 2020, όλοι περάσαμε πολύ περισσότερο χρόνο στο σπίτι. Με τη νέα χρονιά, είναι σαφές ότι θα είμαστε σε αυτόν τον νέο τρόπο ζωής στο σπίτι για αρκετό καιρό που σημαίνει ότι είναι καιρός να ξανασκεφτούμε τον χώρο διαβίωσής μας. Αν και οι τάσεις διακόσμησης αλλάζουν πάντα, η παγκόσμια πανδημία COVID-19 μας έχει εστιάσει σε δύο κύρια θέματα: ένας λειτουργικός χώρος και δημιουργία αίσθησης ηρεμίας. 5 επαγγελματίες παρουσιάζουν ποιες διακοσμητικές τάσεις μπορούμε να περιμένουμε να δούμε στο 2021. Οι Κορυφαίες Τάσεις Κουζίνας και Μπάνιου για το 2021 Σύμφωνα με τους Διακοσμητές

Photo Courtesy of Michelle Martel

Μπλε σπίτι

Photo by S. Brenner Photography, Courtesy Oksana Kreiman

Το κλασικό μπλε ήταν το χρώμα Pantone για το 2020 και θα μείνει για τα καλά και στη νέα χρονιά. Αναμένουμε να δούμε πολλά ναυτικά και βελούδινα μπλε. Πρέπει όμως να είστε προσεκτικοί με τα μπλε, γιατί μερικά μπορεί να σας κάνουν να νιώσετε καταθλιπτικά. Για ισορροπία, προτείνονται πιτσιλιές φωτεινών χρωμάτων, όπως κίτρινα ή χρυσά.

Λουστείτε με φως

Photo Courtesy of Natalie Papier

Ανοίξτε τα παράθυρά σας και βγάλτε τις βαριές κουρτίνες. Το 2021 θα δοθεί έμφαση στη μεταφορά όσο το δυνατόν περισσότερου φυσικού φωτός στο σπίτι σας, ειδικά κατά τους χειμερινούς μήνες. Κρεμάστε περσίδες ή διαφανείς κουρτίνες ή απλώς αφήστε τα παράθυρά σας χωρίς, για να μπει το φως του ήλιου και να γίνει το σπίτι πιο ζεστό.
Υπάρχουν τόσα πολλά οφέλη για το φυσικό φως, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης της σεροτονίνης. Και επειδή δεν βγαίνουμε τόσο συχνά λόγω της κοινωνικής απόστασης, ο ήλιος μέσα στο σπίτι δεν ήταν ποτέ πιο σημαντικός.

Γεμίστε φυτά

Photo courtesy of Michelle Martel

Το άφθονο ηλιακό φως σας δίνει την τέλεια δικαιολογία για να μετατρέψετε το σπίτι σας σε φυτικό παράδεισο. Επειδή ο καθένας περιορίζεται στο σπίτι, τα φυτά σας δίνουν χαρά φροντίζοντας τα και ξεφεύγοντας από όλα όσα συμβαίνουν.
Σίγουρα, τα φυτά κάνουν κάθε χώρο να φαίνεται όμορφο. Αλλά επηρεάζουν επίσης θετικά την υγεία καθαρίζοντας τον αέρα και βελτιώνοντας ακόμη και τη διάθεσή σας.

Επανεξετάστε τα επίσημα δωμάτια

Photo Courtesy of Michelle Martel

Ήρθε η ώρα να εστιάσετε στη λειτουργικότητα, κάτι που μπορεί να σημαίνει αντίο σε εκείνες τις επίσημες τραπεζαρίες ή τα σαλόνια που χρησιμοποιείτε μία φορά κάθε έξι μήνες. Αντ’ αυτού, μετατρέψτε αυτήν την τραπεζαρία σε σπιτικό γραφείο, για την εκπαίδευση των παιδιών ή ακόμα και σε ένα σαλόνι όπου μπορείτε να χαλαρώσετε.
Αυτή είναι η ευκαιρία σας να δημιουργήσετε έναν χώρο εντελώς δικό σας. Θέλατε πάντα ένα δωμάτιο χειροτεχνίας ή τι θα λέγατε για μια βιβλιοθήκη;

Πολυλειτουργικά έπιπλα

Photo Courtesy by Alvin Wayne

Τώρα που περνάτε περισσότερο χρόνο σπίτι επιλέξτε έπιπλα που είναι ταυτόχρονα όμορφα και λειτουργικά. Εξοικονομήστε χώρο με ένα πτυσσόμενο τραπέζι ή χρησιμοποιήστε ένα τραπέζι κονσόλας στη θέση ενός γραφείου.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Φυσικό στυλ

Photo courtesy Alvin Wayne

Όσον αφορά το στυλ, το 2021 έρχεται με τα φυσικά στοιχεία. Επιλέξτε γήινους τόνους, βάζα τερακότας, μαρμάρινα τραπεζάκια, ψάθινα καλάθια και ξύλινα έπιπλα. Όλα αυτά συνδυάζονται για να προσθέσουν υφή και ζεστασιά σε ένα δωμάτιο, δημιουργώντας μια πιο φυσική εμφάνιση που προσφέρει μια χαλαρή, ήρεμη ατμόσφαιρα.
Το να δώσετε στο χώρο σας μια αίσθηση υφής είναι απλό. Προσθέστε ένα δερμάτινο μαξιλάρι, ένα χαλάκι από ψεύτικη γούνα ή ένα πλεκτό μαξιλάρι ή πουφ.

Θαλπωρη

Photo Courtesy of Natalie Papier

Το 2021 είναι καιρός να εγκαταλείψετε το μινιμαλισμό και να διακοσμήσετε με τέχνη, γλυπτά, μπιχλιμπίδια και βασικά, ό, τι αντικείμενα σας αρέσουν. Απλώς να είστε προσεκτικοί: η διακόσμησή σας θα πρέπει να διατηρεί μια επιμελημένη εμφάνιση και όχι να μοιάζει με σκουπίδια στα ράφια. Οι άνθρωποι θέλουν απλώς να αισθάνονται σαν να τυλίγονται σε μια ζεστή αγκαλιά όταν μπαίνουν σε ένα δωμάτιο.

Δείτε ακόμη Οι πιο Δημοφιλείς Τάσεις Διακόσμησης το 2021 για Κάθε Δωμάτιο

Προτεραιότητα στην αποθήκευση

Photo by S. Brenner Photography, Courtesy of Oksana Kreiman

Παρόλο που είναι σημαντικό να περιβάλλεστε με αυτό που σας κάνει ευτυχισμένους, δεν θέλετε ο χώρος σας να φαίνεται ακατάστατος και κλειστοφοβικός. Και, ας το παραδεχτούμε, είναι εύκολη η ακαταστασία όταν βρίσκεστε πάντα στο σπίτι. Καθώς επιλέγετε διακοσμητικά και πολυλειτουργικά έπιπλα, έχετε πάντα υπόψη σας τις λύσεις αποθήκευσης. Για παράδειγμα μια σερβάντα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την πάνω επιφάνεια της για διακόσμηση ή κάτι πιο λειτουργικό, όπως το σερβίρισμα ενός γεύματος και να γεμίσετε το εσωτερικό της με αντικείμενα.
Ο μεγάλος αποθηκευτικός χώρος σας κάνει να νιώθετε ελευθέρια στο σπίτι, ενώ σας αφήνει να έχετε αυτό που σας δίνει χαρά, όπως έργα χειροτεχνίας, παιχνίδια ή βιβλία, κοντά σας όταν τα χρειάζεστε.

Η επιστροφή της ταπετσαρίας

Photo Courtesy of Natalie Papier

Η ταπετσαρία έχει αυξηθεί σε δημοτικότητα τα τελευταία χρόνια, αλλά επιστρέφει δυναμικά το 2021 με τρόπους που δεν θα περίμενε κανείς. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ταπετσαρία για να δημιουργήσετε έναν τοίχο έμφασης, μια πολύχρωμη πλάτη για ντουλάπια ή να την τοποθετήσετε στα ράφια. Μια μοναδική ιδέα είναι να την χρησιμοποιήσετε στην οροφή για να προσθέσετε διάσταση στο χώρο σας.
Η ταπετσαρία, ιδιαίτερα η αυτοκόλλητη, είναι μια εξαιρετική επιλογή διακόσμησης για ενοικιαστές και όσους θέλουν να αλλάζουν συχνά το χώρο τους.

Προσθήκη πινελιών χρώματος

Photo Courtesy of Natalie Papier

Με τις ήρεμες αποχρώσεις του μπλε να αυξάνονται σε δημοτικότητα, βρείτε μη συμβατικούς τρόπους για να προσθέσετε χρώμα και να κάνετε τον χώρο σας πιο χαρούμενο. Για παράδειγμα, ενσωματώστε κίτρινες καρέκλες ή προσθέστε πολύχρωμη ταπετσαρία σε ένα έπιπλο όπως μια βιβλιοθήκη.

Κλειστοί χώροι

Photo Courtesy of Michelle Martel

Τα προηγούμενα χρόνια οι ανοιχτοί χώροι στα σπίτια ήταν μια δημοφιλής τάση. Αλλά το 2021 μπορεί να αναστραφεί. Με όλη την οικογένεια μέσα στο σπίτι, οι ανοιχτοί χώροι καθιστούν δύσκολο για οποιονδήποτε να εργαστεί αποτελεσματικά. Θα πρέπει να υπάρξουν χώροι όπου η λειτουργικότητα είναι εξίσου σημαντική με την αισθητική.
Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αρχίσετε να χτίζετε τοίχους. Στην πραγματικότητα, χωρίσετε το σπίτι σας έτσι ώστε ο καθένας να έχει έναν καθορισμένο χώρο εργασίας. Και, εάν αποτύχουν όλα τα άλλα, επιλέξτε διαχωριστικά δωματίων.

Φανταστείτε ξανά την κουζίνα σας

@fromgrittopearl

Ήρθε η ώρα να γίνετε δημιουργικοί στην κουζίνα και δεν εννοούμε με τη μαγειρική. Αναμένουμε το 2021 κουζίνες επηρεασμένες από κομψά ευρωπαϊκά στιλ, εξωτικά φινιρίσματα και ασυνήθιστους αποθηκευτικούς χώρους. Αντικαταστήστε τα τυπικά πάνω ντουλάπια με ανοιχτά ράφια ή χρησιμοποιήστε ένα παραδοσιακό ράφι κρασιού ως μοναδικό σύστημα αποθήκευσης. Οι κουζίνες γίνονται η” καρδιά του σπιτιού ” και σε ορισμένες περιπτώσεις θεωρούνται τέχνη. Οι άνθρωποι είναι λίγο κουρασμένοι από το λευκό και το γκρι οπότε θα δούμε περισσότερο κομψή και πιο μοναδική προσέγγιση στη διακόσμηση της κουζίνας.

Διακοσμήστε με γραφικά

Photo Courtesy of VKL Interiors

Το 2021, οι άνθρωποι θα δώσουν μεγαλύτερη προσοχή στο πώς τα έργα τέχνης μπορούν να συνδέσουν ένα δωμάτιο. Μια τάση συγκεκριμένα συνεχίζει να αναδύεται: τολμηρά γραμμικά πρόσωπα. Είτε πρόκειται για καμβά, μαξιλάρι ή ακόμα και κούπα, αυτά τα πρόσωπα κάνουν κάθε χώρο εντελώς ανανεωμένο.
Αυτή η τάση είναι τόσο προσιτή. Το διαδίκτυο είναι γεμάτο με σχέδια και αν είστε καλλιτεχνικοί, μπορείτε να φτιάξετε ένα μοναδικό κομμάτι και να το κορνιζάρετε. Απλά εμπνευστείτε.

Grandmillenial διακόσμηση

Photo Courtesy of Natalie Papier

Το 2021 θα βλέπουμε όλο και περισσότερους ανθρώπους να επιλέγουν το “στυλ της γιαγιάς” που χαρακτηρίζεται από βελούδο, μπρούτζινα και ένα συνονθύλευμα μοτίβων. Ουσιαστικά είναι ένας συνδυασμός πραγμάτων που μοιάζουν να προέρχονται κατευθείαν από το σπίτι της γιαγιάς.
Το “στυλ της γιαγιάς” είναι ένας διασκεδαστικός και βιώσιμος τρόπος για διακόσμησή. Μπορείτε να βρείτε τόσα πολλά κομμάτια σε vintage καταστήματα ή ακόμα και να αναβαθμίσετε τα δικά σας.

πηγή φωτογραφιών: thespruce

Δείτε επίσης Οι Τάσεις Χαλιών για το 2021

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

10 Συμβουλές για τη Μείωση του Υπερχρωματισμού

10 Συμβουλές για τη Μείωση του Υπερχρωματισμού

25 Ιδέες για Σκανδιναβικά Σαλόνια

25 Ιδέες για Σκανδιναβικά Σαλόνια